Dodaj do ulubionych

maly problem kardio/psychologiczny

22.01.11, 22:06
witam.

ciezko powiedziec czy moj problem jest natury kardio czy psychologicznej. jestem studentem, mam 20 lat, nie udaje mi sie niestety unikac stresu (na uczelni, w domu nawet wiekszy, ze wzgledu na przewrazliwionych rodzicow). od pewnego czasu czuje delikatne bole w klatce piersiowej, jakies uklucia, czy po prostu dziwne uczucie po jej lewej stronie. najczesciej pojawia sie ono wieczorem, kiedy klade sie spac, ale w ciagu dnia rowniez. nie jest to jakies megauciazliwe ale chyba pora cos z tym zrobic. a do lekarza hmm... jakos narazie nie szedlem z tym bo to moze byc na podlozu psychologicznym. dodam, ze w mlodosci mialem tiki nerwowe (mruganie oczami itp.) teraz mam troche inne ale w sumie nie wiem czy to tiki - czesto tak jak to znajomi mowia smiesznie trzese nogami jakbym maslo ubijal ;] i w sumie nie potrafie tego opanowac czasem, nawet w lozku jak leze mi sie to zdaza. ogolnie staram sie byc wyluzowany i tak jest ale w przeszlosci bylem baaardzo nerwowy. kawy nie pijam raczej. sport? wf raz w tygodniu i cwicze wieczorami co 2 dni... wlasnie w te dni przed snem bol sie pojawia. wydaje mi sie tez (bo jak sie klade to jest cisza wiec slysze ;p) ze serducho nie bije najrowniej. moje pytanie jest takie... stresu sie nie pozbede przez najblizsze 2 lata, to wiem... ale jakie witaminki czy suplementy moge przyjmowac, zeby wzmocnic serce?

z gory dzieki za odpowiedzi i pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • czarna12.3 Re: maly problem kardio/psychologiczny 22.01.11, 22:09
      Młody człowieku, radzę iść do lekarza.
      • bartekb90 Re: maly problem kardio/psychologiczny 22.01.11, 22:18
        p.s. chodzi mi glownie o to co moge teraz wcinac, zeby sie wzmocnic i opanowac stres ;) cos naturalnego, albo cos z apteki ;p
        • fionka21 Re: maly problem kardio/psychologiczny 22.01.11, 23:14
          Mg + wit. B6
    • dorotakatarzyna Re: maly problem kardio/psychologiczny 22.01.11, 23:19
      Zacznij od magnezu, np. MagneB6 albo Neomag forte. Jeśli pójdziesz do lekarza, on też najpierw zaleci magnez. Jeśli nie pomoże po kilku dniach, idź do lekarza rodzinnego.
      Chyba że cię stać, to wybierz się prywatnie na EKG i USG serca.
      • bartekb90 Re: maly problem kardio/psychologiczny 22.01.11, 23:23
        nie stac mnie poza tym czuje, ze tu chodzi o problem stresu... mam to od okolo 2 lat (te bole) w roznym nasileniu. ale nigdy nie bylo az tak zle zebym musial isc do lekarza, dzieki za odpowiedzi! juz przegladam w internetowych aptekach oferty magnezu i podobnych ;) chce do tego podejsc powaznie a nie tak o! ale unikajac narazie lekarza ;p
        • marbor1 Re: maly problem kardio/psychologiczny 23.01.11, 11:03
          Uważam, że to są nerwobóle międzyżebrowe. Bardzo często właśnie dotyczy to ludzi młodych.
          Spowodowane to jest przeżywanymi stresami. Wiem to z autopsji..Mimo wszystko powinieneś iść do lekarza pierwszego kontaktu i powiedzieć to wszystko co tu napisałeś.
          Doraźnie jak tu ktoś napisał kup sobie w aptece MAGWIT [to jest magnez razem z witaminą B6]. Birz go przez co najmniej dwa tygodnie. On na pewno przyniesie Ci pewną ulgę.
          Dla jasności zaznaczam, że nie jestem lekarzem. Znam ten problem, ponieważ przez długi czas sama borykałam się z tym problemem.
          • mi.ka.n Re: maly problem kardio/psychologiczny 23.01.11, 12:55
            Nie zaszkodzi wziąc tez aspargin (potas + magnez).Potas jest nawet wskazany na serce.Specyfik ten jest bez receptyw aptece.
    • zawsze-jendrek2 Re: maly problem kardio/psychologiczny 24.01.11, 20:00
      Witaj Bartek!
      Masz problem,trudno mi Ci coś doradzić.
      Osobiście przeżyłem wiele chorób serca
      oraz ostatecznie transplantację serca.
      Na pewno musisz się spotkać ze specjalistami
      (kardiolog,psycholog),dla Ciebie będą to bardzo ważne
      spotkania.Nie ominą Cię ważne,inwazyjne badania.
      Ale głowa do góry.Możesz poczytać moje posty
      w tym temacie oto adres:mojeserce-andriju.blogspot.com/
      Pozdrawiam!
    • czarny_kaszalot Re: maly problem kardio/psychologiczny 24.01.11, 22:21
      Wizyta u lekarza specjalisty konieczna!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka