Dodaj do ulubionych

Skąd się wzięły wasze nicki ?

16.06.11, 12:23
Witam !
Jestem nowy na forum,pragnę się przedstawić.Przy okazji chciałbym poznać historię/tajemnicę waszych nicków.Niektóre z nich są naprawdę fajnewinkNurtuje mnie w jaki sposób powstały?
Na poczatek mój-"prawdziwy_anonim".
Nick internetowy jest czymś,co pozwala ukryć własną tożsamość,płeć, czasem nawet prawdziwe poglady .Wybierając go pomyślałem ,że najprościej będzie nazwać się "anonim".Niestety,ten nick był już zajęty-ktoś wcześniej wpadł na ten pomysł...
kolejną propozycją był "prawdziwy-anonim" i tak zostało...
Obserwuj wątek
    • siostra_pelagia Re: Skąd się wzięły wasze nicki ? 16.06.11, 12:36
      Starsi bywalcy przedstawiali się tu:

tiny.pl/hfpcp
    • negev56 Re: Skąd się wzięły wasze nicki ? 16.06.11, 12:38
      Ale ten czas leci, taki wątek już się kiedyś pojawił, więc, żeby się nie powtarzać
      forum.gazeta.pl/forum/w,33434,55856365,55856365,A_skad_takie_nicki_u_wielbicieli_kryminalow_.html
      a pozostali, jeśli mają chęć zdradzić tajemnicę smile
      • negev56 Re: Skąd się wzięły wasze nicki ? 16.06.11, 12:39
        no patrz, co za zgranie smile
        • chiara76 Re: Skąd się wzięły wasze nicki ? 16.06.11, 13:14
          dziewczyny, to samo o Was pomyślałamwink zgodne, jak nie wiem co, pogratulować współpracy forumowej. No i patrzcie, a ja przez te lata nie zdołałam "dorobić" jakiejś kryminalnej historii nicka, jak był banał, tak i jest.
          • chiara76 Re: Skąd się wzięły wasze nicki ? 16.06.11, 13:15
            wyszło, jakbym marzyła o kryminalnej przygodzie, no więc niewink może już więcej się w tym wątku nie będę udzielać, bo wychodzi mi to całkiem nie takwink
            • siostra_pelagia Re: Skąd się wzięły wasze nicki ? 16.06.11, 17:10
              Przejrzałam sobie stary wątek. Fajnie by było, gdyby Braineater czy Tool powrócili w nasze kryminalne progismile
              • braineater Re: Skąd się wzięły wasze nicki ? 16.06.11, 18:09
                Powrotu nie przewiduję (forum jako forma kontaktu stało się zbyt wolne, prawie jak pisanie papierowych listów i czekanie pół roku na odpowiedź), ale zaglądam, wyławiam jakieś tytuły i patrzę czy komuś nie zaszkodziło jakieś moje tłumaczeniesmile

(ale wątek bym przegapił, gdyby mi Chiara nie podsunęłasmile
    • meeegotka Re: Skąd się wzięły wasze nicki ? 16.06.11, 12:57
      Ja okrutnie nie lubie muminkow, no wrecz do zamordowania! smile Niestety ta z "i" i nawet powojnym "e" byla zajeta, no wiec powstal taki twor jak ja smile
      • bilecikidokontroli Re: Skąd się wzięły wasze nicki ? 16.06.11, 14:38
        Mój -z prozy życia.Jeszcze 2 lata temu pracowałem jako kontroler MPK,tropiąc zbrodniarzy jeżdzacych bez biletusmileObecnie zajmuję się czymś przyjemniejszym,ale z sentymentu do tej niewdziecznej pracy obrałem taki,a nie inny nick.Pozdrawiamsmile
        • cynamoon6 Re: Skąd się wzięły wasze nicki ? 16.06.11, 15:00
          Mój nick zdecydowanie nie ma kryminalnego rodowodu.
          Cynamoon, pisany przez dwa o wymyśliłam dawno temu razem z moim serdecznym przyjacielem (cynamon odgrywał duża rolę w naszej przyjaźni wink
          On miał kiedyś nazwać tak swoją płytę, a ja książkę. O ile wiem, zadne z nas dotąd nic nie nagrało ani nie napisało smile Dostałam też od niego bardzo niezwykłego kota i ostatecznie też dostał na imię Cynamoon.
          Zakładając konto na gazecie załapałam się na ten login pierwsza, ale coś mi się stało z kontem i musiałam założyć je jeszcze raz. Dodałam 6 bo lubię 6 i jestem numerologiczną 6-tką.
          • nchyb Re: Skąd się wzięły wasze nicki ? 17.06.11, 20:31
            > Mój nick zdecydowanie nie ma kryminalnego rodowodu.

a mój jak najbardziej ma. Właśnie pisałam pilnego meila z prośbą o pomoc do policji. Pisałam coś w stylu - chyba mnie śledzą. Nagle poczułam zimną lufę przy szyi. Ze strachu popełniłam literwkę, niedoszły morderca zagapił się w treść meila, ja go w międzyczasie ogłuszyłam myszką od kompa i zwiałam. Ta literówka uratowała mi życie, więc od tej pory używam jej jako nicka...
    • egmond Re: Skąd się wzięły wasze nicki ? 16.06.11, 14:56
      Od najwspanialszego (dla mnie) miejsca na ziemi - Egmond aan Zee nad Morzem Północnym w Holandii. Mam z nim związane mnóstwo miłych wspomnień i powracam tam systematycznie, wszystkim polecam!
      • matt.cobosco Re: Skąd się wzięły wasze nicki ? 16.06.11, 15:01
        Nas jest trzech a może troje: totus.tytus, ministrant15 no i ja. Trzy Osoby a jakobyśmy jedno byli. Trzy butelki wina. Trzy różne butelki, ale wino to samo. Taki teologiczny bełkotwink
        • meeegotka Matt :-)))) 16.06.11, 20:30
          Nie tam, zebym jakos wazelinila, bo nie znam Cie, ale natknelam sie na Ciebie gdzies, na innym forum i ubawilam setnie dzieki Twojemu nikowi smile Fantastiko smile smile smile
          • siostra_pelagia Re: Matt :-)))) 17.06.11, 20:47
            Mnie ten nick nieustannie poprawia humor, jak go czytamsmile
            • beatanu Re: Matt :-)))) 18.06.11, 11:18
              siostra_pelagia napisała:

> Mnie ten nick nieustannie poprawia humor, jak go czytamsmile

Mnie też smile

A mój nick powstał z frustracji. Gdy ładnych parę lat temu (sześć?) postanowiłam się zalogować na portalu Gazety, wszystkie "moje" nicki były zajęte. Nie chciałam być brombą 112 czy kukułką 458. Nawet dość nietypowe imię naszego Kota było już zaklepane! W końcu pomyślałam (brzydko, przyznaję): teraz, qrwa, ja i wyszło: beatanu, czyli beatateraz, choć po szwedzku...
              • siostra_pelagia Re: Matt :-)))) 19.06.11, 11:28
                Co po szwedzku?smile
                • negev56 Re: Matt :-)))) 19.06.11, 11:56
                  no ta końcówka nu , znaczy teraz smile
                  • siostra_pelagia Re: Matt :-)))) 19.06.11, 12:25
                    Aaaaaaaaaa. Nareszcie załapałamsmile
    • kicior99 Re: Skąd się wzięły wasze nicki ? 18.06.11, 15:50
      Kicior to mój były kot a 99 ma kilka znaczeń. Nick powstał w roku 99 (wcześniej używałem nicka hansen) a moim ulubionym sportowcem jest Wayne Gretzky (nr 99). Trzeba pomyśleć co z tym zrobić, bo na IRC biorą mnie za dwunastolatka...
      • chiara76 Re: Skąd się wzięły wasze nicki ? 18.06.11, 16:20
        kicior99 napisał:

