Dodaj do ulubionych

strój rycerza

22.01.14, 10:27
Witam,
szukam wykroju stroju rycerza dla syna na 110cm. znalazłam, że był taki www.osinka.ru/Zhurnaly/2007/burda/burda_01/slides/25.html w Burdzie z 2007r nr 1, ale nie mogę znaleźć wykroju. nie wpadło wam gdzieś coś podobnego w oko? będę wdzięczna :)
Obserwuj wątek
    • dangerous-little-tiger Re: strój rycerza 22.01.14, 13:42
      nie widze problemu ze stworzeniem takiego samemu. przeciez dobrze widac ze to ttylko bluzka i legginsy czy czarne spodnie. na pewno masz gdzies wykroj prostej dzieciecej bluzki (czy meskiej) do ktorej dorzucasz te kwadratowe obramowania (widac ze to ciag materialu odpowiednio przyciety a nie pojedyncze kwadraty) na brzuch trzeba znalezc jakas aplikacje, spodnie wziac gotowe, na glowe trzeba by porzukac wykrojow kominow, takich czapek dzieciecych, wiem ze jak bylam mala taka mialam, nie wiem czy to teraz sie nosi i juz. na pewno sobie poradzisz skladajac stroj z czesci
      • czeremcha4 Re: strój rycerza 22.01.14, 19:37
        > na glowe trzeba by porzukac wykrojow kominow, takich czapek dzieciecych,

Może tez być sam wykrój na kaptur z jakiejś kurtki...

Ania
    • aneczkai1 Re: strój rycerza 22.01.14, 14:55
      tu sprawdź
      www.cc-craft.co.uk/Pages/ArticleTag.aspx?tag=carnival
    • brumming Re: strój rycerza 23.01.14, 18:31
      Szyłam tego rycerza z "Burdy" i pokazywałam go na blogu
      brummig.blox.pl/tagi_b/33006/rycerz.html
      to rzeczywiście zwykła bluzka (w dodatku z bardzo wąskimi rękawkami) kolczuga fajna, ale też nie wyszła jakoś obłędnie dopasowana do głowy dziecka. Można dać radę bez wykroju, tak jak podpowiadają dziewczyny.
      W ogóle większość strojów karnawałowych z "Burdy" robią dodatki i tkaniny. Szykuję nie na czarownicę i z całego kostiumu jest tylko wykrój na pelerynę ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka