bmwd 15.01.08, 22:50 "centru" DG prezentuje sie fatalnie. Nic ciekawego tam się nie dzieje. Polikwidowano ostatnie sklepy , za to banków jest mnóstwo.Czy znacie jakieś plany inwestycyje dla miasta? Naprawde przykro patrzeć jak to wyglada. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kelo Re: Zmienic wizerunek miasta 15.01.08, 23:53 Wszystko idzie zgodnie z europejskimi trendami. Handel skupiony w centrach handlowych. Banki skupione w alejach. Przyzwyczaimy się.... Odpowiedz Link Zgłoś
reivena Re: Zmienic wizerunek miasta 16.01.08, 09:15 www.dabrowa-gornicza.com/ Tu na mapie są tereny inwestycyjne być może ktoś się skusi, kupi i zainwestuje. Odpowiedz Link Zgłoś
kelo Re: Zmienic wizerunek miasta 17.01.08, 09:18 Rei, nie końca idzie tylko o tereny inwestycyjne. Mnie i chyba nie tylko mnie bardziej smuci wizerunek miasta. Dąbrowa coraz bardziej zmienia się w sypialnię dla regionu. Budownictwo mieszkaniowe przenosi się na peryferie, mieszkańcy miasta nie odwiedzają już centrum, bo i nie ma po co. Nie wiem, czy może ze trzy, cztey razy byłem na Trzeciego Maja w ub. roku, a bywało, żem był trzy razy w tygodniu. Teraz pozornie wszystko jest bliżej nas. Wsiadamy w auto, jedziemy do centrum handlowego i mamy wszystko.I to się już nie zmieni. Nowe i inwestycje nic nie zmienią, przynajmniej na razie. Dadzą ludziom pracę, ale nie dadzą na tyle wysokich zarobków by z czystym sumieniem część z nich przepuścić w klubie na nocnej imprezie, czy choćby w restauracji na dobry obiad. Odpowiedz Link Zgłoś
reivena Re: Zmienic wizerunek miasta 17.01.08, 18:49 >Rei, nie końca idzie tylko o tereny inwestycyjne. Kurcze, nie rozumiem tego początku :) Być może ta nasza Pogoria coś zmieni. Chociaż z drugiej strony nie wiem jakieby się tam cuda nie działy, a informacja będzie do bani, na imprezie zjawi się mała garstka osób. Tak było z WOŚP, nie wiem czy w mieście była jakaś informacja na ten temat, chociażby na słupie, a żeby zobaczyć jakie mecze są na hali trzeba podejść i samemu sprawdzić. Odpowiedz Link Zgłoś