raf2111 26.10.06, 14:00 proszę o pilną odpowiedż,czy na lotnisku,w Hawanie otrzymama,kartę turystyczną, pozwaljąca ,na pobyt na Kubie.Pani w ambasadzie Kubańskiej,nie miała pojęcia.Ja,będę przylatywał z Meksyku. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wojtek195028 Re: kuba-wiza 28.10.06, 00:52 dostaniesz vize od stewardesy na pokladzie samolotu.mnusisz tylko ja wypelnic wazne jest zebys napisal gdzie bedziesz mieszkal np. hotel/ Pamietaj tez ze przy powrocie musisz zaplacic 25 kubanskich peso tych tzw. convertejbel peso Odpowiedz Link
tierralatina Re: kuba-wiza 29.10.06, 04:21 Stewardesa to moze dac Ci tylko druczek a nie wize... Odpowiedz Link
wojtek195028 Re: kuba-wiza 02.11.06, 01:54 latam na Kube 6 7 razy w roku i zawsze stewardesy roznasza vizy.Raz zgubilem to dala druga ale musialem zaplacic 20 $ Odpowiedz Link
amertillek Re: kuba-wiza 05.11.06, 11:32 Pytanie do wojtka.Czy kontrolą ostro na lotnisku.Słyszałam ,że są problemy z wwiezieniem leków na własne potrzeby.mam swoje lata i choroby.wybieram się na wycieczkę i nie chciałabym mieć problemów. Odpowiedz Link
edsit Re: kuba-wiza 18.12.06, 20:14 Mam do Ciebie pytanie: jakimi liniami lotniczymi latasz i skąd? Wybieram sie na Kubę ze znajomymi ale ceny biletów lotniczych skutecznie jak na razie nas odsraszają. Dzieki za info. Pozdr. Odpowiedz Link
corrina Re: kuba-wiza 05.11.06, 22:01 czasem sprawdzaja,ja wioze zawsze leki te bez recepty i rzeczy dla dzieci,zawsze mam 2 walichy pelne,nie ma z tym problemu Odpowiedz Link
wojtek195028 Re: kuba-wiza 06.11.06, 01:20 Zlekarstwami na wlasne potrzeby nie ma problemow.Czasem pytaja o zawod.Jezeli ktos jest dziennikarzem nie nalezy sie przyznawac bo sie boja ze cos o nich zle napisze.Generalnie ja nigdy nie mialem zadnych problemow. Odpowiedz Link
amertillek Re: kuba-wiza 06.11.06, 18:32 Jestem lekarzem i będę wiozła leki na receptę ,sporo leków bo oboje z mężem ich potrzebujemy-czy wziąć jakieś zaświdczenie o chorobach i branych lekach? Napisałam do ambasady kubańskiej,na razie brak odzewu. Odpowiedz Link
wojtek195028 Re: kuba-wiza 08.11.06, 01:03 Niech sie Pani nic nie obawia.Kubanczycy to normalni i rozumni ludzie.Ale czasem dobrze jest byc komunikatywnym. Na lotnisku prawie wszyscy mowia po angielsku.Czasem mozna tez spotkac mowiacych po polsku co w polsce studiowali.Zycze przyjemnych wakacji. Odpowiedz Link
amertillek Re: kuba-wiza 17.11.06, 15:43 Coraz bardziej martwią mnie doniesienia o stanie zdrowia Castro.Co będzie jak umrze?rewolucja,chaos,spokój???A wycieczka już opłacona. Odpowiedz Link
sugarka Re: kuba-wiza 08.12.06, 14:33 Ameryka chetnie podbije Kube . Bylam na Kubie w styczniu 2005. Swietnie. Podrozowalam sama, nikt mnie nie napastowal, nikt mnie nie okradl Nie zgub wizy! Musisz ja pokazac przy wylocie. Dolary amerykanskie sa bezuzyteczne (funty i euro wymienisz bez problemu), dla turystow jest inne peso niz to dla tubylcow. Uwazaj na jedzenie (nie zapomnij o srodkach p./biegunkowych) no i najbezpieczniej jesc pizze. Owoce morza sa tanie jak barszcz, ale moga byc nieswieze. Nie nos przy sobie duzych kwot pieniedzy, paszportu, bizuterii i nie rozmawiaj o polityce. Ja mialam ze soba kilka kostek mydla i chusteczki dla dzieci. Kuba jest cudowna, a w Havanie jak w kazdym duzym miescie trzeba miec oczy wkolo glowy. Milego odpoczynku! Odpowiedz Link