Dodaj do ulubionych

Studia prawa na lewo - cd. Listy muszą być jawne

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.04, 20:16
No, zapewne jeszcze trochę to potrwa, zanim ujawnią listy. Pozycja wyższych
uczelni jest w Polsce paradoksalna. Jeżeli GW, rzecznik praw obywatelskich i
inspektor ochrony danych ma problemy z wyegzekwowaniem prawa od rektora, to w
jakiej sytuacji jest "zwykły student"? Dla mnie jest to dowód na
nieposzanowanie prawa i brak szacunku dla prawa ze strony władz uczelni.
Obserwuj wątek
    • Gość: absolwent prawa UG ABOLICJA DLA ROCZNILÓW97,98,99, 00, 01?? DLACZEGO? IP: *.chello.pl 27.10.04, 20:19

A może dowiemy się o osobach przyjmowanych z odwołań również we wcześniejszych
      latach???
      Nie wiem dlaczego zakres ograniczono jedynie do trzech ostatnich lat - a co z
      rocznikami 97. 98, 99, 2000, 2001 - udzielana jest im abolicja??? Dlaczego???
      Jestem ciekawy z kim miałem "przyjemność studiować".

Faktem jest jednak, że prawdziwe układy zaczynają się po studiach.
      • Gość: samsob Re: ABOLICJA DLA ROCZNILÓW97,98,99, 00, 01?? DLAC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.04, 07:27
        Gość portalu: absolwent prawa UG napisał(a):

> Faktem jest jednak, że prawdziwe układy zaczynają się po studiach.
        >
        Co tak jaskrawo widać u adeptów takich studiów, którzy na wniosek o ustalenie
        stosunku prawnego stron reagują rumieńcem jako, że znają jedynie odpowiedź na
        stosunki płciowe. Z tego samego powodu na wniosek o uchylenie orzeczenia z
        powodu bezwzględnej nieważności reagują milczeniem.
        pzdr
        • Gość: prawnik o/t IP: *.aster.pl 28.10.04, 19:05
          Gość portalu: samsob napisał(a):

> Z tego samego powodu na wniosek o uchylenie orzeczenia z
          > powodu bezwzględnej nieważności reagują milczeniem.

i bardzo słusznie...
    • Gość: szatan serduszko Studia prawa na lewo - cd. Listy muszą być jawne IP: *.prodigy.net.mx 27.10.04, 20:20

"Władze uczelni oświadczyły wczoraj, że nie zgadzają się z zamówioną przez
      siebie opinią GIODO." huhuhuh no to chyba jasne, przeciez nie moga sobie sami
      spod dupy stolka zabierac. kurde to jakas paranoja, gdzie jest minister
      edukacji ja sie pytam???

• Gość: b52 Re: Studia prawa na lewo - cd. Listy muszą być ja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.04, 09:42
        w Warszawie
    • Gość: Ślązeczek Studia prawa na lewo - cd. Listy muszą być jawne IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.10.04, 20:20
      Gdzie są wszyscy obrońcy masonów gdy naprawde dzieją się przekręty?
      • Gość: Wojtek Obrońca masonów IP: *.inter-i.wohnheim.uni-mainz.de 27.10.04, 20:25
        A gdzie Ty widzisz tu masonów? Może jeszcze zapytasz, gdzie są Ci co twierdzą,
        że ufoludków nie ma? Ha! Nie ma ich, boć przecież to jasne, że Marsjanie
        ukartowali te przyjęcia.

Nie! To jak z drugą wojną - zwykli ludzie zwykłym ludziom... (wilkiem).
      • Gość: j23 Re: Studia prawa na lewo - cd. Listy muszą być ja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.04, 09:43
        szukajcie ,a znajdziecie
    • Gość: tokot Za dużo niektórzy mają do stracenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.04, 20:25
      i dlatego do końca nie będąchcieli ujawnić tych list bp wtedy Panu Rektprowi
      nawet przysłolwiowa "gęba" nie zostanie, zostanie mu tylko sromotra
    • Gość: tokFM A ja się nie zgadzam z prawem podatkowym... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.04, 20:27
      ... bo skoro pana rektora wyższej uczelni nie obowiązuje "Ustawa o
      szkolnictwie wyższym" , to mnie nie obowiązuje "Ustawa o podatku od osób
      fizycznych".
      Kto jest za ?
      • khmara Re: A ja się nie zgadzam z prawem podatkowym... 28.10.04, 19:00
        Gość portalu: tokFM napisał(a):

> ... bo skoro pana rektora wyższej uczelni nie obowiązuje "Ustawa o
        > szkolnictwie wyższym" , to mnie nie obowiązuje "Ustawa o podatku od osób
        > fizycznych".
        > Kto jest za ?

Popieram tokFM. Kto jeszcze jest za?
    • Gość: rektor Re: Studia prawa na lewo - cd. Listy muszą być ja IP: 212.244.140.* 27.10.04, 20:34
      kiedy wreszcie minister coś zrobi. ten rektor to kryminalista
    • Gość: aaa Re: Studia prawa na lewo - cd. Listy muszą być ja IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.10.04, 20:34
      a ja bardzo proszę gazetę, żeby nie popuściła i ciągnęła sprawę aż do wyrou NSA
      i następnie (jeśli uczelnia nie ujawni) nasłania komornika w ceu wykonania
      wyroku sądu. I niech Ceynowa wie, że pogrąża w ten sposób UG i nie jest nic
      lepszy od A. Leppera w tym co robi. Ale pewnie, podobnie jak Ustawy
      obowiązującce w tym kraju (w tym o szkolnictwie wyższym) równo mu to zwisa, bo
      najchętniej on, i cała kasta adwokatów sędziów i innych notariuszy widziałaby
      tu kolejny bantustan gdzie mogą sobie ceny z księżyca dyktować za ruszenie
      tyłka z fotela.
    • Gość: www Re: Studia prawa na lewo - cd. Listy muszą być ja IP: 212.244.140.* 27.10.04, 20:35
      rektor kryminalista
    • Gość: student prawa Re: Studia prawa na lewo - cd. Listy muszą być ja IP: 195.124.18.* 27.10.04, 20:39
      Może by tak sprawdzić listy rezerwowe na innych uczelniach np.UAM w Poznaniu
      Wydział Prawa? Chetnie bym się przyjrzał.
    • Gość: czekam typowe sk..... prawnicze IP: 217.172.65.* 28.10.04, 00:54
      Będą kręcic, zwodzić przeinaczać, przeczyć oczywistym faktom, interpretować wszystko wbrew logice i zdrowemu rozsądkowi. Co najgorsze, będą uczyć takich działań swoich studentów. Ten syf jest gorszy od stajni Augiasza, ale ja i tak wierzę, że sobie z tymi gnojami poradzimy. Wiele głosów w prasie świadczy o tym, że bańka już pęka. Jak będą za długo przeciągali, to dostaną w d.. trochę za mocno, ale wcale mi ich nie będzie żal.
    • Gość: ekonomia 4 rok HZ Ceynowa rusz swa d..pe IP: *.uni / *.rz.uni-mannheim.de 28.10.04, 01:10
      za takie numery to nie ma zlituj sie i musze powiedziec ze caly szacunek w tym
      momencie trace do pana rektora i bede go nazywal teraz cwaniak i ciemniak
      Ceynowa a wiec sluchajcie za takie cwaniactwo to od razu powinno sie wyrzucac
      takich cwaniakow zeby nastepni widzieli no wiec Ceynowa rusz swa d..pe i von
    • Gość: domdee Re: Studia prawa na lewo - cd. Listy muszą być ja IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 28.10.04, 07:23
      Tak trzymac GW ... dosicnac ich jeszcze .... zamowili opinie i sie nie zgadzaja bo jest nie po ich mysli ... dobre sobie ... tak zachowuja sie dzieci :-)
    • Gość: kalosz taki rektor to chluba!!! IP: *.brodwy01.nm.comcast.net 28.10.04, 08:22
      Powinien podać się do dymisji-udaje głupa od dawna
    • Gość: podatnik Wstrzymac subwencje dla UG - rozwiazac Wydział P IP: 200.62.146.* 28.10.04, 08:59
      Jako podatnik - żądam i domagam się wstrzymania subwencji dla Uniwersytetu
      Gdańskiego do czasu rozwiazania Wydziału tzw. "Prawa". Wszyscy członkowie
      komisji i "nauczyciele" zamieszani w procedury egzaminacyjne powinni być w
      trybie dyscyplinarnym zwolnieni z pracy z zakazem nauczania. Jasne i proste jak
      cep nie moga nauczac prawa ci co go nie "znają" lub co gorsza łamią. Tylko kto
      to zrobi w tym skorumpowanym krajiku wartosci chrześciańskich i miłośników kary
      smieri.????,
    • Gość: danzig Re: Studia prawa na lewo - cd. Listy muszą być ja IP: *.icpnet.pl 28.10.04, 11:53
      Ten śmieć Ceynowa jeszcze rektoruje?
      UG= Uniwersytet Gó..any
    • Gość: prawniczka List do Prof. Zolla IP: *.cec.eu.int 28.10.04, 11:54
      Szanowny Panie,
      Bardzo ladna inicjatywa, ze dolaczyl sie Pan do tej sprawy GW, ale jak Pan na
      pewno wie te (czesto totalnie leniwe i
      niezdolne) dzieci VIPow i adwokatow, ktore dostaja sie najpierw na prawo po
      znajomosci, sa nastepnie po kilku latach, juz bez wiekszych przeszkod i
      kontroli, przyjmowana na aplikacje adwokackie, radcowskie, sedziowstki itd.
      inni absolweci prawa w ogole nie maj szans sie tam dostac - chocby byli nawet w
      czolowce studenow uczeli! Czy w tej sprawie tez ma Pan zamiar podjac jakas
      akcje???
      Byloby to bardzo logiczne i wskazane, bo inaczej nie ma sensu studiowac prawa!
      a wiec Pana zabiegi sa zbedne.
      Studenci! o ile nie macie rodzicow prawnikow to sie tak nie pchajcie na prawo,
      ani normalnie ani z odwolania - na studia jeszcze da sie dostac, ale po 5
      latach ciezkich studiow niewiadomo co ze soba zrobic. a tu nasi koledzy
      VIPowie "dzieci specjalej troski" z mierymi ocenami wskakuja automatcznie na
      pozycje aplikatow na przeroznych aplikacjach, zabierajac innym miejsca. tak to
      jest.

A wiec jezeli Pan Zoll nie zamierza zajac sie problemem nepotyzmu i korupcji w
      dziedzinie prawa w sposob bardziej globany - radze wam: STUDJUJCIE cOS INNEGO!!!
      To okroppnie przegnila dziedziny i dopoki ktos sie za to nie wezmie w Polsce,
      nie ma sensu tracic energi i talentow na osobista walke z tym prawniczym
      klanem. Ktoregos dnia obudza sie z reka w nocniku , ze w Polsce brakuje
      kompetetnej, utaletownej i konkurencyjnej bazy prawnikow - juz to zreszta widac.

Panie Zoll, bede wdzieczna za reakcje - jakakolwiek,
      absolwentka prawa

• Gość: nie-Zoll Re: List do Prof. Zolla IP: *.solid.phys.ulg.ac.be 28.10.04, 12:43
        Niestety, nie jestem prof. Zollem, ani nawet prawnikiem, ale podpisuje sie obiema
        rekoma. Przeciez ci nieprzyjeci maturzysci powinni po rekach calowac
        rektora UG za to, ze sprowadzil ich na ziemie tak wczesnie!
        5 lat ciezkich studiow zeby potem isc robic jako sekretarka za 1000 zl?
        Lub akwizytor?
        Niech tak znaczy tak - nie niech zanczy nie.
        Dostosujmy wiec prawo do rzeczywistosci - niech wiec Rektor i Dziekan maja
        pule miejsc do swojej *wylacznej* dyspozycji, a reszte miejsc na wydzialach prawa
        wystawic na przetarg! Tak, zadne tam egzaminy wstepne tylko licytacja! Kto da
        wiecej! Bo tylko ludzie z dojsciami i pieniedzmi maja potem szanse na aplikacje!
        • Gość: exVIP Re: studia na prawo IP: 217.8.161.* 28.10.04, 16:42
          bardzo mi przykro, ale to nie moja wina, ze rodzic ma uklady i mi pomaga.
          na jego miejscu zrobilbym to samo.
          poza tym, nie palcie, pardon, glupow bo dobrze wiecie, ze tzw. polecenia i
          protekcja zawsze sie liczyly i liczyc beda, niezaleznie od branzy.

co z tego, ze mialam mniej punktow na egzaminie z byle czego niz jakis obryty
          madrocholek, skoro to ja mam mozliwosci zdobycia wiedzy praktycznej chocby
          podgladajac rodzciela-prawnika akcji, dorastajac w atmosferze prawnej, z niemal
          nieograniczonymi mozliwosciami dostania sie na aplikacje. Co z tego, ze inni
          moga miec wiecej smiesznych punktow ode mnie, skoro i tak nigdy nie beda
          pracowac w zawodzie? po prostu pieniadze wyrzucone w bloto. Pieniadze rowniez
          Twoje drogi podatniku, bo to Ty sfinansujesz studia takich osob.

Poniewaz kregi branzowe skutecznie bronia dostepu do zawodu, to nie nalezy
          pozwalac studiowac prawa byle komu. Jezeli chcecie wolnego dostepu do uczelni,
          najpierw sprawcie, by dostep do zawodu byl nieograniczony - w przeciwnym razie
          osoby konczace studia nie znajda pracy w zawodzie i kolo sie zamyka.
          Innymi slowy niech studiuja ci, ktorzy maja szanse zostac prawnikami, a wiec
          najczesciej dzieci prawnikow. sorry.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka