wandaewa24 26.11.14, 20:45 Przeczytałam jednym tchem. Polecam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lafaar Re: Przejęcie. Wojciech Chmielarz 26.11.14, 21:46 Ja rownież. Jeden z najlepszych kryminałów przeczytanych/wysluchanych przeze mnie w tym roku. Odpowiedz Link
1.wetta Re: Przejęcie. Wojciech Chmielarz 01.12.14, 09:31 Wlaśnie zarwałam pół nocy. Teraz kawa i czytam dalej. Odpowiedz Link
negev56 Wojciech Chmielarz z Nagrodą Wielkiego Kalibru 31.05.15, 16:44 za "Przejęcie". Ciekawy wywiad wyborcza.pl/1,75475,17835798,Chmielarz_z_Nagroda_Wielkiego_Kalibru_dla_najlepszego.html Odpowiedz Link
gemowa Re: Wojciech Chmielarz z Nagrodą Wielkiego Kalibr 17.06.15, 09:48 Chmielarz jest rewelacyjny, taki młody chłopak i taki zdolny. Uważam że jest nawet dużo lepszy niż Miłoszewski, który ostatnio zaczął gwiazdorzyć. Odpowiedz Link
negev56 Re: Wojciech Chmielarz z Nagrodą Wielkiego Kalibr 17.06.15, 10:50 gemowa napisała: > Chmielarz jest rewelacyjny, taki młody chłopak i taki zdolny. Uważam że jest na > wet dużo lepszy niż Miłoszewski, który ostatnio zaczął gwiazdorzyć. To prawda, cała prawda i tylko prawda Odpowiedz Link
basiakia Re: Przejęcie. Wojciech Chmielarz 04.08.15, 14:18 Ja też przeczytałam. I muszę przyznać, że kryminały napisane przez polskich autorów bardzo mi się podobają. Jest ich nawet sporo, co mnie ogromnie cieszy. Odpowiedz Link
sweetsourmagic Re: Przejęcie. Wojciech Chmielarz 06.08.15, 11:42 Też przeczytałam i także jestem pod wrażeniem. Bardzo dobre! Odpowiedz Link
kocur_zalogowany Re: Przejęcie. Wojciech Chmielarz 06.08.15, 20:36 Doczytałem się, że to trzecia książka z cyklu o Jakubie Mortce. Czy można książki czytać w dowolnej kolejności, czy lepiej zachować chronologię? Odpowiedz Link
ebes Re: Przejęcie. Wojciech Chmielarz 06.08.15, 21:00 Zdecydowanie zachować kolejność. Odpowiedz Link
kocur_zalogowany Re: Przejęcie. Wojciech Chmielarz 09.08.15, 21:59 Przeczytałem jednym tchem wszystkie trzy części ("Podpalacz", "Farma lalek", "Przejęcie"). Ogólnie dobre, chociaż trochę niedociągnięć jest. Rozwiązania problemu niekiedy trochę jak deus ex machina. No i lubię jak zło jest ukarane, a z tym jest różnie Odpowiedz Link
amelius Re: Przejęcie. Wojciech Chmielarz 21.08.15, 16:54 Powieść jest naprawdę bardzo dobra. Dobrze skonstruowany i napisany kryminał. Rzeczywiście jest kilka niedociągnięć ale najsłabszym elementem jest jednak mało klarowna końcówka i wyjaśnienie zbrodni. Nie wiem dlaczego autorzy kryminałów i to niezależnie od tego pod jaką szerokością geograficzną piszą musza tak kombinowac z zakonczeniami. Książki nie staja sie przez to atrakcyjniejsze choć w przypadku " Przejecia" nie było jeszcze najgorzej. Odpowiedz Link
gemowa Re: Przejęcie. Wojciech Chmielarz 24.08.15, 08:53 Mnie bardziej niż "Przejęcie" bardziej podobały się dwie poprzednie części. W "Przejęciu" myliły mi się postaci i watek kolumbijski nie za bardzo mnie przekonał, ale nie zmienia to faktu, że bardzo cenię autora i polecam jego książki wszystkim znudzonym choćby oklepanym już Miłoszewskim. Odpowiedz Link
sweetsourmagic Re: Przejęcie. Wojciech Chmielarz 25.08.15, 14:55 A ja właśnie najpierw przeczytałam "Przejęcie", a potem "Podpalacza" (jeszcze nie dotarłam do "Farmy")i bardziej mi podpasowało "Przejęcie". Wątek kolumbijski dla mnie jest ok. Odpowiedz Link
kocur_zalogowany Re: Przejęcie. Wojciech Chmielarz 25.08.15, 15:46 Wątek kolumbijski sam w sobie mógłby być dobry, gdyby się ciągnął dalej. A połączenie właściwej akcji z tym wątkiem jest dość cienkie. Odpowiedz Link