Dodaj do ulubionych

Ulice San Francisco

07.10.11, 10:27
Pamiętacie ten serial? Ja wspominam go z nostalgią. Chętnie bym obejrzała, ale nigdzie nie mogę natrafić na żaden jego trop, chyba jest nie do zdobycia. Może wiecie coś na ten temat? I może ktoś zlitowałby się nade mną i napisał jak nazywał sie aktor grający starszego partnera Michaela Douglasa, męczy mnie to...
Obserwuj wątek
    • negev56 Re: Ulice San Francisco 07.10.11, 10:36
      Karl Malden się nazywałsmile i grał detektywa Mike'a Stone'a.
    • chiara76 Re: Ulice San Francisco 07.10.11, 10:56
      pamiętaciewink
      więcej możesz przeczytać o nim chociażby tu:

www.filmweb.pl/serial/Ulice+San+Francisco-1972-12298
      a kto pamięta (wyleciało mi teraz z głowy) serial, kryminalny , oczywiście, akcja w NY...Pamiętam, że miałam 15 lat, jak leciał na Dwójce, czyli dawno temu to było, ale nie, że nie prawda...Jeden z policjantów miał polskie nazwisko. Skleroza ani chybi...
      • negev56 Re: Ulice San Francisco 07.10.11, 12:27
        Był taki serial Nowojorscy gliniarze i jedną z głównych ról grał Dennis Franz jako Andy Sipowicz, zawsze wydawało mi się, że to polskie nazwisko. No nie wiem, czy chodziło Ci o tego Sipowiczasmile.
        • chiara76 Re: Ulice San Francisco 07.10.11, 12:39
          negev, dziękuję Ci, o to mi chodziło! I wiesz, że cały czas nie mogłam sobie przypomnieć...
          • egmond Re: Ulice San Francisco 07.10.11, 14:18
            No to idąc dalej tym tropem wspominkowym przychodzą mi jeszcze do głowy trzy sympatyczne seriale kryminalno-prawnicze.
            1. Jeden z lat 80-tych - nazywał się w oryginale bodajże "Moonlighting" i występował tam młody, jeszcze nie tak wytrawnie przystojny, Bruce Willis i wymoczkowata blada blond piękność. Prowadzili razem prywatną agencję detektywistyczną.
            2. Drugi - starszy - dwie panie detektyw - brunetka i blondynka jedna samotna, druga posiadająca rodzinę. Tytuł????? Blondynkę grała pani, która wystąpiła potem w
            3. serialu nr 3 - "Sprawy Rosie O'Neill" (chyba) o samotnej pani prawnik, która prowadzi same fascynujące sprawy oczywiście.
            To wszystko pewnie trochę nie na temat, ale nie mogłam się powstrzymać...

• chiara76 Re: Ulice San Francisco 07.10.11, 14:28
              fajnie tak sobie powspominać...a wiecie, że ja mam jakieś ledwo co przebłyski z jakichś wczasów, na których dorośli oglądają Aniołki Charli'ego? Oczywiście te z Farrah Fawcett...
              Ten serial z Brucem, o którym wspominasz, leciał teraz w wakacje na telewizyjnej dwójce, ale nie pomnę tytułu.
              Kiedyś tam lubiłam też "Gliniarza i Prokuratora"...i oczywiście psawink
              • negev56 Re: Ulice San Francisco 07.10.11, 15:04
                A ja w Gliniarzu i prokuratorze nie lubiłam gliniarza Jake'a Stylesa, którego grał Joe Penny. Ciągle miał otwartą buzię i martwiłam się, że mucha mu wpadniesmile.
              • judytta Na wiariackich papierach 12.10.11, 11:56

Tytuł tego serialu z Brucem Willisem i Cybill Shepherd

www.filmweb.pl/person/Cybill+Shepherd-8267 to: "Na wariackich papierach".

Bardzo lubiłam ten serial smile
            • siostra_pelagia Re: Ulice San Francisco 07.10.11, 19:30
              To był serial Cagney i Laceysmile
              • fatyko Re: Ulice San Francisco 07.10.11, 21:00
                Aniołki były super, pojawiały się też seriale francuskie jak Brygady Tygrysa, Arsen Lupin, no i Telefon 110. Ten ostatni serial chętnie bym powspominał ale nie mogę na niego trafić
                • egmond Re: Ulice San Francisco 12.10.11, 08:53
                  Czyli wniosek z tego taki, że kanał telewizyjny "Stare Seriale Kryminalne" miałby duże powodzenie, ja na pewno wykupiłabym abonament.
                  • zorija Re: Ulice San Francisco 12.10.11, 10:49
                    A oglądaliście serial "Żar tropików"?
                    • judytta Re: Ulice San Francisco 12.10.11, 11:57

Oglądałam smile
                      • judytta Dempsey i Makepeace na tropie 12.10.11, 11:59

Pamięta ktoś: "Dempsey i Makepeace na tropie"smile ?
                        • chiara76 Re: Dempsey i Makepeace na tropie 12.10.11, 12:09
                          mało, ale wiem, że oglądało się, a jakżewink
                          • egmond Re: Dempsey i Makepeace na tropie 12.10.11, 13:26
                            Dempsey był niesamowitym przystojniakiem - tzn. tak wtedy sądziłam.
                            Ostatnio próbowałam oglądać Miami Vice i D&M - okazały sie niestrawne, co stwierdziłam ze smutkiem, bo liczyłam na doznania równie pasjonujące jak 25 (już???!!!) lat temu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka