Dodaj do ulubionych

informatyka - podyplomowo

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 18:20
Zastanawiam się, czy warto studiować informatykę i technologie informacyjne
(podyplomowo)i z jakimi kierunkami to najlepiej łączyć? Wiem , że z
informatykiem nie mogę konkurować, ale czy te studia mają jakiekolwiek
znaczenie na rynku pracy?
Obserwuj wątek
    • Gość: bankier Re: informatyka - podyplomowo IP: 212.244.168.* 15.11.04, 18:35
      sluchaj jestem informatykie i kierowniiem dzialu informatyzacji w banku. kilka lat temu dostalem robote i szybkio dyro sie przekonal ze wlasciwie postawil. musialem jednak dorobic podyplomowe z informy aby zajmowac stanowisko kierownicze. podyplomowe to dobry sposob na szybki drugi kierunek. jestem po administracji i przynam sie bez skromnosci ze pracuja w baku mgristerki inynierki informerzy po polibudzi i dyro nigdy ich nie awansuje bo to leszcze brak wiedzy troche sie bawia stawiaja system i mysla ze swiat caly maja w paluszku takze nie mysl ze po podyplomowce wychodza leszcze (chociaz w wiekszosci tak jest to sa wyjati) bo tak nie do konca jest.
      miernystudent@o2.pl napisz jakbys chcial pogadac...
      a o jakiej uczelni myslisz??
      • Gość: heidi Re: informatyka - podyplomowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 18:18
        Dziękuję za odpowiedź.Muszę przyznać ,że nastawiłam się teraz bardziej
        optymistycznie na te studia. Ja jestem germanistką (znam też angielski i
        rosyjski), wiem ,że informatyka nie jest kierunkiem pokrewnym, ale cóż -
        spróbuję... wybieram się na Politechnikę Koszalińską
        • Gość: Fiolka Re: informatyka - podyplomowo IP: *.pl 16.11.04, 19:01
          A co chcesz po tej podyplomówce robic??
          Jesli uczyć wszkole, to zapewne dasz rade, bo wielu fizykow,matematykow skonczylo tak informatyke i ucza.
          Jesli chcesz kierowac dzialem, jak przedmowca, podyplomowka tez Ci wystarczy.
          Ale jeśli chcesz cos konkretnego umiec, to zapewniam Cie, ze nie.
          Mój Chłopak pracuje wlasnie w dziale informatycznym i szefowa tez skonczyla podyplmowke, ale to nie ona stawia system i cala baze, jak sie wysypie.
          Zeby się czegoś nauczyc to minimum 5 lat studiów, oraz trzeba sie tez samemu w jakimś konkretnym kierunku rozwijac. A informatyka jest dziedzina tak pręznie się rozwijająca, ze programy studiów w ogole za nia nie nadazaja.
          • Gość: bankier Re: informatyka - podyplomowo IP: 212.244.168.* 17.11.04, 17:24
            zgadzam sie z przedmowca!! gdybym ni siedzial nocami i flakow nie wyprowal rozwijajac swoje zianteresowania to teraz bym siedzial i w szkole uczyl informy. troche inne mam zapatrywania na absolwentow 5 ltenich studiow bo jak sie okazuje nie zawsze sa to goscie ktorzy maja pojecie. moi "kolesie" z roboty do takich naleza niestety a sa mgr inz. po polibudzie (nawet tej samej moze tu tkwi szkopul!?) natomiast ja ukonczylem ekonomiczny kierunek i zwyczajnie inz nie chcialo mi sie juz robic a lic z informy jakos smiesznie to brzmi..
            w kazdym razie jak sie rozwijasz i wiedze zdobywasz na wlasna reke z pasja i zamilowaniem to podyplomowka zawsze sie przyda tym bardzie ze majac conajmniej 2 kierunki uczonczone masz lepsze wizje na przyszlos zawsze jestes elastyczna dla pracodawcy (cokolwiek to oznacza ha ha)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka