Gość: hubcio IP: *.telkab.pl 04.10.01, 18:20 W jakich szkołach uczą dobrze do CAE ( w w-wie ) i co sądziecie o studenckiej szkole Campus. Zamierzam sie przygotowac do CAE i bede wdzieczny za wszelkie opinie i porady. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Amelia Re: Cambridge Advanced English - gdzie dobrze IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 04.10.01, 22:33 co prawda nie jestem z wawy, ale jest jedna szkoła, która "swoimi mackami" ogarnia całą Polskę. Chodzi mi o British Council, a zwłaszcza kursy intensywne. Uczęszczałam na takowe przygotowując się do FCE i CAE, a teraz CPE i za kazdym razem udawało mi się je zdać za pierwszym podejsciem :) pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aequitas Re: Cambridge Advanced English - gdzie dobrze IP: *.pl 07.10.01, 00:48 w duzej mierze przygotowanie do egzaminu zalezy nie tylko od kursow,ale glownie od zaangazowanie nauczyciela,ale przede wszystkim musisz sam duzo pracowac i rozwiazywac mase testow. osobiscie nie uczeszczelam na kursy do BC ze wzgledu na niezbyt pochlebne opinie jakie krazyly wsrod moich znajomych. nie polecam rowniez Konwersatorium. nie otrzymalam tam solidnego pzrygotowania do CAE. w tym roku ponownie zapisalam sie na kurs do CAE lecz tym razem troszke w ciemno, niesluchajac rad zyczliwych osob...czas pokazre w czerwcu czy warto bylo wlasnie tam...:) Odpowiedz Link Zgłoś