Dodaj do ulubionych

Sezon 2006

22.05.06, 18:05
Mam rozpiske imprez na lato. Wymienie kilka ciekawszych.
30.06-2.07 Ogolnopolski Zlot Garbusow ( w zeszlym roku gral swietny zespol
rockowy chyba ze Swinoujscia i nasi rodzimi raperzy dali popis improwizacji,
super zabawa! ).
7.07 Neptunalia-Widowisko Chrztu Morskiego ( co rok lepsze! )
8.07 Biesiada Wakacyjna w Dziwnowku
22.07 Lato z RMF FM
29.07 Dzien Grecki ( jaka muzyka! )
4.08 Biesiada Wakacyjna w Łukęcinie
7.08 Lato z TVP1 na zywo i piknik z TVP3
11-14.08 Festiwal Gwiazd Sportu
Fani zeglarstwa beda mogli ogladac badz uczestniczych w regatach, a fani
sportu w biegach. A fani slodkosci zajadac pyszne desery lodowe u "Kapitana",
polecam, oj polecam, juz na moja zgube uruchomili lodziarnie :)
Obserwuj wątek
    • przedziwna1 Re: Sezon 2006 27.05.06, 21:44
      W tym roku uwazajcie na zachodniej plazy na Dziwnej na stalowe pręty wystajace z
      piasku. Fale wyplukaly piach i odslonily te niebezpieczne pulapki. W zaleznosci
      od stanu morza sa one na linii wody i piachu albo - co gorsza - pod woda.
      Znalazlam na razie dwa takie miejsca: przy betonowym falochronie i w okolicach
      drugiego rzedu drewnianych falochronow. Uwaznie sprawdzajcie dno! Mam nadzieje,
      ze zrobia z tym porzadek przed sezonem...
    • przedziwna1 Re: Sezon 2006 27.05.06, 21:57
      A tak przy okazji: unikajcie kapieli w morzu zbyt blisko tych drewnianych
      falochronow. Po pierwsze wzdluz nich fale wyplukuja piasek i nagle mozna wpasc w
      dol ponad polmetrowej glebokosci! Po drugie: pale pod woda obrosniete sa ostrymi
      muszelkami i mozna sie niezle pokaleczyc. Szczytem glupoty jest dla mnie
      pozwalanie dzieciom na wchodzenie na pale i wedrowke po nich albo skakanie z
      nich do morza. Bylo tu juz tyle wypadkow...
      • dorgaj1 Re: Sezon 2006 27.05.06, 22:30
        Witam. Będę w Dziwnowie w drugiej połowie lipca, dzięki za ostrzeżenia. Już nie
        mogę sie doczekać wyjazdu, a to jeszcze tyle czasu. Serdecznie pozdrawiam. Dorota.
        • przedziwna1 Re: Sezon 2006 28.05.06, 16:02
          Ciesze sie, ze moje rady moga komus choc troche uprzyjemnic urlop :)Na temat
          zasad bezpiecznego korzystania z morza artykuly w gazetach mnoza sie dopiero
          wtedy, gdy juz zdarzy sie wypadek. Potem przez caly rok cisza. A morze to nie
          basen. Morze to ciagly ruch wody, a co za tym idzie ciagle zmiany uksztaltowania
          dna. Tam, gdzie wczoraj bylo gladkie, plaskie dno - dzis moze byc nagly spadek.
          Czasem patrzymy na fale i myslimy: eee, jakie male... Tymczasem zapominamy o
          mogacym tworzyc sie wstecznym pradzie, ktorego nie widac, a ktory bardzo silnie
          poczujemy, gdy bedziemy probowali z powrotem doplynac do brzegu. Plyniesz w
          przod metr,a morze cofa cie o dwa...Pisze o tym, nie po to , by kogos straszyc,
          ale by kapiacy sie w morzu pamietali, ze niejeden dobry plywak mu
          ulegl...pogadajcie z ratownikami, oni wiedza najlepiej. Pozdrawiam rowniez!
    • mo1717 Re: Sezon 2006 29.05.06, 13:53
      a po 14.08 nic juz sie ciekawego dziać nie będzie??? :(
      my właśnie od 14-go będziemy w międzywodziu i mamy nadzieje że sie nam spodoba-
      pierwszy raz jedziemy tam na urlop, wczesniej tylko przejazdem zwiedzalismy
      zachodnie wybrzerze- ale w dziwnowie zatrzymalismy sie na rybke :) mniam mniam.
      Nasz roczny synek na pewno bedzie zachwycony niekończącą sie piaskownicą , a my
      juz czekamy na zachody słońca i szum fal.
      • przedziwna1 Re: Sezon 2006 29.05.06, 17:19
        Jeszcze tylko 19 i 20 sierpnia regaty na pozegnanie lata...wiecej chyba nic.
        Milego urlopu!
    • przedziwna1 Re: Sezon 2006 17.06.06, 18:39
      Podnosze watek do gory dla Mazi i innych moze tez

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka