Dodaj do ulubionych

STANĄŁ!!!!

08.02.06, 22:08
Nie pochwaliłam się jak pierwszy raz się obrócił. Nie pochwaliłam sie jak
pierwszy raz usiadł. Nie pochwaliłam się jak zaczął stawać przy meblach (w
osobnym - pochwalnym wątkuwink. Ale teraz muszę się pochwalić: Jachu dziś po
raz pierwszy stanął sam bez podpórki i stał tak z 15 sekund, dopóki
zszokowana matka z wrażenia nie zaczęła gadać i zdezorientowała dziecko. Stał
tak sobie z paluszkiem w buzi i patrzył na początek Panoramy (uwielbia te
grafiki na początku - Fakty też są ok, a teletubisie przy tym to pikuśwink No!
Obdzwoniłam od razu męża i dziadków, do was też bym zadzwoniła jak bym miała
telefon, ale nie mam to tu się chwalęwink))))))))))))))))
Obserwuj wątek
    • mooh Re: STANĄŁ!!!! 08.02.06, 22:21
      Gratulacje! Kolejny piechur lada chwila nam się tu pojawi. Czy ktoś jeszcze
      oprócz Zimki i mnie ma w domu stworzenie leżąco-fikające?
      • z1mka Re: STANĄŁ!!!! 08.02.06, 22:28
        ja równierz gratuluję, bardzo sie cieszę z tych waszych szczęśliwych pełnych łez
        chwil i sobie wyobrażam przyszłość... u mnie właśnie na razie stworzenie leżąco
        - fikające.
        Cierpliwości mooh!!! Jak my zaczniemy się tu po forum rozmazywać to ich taki żal
        w tyłki ściśnie, ze zatęsknią za czaami, kiedy mogły się wzruszać a nie prać po
        łapach i wiązać do stołu, bo meble obrabia i po sufitach skaczesmile
        • mooh Re: STANĄŁ!!!! 08.02.06, 22:32
          Ja nie narzekam. Pozwalam sobie na chwile słodkiego rozczulenia nad stworzeniem
          leżąco-fikającym, bo wiem, że ten czas baaaaardzo szybko się skończy. Chlip,
          chlip.
          • z1mka Re: STANĄŁ!!!! 08.02.06, 22:41
            to fakt, bardzo szybko... sad ja rozczulam się codziennie i absolutnie nie narzekam
          • z1mka Re: STANĄŁ!!!! 08.02.06, 23:07
            przepraszam jeśli uraziłam Twoją wrazliwość chwil slodkiego rozczulania nad
            stworzeniem leżąco-fikającymsmile Tylko tak napisałam, bo właśnie wyobrażam sobie
            ile jeszcze tych perełek przed nami... każdy dzień, każda godzina... jak
            wieczność mogłaby być... oj no i się rozczulamsmile
    • kangur4 Re: STANĄŁ!!!! 08.02.06, 22:24
      Brawo Jachu! Gratulacje!

I niech mi kto coś złego na telewizor powie - u nas pierwsze samodzielne stanie
      też w zaaferowaniu telewizorem.
      I widać, że się chłopak na rzeczy zna, czołówkę Panoramy nie byle kto robił.
      • pancerniczek Re: STANĄŁ!!!! 08.02.06, 22:29
        Święte słowa Kangur, święte słowa....smile (te o czołówce wink
        A dumnej Mamie Tego Co Stanął (MTCS) serdeczne gratulacje niniejszym posyłamy!
        • enja11 Re: STANĄŁ!!!! 08.02.06, 22:36
          A powiedzcie mi ciemnej kto robił tą czołówkęwink
          • pancerniczek Re: STANĄŁ!!!! 08.02.06, 22:40
            Tomasz Bagiński, nominowany do Oscara za "Katedrę". W kinach to puszczali przed
            amerykańskimi filmami.
            • enja11 Re: STANĄŁ!!!! 08.02.06, 22:44
              tak mi się wydawało, ale nie byłam pewnawink)
    • mama_olka Re: STANĄŁ!!!! 08.02.06, 22:47
      Dziękuję Pancerniczek, właśnie zaczęłam się zastanawiać zaraz, zaraz, kto to
      tę czołówkę robił, a tu dwa posty niżej odpowiedźwink

Enja, a właściwie Jachu - gratulacje! To jest niewątpliwy przełomsmile
    • agagaby Re: STANĄŁ!!!! 08.02.06, 23:00
      • mmala6 Re: STANĄŁ!!!! 08.02.06, 23:16
        ja tez gratuluje choc powinnam sie spalic ze wstydu, bo Matek na tym samym
        poziomie (od dwoch tygodni) hehe.Podobno ZARAZ zacznie chodzic.Jestem sklonna w
        to uwierzyc jezeli chodzi o Jacha, bo Matus to przeciez do szkoly na czworakach
        (ale juz nie pelzajac, zawsze to bardziej w pionie!wink) pojdzie.U niego "zaraz"
        to jakies 3 m-cewink)

Enja, Ty nas z zaskoczenia bierzesz, a potem wszystkie sie dziwimy,ze "Jachu juz
        taki duzy? przeciez niedawno lezal!".Dobrze ze napisalas o tym staniu a nie od
        razu o chodzeniu, bo by dopiero bylo zdziwkosmile

Mateusz nie staje na widok tv tylko nowej zabawki, hihi i tez z paluszkiem w
        buzi!smile)
        • kubona Re: STANĄŁ!!!! 08.02.06, 23:54
          gratulacje Jachu!!!!! mamie też gratulujemy....
    • wenus.z.willendorfu I następny niemowlak się spionizował :-))) 09.02.06, 07:40
      Gratulujemy serdecznie spuchniętym z dumy rodzicom i potomkowi dającemu powody
      do dumy!
      • pampeliszka Re: I następny niemowlak się spionizował :-))) 09.02.06, 09:17
        Enja, gratulacje!!! Co za dzielny mały Jachu.
        ps.dobrze, ze to wreszcie napisalas, a nie, ze "o, moj syn to juz od miesiaca
        chodzi..."
        • wiolkak Re: I następny niemowlak się spionizował :-))) 09.02.06, 09:25
          gratulujemy! i mimo, że mi nikt pewnie nie uwierzy, robimy to ze szczerego
          serca i bardzo sie cieszymysmile))
          • wenus.z.willendorfu Re: I następny niemowlak się spionizował :-))) 09.02.06, 10:01
            wiolkak napisała:

> gratulujemy! i mimo, że mi nikt pewnie nie uwierzy, robimy to ze szczerego
            > serca i bardzo sie cieszymysmile))

Nie wierzę smile
            • wiolkak Re: I następny niemowlak się spionizował :-))) 09.02.06, 10:03
              Wenus nie zaczynaj się!wink))
              najpierw mnie prowokujesz, a potem gadasz!
              • wenus.z.willendorfu Re: I następny niemowlak się spionizował :-))) 09.02.06, 10:05
                Wiolka! alez prowokowanie Ciebie to moja ulubiona poranna rozrywka! Nie
                odbieraj mi tej przyjemności wink
                • wiolkak Re: I następny niemowlak się spionizował :-))) 09.02.06, 10:07
                  ja jestem niewyspana i nerwowa dzisiaj, ostrzegam!
                  • pampeliszka Re: I następny niemowlak się spionizował :-))) 09.02.06, 10:09
                    Wiolka, nerwowa to Ty jestes ciagle od jakiegos czasu przeciez...
                    • wiolkak Re: I następny niemowlak się spionizował :-))) 09.02.06, 10:12
                      Pam Ty się też zaczepiasz???!!!!
                      Piotrek zawsze mówi, że charakterek to Kaśka ma po mamusi, ja sie wtedy pytam -
                      twojej?smile
                      • pampeliszka Re: I następny niemowlak się spionizował :-))) 09.02.06, 10:16
                        hehe
                        ja sie nie czepiam, ja zauwazam...
                  • wenus.z.willendorfu Re: I następny niemowlak się spionizował :-))) 09.02.06, 10:14
                    wiolkak napisała:

> ja jestem niewyspana i nerwowa dzisiaj, ostrzegam!
                    To żadna nowość....
                    • pampeliszka Re: I następny niemowlak się spionizował :-))) 09.02.06, 10:16
                      to własnie mowie, Wiolka...
                      • wiolkak Re: I następny niemowlak się spionizował :-))) 09.02.06, 10:18
                        ot koleżanki, pocieszą, zrozumieją, ja sie nie dziwię, że Wy tak często na
                        niemowlaku grasujeciesmile))
                    • duramgama Re: I następny niemowlak się spionizował :-))) 09.02.06, 10:21
                      Ejże, to niebawem wyślemy naszych piechurów na obóz wędrowny.

Super Jasiu! Nie dość, że śliczny jesteś, to jeszcze teraz pokazujesz swe
                      wdźięki w pionie..wink
                      • enja11 Dokumentacja;-)) 13.02.06, 17:08
                        Właśnie w naszej Galerii ukazały się nowe fotki dokumentujące nową umiejętność
                        Jaszkawink)
    • pampeliszka swietny jest! 13.02.06, 18:04
      Enja, czy Ty mu zakładasz buciki? Bo ja wciaz nie wiem, czy zakładac, czy nie,
      skoro Malgola dopiero zaczyna dreptac. Chyba zrobie jak Kangur i kupie buty, w
      ktorych bedzie chodzic przed poludniem, a po poludniu w samcyh skarpetkach...
      • wiolkak Re: swietny jest! 13.02.06, 18:07
        popieram przedmówczynię, Jachu jest fajowy i przystojniacha na dodateksmile
      • kubona Re: swietny jest! 13.02.06, 18:08
        ja co prawda nie jestem Enja, ale Kuba w samych skarpetkach gania po
        mieszkaniu. nie mozna mu nałozyć bucików, tak stopę kurczysad więc nie mam
        problemu....
      • enja11 Re: swietny jest! 13.02.06, 18:12
        to są takie kapciuszko-skarpetki, coś w tym stylu:
        www.allegro.pl/show_item.php?item=86436033
        My mamy z PEWNEGO sklepu i różnią się od pokazanych tym, że mają jeszcze
        dodatkową gumeczkę z przodu zapobiegającą spadaniu. Acha i kosztowały tam
        prawie 25, a 2 tygodnie później znalazłam takie w zwykłym dziecinnym sklepie za
        14sad(
        Fajne są bo się nie ślizgają, a nie usztywniają stópki. O niebo lepsze niż te
        durnowate skarpetki z ABS.
        • xemm1 Re: swietny jest! 13.02.06, 18:17
          o proszę a przez tą moją chwilową nieobecność umnknął mi ten wątek wink
          Gratulacje dla Jacha i Jego rodziców też smile)

Enja ja widzę, że Jachu też lubi się ubierać w PEWNYM SKLEPIE smile Rajtki to nie
          wiem skąd, ale butki i bluzeczkę poznaję smile)
          Enja jak tam zajęcia na basenie? Chodzicie?
          • wiolkak Re: swietny jest! 13.02.06, 18:18
            mój mąż sie pyta, czy któras wie gdzie można kupić kask dla dziecismile
            • enja11 Re: swietny jest! 13.02.06, 20:39
              ja też jeszcze niedawno myślałam, że to by było najlepsze rozwiązaniewink) Ale
              Jachu nauczył się siadać i już nie wali o podłogę jak długiwink Na czałe
              szczęście, bo nie wiem ile bym to jeszcze zniosła. Ale i tak mniej więcej co
              tydzień ma nowego guza i siniaka na głowie - czasami nie nadąża przebierać
              rączkamiwink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka