silenta Dolores Redondo - Dam ci to wszystko 01.06.21, 18:57 W końcu i na mnie przyszła kolej. Pierwsza połowa przyzwoita ale bez szału a potem coraz bardziej wciąga i porywa. Jeszcze troszkę mam do końca i nie mogę się oderwać. Czy pozostałe książki Redondo też są takie dobre? Odpowiedz Link
andaba Re: Dolores Redondo - Dam ci to wszystko 01.06.21, 21:05 Ta podobała mi się zdecydowanie najbardziej. Pozostałe nie są złe, ale jednak to już nie to, tą też byłam zachwycona. "Kształtu serca" jeszcze nie czytałam. Odpowiedz Link
opty2 Re: Dolores Redondo - Dam ci to wszystko 02.06.21, 14:34 inne książki Redondo zawierają "elementy fantastyki i mitologii baskijskiej", przeczytałam tylko "Niewidzialnego strażnika", ponieważ jak dla mnie za dużo było tej mitologii ale sporo osób jest zachwyconych, musisz więc sama się przekonać Odpowiedz Link
silenta Re: Dolores Redondo - Dam ci to wszystko 02.06.21, 16:28 O to już widzę, że nie dla mnie, dzięki. Odpowiedz Link
ginger.ale Re: Co teraz czytacie? Czerwiec 2021. 01.06.21, 22:29 Małe sekrety - Jennifer Hillier Odpowiedz Link
opty2 Schronisko - Sam Lloyd 02.06.21, 14:37 raczej thriller niż kryminał, traktujący o porwaniu dziecka, niepokój wzmaga się z każdą stroną, jeszcze nie dotarłam do końcówki Odpowiedz Link
ginger.ale Re: Schronisko - Sam Lloyd 04.06.21, 13:48 Brzmi zachęcająco, chyba się skuszę. Odpowiedz Link
ginger.ale Re: Schronisko - Sam Lloyd 16.06.21, 18:24 Kupiłam, jest w promocji za 19 zł w sieciówce na E. Odpowiedz Link
latarnik88 Przemysław Piotrowski SFORA 20.06.21, 12:33 Zaczynam ,wydaje się ciekawa ,okazuje się że to cześć druga ,ale nie szkodzi ,chyba nie czytałam jej.Wypozyczam a potem przypominam sobie, że już czytałam. Wczesniej przeczytane o Annie Seniuk autorstwa jej corki i Elizabeth Gilbert Ludzie z Wysp , ktora mi sie podobala ,taka pelna optymizmu i nadziei.Ladnie napisana. Odpowiedz Link
andaba Marta Kisiel - Dywan z wkładką 05.06.21, 15:19 Nawet zabawne. Intryga taka sobie, ale ogólnie na plus. Odpowiedz Link
ginger.ale Re: Co teraz czytacie? Czerwiec 2021. 05.06.21, 22:15 Podejrzany Fiona Barton. Fajne, łyknęlam w jeden dzień. Odpowiedz Link
andaba E.M. Wiseman - Dla jej dobra 08.06.21, 08:04 Sama nie wiem co napisać, bo głupawa bajeczka, ale noc zarwałam, bo mnie wciągnęło. Odpowiedz Link
latarnik88 Remigiusz Mróz Hashtag 09.06.21, 06:53 Beznadziejne.Przeczytane , przewertowane do konca.W sumie nie wiem o co chodzilo.A zalapalam ze istotne bylo karmienie grubej 120 kg kobiety Odpowiedz Link
ginger.ale Re: Remigiusz Mróz Hashtag 09.06.21, 10:27 Co Cię w ogóle skusiło? Rozumiem, że na dworze zrobiło się gorąco, ale żeby zaraz Mrozem się ratować. Odpowiedz Link
latarnik88 Re: Remigiusz Mróz Hashtag 09.06.21, 15:10 Pomyślałam,że dam szansę. Byłam w euforii po przeczytaniu 3 i 4 tomu Genialnej Przyjaciółki i tak z dobrego serca pochylilam się nad Mrozem. Odpowiedz Link
silenta Re: Remigiusz Mróz Hashtag 09.06.21, 18:59 Znam ten ból Też się skusiłam na jedną - pierwszą i ostatnią. Odpowiedz Link
silenta Camilla Grebe - Łowca cieni 09.06.21, 18:57 Słaba mi się wydaje. Nie wzbudza we mnie żadnych emocji, co najwyżej znudzenie. A wiązałam z nią duże nadzieje na podstawie poprzednich z tej serii książek autorki. Nie lubię takich dopisywanych po czasie wcześniejszych losów i wkładania współczesnych przemyśleń w usta bohaterów sprzed kilkudziesięciu lat, są niewiarygodne. (Tak jak nie lubię "Kalabmurki" Musierowicz.) Odpowiedz Link
ginger.ale Re: Camilla Grebe - Łowca cieni 10.06.21, 20:08 Szkoda, szkoda. Ja zaczynam Nianię Gilly McMillan, pamiętam, że andaba chwaliła. Odpowiedz Link
andaba Carol Wyer - Ostrze czerwonej kredki 13.06.21, 16:32 Całkiem niezła, trafiłam przypadkiem. Amber się chyba słabo reklamuje, wydane przez nich książki jakoś przechodzą bez echa. Odpowiedz Link
ginger.ale Re: Carol Wyer - Ostrze czerwonej kredki 13.06.21, 19:09 www.wydawnictwoamber.pl/kategorie/kryminal/w-obronie-syna-wyd-3,p1022099511 To jest fajna pozycja. Odpowiedz Link
opty2 Morderstwo na Sekwanie - Bussi Michel 14.06.21, 09:57 książka z 2008 roku, akcja dzieje się podczas Armady (parady wielkich żaglowców) na Sekwanie w Rouen, tajemnicze morderstwa marynarzy z różnych statków, przyprawiają o ból głowy głównego inspektora policji, w to wszystko wmieszana jest ponętna dziennikarka lokalnej gazety, która nie bacząc na niebezpieczeństwo usiłuje sama dojść do prawdy, zobaczymy jak to się skończy Odpowiedz Link
latarnik88 Szczepan Twardoch KRÓL 15.06.21, 16:14 Powieść gangsterska.Warszawa 1937r.Mafia zydowska rzadzi stolica .W czytaniu ,bardzo mi się podoba.Bardzo chcialabym obejrzec serial. czułe słówka Odpowiedz Link
silenta Marek Stelar - Sekta 15.06.21, 17:44 W końcu coś fajnego co czyta się płynnie i przyjemnie bez zgrzytania zębami. Odpowiedz Link
ginger.ale Re: Marek Stelar - Sekta 16.06.21, 13:02 Zaciekawiłaś mnie, sprawdzę czy mają w bibliotece. Ja wypożyczyłam Mokradła Philippy Gregory i odświeżam Rodzinną Historię Lęku Tuszyńskiej, czyli zmiana klimatu. Odpowiedz Link
silenta Re: Marek Stelar - Sekta 16.06.21, 13:24 Tylko jeśli jej nie znasz, to uprzedzam, że to jest druga z serii. Odpowiedz Link
ginger.ale Re: Marek Stelar - Sekta 16.06.21, 13:55 Dzięki, faktycznie nie czytałam żadnej pozycji tego autora. Odpowiedz Link
kann2 Mieczysław Gorzka, Polowanie na psy 26.06.21, 11:45 Bardzo dobre. Nowa seria autora. Wydaje się, że lepsza od trylogii tego samego "Cienie z przeszłości" Odpowiedz Link
silenta Anders de la Motte - Jesienna zbrodnia 26.06.21, 21:29 Co prawda jeszcze nie skończyłam, ale już mogę polecić jeśli ktoś lubi taką powolną akcję. Wszystko dzieje się pomału a napięcie wciąż narasta, nie można się oderwać. Odpowiedz Link
andaba Louise Jensen - Trzecia siostra 28.06.21, 08:29 Spodziewałam się czegoś lepszego, a tu wprawdzie dość zaskakujący finał, ale cała książka takiego pitolenia w kółko o tym samym. Odpowiedz Link