bokate 13.02.08, 07:08 Szukam dla mojej latorośli dobrej szkoły podstawowej , mieszkam w Antoniowie i jestem w mieście raczej nowa, zasiedziałych Dąbrowiaków proszę o podpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
inus_123 Re: Dobra podstawówka poszukiwana! 26.02.08, 20:42 To w sumie masz do wyboru trzy. 1. Prywatna szkoła podstawowa Fundacji "serce szkole" www.serceszkole.iq.pl Czesne 450, wpisowe 500 obiad 5 zł Zalety: na uboczu, piękny ogrodzony teren co jest szczególnie lubiane przez młodsze dzieci, bo jak tylko robi się ciepło po lekcjach siedzą na dworze, kameralne klasy, dzieci lubią tę szkołę, nie ma w niej snobizmu jak pisałaś w innym wątku; jest gimnazjum i liceum wady: podwyżki czesnego i czasami trzeba sie poupominać o swoje, ale są to sprawy dotyczące rodziców, a nie dzieci. 2. Szkoła katolicka w budynku TZN ul. Łańcuckiego www.szkolakatolicka.pl Czesne 240, wpisowe 300, obiady ? zalety: ?, wady: przy technikum, nie ma zielonego terenu 3. Społeczna Szkoła Podstawowa ul. Dąbskiego (Mydlice) wady: "na zadupiu" To są oczywiście moje subiektywne oceny. Moje dziecko chodzi do tej pierwszej. Odpowiedz Link Zgłoś
bokate Re: Dobra podstawówka poszukiwana! 29.02.08, 09:39 Dziękuje za informacje. Ciekwa jestem też, co ponad standard oferuje szkoła, rozszerzone języki, koła zainteresowań, wyjazdy ? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
inus_123 Re: Dobra podstawówka poszukiwana! 29.02.08, 11:14 Mogę się wypowiadać na temat prywatnej - co do tych kół zainteresowań to generalnie bywa różnie, obecnie nie ma chyba żadnych, ale skarżą się tylko rodzice, a nie dzieci.;-)) Angielski od pierwszej klasy 3 godziny tygodniowo, a od czwartej drugi język, obecnie jest to niemiecki. Wyjezdów jest sporo. Kino, teatr, jednodniowe wycieczki, no i zielona szkoła już od pierwszej klasy, na którą również jeżdżą przedszkolaki. Zimą po wszystkich feriach zawsze jest obóz narciarski (jeśli tylko są warunki) do Białki Tatrzańskiej, moje dziecie właśnie dzisiaj z niego wraca. Odpowiedz Link Zgłoś
monikaseget Fundacji "serce szkole" nie polecam. 11.03.08, 15:21 Moja Córka chodzi tam do szóstej klasy. Szczerze odradzam :( Poziom nauki - beznadziejny. Nauczyciele bardzo słabo opłacani - więc zmieniają się dość często, odchodzą po prostu. Zero żadnych kółek zainteresowań. Dużo dzieci z problemami, takich, których Rodziców stać na czesne a dzieci miały problemy w państwowych podstawówkach, więc trafiły tutaj. Ta szkoła NIC więcej nie zapewnia niż to co ma się GRATIS w państwowej podstawówce. Powiem tak: mam aktualnie obawy, czy Córka poradzi sobie w państwowym gimnazjum. Jednak nie będę kontynuowała jej nauki dalszej w tej szkole.Szkoda kasy po prostu. A fakt, ze klasy są małe - działa to tylko na niekorzyść uczniów i rodzi problemy adaptacyjne poza szkołą. Odpowiedz Link Zgłoś
ksilaqui Re: Dobra podstawówka poszukiwana! 03.03.08, 13:41 SP 16 cóż mówić szkoła z tradycjami, dobrzy nauczyciele, mało klas (To naprawdę ważna sprawa, bo każdy nauczyciel kojarzy uczniów) Odpowiedz Link Zgłoś
bokate Re: Dobra podstawówka poszukiwana! 04.12.08, 09:54 Podbijam wątek. Po nowym roku muszę zapisać małego do szkoły, rozważam szkołe nr 13 na Piłudskiego, nr 16 na Konopnickiej lub prywatną Sece Szkole. Bardzo prosze rodziców uczniów tych szkół o pomoc w podjeciu decyzji! Odpowiedz Link Zgłoś
inus_123 Re: Dobra podstawówka poszukiwana! 04.12.08, 12:32 Przenieśliśmy dziecko z "Serce szkole" do szkoły katolickiej. Gorąco polecam z czystym sumieniem. Trzynastka, to straszna masówka, duża szkoła, duże klasy - uważam, że nie warto. Szesnastka mniejsza, ale jak każda szkoła publiczna boryka się z problemem dużych klas. Rozważ jeszcze szkołę katolicką, bo naprawdę warto, sama się o tym przekonałam. Odpowiedz Link Zgłoś
bokate Re: Dobra podstawówka poszukiwana! 04.12.08, 13:30 Dziekuję za odpowiedź. Szkoły katolickiej nie biorę pod uwagę, nie chce narzucać dziecku żadnego światopoglądu. Czy możesz napisac dlaczego zrezygowałaś ze szkoły Serce Szkole, czy coś było nie tak. Bardzo zależy mi też na świetlicy z prawdziwego zdarzenia ,do godziny 15, jak to wygląda w opisywanych przez Ciebie szkołach. Odpowiedz Link Zgłoś
inus_123 Re: Dobra podstawówka poszukiwana! 09.12.08, 18:22 Zrezygnowało nas w lipcu tego roku dużo osób ok. 15. Tam nie do przyjęcia jest główna pani dyrektor. Coraz wyższe czesne i coraz mniej w zamian. Ostatnio nie było nawet żadnych kółek. Zaczeli odchodzić dobrzy nauczyciele. Powiem tak, na początku byłam bardzo zadowolona, szkoła jest świetna dla klas I-III, do nauczania początkowego nie można mieć zastrzeżeń. Dzieci czująsię bezpiecznie i dobrze w tej szkole, potem jest gorzej. Możesz zaryzykowac i posłac tam dzieciaka na początek, zakładając z góry, że do IV klasy pójdzie gdzie indziej. Może przez ten czas coś się zmieni. Może masowe odejście uczniów nauczyło czegoś pania dyrektor - choc nie sądzę. O publicznych nic Ci nie mogę więcej napisać, bo ja nigdy nie rozważałam posłania dziecka do takiej szkoły więc sie nie interesowałam. Ale świetlice maja napewno. Szkoda że nie myslisz o katolickiej, ale rozumiem, że Ty też masz inny światopogląd.;-) Odpowiedz Link Zgłoś
bokate Re: Dobra podstawówka poszukiwana! 05.01.09, 12:28 Inus dziekuję za wiadomość. Mój swiatopogląd nie ma tu nic do rzeczy, chciałabym aby moje dziecko było otwarte i tolerancyjne, niestety katolicyzm w polskim wydaniu , przy całym moim do niego szacunku, nie zawsze taki jest. W każdym razie zachęcona Twoją opinią na pewno katolika odwiedzę i wezmę pod uwagę. Nie ważne, bardzo zmartwiłaś mnie z tą szkołą prywatną, sprawa wydaje sie faktycznie dziwna bo gdyby była naprawdę dobra ,byłoby więcej chetnych,a od syna z zerówki też nikt tam się nie wybiera. Podbijam temat i proszę o pinie o Dąbrowskich podstwówkach, może społeczna na Dębskiego Rodzice odezwijcie się!!! Podrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bokate Re: Dobra podstawówka poszukiwana! 12.01.09, 11:37 pozdrawiam rodziców 7 latków i podbijam temat. Odpowiedz Link Zgłoś
rosaliaa Re: Dobra podstawówka poszukiwana! 25.01.09, 21:52 ja również jestem zainteresowana tematem... Odpowiedz Link Zgłoś
mamkube Re: Dobra podstawówka poszukiwana! 27.01.09, 13:42 no i nikt nie pisze... Ja też w tym roku wysyłam syna do szkoły i pójdzie po prostu do szkoły podtawowej na naszym osiedlu. Odpowiedz Link Zgłoś
rosaliaa Re: Dobra podstawówka poszukiwana! 27.01.09, 13:51 ja również posyłam go do państwowej szkoły na naszym osiedlu, sama do niej chodziłam ... ale pewnie wiele się zmieniło.. nie brałam pod uwagę szkoły prywatnej ale chętnie poczytam opinię na temat różnych szkół podstawowych w dg. na pewno jest wiele osób, które mają w nich dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
mamkube Re: Dobra podstawówka poszukiwana! 27.01.09, 19:24 ja chodziłam do SP 29 kiedyś, nawet nie wiem czy teraz tak sie nazywa. Moi pójdą do SP na Kasprzaka. Nie mam złych opinii, ani o szkole ani o nauczycielach. A teraz po odnowieniu bardzo ładnie wyglada, bo wczesniej strach było koło niej przejść. Odpowiedz Link Zgłoś
rosaliaa Re: Dobra podstawówka poszukiwana! 28.01.09, 09:26 u nas na tapecie jest SP 30. Nie mam złych wspomnień... też tam chodziłam... Odpowiedz Link Zgłoś
cesto Re: Dobra podstawówka poszukiwana! 28.01.09, 16:44 mamkube napisała: > Moi pójdą do SP na Kasprzaka. Nie mam złych opinii, ani o > szkole ani o nauczycielach. A teraz po odnowieniu bardzo ładnie > wyglada, bo wczesniej strach było koło niej przejść. chodzi chyba o SP 12 na Tysiaclecia? Niewatpliwa przewaga szkoly podstawowej najblizszej miejsca zamieszkania jest bliskosc kolegow z klasy i samej szkoly, a to przeklada sie na wieksze bezpieczenstwo dla dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
mamkube Re: Dobra podstawówka poszukiwana! 28.01.09, 20:40 cesto napisał: > chodzi chyba o SP 12 na Tysiaclecia? tak dokładnie;-) zapomniałam numeru. > Niewatpliwa przewaga szkoly podstawowej najblizszej miejsca zamieszkania jest > bliskosc kolegow z klasy i samej szkoly, > a to przeklada sie na wieksze bezpieczenstwo dla dziecka. i tu tez sie zgodze. Odpowiedz Link Zgłoś
rain71 Re: Dobra podstawówka poszukiwana! 06.10.09, 16:14 Moje dziecko chodzi do Społecznej na Dąbskiego i jestem zadowolona :) Małe klasy, zaangażowani nauczyciele, świetlica, zajęcia dodatkowe. Odpowiedz Link Zgłoś
bieganiemagdy Re: Dobra podstawówka poszukiwana! 23.09.15, 20:29 W Społecznej szkole na Dąbskiego jest mnóstwo zajęć dodatkowych - artystyczne, techniczne, muzyczne i wycieczki. Może będę miała okazję prowadzić tam warsztaty z informatyki (jestem pasjonatem). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezniku Re: Dobra podstawówka poszukiwana! IP: *.sileman.net.pl 31.10.15, 11:48 chyba jakiś żart z tymi kółkami- wszystko ładnie wisi na stronie internetowe, w rzeczywistości nie ma nic, przynajmniej w klasach młodszych. Może kogoś zastanowi dlaczego ta szkoła ma coraz mniej dzieci. Klasy faktycznie po 5-6 osób , tylko jak jest sezon infekcyjny to chodzi np. jedno dziecko.... Wycieczki- jak rodzice zorganizują transport, bo dla klas kilkuosobowych nie opłaca się wynajem autokaru czy busa Lokalowo-dramat. Ale kazdy musi się sam przekonać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dąbrowianka dobra podstawówka IP: *.dynamic.chello.pl 10.02.15, 22:38 Kiedyś nikt nie pytał, która szkoła. Zapisywano dziecko do szkoły najbliżej miejsca zamieszkania. Z korzyścią dla dziecka !!! Każda szkoła czegoś nauczy jeśli tylko dziecko chce się uczyć.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwentka Re: dobra podstawówka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.15, 00:50 tylko SP nr 21 w Ząbkowicach.........rewelacyjne wyniki a nauczyciele to prawdziwi odkrywcy talentów........ale dostać się spoza obwodu raczej chyba nie ma szans Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirosław Re: Dobra podstawówka poszukiwana! IP: *.dsi-sieci.pl 01.03.15, 17:57 OSIEDLE MŁODYCH HUTNIKÓW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika bardzo dobra szkoła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.15, 12:19 Witam ja już drugie dziecko wysyłam od września do SP nr 8 (koło urzędu skarbowego) jestem bardzo zadowolona z tej szkoły, nauczyciele bardzo mili troskliwi, mała szkoła gdzie nikt nie jest anonimowy. Serdecznie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: bardzo dobra szkoła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.15, 12:20 ja również z czystym sumieniem polecam tą szkołę :):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: bardzo dobra szkoła IP: *.static.ip.netia.com.pl 05.05.16, 13:12 Odradzam!!! Nauczyciele w edukacji wczesnoszkolni wymieniani po 1 klasie! Dwuzmianowość - o dziwo dotyczy tylko 1 i 2 klas...wiadomo godzinki na świetlicy lecą - wyższym klasom świetlica niepotrzebna. Pierwszoklasiści kończą przez jeden semestr lekcje codziennie o 16:15 !!! klasy od 4 do 6, kiedy to już samo mogą przychodzić i wracać do domu) oczywiście dawno sobie już odpoczywają. Ludzie, zostawcie swoje dzieci w przedszkolach - za rok konkurs na dyrektora - może się coś zmieni! Odpowiedz Link Zgłoś
adanowicka Re: Dobra podstawówka poszukiwana! 14.01.16, 23:29 Polecam zdecydowanie Społeczną Szkołę na Dąbskiego. Znajomych dziecko tam chodzi i podejście nauczycieli, pedagogów jest niesamowite. Sama myślę, że tam poślę swą latorośl. Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena777 Re: Dobra podstawówka poszukiwana! 22.01.25, 08:18 Dołączam się na temat wyboru szkoły podstawowej między szkołami nr 29, 13 i 12. Będę wdzięczny za pomoc. Z góry dziękuję! Odpowiedz Link Zgłoś