Dodaj do ulubionych

Legalność oprogramowania

IP: *.rh-alurad.pl 27.10.06, 13:32
Podobno w Gorzycach i St. Woli sprawdzają po domach legalność oprogramowania,
pliki zciągane z internetu itp. Czy ktoś coś wie na ten temat.
Obserwuj wątek
    • Gość: lol [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.06, 13:45
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: dd Re: Legalność oprogramowania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.06, 13:45
      O Stalowej to słyszałem ale o Gorzycach to nie
      • Gość: poinformowany Re: Legalność oprogramowania IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 27.10.06, 13:51
        są w Tbg-u, podobno
      • Gość: Zaniepokojony Re: Legalność oprogramowania IP: *.rh-alurad.pl 27.10.06, 15:04
        Popatrzecie na link poniżej

stalowe.info/artykuly/artykuly.php?mode=pokaz_artykul&id=310%20:D
    • absit Re: Legalność oprogramowania 27.10.06, 15:34

90% posiadaczy kompów i nielegalnego oprogramowania pójdzie siedzieć:) no i dobrze - będzie więcej miejsc pracy, puste ulice, więcej świeżego powietrza, mniejszy ruch na ulicach, więcej miejsc do parkowania itd, itd....same korzyści.... hehehe...
    • Gość: reno Re: Legalność oprogramowania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.06, 18:14
      niech mi pokażą w polsce komisariat,komendę,posterunek w której są wszystkie
      legalne oprogramowania jeśli jest wykupiaona licencja to np na 5-6 kompów a
      jest ich około 20 szt i co panowie policjanci to jest zgodne z prawem reszta
      działa na tzw pirackich zasadach no ale kto sprawdzi policję nie daje do
      myślenia co?
      • autoexec.bat Re: Legalność oprogramowania 27.10.06, 18:20
        Nadchodzi Dzień Sądu.
        CHowaj Windows Do Piwnicy

www.interblock.pl/?cid=0,3,192,0
        • autoexec.bat Re: Legalność oprogramowania 27.10.06, 18:22
          Zapomniałem dodać: Pozdrowenia ze Stalowej od tych, którzy pozostali na barykadach!
    • Gość: lk Re: Legalność oprogramowania IP: 80.51.159.* 27.10.06, 23:07
      Nalot policji na użytkowników nielegalnych programów
      STALOWA WOLA

Policjanci najpierw zajęli się serwerownią stowarzyszenia.
      Fot: Jerzy Mielniczuk
      Powiększ zdjęcie
      W Stalowej Woli policyjna specgrupa poszukuje nielegalnych programów
      komputerowych. W dzień trwają rewizje w mieszkaniach, w nocy właściciele
      komputerów wywożą je na wieś.

Na nielegalnym programie

Policjanci z Rzeszowa w jednej z dużych tutejszych firm znaleźli komputery z
      nielegalnym oprogramowaniem. Według oceny policji połowa komputerów
      zainstalowanych w firmie działała na nielegalnych programach.

Teraz policjanci ustalą, kto w firmie był odpowiedzialne za ich zainstalowanie.
      Osobie tej grozi od 3 miesięcy do pięciu lat więzienia.
      Na jednym z stalowowolskich osiedli działa od czterech lat Stowarzyszenie
      "Interblock”. Założyli go młodzi ludzie, by ułatwić innym dostęp do internetu.
      Ze względu na niską cenę usługi, bardzo konkurencyjną w stosunku do innych firm,
      "Interblock” szybko rozrósł się. Dziś liczy ponad 800 członków.

- Dla mnie nie ulega wątpliwości, że to konkurencja nasłała policję - uważa
      jeden z członków stowarzyszenia.

W poniedziałek o godz. 10 do biura "Interblock” weszło kilku policjantów i
      prokurator.

- Kazali wyłączyć telefony komórkowe i trzymać ręce przy sobie, a sami zajęli
      się serwerem - mówi Grzegorz Wołoszyn z zarządu stowarzyszenia. - Mieli nakaz
      rewizji.

Rewizja trwała do godz. 16. Policjanci najpierw sprawdzili, kto w sieci
      "Interblock” najwięcej ściąga plików. Potem podali ich nazwiska i adresy
      kolegom, a wtedy inne ekipy ruszyły na rewizje.

- Zabrali mi komputer - przyznaje jeden z młodych ludzi. - Podczas przesłuchania
      w komendzie policji sugerowali, bym się przyznał do posiadania nielegalnych
      programów, a wtedy dostanę mniejszą karę.

Od młodego stalowowolanina dowiedzieliśmy się, że wśród policjantów, którzy
      robili u niego rewizję, byli funkcjonariusze z Gdańska i Rzeszowa. To może
      tłumaczyć, że pytany przez nas asp. szt. Andrzej Walczyna, rzecznik prasowy
      stalowowolskiej policji, zaprzeczał, by w ogóle doszło do takiej akcji.

Na posiadaczy komputerów, a zwłaszcza członków "Interblock”, padł blady strach.
      Ludzie nocami wywożą sprzęt, a sklepy z legalnymi programami odnotowują większą
      sprzedaż.

- Kilku policjantów, w cywilnych ubraniach, zaczepiło mnie na klatce schodowej -
      opowiada młoda mieszkanka. - Powiedziałam, że nie mam klucza od mieszkania.
      Wtedy mnie zrewidowali, zabrali klucz i otworzyli drzwi.
      Jerzy Mielniczuk, dw
      j.mielniczuk@gcnowiny.pl
      27. Października 2006 04:00
    • Gość: Zaniepokojony Re: Legalność oprogramowania IP: 80.51.159.* 28.10.06, 10:15
      Może ktoś z SIS czy innych tarnobrzeskich "dostarczycieli" internetu coś
      napisze w tej sprawie.
    • Gość: xxx Re: Legalność oprogramowania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.06, 11:31
      Ostrzeżenie dla Baranowa Sandomierskiego i okolic!!! Teraz wasza kolej !!
    • wiezet Nowa Dęba 30.10.06, 09:42
      Są pierwsze ofiary
      • Gość: lol Re: Nowa Dęba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 12:34
        moga mi w pompke nadmuchac
        • Gość: ja Re: Nowa Dęba IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.06, 13:46
          noo!! a świstak siedzi i tak te sreberka nie??
          • Gość: zorientowany Re: Nowa Dęba IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.06, 14:04
            Świstak siedzi bo sreberka były kradzione.
            • Gość: ja Re: Nowa Dęba IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.06, 09:30
              jakie kradzione?? te sreberka to nielegalne i dlatego siedzi i tak se je zawja.
              podobno niedziedź tez macal w tym paluchy znaczy sorry łapę. i dlatego tak go
              po tym drzeiw ten tego w te i we wte!!!!!
              parszywy los
    • Gość: Adrian Re: Legalność oprogramowania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.06, 17:20
      Skopanie Wola Bara i baranów te okolice jutro ponownie dzis 10 domostw na woli
      nawiedzili i zgarneli 8 kompów w skopaniu jutro szykuja sie na sieć spułdzielni !!!
      • Gość: chaos Re: Legalność oprogramowania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.06, 17:30
        I znowu gdybanie, sa tutaj, beda tutaj i ich nie było... dlaczego jak szukam na
        ten temat po forach nie wypowiada sie nikt u kogo byli. Więc więcej jest w tym
        bezpodstawnych plotek niż prawdy.
        • Gość: Ewa Re: Legalność oprogramowania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.06, 17:59
          Dzis byli w skopaniu u admina w bloku 14 biedaka na 1800 nacieli !!
          • Gość: ehh Re: Legalność oprogramowania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.06, 18:10
            a ja slyszalem, ze UFO gdzies jest :( cholera a ja Coca Cole kupilem, musze
            pochowac, bo bedzie chcial ja pic :/
    • Gość: asd Re: Legalność oprogramowania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.06, 18:11
      to chodza oszusci i kradna plyty i kompy :)
      • Gość: ściema Re: Legalność oprogramowania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 22:42
        niby chodza , a nikt ich nie widział!!! "MIB" nosza czarne kapelusze jeżdża
        czarnymi wołgami i porywają dzieci. To bardzo dziwne bo wiem z pewnego żródła
        że wydział PG Tbg nic o tym nie wie, a to jest w jego kompetencji, nawet
        komendant się dziwi jak to słyszy. Każda taka akcja z innego rejonu musi być
        zgłoszona do komendanta.
        Jak będe cos więcej wiedział to dam znać .
    • Gość: us Re: Legalność oprogramowania IP: 62.117.35.* 31.10.06, 08:05
      jasne ze nie moze to robic ktos z innego rejonu. Jesli juz to z rzeszowa ale
      nie z gdanska czy z innych miejsc jak wypisuja. Glupoty , glupoty.Kilka osob
      napisalo a caly tarnobrzeg glupieje. Ja slyszalem calkiem co innego , ze to
      oszusci podlapali akcje ze stalowej i z falszywi legitymacjami i podrabianymi
      papierkami i kroja sobie kompy i plyty a pozniej na dziesieciolecia
      • Gość: skalna góra Re: Legalność oprogramowania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.06, 08:50
        Byli u mnie wczoraj z samego rana. Weszła trójka kolesi w wieku ok 40 lat w tym
        jeden z nich miał przypiętą odznakę policyjną. Powiedzieli że chcą sprawdzić
        leaglność oprogramowania. Okazali się nakazem sądowym, więc musieliśmy ich
        wpuścić. Sprawdzili zawartość komputera i wszystkie stojaki z płytami... Za
        oprogramowanie+inne płyty nielegalne dostałem 1750zł (windows xp - 500zł, Office
        700zł, za filmy-120zł i Mp3-350zł) oraz zarekwirowali dysk twardy...
        Wiedząc że nie mam środków aby spłacić mandat karny postanowilśmy z dziewczyną
        że oddą się 3-ce panom i w ten sposób wzieliśmy ją na 4 baty... Podsumowując
        całą tą eferę spędzilśmy cudowne i niezapomniane popłudnie...Osoby którę pragną
        zabawić się z Nami w większym gronie - PISZCIE DO NAS >> Michał i Asia <<
        • nom73 Re: Legalność oprogramowania 31.10.06, 10:56
          Gość portalu: skalna góra napisał(a):

> się z Nami w większym gronie - PISZCIE DO NAS >> Michał i Asi <<

fajnie, że adres podałeś. ;-)

• Gość: Asia Re: Legalność oprogramowania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.06, 11:04
            asia.tgb@op.pl
    • Gość: ase Re: Legalność oprogramowania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.06, 11:42
      Tak jak mowilam. Bujda bujda i bujda.
      Przeczytajcie sobie. A tu glupi ludzie w tbg panike sieja.

www.echodnia.eu/podkarpackie/?cat=10&id=39135
    • Gość: lk Re: Legalność oprogramowania IP: 80.51.159.* 02.11.06, 15:14
      www.zaiks-stop.v.pl/plakat-1.jpg
      Szczegóły:

www.zaiks-stop.v.pl/
    • Gość: gość Re: Legalność oprogramowania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.06, 23:14
      www.idg.pl/tv/index_slx.asp?id=101150&kat=0&typ=av&dalej=0&xstr=6
    • Gość: fuks Re: Legalność oprogramowania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 21:27
      www.idg.pl/tv/index_slx.asp?id=101150&kat=0&typ=av&dalej=0&xstr=6
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka