Gość: jola IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 06.08.07, 20:04 co sadzicie o tym ze w sklepie ILONA ul. dek.,, zmieniaja sie bardzo czesto sprzedawcy to przesada Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wiola Re: sprzedawca IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 06.08.07, 21:07 cos jest tam nie tak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: sprzedawca IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 06.08.07, 22:30 pewnie dziewczyny zarabjaja 600zl a szefowa stoi z batem nad nimi kiedys to musi sie skaczyc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niku Re: sprzedawca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.07, 12:20 A w "Żabcie" na Piłsudskiego- co miesiąc nowa pracownica.Właścicielka Bzorek to jest dopiero pracodawczyni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: sprzedawca IP: 80.249.6.* 07.08.07, 14:43 A ja myślę , że najlepszym wyjściem byłoby gdyby sprzedawca został pracodawcą - mielibyśmy wtedy samych dobrych pracodawców i nie byłoby na kogo narzekać - bo jakoś nikt nie napiętnuje złego pracownika - pracownik zawsze jest biedny - zastanawiające Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niku Re: sprzedawca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.07, 15:46 zatrudnij się w Żabce na Piłsudskiego albo w sklepie ABC na Armii Krajowej na 2 tygodnie,a wtedy zmienisz zdanie na temat pracodawcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Re: sprzedawca IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 09.08.07, 19:22 temat jest innny co sadzicie o czestych ZMIANACH W ILONIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: sprzedawca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.07, 23:40 Moze po prostu ludzie nie szanuja pracy. Media robią wodę z mózgu ludziom o podwyżkach, tylko ciekawe skąd wezma pieniądze pracodawcy.Może tak urzędników państwowych troszke przerzedzić? Skoro wszystko jest skomputerzowan:US, ZUS, UM to po co tyle ludzi zatrudniac? Nasz rząd szczyci sie , że spadło bezrobocie i będzie więce pieniędzy w kasach i dlatego pracodawcy dadza podwyzki pracownikom... No tak. Tylko nie mówia wporost dlaczego bezrobocie spadło.Ile procent ludzi wyjechało za granicę? Oi nie zapisywali sie na bezrobocie więc ich nie ma. wszem czasami tu przyjeżdżają i zostawiają pare groszy w polskich sklepach... moze o tym mówi rząd? hehehehe...Ludzie nie dajcie sie zwariować.Wcale nie jest lepiej.To co rząd nam pokazuje na wyrysowanych przez nich wykresikach to czysta bzdura i obraza nas jako społeczenstwa. Te darmozjady w rządzei zjmuja sie takimi pierdołami jak lektury w szkole, i potyczkami między sobą. istny cyrk. Swiat z nas sie smieje.Panstwo upada a oni sie przepychaja między soba.Co takiego zrobili by nam zyło sie lepiej? NIC!!! obecny rząd nie zrobił nic. I mam nadzieję , ze dodzei do wyborów i w rządzie zasiądą madrzejsi ludzie (choc trudno jest w to uwierzyć). Państwo zrzuciło na pracodawców całą odpoiwedialność za zatrudniane pracownika gdzie w krajach Zachodniej Europy to Państwo ponosi wiekszośc kosztów dlatego pieniądze, które polski pracodawca oddaje w zębach takim darmozjadom jak ZUS, mógłby dac do ręki praconikowi. I zrobiłby to z przyjemnocia bo im lerpiej pracowenikowi tym firmie te z lepiej. Przeliczcie sobie ile WASZYCH pieniedzy oddaje MUSI w zębach oddać pracodawca Panstwu. A co Wy z tego macie??? Ubezpieczenie?? jakie??? takie że np: za wiekszośc badań lekarskich musicie sobie sami płacić??? To jest chory system...więc zamisat szkalować pracodawców zastanówcie się. dlazcego takl często zmieniają sie pracownicy??? rozglądniejcie sie wokół..ilu z Waszych znajmoych juz nie m w Polsce?? myslę, że 60%. Pracownik zatrudnia sie w firmie, pracodawca ponosi cholerne koszty by go zrejestrowac w firmi , akta osobowe, wszystkie badania , papiery, BHP itd... a pracownik rzuca paierami po 3 tygodniach od rozpoczęcia pracy bo..dostał telefon z zagranicy i wyjeżdża. Nie dziwię się z jednej strony i dziwię sie równoczesnie. Pozdrawiam pracodawca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XX Re: sprzedawca IP: 80.249.6.* 13.08.07, 11:22 Brawo KASIA - gratuluję logicznie myślisz - oby takich więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzza Re: sprzedawca IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 13.08.07, 21:02 kazdy pisze co chce a KASIA to pracodawca i cagnie do siebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: sprzedawca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.07, 21:40 Pół sukcesu Zuzza jest w tym aby rozumies tekst, który czytasz.Przeczytaj jeszcze raz moja wypowiedź i zastanów sie. Nie ciagne do "siebie" Sama byłam kiedys parcownikiem i doskonale wiem jak wygląda "Praca " nie u siebie. Na szczęście mam pracowników rzetelnych, którzy paruja u mnie już pare lat. Czasami było dobrze czasami xle, jednak oni nie poddali sie tak jak ja i sa ze mna. Rozumieja , że czasami firma ma słabszy okres. Ale chca pracowac pomagają mi. Wiadomo, że momenty spięć,to jest normalne. Natomias współczuję Ci Twojego podejścia -niestety jednokierunkowego- .Wyjeżdżasz za granice lub masz zamiar? To nie wmawai sobie że na zachodzie pracodawcy sa "Lepis" niz Polscy, bo zanim zaczniesz upadniesz na twarz z szeroko otwartymi oczyma ze zdziwienia...Skąd wiem??? pracowała za granicą... i nikt sie nademna nie rozczulał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzzza Re: sprzedawca IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 19.08.07, 13:51 pracodawcy zawsze sie popieraja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lala Re: sprzedawca IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 13.08.07, 21:09 jezeli jest ok pracodawca to i pracownicy sie nie zmieniaja tylko taka prace trzymaja rekami i zebami czyli pracodawcy rachunek sumieni a bedzie dobrze a nie liczyc tylko ile wy ponosice koszkow a gdzie WASZE zyski w kieszeni i tak zle WAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: sprzedawca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.07, 21:49 hmmm... no tak musza byc "zyski" żeby firma nie utoneła. Szkoda, że nasze sppłeczenstwo ma tak zaslepione oczy tym gawędziarstwem naszego rządu. Jak rząd powie: Jutro zarobki wzrosną o 10%, to pracownik wyciaga reke JUTRO i mówi chce 10% więcej. Ale my pracodawcy nie dostaliśmy tych 10% gotówki więcej od rządu, od poprzedniego dnia nie wzrosła sprzedaż o 20% by móc dać podwyzkę pracownikom. Od dnia popredniego nie przybyło nam zleceń, zamówień etc. Wiec skąd mamy wziąść pieniądze??? Mozemy np.: sprzedać komputery , biurka, cały sprzet pry którym TEN pracownik pracuje...tylko , że na nastepny dzień bedzeimy musieli go zwolnić bo nie będzie dla niego mieksca pracy ponieważ zostalo spieniężone...a te pieniądze dostaną inni pracownicy(PODWYZKI) zadowolenie?? no nie!!! bo któs stracił pracę. Czy wiecie jaka część pensji praownika idzie na kretyńskie, abstrakcyjne opłaty?? nie?? to zapraszam do lektury. Może to Wam przybliży cały schemat płac. Moze Wam sie przyda...zycie róznie sie układa i to niejedem z was może za rok być pracodawcom, który dzisiaj szkaluje pracodawców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: sprzedawca IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 17.08.07, 12:16 Jaki z Ciebie pracodawca? Już czytając to jak piszesz robi sie niedobrze. Przeczytaj po sobie i popraw najpierw błędy a potem pogadamy. Ja akurat mam pracę ale szukam lepszej. Ciężko pracuje ale moge pracować jeszcze więcejby lepiej zarabiać. Wczoraj byłem pytac o pracę w miejscu, które niewątpliwie generuje zyski. Jak mi szefowa tamtejsza powiedziała o 1000 zł na rękę to parsknąłem śmiechem. No bez przesady, kiedy się zmienia prace to po to aby zarabiać więcej a nie połowę tego co obecnie :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: sprzedawca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.07, 19:12 Skoro tak bardzo przeszkadzają Ci moje literówki, i nie chcesz ze mną"Gadać" to właściwie po co odpisujesz? A jeżeli chodzi o Twoja pracę, to bardzo dobrze, że pracujesz ciężko, ja również bardzo ciężko pracuję na to żeby utrzymać firmę. I to ja przychodzę pierwsza do firmy i wychodzę ostatnia. Może podnieś swoje kwalifikacje by stać się atrakcyjniejszym ,potencjalnym pracownikiem, dla nowej firmy. "Generowanie zysków" ...no tak, tak.... i pewnie wszystko idzie na kolie z brylantów i nowe samochody dla właścicieli, a w rozwój firmy inwestuje "święty anielski". NIE!!! niestety nie jest tak różowo, a szkoda... A co masz do zaoferowanie tej firmie? Jakieś specjalne doświadczenie? Jak możesz wpłynąć na jej rozwój? Jakie masz wykształcenie i przebieg pracy? 1000 zł? A ile Cię satysfakcjonuje? Ile chciałbyś zarabiać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też pracodawca.. Re: sprzedawca IP: 80.51.159.* 17.08.07, 20:35 Kasiu popieram Cię w całej rozciągłości - literówki sobie odpuść,ja też wróciłem przed chwilą z pracy( właściwie po 14 - tu godzinach (pracownicy byli do 17,00) a mi pozostało zapisać,rozliczyć,po nich niektóre rzeczy posprzątać,zrobić plan pracy na jutro(sobota),zjeść jakąś kolację i wyjdzie na to - spać o 23,00. Ludzie - czy Wam się w głowie nie przewraca (z całym szacunkiem) czy pracodawcy są w/g niektórych tylko wyzyskiwaczami - napewno przyznacie,że nie.Owszem,zdarza się,pracodawca goni za zyskiem,robi różne przekręty,zachwyca się dobrymi wynikami finansowymi - słuchajcie,to jest dobre tylko na krótką metę.Moi pracowmicy pracują u mnie od 17 - tu lat (firma od 1986) (Kasia ma rację). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: sprzedawca IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 21.08.07, 22:48 To proponuję Ci wybierz się w Polskę i zobacz jakie są realia. Za 10 pln/h nikt na budowie nie bedzie nawet nosił cegieł. Powiesz, że koszty życia są inne? Może odrobinę ale nie aż tak wiele. Chcesz pracownika za najniższą krajową to weź kogoś po liceum, bez kwalifikacji, bez zawodu. Najlepiej kogoś kto ma niewielkie potrzeby i mieszka "u mamy". Jeśli nie, to pokaż, że zależy Ci na sumiennych pracownikach i za dobra pracę wypłacasz godziwe wynagrodzenie. Gadki typu "20 chętnych na czyjeś miejsce" niestety nie są już w modzie, te czasy już minęły. Ile jesteś w stanie zaproponować osobie z doświadczeniem? Jakie nakłady jesteś w stanie ponieść aby przeszkolić pracownika bez doświadczenia, by stał się profesjonalistą w Twojej firmie i aby go utrzymać a nie żeby po przeszkoleniu uciekł Ci do innej firmy, która da mu zarobić więcej? Dla jasności, nie obchodzi mnie ile z tego biznesu mam mój szef, jakim jeździ autem i gdzie był na wakacjach. To mu się należy, bo to jego firma i on tworzy miejsca pracy. Ja natomiast muszę z tego mieć satysfakcję oraz godziwe wynagrodzenie, które pozwoli mi na normalną egzystencję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też pracodawca., Re: sprzedawca IP: 80.51.159.* 17.08.07, 20:38 Przyznaję Ci rację ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Biznesmenik Re: sprzedawca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.07, 15:52 Kasiu jeszcze jedna pochwala i ode mnie . Ja nawet nie mielem czasu dopisac sie do tego forum, jedynie po skrucie przeczytalem posty. Niestety wiele ludzi tego nie rozumie ile wlasnie wlasnego zaangazowania i organizacji i wielu wyrzeczen trzeba wlozyc w wlasny interes. A szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były pracownik Re: sprzedawca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.07, 20:42 to zatrudnij sie jako pracownik będzie Ci lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik Re: sprzedawca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.07, 21:42 No to ciekawe czy tobie jest lepiej? Bo twoja odpowiedz o niczym nie swiadzczy oprucz tego ze PRZYPUSZCZAM Odpowiedz Link Zgłoś