Dodaj do ulubionych

kierowcy tirów

IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 01.06.07, 22:15
mam pytanko! czy ktoś się orientuje ile zarabiają kierowcy tirów??? czy kasa
jest naliczana za ilość wyjazdów, trasy???? a może jest tu jakiś kierowca tira
to da mi parę wskazówek dotyczących tego zawodu????
Obserwuj wątek
    • Gość: tirrrrr Re: kierowcy tirów IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 10.06.07, 21:52
      myślę że to zależy na jakie trasy zostanie wysłany i ile ich będzie. Ale
      najbiedniej to pewnie z 1500 zł
    • Gość: traper Re: kierowcy tirów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.07, 20:42
      Po polsce mysle ze wiecej noz 2.000 nie wyciągniesz a poza krajem to zależy od frachtu czyli można zarobić 3/4tys. reszta jak masz ochotę pojeździć to proszę.
      Ale to jest tylko moje skromne zdanie
    • Gość: traper Re: kierowcy tirów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.07, 20:43
      www.pracuj.pl/oferty/344927.html
      • Gość: Iksiński Re: kierowcy tirów IP: 213.199.214.* 11.06.07, 21:41
        Widzę że jesteście w błędzie i nie znacie polskich realiów. 800-1000zł , jazda
        po 12-16godzin z poprzestawianymi tachometrami do pomiaru czasu jazdy. Myjesz
        często samochód sam bo na myjni pracuje syn znajomego im nie musi się wysilać.
        Będziesz i kierowcą i konwojentem. Często także będziesz sam ładował towar (parę
        ton) i szybko , bez snu, na drugi kurs pojedziesz. Rodzinę będziesz widział
        tylko w niedzielę, jak dobrze pójdzie. Na trasy zagraniczne dobrze by było byś
        znał język obcy, bo Twój kierownik z reguły nie zna żadnego, więc padło na
        ciebie. W ogóle to najlepiej byś był alfą i omegą i meldował kierownikom o
        wykonanych poleceniach, bo w pracy myślą tylko o swoich prywatnych sprawach. Tak
        niestety wygląda rzeczywistość kierowców tirów. To są uwagi które otrzymałem od
        człowieka jeżdżącego na trasach nie tylko krajowych kiedy bawiłem się w agenta
        ubezpieczeniowego swego czasu.
        • Gość: promil Re: kierowcy tirów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.07, 22:34
          Chyba coś ci się poprzestawiało we łbie kolego szanowny... Widzę, że masz bardzo
          blade pojęcie o pracy kierowcy, a to co napisałeś to usłyszałeś od kogoś, kto
          usłyszał też od kolegi i przekazał Tobie dobrych kilka lat temu.
          Po pierwsze, stawka... skąd Ty ją wytrzasnąłeś? 800-1000 zeta to zarabia chyba
          kierowca ciągnika rolniczego, a nie siodłowego...
          Po drugie, nie wiem czy wiesz o tym, że odkąd powstała ITD to nie opłaca się
          kombinować z tarczami w tachografach bo za przekroczony czas jazdy większą karę
          zapłaci pracodawca niż kierowca, dlatego w większości firm jeździ się zgodnie z
          obowiązującymi przepisami.
          Minęły te czasy kiedy kierowca był popychadłem, teraz jak ci coś nie pasuje w
          danej firmie to inna przyjmie cię z otwartymi rękami, bo brakuje kierowców. I
          nie ma znaczenia to, że w twojej okolicy nie ma firm transportowych, bo możesz
          być z Zakopanego a zatrudniony możesz być w firmie w Szczecinie.
          Jeżeli chodzi o stawki to dużo zależy od danej firmy, ale w transporcie
          krajowym te 2000 powinno się wyciągnąć.
          A Tobie kolego @Wilczóóór radził bym poszukać for typowo trackerowych, gdzie
          ludzie są w temacie i na pewno dadzą Ci informacje o wiele bardziej wiarygodne,
          niż wielki znawca tematu - agent ubezpieczeniowy - @Iksiński

PS. Pierwsze lepsze forum znalezione na googlach, na którym na pewno dowiesz się
          o wiele więcej niż tu - www.wagaciezka.com/index.php

Pozdrawiam.
          • Gość: Iksiński Re: kierowcy tirów IP: 213.199.214.* 11.06.07, 23:56
            >a to co napisałeś to usłyszałeś od kogoś, kto
            usłyszał też od kolegi i przekazał Tobie dobrych kilka lat temu.<
            Człowiek który przekazywał mi te informacje wyjechał z rodziną za granicę bo tu
            otrzymywał jałmużnę. Tam pracuje za pieniądze. Co do tachometrów to nie znasz
            polaków. Potrafią wszystko jak zajdzie taka potrzeba. Masz blade pojęcie o
            rzeczywistości pomimo tego że aż tak się rozpisałeś. Nie jestem agentem tylko
            byłem i znam życie od ludzi a nie ze świerszczyków. Czytaj zatem dokładnie i nie
            wypowiadaj się jak dokładnie nie zrozumiesz co czytasz. Piszesz że w większości
            firm jeździ się zgodnie z obowiązującymi przepisamni. Dlaczego nie napisałeś że
            we wszystkich? Bo wszyscy jak mogą tak kręcą by wyrolować pazerną skarbówkę i
            nie tylko. I nie polemizuj ze mną bo jesteś naiwnym człowiekiem wierzącym w to
            co zobaczy w reklamie. Życie jest niestety inne, często brutalne a
            zainteresowany człowiek przekona się niebawem o tym sam.
            Pozdrawiam.
            • Gość: promil Re: kierowcy tirów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.07, 03:50
              Stary nie będę z Tobą dyskutował, bo nie mam z kim. Jestem kierowcą i trochę
              chleba za tą kaskę przejadłem, a w tym temacie to udzieliłem się tylko i
              wyłącznie dla założyciela wątku, a nie dla ciebie. Dałem mu radę, żeby nie
              słuchał takich "uczonych" jak Ty i mam nadzieję, że chłopak zatrybił i z mojej
              rady skorzystał.
              73 dla Ciebie (jeżeli wiesz o co chodzi)
              • Gość: pytający Re: kierowcy tirów IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 12.06.07, 23:15
                Promil jeżeli jest tak dobrze jako kierowca to dlaczego tylu kierowców
                rezygnuje i idzie pracować chodzby na budowe?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka