Dodaj do ulubionych

wisłostrada cd

IP: 80.51.159.* 22.05.08, 17:56
mam takie pytanko ,czy już miasto odebrało wisłostradę po remoncie , wczoraj wieczorem ,po deszczu na paśmie od strony zalewu stały wielkie kałuże wody ;jadący przede mną samochód wpadł w poślizg i o mały włos nie pojechał w niewycięte topole , po jaką cholerę robiono studzienki kanalizacyjne skoro są one fikcją ? nie wspomnę o "komforcie" jazdy po tej nitce - zęby "grzechotają" - po remoncie ta strona jest jeszcze gorsza do jazdy niż przed!!! kto za to beknie? czy jan pisowczyk wielki prezydent w ogóle dopuszcza do swej głowy że oprócz chodników z miasta na dzików oraz okolic kościoła na serbinowie , ludzie chcą miec trochę normalnych dróg ,chodników ? widząc to wszystko nogi się uginają ....
Obserwuj wątek
    • shaz-za Re: wisłostrada cd 22.05.08, 19:58
      chlopie zapomnialae o chodniku kolo PKS, tez jest nowy od strony cmentarza, a
      poza tym skrzyzowanie kopernik, wyspianski, sikorski jest przejezdne to skuces
      wielki, tyle czasu bylo nie przejezdne i je udroznili wreszcie, badz optymista i
      dosceniaja to co robia a nie to czego nie zrobili, wszyscy chcieli nowa
      wislostrade to maja, nie latana, nowa nawierzchnia, czego tu wiecej chciec,
      ograniacznie do 50 jest a z taka predkoscia to by nie wpadl w poslizg, na tych
      topolach to fotoradary powinny byc i lapac piratow, to w ciagu miesiaca na nowa
      wislostrady by miasto zarobilo, chyba rowerzysci tylko tam tych 50 km nie
      przekraczaja
      • Gość: chuck norris Re: wisłostrada cd IP: 80.54.16.* 22.05.08, 21:15
        po częsci się zgadzam z shaz za ale tylko po częsci. BO SPARTACZONA ROBOTA TO
        ROBOTA SPARTACZONA!!! moge sobie nawet jezdzic i 40km/h i co z tego ? wykonawca
        wygral przetarg zobowiązał się zapewne to zdorienia wisłostrady należycie a jak
        zrobił ? mnie osobiście krew zalewa jak widze te kałuże i spartaczoną robote ale
        na pewno nie tylko mnie krew zalewa. MAM NADZIEJE ZE NIE ODBIORA TEJ PRACY TYCH
        PSEUDOFACHOWCOW OSOBY KTORE MAJA ODEBRAC !!!!!!!!!!!!!! skrzyżowanie ulicy
        wysp.-kop.sik. owszem jest zrobione jupiiiiii i to jest pozytyw i chwała dla
        włodarzy miasta ale nie oszukujmy się i tu została spieprzona robota kałuże są
        jak i od str. wysp. jak i od strony kopra. A przeciez w umowie tak na pewno nie
        miało byc !!! ale cóż robota zrobiona robota odebrana przes osoby odbierające a
        reszte w dupie mają. Czy w tym mieście zacznie się w końcu ROBIĆ COŚ DO KOŃCA
        JAK NALEŻY? przypomne tylko ze skrzyżowanie ul. wysp.kopra.sien. trwało bardzo
        długo a jak się skonczyło każdy widzi
    • Gość: Arek Re: wisłostrada cd IP: *.gprs.plus.pl 24.05.08, 22:56
      Nasza Wisłostrada po remoncie to jakaś dramatycznie niedorobiona
      praca. Wykonawca niestety nie poradził sobie z tym zadaniem. Mam
      nadzieję że jest w UM osoba odpowiedzialna, która nie odbierze tej
      pracy i Wykonawca będzie musiał to wszystko poprawia Jak nie umieją
      takiej nawierzchni położyc niech sie na pryszłoś nie biorą za takie
      tematy. Nikt firmie TRAKT nie kazał startowac w tym przetargu.
      • shaz-za Re: wisłostrada cd 25.05.08, 08:52
        skad mozesz wiedziec ze nikt im nie kazał? moze maja kogos w UM i powiedzial
        wystartujcie to wygracie, spapracie i to tak zaplacimy i odbierzemy, skad wiesz
        ze tak nie bylo??? to tylko teoria ale dosc realna
        • Gość: kierowca Re: wisłostrada cd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.08, 12:41
          "skad mozesz wiedziec ze nikt im nie kazał? moze maja kogos w UM i
          powiedzial wystartujcie to wygracie, spapracie i to tak zaplacimy i
          odbierzemy

dokladnie tak jak kolega powiedzial, moim zdaniem to jak odbiora ta
          droge to trzeba bedzie zglosic to do gazety lub telewizji
          • Gość: gość Re: wisłostrada cd IP: *.91b.tarnobrzeg.pilicka.pl 25.05.08, 13:00
            www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20080519/POWIAT03/513693534&SearchID=73318746882198
            • nom73 Re: wisłostrada cd 25.05.08, 17:10
              Wisłostrada to pikuś w porównaniu z A4 na odcinku płatnym Chrzanów-Kraków
              Balice. Nie dość, że płaci się 13zł za 70km to autostradą jest tylko na mapie,
              często ograniczenia prędkości do 70km/h, jeden pas zamknięty, nawierzchnia drogi
              gorsza niż na niektórych drogach krajowych. Jakbym wiedział, że tak to wygląda w
              życiu bym na nią nie wjechał.

PS. a propos Wisłostrady to wczoraj w sobotę była tam wypadek, VW Golf z pasa w
              stronę Mielca na lekkim zakręcie przejechał jakimś cudem na drugą stronę przez
              pas zieleni i wylądował w rowie dokładnie w tym samym miejscu gdzie jest krzyż.
              Droga była sucha, stał jeszcze uszkodzony polonez.
              • a.part Re: wisłostrada cd 25.05.08, 23:19
                a co nas obchodzi pseudoatostrada jak my takiego gniota pod nosem mamy ;/ co do
                tej trasy to tam jest normą od zawsze to, że teoretycznie są remonty więc są
                ograniczenia a robotników nie widać

Co do Wisłostrady to jadą ludzie jak opetani a prędkosć swoje robi
                • shaz-za Re: wisłostrada cd 26.05.08, 09:00
                  no wlasnie jada jak opentani, gdyby kazdy jeżdzil przepisowe 50km/h to by nie
                  wpadal w poslizgi
                  • a.part Re: wisłostrada cd 26.05.08, 14:36
                    co Ty z 50-oma wyjeżdżasz drą ponad stówę i co sie dziwić :DDD wiem bo sama
                    codziennie jeżdżę do pracy i wracam :)

ah ciągle zapominam że wszystkie problemy drogowe wynikają z tego że są leki to
                    na pewno przez nie <lol>
        • Gość: Azag Re: wisłostrada cd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.08, 12:03
          zanim zaczął sie remont wisłostrady to w tv tarnobrzeg p. Wójtowicz
          stwierdzil,że remont się opóźnia gdyż 2 firmy,które złożyły najlepsze oferty
          odwołały się (sic!) i 3ba było procedurę przetargową od nowa robić.
    • Gość: mati Re: wisłostrada cd IP: *.poczta.lublin.pl 27.05.08, 08:35
      Proponuję wysyłać nasze opinie co do stanu nawierzchni na adres firmy odpowiedzialnej za tą fuszerkę - biuro@trakt.kielce.pl
      • Gość: rrrrrrrr Re: wisłostrada cd IP: 83.1.121.* 27.05.08, 15:55
        Nie wiem czy ktos widzial w tv tarnobrzeg program " tydzien w miescie " i ze
        rzecznik UM powiedzial ze z ekspertyzy rownosc nawierzchni jest w normie a
        kałuże zbieraja sie dlatego bo nie ma rowów kolo jezdni. 9 bede wykopane do
        konca robot). Ludzie przeciez to paranjoja !!! jak ta ciemna masa probuje
        ludziom oczy mydlic. Jak tylko zaklepia ta inwestycje to tylko sie nadaje do
        ekspresu reporterów, interwencji lub innego programu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • shaz-za Re: wisłostrada cd 27.05.08, 16:55
          ja bym to dala do tvn turbo, albo niemieckiej tv gdzie znowu nasmiewaliby sie z
          Polaków, niemiecki spot reklamowy euro2012 ukazuje co o nas mysla na zachodzie,
          dajcie wuslostrade na discovery do dzialu inżynieria extremalna, tam jest o
          takich rzeczach
          • Gość: tt Re: wisłostrada cd IP: *.91b.tarnobrzeg.pilicka.pl 29.05.08, 18:05
            www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20080529/AKTUALNOSCI/931627929
            • Gość: LK Re: wisłostrada cd IP: *.de 29.05.08, 19:52
              A na znaki poziome farby brakło?...
              • Gość: ulka Re: wisłostrada cd IP: *.91b.tarnobrzeg.pilicka.pl 30.05.08, 09:46
                Po co maja malować skoro sami doszli do wniosku że trzeba poprawiac nawierzchnię
    • Gość: Kierowca Re: wisłostrada cd IP: 83.1.116.* 29.05.08, 23:33
      "Zakręt śmierci" w dalszym ciągu wyprofilowany jest w odwrotną stronę czyli do Wisły, powodując efekt wyrzucenia z zakrętu a nie trzymanie w nim. Kolejne krzyżyki po lewej stronie to kwestia czasu bo kierowca w panice przed wyrzuceniem z zakrętu odruchowo skręca w lewo na jezdnię do Tarnobrzega. To właściwie poco był ten remont? Ale zawsze można postawić 50-tkę. Wykonawca położenie kolejnej nawierzchni ma skalkulowane w kosztach, albo sie uda albo nie. A co z kierowcami znowu skazanymi na jazdę w czasie remontu? Prawnicy dla przykładu powinni zniszczyć tych partaczy. Szerokości
    • dzanek Re: wisłostrada cd 02.06.08, 10:01
      No to zdzieramy i kładziemy od nowa w 2 tygodnie ;) Powodzenie ;)

www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20080531/POWIAT0304/639980644
      • a.part Re: wisłostrada cd 05.06.08, 22:37
        ręce i nogi opadają
        • Gość: ok Re: wisłostrada cd IP: *.zchsiarkopol.pl 06.06.08, 10:21
          Partactwo pierwszej kategorii
    • Gość: danek Re: wisłostrada cd IP: *.anonymizer.ccc.de 05.06.08, 16:58
      Miałem przyjemność jechać wczoraj tą waszą Wisłostadą, tam i
      z powrotem, ale takiego partactwa w życiu nie widziałem. Szkoda bo droga wydaje
      się być piękna. Taką firmę za partactwo w kwocie ok 15 mln
      zł należałoby zlikwidować a kierownictwo pozamykać.
      • Gość: gbur Re: wisłostrada cd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.08, 17:59
        Sfuszerowali to fakt pisałem o tym 3 miesiące temu jak była tylko
        warstwa nośna. Ścieralną trochę wygładzili ale jak nie sfrezują
        podstawowej na równo to i tak będzie gó....o.
        Natomiast błysk organizacyjno - technologiczny drogownictwa
        polskiego można oglać na trasie Łoniów-Osiek. Jedna koparka, jeden
        Żuk, 10ludzi i 4łopaty. Odcinek 8km rozpaprany 4 miesiąc a 2miesiąc
        grzebią się w 100 metrowym dołku pod wiaduktem. Wykonawca GENERALNY
        (bierze podwykonawców bo mają taczki) chyba rejon Kraśnik
        Tak to nawet za nieboszczki komuny nie było.
        • Gość: proboszcz Re: wisłostrada cd IP: 83.1.120.* 05.06.08, 18:16
          tak to robole robią jak dostają dniówkę.

przed godziną 8...
          jeden stoi oparty o łopatę w pozycji chrystusa frasobliwego, trzech innych siedzi w rowie i wcina kanapki, piąty i szósty nie mogą sobie poradzić z odpaleniem papierosów.

wracam tą samą trasą po 14... i nie ma żywego ducha. nie wydaje mi się, by technologia remontów wymagała takich przestojów.

coś co powinno byc gotowe w tydzień robi się w pół roku.
          • Gość: ja Re: wisłostrada cd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.08, 19:57
            nadal prawym pasem zle się jeżdzi,chyba mróz jak przyjdzie to wszystko wyrówna.
            • Gość: teges Re: wisłostrada cd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.08, 23:06
              ale macie problmy! elki to jest problem a nie jakas wislozdrada,
              precz z elkami, bo rowerem nie moge wyjechac tak mi przeszkadzajo
    • Gość: lucek Re: wisłostrada cd IP: 80.51.159.* 20.06.08, 19:48
      Popaprancy z Traktu zaczeli znow lepic Wisłostrade
    • Gość: a co z innymi drog Re: wisłostrada cd IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 21.08.08, 09:48
      fajnie, a co z innymi wylotami np na stalową wolę, fatalna droga

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka