Dodaj do ulubionych

Dominikana - wyspa Robinsona !!!

IP: *.btk.net.pl 25.07.06, 12:03
witam, przeczytałem gdzieś w necie że ktoś polecał wyprawę na tą wyspę ale
studiując mapy w necie nie znalazłem takiej wyspy u wybrzeży Dominikany,
owszem istnieje ale daleko daleko w dół i należy do Chile. Jednak
przeglądając mapy oprócz dwóch większych wysp (saona, beata) zauwazyłęm ze
jest również wiele mniejszych wysepek wiec pytanie, czy wyspa Robinsona u
wybrzezy Dominikany rzeczywiście istnieje (na której kręcono podobno reklamy
bounty) ???? Niestey nie mam mozliwości wysłania maila bo osoba która
napisała o tej wyspie nie podała zadnego kontaktu sad
Obserwuj wątek
    • Gość: Kasia2 Re: Dominikana - wyspa Robinsona !!! IP: *.ar.wroc.pl 25.07.06, 12:48
      Reklamy Bacardi krecone byly na wysepce "Bacardi", ktora rzeczywiscie lezy u
      wybrzezy Dominikany. Mozna wybrac sie na wycieczke na te wyspeke bedac na
      polwyspie Samana.
      • Gość: marecki Re: Dominikana - wyspa Robinsona !!! IP: *.btk.net.pl 25.07.06, 14:51
        to akurat wiem (własciwa nazwa tej wyspy to Cayo Levantado) ale inspiruje mnie
        ta wyspa Robinson, moze ktoś zna link do dokłądnej mapy dominikany, takiej na
        której bedą oznaczone wszystkie, nawet najmniejsze wysepki
        • zdzichu-nr1 Re: Dominikana - wyspa Robinsona !!! 13.11.06, 23:35
          buhahaha, zdaje się że nabrałes się na kit biur podróży. o ile dobrze pamiętam,
          to "wyspa Robinson" to zwykła piaszczysta łacha, na której może zmieścić się w
          porywach kilkadziesiąt osób. Jest tam mały drewniany szałasik, gdzie częstują
          cię pokrojonym kokosem i ananasami. Na wyspę płynie sie parenaście minut łodzią
          motorową, z dojazdem z hotelu zajmuje to jednak niestety cały dzień (złe
          drogi,a wypływa się z zadupia). Żadna rewelacja i drogo - wycieczkę wykupuje
          się oczywiście na miejscu jako fakultatywną. Generalnie na Dominikanie do
          zwiedzania NIE MA NIC. Najlepiej leżeć sobie na dupie na piasku na plaży i nie
          myśleć o niczym.
          • tres.pimientos Re: Dominikana - wyspa Robinsona !!! 05.02.07, 16:32
            Zdzichu drogi,

Jesteś w tak zwanym "mylnym błędzie", że się tak wyrażę.

www.sdq.com/thecity/index.htm
            Zona Colonial w Santo Domingo znajduje się na przykład na liście Unesco.
            Leżeć na czterech literach i nie myśleć możesz oczywiście zawsze, ale skoro
            człowiek znalazł się już pod tą szerokością geograficzną, to może jednak
            zamiast na czterech literach warto by czasem na dwóch nogach smile
    • monte89 Re: Dominikana - wyspa Robinsona !!! 25.11.06, 21:22
      witamwink bylam w tym roku na dominikanie i z tego co wiem to wyspa na ktorej
      krecili reklamy bounty to Saona.. tam jest naprawde cudownie..polecam goraco i
      pozdrawiamsmile
    • sirga1 Re: Dominikana - wyspa Robinsona !!! 27.04.07, 05:52
      Hej
      Mnie mówiono że Saona była wyspą Robinsona....wiadomość nie potwierdzona
      • arekch77 Dominikana na własną rękę 28.04.07, 13:00
        Witam,

Chciałbm trochę na własną rękę pojedzić po Dominikanie, wstępny plan jest taki -
        przylot do Santo Domingo, później 2 tygodnie zwiedzania wyspy + 2 tygodnie
        odpoczynku na jakiejś plaży. Ci, którzy tam byli lub są, podpowiedzcie - jak
        najlepiej poruszać się po Dominikanie? Warto wynająć samochód czy lepiej zdać
        się na lokalne środki transportu? Które miejsca najlepiej odwiedzić? Dwa
        tygodnie na objazd wystarczą? Jak z bezpieczeństwem?

Z góry dziękuję za wszelkie porady!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka