silenta Michael Conelly - Piąty świadek 01.07.17, 09:20 Wolę serię z Boschem ale ta też jest dobra. I przyłączam się do polecających serial Bosch, zbliżam się do końca i żałuję, że nie ma na razie więcej. Odpowiedz Link
kot_kotando Re: Michael Conelly - Piąty świadek 01.07.17, 13:25 Przychylam się do pochlebnych opinii zarówno o serii książek o Boschu jak i o serialu. Odpowiedz Link
magdalena2lbn Re: Co teraz czytacie? Lipiec 2017. 03.07.17, 18:51 "Lokatorka" - JP Delaney - wciąga bardzo i czyta się migiem, zaraz kończę, Odpowiedz Link
opty2 Mężczyzna na dnie - Iva Prochazkova 07.07.17, 13:54 czeski kryminał, I tom z inspektorem Holiną całkiem udany, moim zdaniem Odpowiedz Link
latarnik88 Katarzyna Puzyńska Dom Czwarty 07.07.17, 19:54 Moja ulubiona autorka powieści kryminalnych znowu sie popisała.Niestety rozwój sytuacji trochę mnie ominął , bo nie czytałam jeszcze Łaskuna.Ale wszystko przede mną. Odpowiedz Link
kot_kotando Re: Peter May Czarny dom 31.07.17, 16:28 Zachęcony zachwytami nad autorem przeczytałem hurtem całą trylogię Lewis ("Czarny dom", 'Człowiek z wyspy Lewis', 'Jezioro tajemnic"), a później z rozpędu "Wyspę powrotów". Pomijając ciekawe intrygi kryminalne, zaciekawiła mnie historia Szkocji. Widać, że nie tylko Polacy cierpieli, Szkoci też nie mieli łatwo. Teraz się zastanawiam co dalej, bo innych ebook-ów Maya w Empiku już nie mają. Odpowiedz Link
kot_kotando Re: Katarzyna Puzyńska Dom Czwarty 10.07.17, 17:04 Jakby co, to w kolejce czekają "Czarne narcyzy". Nawet dobrze się czyta. Odpowiedz Link
latarnik88 Peter May Człowiek z wyspy Lewis 11.07.17, 13:39 Ach , co za wspaniała historia! Odpowiedz Link
freekani Jean-Luc Bannalec - Śmierć w Pont-Aven 11.07.17, 19:54 Podoba mi się. Dobrze mi się czyta. Podoba mi się, że detektyw ma odrobinę z Columbo - już wychodzi, ale jeszcze ma jedno drobne pytanie na końcu Lubię też spokój - nie ma tutaj pościgów samochodowych, ucieczki przed niebezpiecznym wrogiem, tylko śledztwo. Odpowiedz Link
siostra_pelagia M. Krajewski-Mock 12.07.17, 02:21 Dobrze się czyta. To początki policyjnej kariery Eberharda Mocka, jest w randze wachmistrza i znacznie mniej obleśny niż we wcześniejszych książkach. Odpowiedz Link
freekani Peter Robinson - Groby niewinnych 13.07.17, 20:20 Zaczynam lubić Inspektora Banksa. Odpowiedz Link
freekani Re: Peter Robinson - Groby niewinnych 17.07.17, 09:16 ale bardzo mnie denerwował Owen. Odpowiedz Link
siostra_pelagia Dominik Dan-Grzechnasz codzienny 14.07.17, 07:55 Słowacki wydział zabójstw i morderstwo nastolatka. Trochę za bardzo przegadane, ale warto zwrócić uwagę na tę serię. Odpowiedz Link
kot_kotando M. M. Kuźmińscy "Kamień" 14.07.17, 15:09 Po Ślązakach i góralach przyszłą kolej na Romów na Sądecczyźnie. Moim zdaniem dobre. Odpowiedz Link
latarnik88 Peter May Wyspa powrotów 14.07.17, 18:41 Po trylogii Wyspy Lewis czas na kolejny kryminał z historią w tle.May cudownie pisze. Odpowiedz Link
silenta Re: Peter May Wyspa powrotów 17.07.17, 15:52 Skończyłam wczoraj. Trochę nietypowa historia, ale książka (jak wszystkie Maya) mi się podobała. Odpowiedz Link
opty2 Tremayne - Dziecko ognia 16.07.17, 19:58 klimat dzikich pustkowi Kornwalii, wielkie puste zamczysko, i sekrety rodzinne, a, trup też jest ale sprzed dwóch lat, może być ale atmosfera podobna do pierwszej książki "Bliźnięta z lodu" Odpowiedz Link
latarnik88 PAI KIT FAI Córka konkubiny 18.07.17, 14:06 A teraz powieść niezwykle wciągająca, odmienna niż preferowany przeze mnie gatunek literacki. Odpowiedz Link
opty2 Hakan Nesser - Oczy Eugena Kallmana 21.07.17, 12:24 hm... i co tu powiedzieć? albo mnie trudniej zaskoczyć, albo autor już nie umie tak czarować opowieścią jak wcześniej, akcja rozpisana na głosy (któraż to z kolei?) uczestników wydarzeń w pewnej szkole, więcej obyczajówki niż kryminału, tyle powiem, jeśli mam być szczera, to Tana French w "Ścianie sekretów" o wiele lepiej się spisała Odpowiedz Link
latarnik88 Ursula Poznanski Polowanie 22.07.17, 12:19 Ciekawy thriller rodem z Austrii. Odpowiedz Link
latarnik88 Drusilla Campell Uwięziona 23.07.17, 14:20 Na okładce książki motyl w słoiku.A w środku przemoc i zniewolenie.Ale chyba jest nadzieja na jakieś wyzwolenie. Odpowiedz Link
freekani Alex Grecian - Scotland Yard 24.07.17, 20:44 Nie mogłam się doczekać, kiedy przeczytam Scotland Yard, bo ktoś gdzieś napisał, że to w stylu Agathy Christie. Tutaj się rozczarowałam. Być może, gdybym nie miała tak wielkich oczekiwań, książka bardziej by mi się podobała - długo nie mogłam się wciągnąć, dopiero pod koniec się to udało. Teraz zaczynam M. Grimes - Pod przechytrzonym lisem. Odpowiedz Link
okonapulsie Re: Co teraz czytacie? Lipiec 2017. 27.07.17, 12:17 Właśnie zaczęłam serię o Harrym Hole'u Jo Nesbo Odpowiedz Link
latarnik88 Michel Bussi Mama kłamie 28.07.17, 14:11 Trzyletnie dziecko partnerem w rozgrywce kryminalnej. Odpowiedz Link
andaba Robert McCammon - Chłopięce lata 29.07.17, 10:07 Miał być kryminał, a jest... nie wiadomo co, nie wiem jak nazwać... Ale wbrew pozorom dobrze się czyta, choć tego typu książki to nie moja bajka. Odpowiedz Link
latarnik88 Jorn Lier Horst Kluczowy Świadek 29.07.17, 12:52 Komisarz policji i pisarz .Autor wspaniałych kryminałów.2 godziny i przeczytane. Odpowiedz Link