14.02.06, 09:30
Z tego co mówią nasze babcie to podobno nie najlepiej jak się śnią zęby - ale
to nie jest interpretacja tylko przesąd więc proszę Ciebie Lavio o pomoc:)
Śniły mi się wypadające zęby-jeden po drugim-w sumie wypadly chyba ze 4 i to
był naprawdę dla mnie dramat.wkładałam rękę do ust, dotykałam zęba a on mi
zostawał w dłoni...dodam,ze jestem baaardzo przywiązana do moich kiełków i
sen był ultra-nieprzyjemny.
Obserwuj wątek
    • amatemi Re: zęby 14.02.06, 11:28
      czesc:)
      czy pamietasz, ktore to byly zeby?
      Zeby swiadcza o naszym zdrowiu, o umiejetnosci radzenia sobie z problemami (
      twardy orzech do zgryzienia wymaga mocnych zebow). Mozliwe, ze w tej chwili
      jestes nieco oslabiona lub nie masz sily rozwiazac jakiegos problemu ( jak mam
      to rozwiazac, skoro nie mam srodkow, mozliwosci).
      Oczywiscie moze to oznaczac cos zupelnie innego:))))

Pozdrawiam serdecznie, amatemi:)
      • kaxexe Re: zęby 14.02.06, 14:17
        tak, wyraznie pamietam!dwojka,trojka i czwórka - górne po lewej stronie!czyli
        dosc wazne zeby (chyba).zreszta dla mnie wszystkie sa wazne.
        • amatemi Re: zęby 15.02.06, 11:04
          strona lewa jest odpowiedzialna za nasze uczucia, za naszą kobiecość. Zęby z
          przodu są przy usmiechu widoczne, zatem swiadcza tez o naszej atrakcyjnosci.
          Zwlaszcza, ze sama po raz drugi mowisz o tym jak wazne jest miec wszystkie
          zeby, bez zebow czlowiek moze czuc sie mniej atrakcyjny przez co mniej
          wartosciowy. Mozliwe, ze jest to sygnal o zanizonej samoocenie, o poczuciu
          nizszej wartosci ( jako kobieta). A mozliwe, ze chodzi o cos innego:)))

Pozdrawiam serdecznie,
          amatemi:)))
          • georgecafe Re: zęby 27.02.06, 07:48
            Mi takż śnią się często zęby, szczególnie jedynki i dwójki... że mi wypadają...
            Nie mam ładnego uśmiechu, wiec moze w tym jest problem
    • corrina_f1 Re: zęby 07.06.06, 22:18

W styczniu pojechałam na wyczekiwany od tygodni urlop w Tatry.
      Nigdy, przenigdy nie wierzyłam w sny i wierzyć nie będę (jako przesądy), poza
      tym jednym razem...
      Ponoć mówi się, że sny pierwszej nocy na nowym miejscu się sprawdzają.
      Ponoć mówi się, że jak się śnią zęby, to źle.
      Ponoć mówi się, że jak wypadające zęby, to śmierć.

Pierwszej nocy w Zakopcu śniło mi się, że wypadł mi ząb.
      Dwa dni później zmarł Mój Tata...

W dalszym ciągu uważam to za beznadziejny zbieg okoliczności, ale zapomnieć nie
      mogę...
      • kaxexe Re: zęby 05.07.06, 14:45
        Corina, naprawde bardzo Ci współczuję, ale na przyszłość daruj sobie tego
        typu "interpretacje". u mnie na szczescie wszyscy zdrowi do dzis.pozdrawiam!
    • ewwa8268 Re: zęby 07.06.06, 22:58
      normalnie to nie mam koszmarów, bo do takich zaliczam sen o zębach, ale jesli
      się śnią to bardzo ŻLE. W moim przypadku to się sprawdza. Generalnie nie chodzi
      o jakieś złe wydarzenia (typu choroba lub cos gorszego), ale ogólnie złe
      relacje z ludżmi z powodów leżących po stronie sniacego o zębach. Za każdym
      razem gdy śniłam w ten sposób (zęby wypadały - coś jakby szkorbut?) to po
      namyśle (a nie jestem masochistką) dochodziłam do wniosku, że mam tzw. zły
      okres, jestem opryskliwa i wybitnie złośliwa dla ludzi. Podkreślam, że
      generalnie mam dobre samopoczucie i takież mniemanie o sobie, a i generalnie
      cieszę się sympatią otoczenia - stąd może takich snów w moim dobrze ponad
      trzydziestoletnim życiu może pamietam 2 lub trzy. Jako dorastająca panienka
      czytałam taka książkę (niebieska okładka i delikatny rysunek sylwetki ludzkiej
      ale autora i tytułu nie pamiętam) o sposobach interpretacji snów (żaden tam
      sennnik egipski itp.) i chyba coś podobnego tam było. Generalnie więc sen o
      wypadających zebach oznacza nieuzasadnione negatywne i agresywne nastawienie
      wobec innych, np. przyjaciół z przyczyn leżacych wyłącznie po stronie śniącego -
      co jest odbierane negatywnie przez otoczenie. No, przynajmniej w moim
      przypadku.
      • maciekboss Re: zęby 06.07.06, 09:39
        jak mi sie snią zeby to juz wiem zeby przez tydzien z domu nie wychodzic. raz
        sniły mi sie zeby(zawsze snią mi sie łamiące , wypadające) to mi ukradli
        telefon komórkowy, oprócz tego sniły mi sie jeszcze ze 3 razy i za kazdym razem
        byłem chory (nie na jakis katar tylko angina albo zapalenie ucha)
        • solohansolo Re: zęby 06.07.06, 18:20
          freud bardzo wyraznie tlumaczyl ze sen o
          wypadajacych zebach jest zwiazany z onanizmem
          i poczuciem winy. chodz nie jestem zwolennikiem
          jego teorii seksualnego libido to tutaj bym sie
          z nim zgodzil.
    • strasznydzik Re: zęby 20.07.06, 16:31
      wypadajace sny - czyjas choroba, smierc. to wg sennika. a w rzeczywistosci
      rzadko tak bywa! mnie sie kiedys snilo, ze wypadly mi wszystkie zeby!! i co? i
      nic. nic strasznego nie nastapilo... w kazdym razie, jesli taki sen cie martwi,
      idz do lekarza, przebadaj sie - poczujesz sie pewniej, gdy okaze sie, ze jest
      wszystko ok
      • lavia78 Re: zęby 24.07.06, 12:23
        hej,
        fakt nie musi to oznaczac smierci moze to byc choroba albo jakas zła myśl cos co
        nas dreczy i chcemy sie tego pozbyc ale to jest nieprzyjemne... sny o zębach
        moga zapowiadac jakies psychiczne przypadłowsci jakąs słabosc organizmu jakis
        dołek wiec niekoniecznie śmierc chyba ze po jakiejś traumie psychicznej mamy
        dołek.....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka