Gość: Zaniepokojony IP: *.rh-alurad.pl 27.10.06, 13:32 Podobno w Gorzycach i St. Woli sprawdzają po domach legalność oprogramowania, pliki zciągane z internetu itp. Czy ktoś coś wie na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lol [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.06, 13:45 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Re: Legalność oprogramowania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.06, 13:45 O Stalowej to słyszałem ale o Gorzycach to nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poinformowany Re: Legalność oprogramowania IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 27.10.06, 13:51 są w Tbg-u, podobno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zaniepokojony Re: Legalność oprogramowania IP: *.rh-alurad.pl 27.10.06, 15:04 Popatrzecie na link poniżej stalowe.info/artykuly/artykuly.php?mode=pokaz_artykul&id=310%20:D Odpowiedz Link Zgłoś
absit Re: Legalność oprogramowania 27.10.06, 15:34 90% posiadaczy kompów i nielegalnego oprogramowania pójdzie siedzieć:) no i dobrze - będzie więcej miejsc pracy, puste ulice, więcej świeżego powietrza, mniejszy ruch na ulicach, więcej miejsc do parkowania itd, itd....same korzyści.... hehehe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reno Re: Legalność oprogramowania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.06, 18:14 niech mi pokażą w polsce komisariat,komendę,posterunek w której są wszystkie legalne oprogramowania jeśli jest wykupiaona licencja to np na 5-6 kompów a jest ich około 20 szt i co panowie policjanci to jest zgodne z prawem reszta działa na tzw pirackich zasadach no ale kto sprawdzi policję nie daje do myślenia co? Odpowiedz Link Zgłoś
autoexec.bat Re: Legalność oprogramowania 27.10.06, 18:20 Nadchodzi Dzień Sądu. CHowaj Windows Do Piwnicy www.interblock.pl/?cid=0,3,192,0 Odpowiedz Link Zgłoś
autoexec.bat Re: Legalność oprogramowania 27.10.06, 18:22 Zapomniałem dodać: Pozdrowenia ze Stalowej od tych, którzy pozostali na barykadach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lk Re: Legalność oprogramowania IP: 80.51.159.* 27.10.06, 23:07 Nalot policji na użytkowników nielegalnych programów STALOWA WOLA Policjanci najpierw zajęli się serwerownią stowarzyszenia. Fot: Jerzy Mielniczuk Powiększ zdjęcie W Stalowej Woli policyjna specgrupa poszukuje nielegalnych programów komputerowych. W dzień trwają rewizje w mieszkaniach, w nocy właściciele komputerów wywożą je na wieś. Na nielegalnym programie Policjanci z Rzeszowa w jednej z dużych tutejszych firm znaleźli komputery z nielegalnym oprogramowaniem. Według oceny policji połowa komputerów zainstalowanych w firmie działała na nielegalnych programach. Teraz policjanci ustalą, kto w firmie był odpowiedzialne za ich zainstalowanie. Osobie tej grozi od 3 miesięcy do pięciu lat więzienia. Na jednym z stalowowolskich osiedli działa od czterech lat Stowarzyszenie "Interblock”. Założyli go młodzi ludzie, by ułatwić innym dostęp do internetu. Ze względu na niską cenę usługi, bardzo konkurencyjną w stosunku do innych firm, "Interblock” szybko rozrósł się. Dziś liczy ponad 800 członków. - Dla mnie nie ulega wątpliwości, że to konkurencja nasłała policję - uważa jeden z członków stowarzyszenia. W poniedziałek o godz. 10 do biura "Interblock” weszło kilku policjantów i prokurator. - Kazali wyłączyć telefony komórkowe i trzymać ręce przy sobie, a sami zajęli się serwerem - mówi Grzegorz Wołoszyn z zarządu stowarzyszenia. - Mieli nakaz rewizji. Rewizja trwała do godz. 16. Policjanci najpierw sprawdzili, kto w sieci "Interblock” najwięcej ściąga plików. Potem podali ich nazwiska i adresy kolegom, a wtedy inne ekipy ruszyły na rewizje. - Zabrali mi komputer - przyznaje jeden z młodych ludzi. - Podczas przesłuchania w komendzie policji sugerowali, bym się przyznał do posiadania nielegalnych programów, a wtedy dostanę mniejszą karę. Od młodego stalowowolanina dowiedzieliśmy się, że wśród policjantów, którzy robili u niego rewizję, byli funkcjonariusze z Gdańska i Rzeszowa. To może tłumaczyć, że pytany przez nas asp. szt. Andrzej Walczyna, rzecznik prasowy stalowowolskiej policji, zaprzeczał, by w ogóle doszło do takiej akcji. Na posiadaczy komputerów, a zwłaszcza członków "Interblock”, padł blady strach. Ludzie nocami wywożą sprzęt, a sklepy z legalnymi programami odnotowują większą sprzedaż. - Kilku policjantów, w cywilnych ubraniach, zaczepiło mnie na klatce schodowej - opowiada młoda mieszkanka. - Powiedziałam, że nie mam klucza od mieszkania. Wtedy mnie zrewidowali, zabrali klucz i otworzyli drzwi. Jerzy Mielniczuk, dw j.mielniczuk@gcnowiny.pl 27. Października 2006 04:00 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zaniepokojony Re: Legalność oprogramowania IP: 80.51.159.* 28.10.06, 10:15 Może ktoś z SIS czy innych tarnobrzeskich "dostarczycieli" internetu coś napisze w tej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Legalność oprogramowania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.06, 11:31 Ostrzeżenie dla Baranowa Sandomierskiego i okolic!!! Teraz wasza kolej !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Nowa Dęba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 12:34 moga mi w pompke nadmuchac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Nowa Dęba IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.06, 13:46 noo!! a świstak siedzi i tak te sreberka nie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorientowany Re: Nowa Dęba IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.06, 14:04 Świstak siedzi bo sreberka były kradzione. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Nowa Dęba IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.06, 09:30 jakie kradzione?? te sreberka to nielegalne i dlatego siedzi i tak se je zawja. podobno niedziedź tez macal w tym paluchy znaczy sorry łapę. i dlatego tak go po tym drzeiw ten tego w te i we wte!!!!! parszywy los Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adrian Re: Legalność oprogramowania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.06, 17:20 Skopanie Wola Bara i baranów te okolice jutro ponownie dzis 10 domostw na woli nawiedzili i zgarneli 8 kompów w skopaniu jutro szykuja sie na sieć spułdzielni !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chaos Re: Legalność oprogramowania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.06, 17:30 I znowu gdybanie, sa tutaj, beda tutaj i ich nie było... dlaczego jak szukam na ten temat po forach nie wypowiada sie nikt u kogo byli. Więc więcej jest w tym bezpodstawnych plotek niż prawdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Legalność oprogramowania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.06, 17:59 Dzis byli w skopaniu u admina w bloku 14 biedaka na 1800 nacieli !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ehh Re: Legalność oprogramowania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.06, 18:10 a ja slyszalem, ze UFO gdzies jest :( cholera a ja Coca Cole kupilem, musze pochowac, bo bedzie chcial ja pic :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Legalność oprogramowania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.06, 18:11 to chodza oszusci i kradna plyty i kompy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ściema Re: Legalność oprogramowania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 22:42 niby chodza , a nikt ich nie widział!!! "MIB" nosza czarne kapelusze jeżdża czarnymi wołgami i porywają dzieci. To bardzo dziwne bo wiem z pewnego żródła że wydział PG Tbg nic o tym nie wie, a to jest w jego kompetencji, nawet komendant się dziwi jak to słyszy. Każda taka akcja z innego rejonu musi być zgłoszona do komendanta. Jak będe cos więcej wiedział to dam znać . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: us Re: Legalność oprogramowania IP: 62.117.35.* 31.10.06, 08:05 jasne ze nie moze to robic ktos z innego rejonu. Jesli juz to z rzeszowa ale nie z gdanska czy z innych miejsc jak wypisuja. Glupoty , glupoty.Kilka osob napisalo a caly tarnobrzeg glupieje. Ja slyszalem calkiem co innego , ze to oszusci podlapali akcje ze stalowej i z falszywi legitymacjami i podrabianymi papierkami i kroja sobie kompy i plyty a pozniej na dziesieciolecia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skalna góra Re: Legalność oprogramowania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.06, 08:50 Byli u mnie wczoraj z samego rana. Weszła trójka kolesi w wieku ok 40 lat w tym jeden z nich miał przypiętą odznakę policyjną. Powiedzieli że chcą sprawdzić leaglność oprogramowania. Okazali się nakazem sądowym, więc musieliśmy ich wpuścić. Sprawdzili zawartość komputera i wszystkie stojaki z płytami... Za oprogramowanie+inne płyty nielegalne dostałem 1750zł (windows xp - 500zł, Office 700zł, za filmy-120zł i Mp3-350zł) oraz zarekwirowali dysk twardy... Wiedząc że nie mam środków aby spłacić mandat karny postanowilśmy z dziewczyną że oddą się 3-ce panom i w ten sposób wzieliśmy ją na 4 baty... Podsumowując całą tą eferę spędzilśmy cudowne i niezapomniane popłudnie...Osoby którę pragną zabawić się z Nami w większym gronie - PISZCIE DO NAS >> Michał i Asia << Odpowiedz Link Zgłoś
nom73 Re: Legalność oprogramowania 31.10.06, 10:56 Gość portalu: skalna góra napisał(a): > się z Nami w większym gronie - PISZCIE DO NAS >> Michał i Asi << fajnie, że adres podałeś. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Legalność oprogramowania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.06, 11:04 asia.tgb@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ase Re: Legalność oprogramowania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.06, 11:42 Tak jak mowilam. Bujda bujda i bujda. Przeczytajcie sobie. A tu glupi ludzie w tbg panike sieja. www.echodnia.eu/podkarpackie/?cat=10&id=39135 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lk Re: Legalność oprogramowania IP: 80.51.159.* 02.11.06, 15:14 www.zaiks-stop.v.pl/plakat-1.jpg Szczegóły: www.zaiks-stop.v.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Legalność oprogramowania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.06, 23:14 www.idg.pl/tv/index_slx.asp?id=101150&kat=0&typ=av&dalej=0&xstr=6 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuks Re: Legalność oprogramowania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 21:27 www.idg.pl/tv/index_slx.asp?id=101150&kat=0&typ=av&dalej=0&xstr=6 Odpowiedz Link Zgłoś