silenta Michael Connelly - Po złej stronie pożegnania 01.10.20, 19:45 Bardzo dobra, cieszę się, że w końcu wyszedł kolejny tom ale teraz chcę już następną! Odpowiedz Link
kann2 Paweł Pollak, Kanalia 03.10.20, 09:21 Da się czytać, choć o górnej półce bym nie mówiła. Na niej są Stelar, Chmielarz i Ćwirlej. Ostatnio ustawiłam tam także Pasierskiego. Czytam tylko polskie kryminały. Odpowiedz Link
opty2 Tajemnica odnalezionego płótna Cezannea - Longwort 06.10.20, 12:46 5 tom serii prowansalskiej, jak zwykle wprowadza w dobry nastrój, Verlaque okazuje się fajtłapą do kwadratu, zarówno zawodowo jak i prywatnie Odpowiedz Link
silenta Robert Małecki - Skaza 11.10.20, 18:21 Nie jest najgorsza ale kilka rzeczy mi w niej zgrzyta. Może nawet skuszę się na kolejny tom, żeby zobaczyć czy autor z czasem się poprawia. Odpowiedz Link
dimitrowka Re: Co teraz czytacie? Październik 2020. 12.10.20, 08:17 Charlotte Link "Poszukiwanie" Odpowiedz Link
opty2 Dziki ogień - A. Cleeves 12.10.20, 13:19 ostatni tom serii szetlandzkiej, nowa sprawa w innym miejscu, jak zwykle mała społeczność, i nagromadzenie ukrytych problemów, prywatnie Perez jest mocno niezdecydowany, odnośnie Willow Odpowiedz Link
silenta Re: Dziki ogień - A. Cleeves 12.10.20, 16:49 Też teraz to czytam I chciałabym jak najszybciej przeczytać bo uwielbiam i zarazem jak najwolniej bo to ostatni tom ponoć. Odpowiedz Link
andaba Re: Dziki ogień - A. Cleeves 13.10.20, 14:48 Ja sobie uskładałam, bo uwielbiam czytać seriami. Dwie pierwsze, ale te wydane dużo wcześniej, też mam, przeczytam ponownie, a potem resztę świeżości. Ale najpierw muszę przeczytać to co mam z biblioteki, niewiele kryminałów, może ze 3/20, dlatego mnie tu ostatnio niewiele, bo albo nic, co by warto komentować, albo nic w temacie Odpowiedz Link
drilka Re: Dziki ogień - A. Cleeves 28.10.20, 10:55 Czytałyśmy w tym samym czasie Relaksuje mnie ta seria. Odpowiedz Link
inka.fem Re: Co teraz czytacie? Październik 2020. 18.10.20, 17:00 H.Nesser "Człowiek bez psa". Podoba mi się, zamierzam wypożyczyć dalsze części. Odpowiedz Link
silenta Mariusz Czubaj - Cios kończący 21.10.20, 16:24 Mam dwa zarzuty do tej książki - po pierwsze: jest za krótka, po drugie: to ostatni tom serii. Poza tym jest bardzo dobra Odpowiedz Link
opty2 C. Grebe - Uśpienie 22.10.20, 12:53 3 tom serii, w 3/4 książki nic się nie dzieje, żeby na końcu przyspieszyć, może być Odpowiedz Link
inka.fem Re: Co teraz czytacie? Październik 2020. 24.10.20, 19:21 Hakan Nesser "Całkiem inna historia". Jestem w połowie książki. Bardzo dobra. Polecam Odpowiedz Link
andaba Joanna Jodełka - Córka nieboszczyka 24.10.20, 22:55 Sympatyczna historyjka, coś jak Pan Samochodzik. Podobała mi się. Odpowiedz Link
latarnik88 Joanna Dulewicz Zakłamani 25.10.20, 15:15 Skłaniam się teraz ku polskim autorom kryminałów.Uważam , że to świetny debiut . Odpowiedz Link
drilka Re: Joanna Dulewicz Zakłamani 28.10.20, 10:54 Czytałam bo miała bardzo dobre recenzje a ja lubię polskie kryminały. Ale coś mi tam zgrzytało i nie było flow. Odpowiedz Link
andaba Marek Krajewski - Pomocnik kata 25.10.20, 19:35 Nie przepadam za Krajewskim, nie znoszę dwudziestolecia międzywojennego, nie lubię szpiegowskich historii. W sumie nie wiem, czemu tę książkę pożyczyłam - ale nawet nie żałuję, całkiem dobra, mimo powyższych. Odpowiedz Link
kann2 Stelar, Intruz 27.10.20, 18:15 Nie jest to kryminał, ale sensacja. Jak zawsze u Stelara wciągające. Wcześniej były: Pollak, Kanalia Pasierski, Czerwony świt Kinga Wójcik, Poryw - dobry debiut PM Nowak, Ani żadnej rzeczy i Na pokuszenie - akcja powolna, ale da się czytać Odpowiedz Link
andaba Robert Dugoni - Brudna sprawa 27.10.20, 22:06 Świetna książka, jak zwykle. To jedna z moich ulubionych serii w ostatnich latach. Odpowiedz Link
drilka Re: Robert Dugoni - Brudna sprawa 28.10.20, 10:51 Zgadzam się całkowicie. Bardzo dobrze czyta mi się książki Dugoniego, bo czuję jego dobrą energię i sympatię do kobiet. Odpowiedz Link