> Trzeba pomyśleć co z tym zrobić, bo na IRC biorą mnie za dwunastolatka...

jak dawno ktoś nie wspomniał o IRCsmile Pozdrawiam z domu kogoś, kto był jednym z pierwszych założycieli i użytkowników tegoż w Polsce (nie ja a moja Druga, Lepsza Połowawink.
        • nchyb Re: Skąd się wzięły wasze nicki ? 18.06.11, 16:40
          o rety, z IRCa korzystałam ostatni raz pod koniec lat 90tych ubiegłego wieku, nawet zapomniałam o instnieniu tegoż...
          • kicior99 Re: Skąd się wzięły wasze nicki ? 18.06.11, 16:47
            a ja tam siedzę do dziś i też tam poznałem miłość mojego życia. W 1998 to było...
            • elmar43 Re: Skąd się wzięły wasze nicki ? 19.06.11, 13:52
              Ja się najpierw wypowiadałam odrobinę na forum turystycznym i mój nick ma bardziej turystyczny rodowód: el to pierwsze litery mojego imienia a mar to pierwsze litery kraju, o którego zwiedzeniu marzyłam, czyli Maroka (w międzyczasie marzenie udało się zrealizować smile) Oczywiście nick bez cyferek był już zajęty, więc dołożyłam dwie pierwsze, jakie przyszły mi do głowy i tak zostało...
    • spinka.s Re: Skąd się wzięły wasze nicki ? 19.06.11, 18:58
      Podobnie jak kilka osób powyżej próbowałam założyć konto na portalu gazety, ale wszystkie nicki jakie sobie wymyśliłam były zajęte. Akurat wyczerpały mi się pomysły, kiedy do pokoju weszła moja córka, która zwykle nosi mnóstwo spinek we włosach, no i bingo. Wyszła spinka, ale też była zajęta, więc dodałam s., bo to pierwsza litera mojego nazwiska.

Notatnik
      • marek-niedowiarek Re: Skąd się wzięły wasze nicki ? 18.01.12, 13:52
        nie będziecie wierzyć.ale mój to imię i nazwisko.Rodzice mieli specyficzne poczucie humorusmile...
    • komanchu Re: Skąd się wzięły wasze nicki ? 19.01.12, 19:08
      Akurat leciał w TV zwiastun programu "Territorio comanche" - program sam w sobie raczej mało ciekawy, ale spodobała mi się nazwa.
      • kameleon-super Re: Skąd się wzięły wasze nicki ? 21.01.12, 00:51
        Kameleon-Super.Ulubiony bohater,ulubiona książka,pierwszy kryminał jaki czytałem w życiu-Tajemnica Szyfru Marabuta.
        "Ciszę nocy rozdarło gwałtowne łomotanie w okiennicę".Pierwsze zdanie pochodzi z tej ksiązki- sprawiło,że dostałem się w szpony okropnego nałogu-czytelnictwasmileZdanie ostatnie:"Usnęła".Żadna inna książka nie zaczyna się lepiej i lepiej się nie kończy.
        To mój literacki wzorzec z Sevressmile
        Do dziś pozostal mi nawyk zaczynania lektury od swoistego testu: czytam pierwsze zdanie,potem zagladam na ostatnią stronę i czytam ostatnie.
        Pierwsze ma być otwierające,zachęcające do lektury,ostatnie-zamykające...jeśli oba są dobre,czytam calą ksiązkę...
        Wiele książek nie zdało testusmileAle to już chyba inna historia i trochę off topicsmile
        • minniemouse Re: Skąd się wzięły wasze nicki ? 21.01.12, 04:18
          akurat Disney lecial smile
          no wiec to ja:
          https://media.onsugar.com/files/2011/04/15/3/1437/14373728/b8d59758098efbf3_minnie-mouse.jpg

Minnie
    • dachauka Re: Skąd się wzięły wasze nicki ? 21.01.12, 10:30
      W moim przypadku łatwo się domyślić...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka