Dodaj do ulubionych

świadectwa

IP: *.wroclaw.mm.pl 09.06.04, 09:50
Mam do wypisania 90 świadectw (30x2 maturalne plus dyplom technika). W dobie
powszechnej komputeryzacji robię to ręcznie, jak śreniowieczni benedyktyni,
bo podobno nie wolno pisać tego na komputerze ( wersja dyrekcji). Jak jest u
Was. Już umieram od tego pisania.
Obserwuj wątek
    • Gość: wkurzona matka Re: świadectwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.04, 14:17
      przeciez za to pani płacą! odpocznie pani za to przez dwa dlugie letnie
      miesiące, podczas gdy ja będę miala tylko tydzien urlopu. cos za cos.
      • Gość: MP (wkurzony) Re: świadectwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 22:37
        Szanowna Pani matko!

Na mój gust, to żaden człowiek nie powinien być zmuszany do żadnej bezsensownej
        pracy. Tak jak w różnych miejscach protestujemy przeciwko bezsensowi, który
        spotyka nasze dzieci ze strony systemu oświatowego lub jego pracowników, tak
        równie silnym głosem powinniśmy protestować przeciwko bezsensowi dotykającemu
        osoby pracujące na rzecz uczniów. Trudno oczekiwać, że system, który nie
        szanuje godności pracy swoich pracowników, będzie szanował godność wysiłku
        naszych dzieci. I odwrotnie. To naczynia ściśle połączone.

Wkurzony na Pani bezmyślny atak,
        Marek Pawłowski
        • Gość: mary Re: świadectwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.04, 12:53
          Należy też dodać, że na wypisanie świadectw zwykle mamy mało czasu - od rady.
          Swiadectwa można pisać na kompie w domu, ale drukować je trzeba w szkole, pod
          kontrolą, zarachowane.
          • Gość: nemo Re: świadectwa IP: *.wroclaw.mm.pl 10.06.04, 15:50
            Wkurzonej mamusi odpowiadam- trzeba się było uczyć i zostać nauczycielem- też
            by Pani miała tyle urlopu.
    • Gość: j@! Re: świadectwa IP: *.icpnet.pl 10.06.04, 16:10
      Jak chodziłam do gimnazjum do dostawałam świadectwa wypisywane na komputerze,
      więc chyba można.... W liceum w zeszłym roku dostałam pisane ręcznie.
    • Gość: lekarka Re: świadectwa IP: *.chello.pl 10.06.04, 16:50
      Jak wypisuję pacjenta to tez mam mnóstwo papierkowej roboty ( wypis, który
      zawiera epikryze, mnóstwo badań dodatkowych itp). Pomylić się nie mogę z
      powodów oczywistych. Ale czy mam z tego powodu krzyczeć, płakać i lamentować.
      • Gość: mary Re: świadectwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.04, 17:50
        Teraz będziemy się licytować, kto więcej pisze? Pisarzu, do dzieła, może Ty?
        cha cha
      • Gość: MP Re: świadectwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.04, 18:34
        A jak czytacz lekarko te epikryzy, to je rozumiesz? Bo listu Joli chyba nie
        zrozumiałaś. Ona nie ma problemu z tym, że pisze w ogóle, tylko, że robi to
        ręcznie, a na komputerze mogłaby łatwiej i szybciej. Czy ktoś Ci zabrania robić
        wypisy na komputerze? W ostatnich kilku latach wszystkie wypisy szpitalne (a
        było ich kilka z racji sporej rodziny) odbierałem na wydrukach. Komu
        przeszkadza, by ze świadectwami było podobnie? Ja tego też nie rozumiem!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka