wiemcochcem
06.12.12, 23:34
Nie wiem czy to dobre miejsce, jednak nie mam już siły przeszukiwania całego internetu. Pierwszą sprawą, którą chciałbym zrobić, jest znalezienie strony (najlepiej z forum), na której mógłbym znaleźć informacje, o planowaniu swojej przyszłości. Jestem uczniem 1 klasy liceum i myślę, że już najwyższy czas, żeby zainteresować się tym, co mnie czeka. Chciałbym wiedzieć wszystko o kolejnym etapie edukacji, czyli o studiach. Jednak najważniejszymi informacjami, których poszukuję są m.in. możliwości po danym kierunku, opis poszczególnych zawodów itp. Wydaje mi się, że jest to temat poważny, dlatego bardzo zależało by mi na tym, żeby kupić książkę o takiej tematyce. Chciałbym, żeby decyzja o dalszym moim rozwoju była przemyślana i żebym później jej nie żałował. Dlatego chciałbym, żeby była to książka naprawdę wyczerpująca temat i żeby opisywała obecne realia.
Bardzo przepraszam za styl tej wypowiedzi, ponieważ jak się domyślam czytanie jej nie było wielką przyjemnością, ale jedynym powodem jej napisania było przedstawienie sytuacji, w której się znajduję. Mierny ze mnie polonista. Żeby rozjaśnić to, co starałem się napisać w tekście, poproszę o odpowiedzi na trzy pytania:
-strona internetowa, opisująca planowanie przyszłości, zarówno tej edukacyjnej jak i zawodowej (np. perspektywy.pl)
-forum specjalistyczne, o takiej właśnie tematyce, na którym nie znajdują się przypadkowe osoby- daje to większe prawdopodobieństwo na satysfakcjonujące odpowiedzi (nie znam strony tego typu, ale przykładem może być portal bankier.pl, który zajmuje się sprawami finansowymi)
- nazwa książki, z której mógłbym naprawdę skorzystać, położyć na półce i w przyszłości powiedzieć, że dzięki niej jestem w tym a nie innym miejscu.
Dzięki za wytrwanie. Bardzo proszę o odpowiedzi