silenta 01.10.16, 18:04 Jorn Lier Horst - Ślepy trop. Jest niezła. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
matt.cobosco H. Nesser - "Żywi i umarli w Winsford" 01.10.16, 21:00 Neser tradycyjnie w dobrej formie, choć nie ma tu ani Van Veeterena ani Barbarottiego. PS. Kurczę, zdublowałem niepotrzebnie wątek. Administracjo, proszę skasuj założony przeze mnie sąsiedni wątek "co teraz czytacie - październik 2016". Dziękuję Odpowiedz Link
latarnik88 Magdalena Knedler Nic oprócz strachu 02.10.16, 12:40 Kryminał polskiej autorki , nawet niezły . Odpowiedz Link
latarnik88 Jorn Lier Horst JASKINIOWIEC 05.10.16, 11:31 Następna tego autora.Zapowiada się ciekawie. Odpowiedz Link
andaba Ove Logmansbo - Enklawa 06.10.16, 10:09 Sięgnęłam z ciekawości, spodziewałam się zupełnie czegoś innego i miło się zdziwiłam. Świetna książka, taka jak lubię. Odpowiedz Link
taka_prawda500 Małgorzata J. Kursa - Nieboszczyk wędrowny 06.10.16, 17:25 Śmieszna komedyjka kryminalna Odpowiedz Link
taka_prawda500 Rosamund Lupton - Barwa ciszy 06.10.16, 17:30 Po magicznym Potem spodziewałam się rewelacji. Owszem, pięknie to napisane, ale thrillera tak jakby mało, więcej opisów przyrody, gatunków zwierząt i potwornej temperatury. Ponad 240 (z 300) stron za mną i mam mieszane uczucia. I znowu gniot w tłumaczeniu - czy followersów nie można było zastąpić np.obserwującymi ? Rzecz zdaje się Twittera dotyczy... Odpowiedz Link
taka_prawda500 Re: Rosamund Lupton - Barwa ciszy 07.10.16, 18:12 Skończyłam. Nadal z mieszanymi uczuciami. Odpowiedz Link
taka_prawda500 Katarzyna Puzyńska - Łaskun 07.10.16, 18:15 Właściwie tytuł powinien brzmieć Cegła Bowiem 830 stron sobie liczy owo dzieło. Nawet więcej niż poszczególne tomy Millenium... mam nadzieję, że treść zrekompensuje nadmiar stron Odpowiedz Link
taka_prawda500 Re: Katarzyna Puzyńska - Łaskun 16.10.16, 21:55 Nie była zła, ale moim zdaniem przekombinowana i najsłabsza z dotychczasowych. Odpowiedz Link
kot_kotando M. Tsokos - "Smak śmierci" 07.10.16, 18:47 Duże rozczarowanie. Zachęcił mnie opis gdzieś w sieci, na obwolucie zobaczyłem jakieś odniesienie do Becketta, które sugerowało, że może to być coś lepszego, a tu kicha. Autor to specjalista medycyny sądowej z wieloletnią praktyką, co ponoć wykorzystał w powieści. A w książce o pracy lekarza sądowego praktycznie nic, zagadki właściwie żadnej nie ma, sensacji w zasadzie też. Trochę obrzydliwej brutalności. 40 zł wyrzucone w błoto. Nie polecam. Odpowiedz Link
latarnik88 Arne Dahl Ciuciubabka 10.10.16, 17:10 Przeczytane z sympatii do autora i jego Drużyny A. Odpowiedz Link
echtom Re: Arne Dahl Ciuciubabka 20.10.16, 22:15 Ale wypadłam z rynku - nawet nie wiedziałam, że już jest. Zarezerwowałam na grudzień. Odpowiedz Link
taka_prawda500 Re: Arne Dahl Ciuciubabka 29.12.16, 23:06 I jak wrażenia? W grudniu nic nie napisałaś... Odpowiedz Link
echtom Re: Arne Dahl Ciuciubabka 29.12.16, 23:41 Biblioteka w remoncie i przesunie się na styczeń-luty Ostatnio zamilkłam na forum, bo przestałam czytać kryminały. Odpowiedz Link
papryczka_ag Re: Co teraz czytacie? Październik 2016. 10.10.16, 20:51 Skończyłam nową Bondę i "Ofiarę" Joyce Carol Oates - Bonda spoko, Oates fenomenalna. Teraz pewnie przestawię się na sensację dla dzieci, czyli na Flawię De Luce Odpowiedz Link
anetapzn Widziałam, jak zamordowano moją siostrę 11.10.16, 13:58 Wlaśnie zaczynam - Widzialam, jak zamordowano moją siostrę, z typu -nieludzkie wydarzenia w diasporach islamskich w Europie. Tak w skrócie. Skończyłam wczoraj czytać Cichą falę, Carofiglio. Świetne, choć z kryminałem niewiele ma wspólnego. Odpowiedz Link
latarnik88 Zygmunt Miłoszewski DOMOFON 13.10.16, 12:22 Jak przeczytałam , to błyskotliwy debiut autora.Horror , a ja horrorów nie lubię.Format książki też nieporęczny.Ale kontynuuję. Odpowiedz Link
andaba Joanna Opiat-Bojarska - Bestseller 15.10.16, 23:27 Wprawdzie nie "czytam", lecz "przeczytałam", ale wspominam, bo warto. Nie wiem od czego to zależy, że jedne książki są szeroko reklamowane, choć są takie sobie, a inne, lepsze, jakoś nie wzbudzają entuzjazmu w krytykach. "Bestseller" zdecydowanie można zaliczyć do tych lepszych - żadnych piramidalnych (przynajmniej na pierwszy rzut oka) bzdur, żadnych dłużyzn, żadnych irytujących bohaterów. Całkiem zgrabna powieść. Odpowiedz Link
taka_prawda500 Re: Joanna Opiat-Bojarska - Bestseller 16.10.16, 22:00 Mnie też się podobała Odpowiedz Link
andaba Carin Gerhardsen - Najmroczniejsza ciemność 15.10.16, 23:29 Super. Też niezbyt rozpowszechniona seria, a rewelacyjna. Odpowiedz Link
latarnik88 Jean Hanff Korelitz Nie chciałaś wiedzieć 16.10.16, 09:07 Żona oszukiwana przez męża , on znika , a prawda ogłusza. Odpowiedz Link
echtom Re: Jean Hanff Korelitz Nie chciałaś wiedzieć 20.10.16, 22:18 Mnie się najmniej podobała z tych trzech, tylko wątek dziewczynki mnie trzymał. Najbardziej wbiła mnie w fotel "Kołysanka na śmierć". Odpowiedz Link
taka_prawda500 Re: Carin Gerhardsen - Najmroczniejsza ciemność 16.10.16, 21:56 Rewelacyjna, już dawno przeze mnie przeczytana Szkoda, że tylko 3 tomy wyszły... Odpowiedz Link
taka_prawda500 Yrsa Siguddardottir - Trzeci znak 16.10.16, 21:58 Jakoś tak nie po kolei tę serię zaczęłam i pierwsza książka jest u mnie 4 z kolei. Dobra Odpowiedz Link
sisterofmercy007 Re: Co teraz czytacie? Październik 2016. 16.10.16, 21:59 Iva Prochazkova - "Mężczyzna na dnie". Fajny kryminał z Czech. Odpowiedz Link
taka_prawda500 Re: Patrick Lee - Sygnał 20.10.16, 15:55 Świetna książka, trochę w stylu Jacka Reachera ze szczyptą science-fiction Polecam Odpowiedz Link
latarnik88 Jodi Compton Trzydziesta siódma godzina 18.10.16, 12:16 Ciekawy kryminał Tym razem zaginął policjant , poszukiwania prowadzi żona , też policjantka. Odpowiedz Link
taka_prawda500 Alek Rogoziński - Morderstwo na Korfu 20.10.16, 15:56 Świetnie się czyta Odpowiedz Link
taka_prawda500 Re: Alek Rogoziński - Morderstwo na Korfu 23.10.16, 19:37 Super! Jeszcze lepsza niż poprzednia Pod koniec rozwiązanie zagadki iście w stylu Herkulesa Poirot w obecności wszystkich podejrzanych Odpowiedz Link
kot_kotando Wojciech Chmielarz - "Osiedle marzeń" 21.10.16, 10:29 Kolejny Mortka. Dobrze się czytało. Odpowiedz Link
chiara76 "Paradoks". Igor Brejdygant 21.10.16, 16:11 skończyłam. Dobrze się czytało Ale muszę przyznać, że wolałabym w tym momencie nie oglądać serialu. Odpowiedz Link
kot_kotando Re: "Paradoks". Igor Brejdygant 24.10.16, 00:13 Serial ma kilka odcinków więcej. Książka obejmuje początek i koniec serialu, nie ma w niej środka (czterech odcinków z trzynastu). A co do książki, to ciekawi mnie czy będzie kontynuacja. Serial zakończył się tak, żeby można kręcić kolejne sezony, ale na to się nie zanosi. Może scenarzysta się jednak spręży i napisze ciąg dalszy. Odpowiedz Link
taka_prawda500 Re: Robin Cook - Znieczulenie 26.10.16, 10:21 Cooka jak zawsze dobrze się czyta, choć książka bardzo podobna do Comy i w końcu nie dowiedzieliśmy się czym pacjenci byli wprowadzani w stan śpiączki farmakologicznej. Odpowiedz Link
taka_prawda500 Arne Dahl - Głuchy telefon 26.10.16, 10:22 Zaczęłam czytać i na razie jakoś wolno akcja się rozkręca. Odpowiedz Link
taka_prawda500 Re: Arne Dahl - Głuchy telefon 29.10.16, 04:08 Akcja rozkręciła się tak pi razy drzwi w połowie książki. I pomimo że tutaj więcej tych członków Europolu to jednak bardzo tęsknię za Drużyną A. Rozumiem, że szef Hultin jest na emeryturze...i dowiedziałem, się że Norlander też. A Nyberg został pisarzem... Podziwiam fantazję Arne Dahla... A tak z ciekawości zauważyłam, że te nowe książki mają nazwy dziecięcych zabaw... 1/ Głuchy telefon... 2/ Gorące krzesła... 3/Ciuciubabka... To może 4/ będzie - zabawa w chowanego, a 5/ gra w gumę? przepraszam, żartuję... ale coś w tym jest... Odpowiedz Link
latarnik88 Joanna Opiat-Bojarska Bestseller 30.10.16, 14:23 Druga pozycja , w trakcie czytania , ciekawa. Odpowiedz Link
echtom Karin Fossum - Za podszeptem diabła 28.10.16, 18:57 Po długiej przerwie wracam do kryminałów - i Fossum. Po przeczytaniu zajawki trochę mi się odechciało, ale może warto. Odpowiedz Link
echtom Re: Karin Fossum - Za podszeptem diabła 02.11.16, 15:23 Czy ja wiem? Jakoś mi się odechciało czytać Fossum. Czy już do końca będą takie ciężkie psychotyczne klimaty? Odpowiedz Link
andaba Re: Karin Fossum - Za podszeptem diabła 02.11.16, 17:08 Dziwię się, że Ci się nie podoba. Może jeszcze się nie zniechęcaj? Odpowiedz Link