Dodaj do ulubionych

Mini maszyna Janome Sew Mini - dzisiaj testowałam

22.06.11, 13:31
Witajcie Dziewczyny !
Dawno mnie tu nie było - prowadzę teraz warsztaty projektowania ,szycia i eko desingnu w Poznaniu co mnie pochłania mocno :) (jak ktoś chce to zamieszczam link do galerii - ta z dredami to ja picasaweb.google.com/103526444770083095297 )

Otóż dzisiaj ,wreszcie , testowałam Janome Sew Mini - znajdziecie na stronach Eti i Strima - malutka maszyna .

I jest cudna!
Waży z 2 kg a najważniejsze ze jest solidna .
Zadałam jej przeszycie 3 warstw jeansu i to maleństwo wykonało zadanie bez trudu.
Ma bieg wsteczny,podstawowe ściegi ,nawijanie szpuleczki .

Ma tylko jedna stopkę ale za to z takimi wysokimi płozami aby dziecko nie przeszyło sobie paluszka
Szyje troszkę wolniej - kolejna zaleta - ze nie jest taka zrywna jak dorosłe maszyny.

W ogóle to się zakochałam w niej ,jest np.genialna na wyjazdy albo prace w terenie
a na prezent dla dziecka - to na 100%

Niby zabawka a solidna. Z takiego plastiku jak inne Janome .Bardzo bardzo fajna maszynka
I ma taki malusi pedałek (rozruszniczek)

no to sie cieszę że mogłam coś konstruktywnego napisać :) Magda
Obserwuj wątek
    • hananke Re: Mini maszyna Janome Sew Mini - dzisiaj testo 23.06.11, 08:31
      Nie dziwię się, że ta maszyna też jest dobra. Ja mam w pracowni 3 różne maszyny Janome: overlock, coverlock i komputerową stębnówkę. Wszystkie trzy sprawdzone i przetestowane wielokrotnie. U dystrybutora (ETI - radość szycia w Poznaniu) zasięgam porad i uzyskuję wszystkie niezbędne informacje na temat planowanego zakupu. Pozdrawiam CIę Magdo i życzę jeszcze wiele radości z używania Janomki :)
      • brumming Re: Mini maszyna Janome Sew Mini - dzisiaj testo 23.06.11, 10:17
        To fajnie, że jest fajna, bo mi się ogromnie spodobała i już zaplanowałam, że kupię ją małej, chociaż ma dopiero trzy latka :D
        • magdalenabojan Re: Mini maszyna Janome Sew Mini - dzisiaj testo 23.06.11, 14:34
          a Janome znaczy Oko Węża co jest bardzo poetyczne :)
    • vivictoria Re: Mini maszyna Janome Sew Mini - dzisiaj testo 29.06.11, 22:53
      Miałam, testowałam i oddałam. Wszystko świetnie, szyje naprawdę dobrze jak duża :) jednak pod warunkiem, że się bardzo uważa, żeby nie spadła ze stołu, powinna mieć jakieś mocowanie, przyssawki? A może ja jestem za gwałtowna?
      • magdalenabojan Re: Mini maszyna Janome Sew Mini - dzisiaj testo 30.06.11, 22:13
        Materiał ją ściągnął ?

• b-b1 Re: Mini maszyna Janome Sew Mini - dzisiaj testo 27.09.11, 12:03
          Popieram wybór! Mam "bardziej zaawansowaną" Janome od prawie dwóch lat i do jakości/szycia absolutnie nie mam żadnych zastrzeżeń.
          Ta mała na pewno będzie lepsza od jakiegokolwiek teraźniejszego Łucznika, czy Singerki .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka