Dodaj do ulubionych

Pomocy! (V. Wolff)

09.12.11, 09:39
Wiem, że teraz wszyscy są na etapie poszukiwań prezentów i pewnie nikt nie zwróci uwagi na mój mały biedny temacik, ale spróbuję...

Szukam książki dla taty, który do tego roku prawie nic nie czytał. To znaczy zaczynał wiele książek, ale żadna nie była wystarczająco dobra. Sam nie wiedział jaki ma gust, aż do wakacji tego roku. Wsiąkł w political fiction autorstwa Vladimira Wolffa. I teraz pytanie. Czy ktoś mógłby polecić mi coś w podobnym klimacie??

Widziałam w ostatnich "Książkach" reklamę "Nielegalnych" Vincentego V. Severskiego... Może to? Ktoś coś słyszał?
Obserwuj wątek
    • chief_inspector_toschi Re: Pomocy! (V. Wolff) 09.12.11, 10:21
      parę miesięcy temu w "polityce" ukazał się ciekawy wywiad z autorem - może pomóc w podjęciu decyzji. osobiście polecam jak najbardziej.
      • opty2 Re: Pomocy! (V. Wolff) 09.12.11, 11:44
        dobra pozycją jest też trylogia Leifa Perssona:
        - Między tęsknotą lata a chłodem zimy
        - W innym czasie w innym życiu
        - Swobodny upadek jak we śnie

polityki, spisków i policji jest tam, że hoho smile
        • negev56 Re: Pomocy! (V. Wolff) 09.12.11, 12:35
          Nie czytałam, ale dobre recenzje zbiera
          Snajper - Howard E. Wasdin, Stephen Templin
          Marek Gaszyński - Człowiek do wynajęcia
          podobno powieści Marcina Wolskego też łapią się pod political fiction, tak mówiąsmile.
        • szczeciniankawpoznaniu Re: Pomocy! (V. Wolff) 09.12.11, 13:23
          Mój tata zaczynał czytać "Między tęsknotą lata a chłodem zimy" i mu nie podeszła ta książka. On sam jest związany z pracą w "służbach", więc pewnie wolałby czytać coś związanego z Polską.

Ale bardzo dziekuję za radę!
      • szczeciniankawpoznaniu Re: Pomocy! (V. Wolff) 09.12.11, 13:33
        Bardzo dziękuję za ten link i opinię smile chyba skłonię się ku tej pozycji, bo tata bardzo doceni autentyczność treści... w końcu autor to TW smile
        • januanio Re: Pomocy! (V. Wolff) 09.12.11, 15:00
          Z pewnością Marcin Ciszewski
          esensja.pl/ksiazka/ksiazki/obiekt.html?rodzaj_obiektu=11&idobiektu=18873
          • januanio Re: Pomocy! (V. Wolff) 09.12.11, 15:01
            Albo tomasz Bukowski

esensja.pl/ksiazka/ksiazki/obiekt.html?rodzaj_obiektu=2&idobiektu=6037
            • januanio Re: Pomocy! (V. Wolff) 09.12.11, 15:04
              Jeszcze strona wydawnictwa
              www.warbook.pl/?k=24&lang=pl
              jest ta jeszcze kilka innych książek w podobnym klimacie,nie czytałem większości
              Ale Ciszewskiego i Bukowskiego czytało się z przyjemnością.
              • szczeciniankawpoznaniu Re: Pomocy! (V. Wolff) 09.12.11, 15:54
                Bardzo dziękuję za pomoc! Właśnie zgłębiam opisy tych książek smile
                • januanio Re: Pomocy! (V. Wolff) 09.12.11, 17:32
                  Jeszcze coś

Jacek Rębacz, to nie są politcal fiction, ale bardziej detektywistyczne, były oficer WSI działa jako prywatny detektyw
                  esensja.pl/ksiazka/ksiazki/obiekt.html?rodzaj_obiektu=11&idobiektu=13251
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka