carollcat 02.09.05, 16:52 Ostatnio dla mnie numer jeden! Absolutnie świetne książki, nawet "Grawitacja", mimo że do tematu podchodzę jak pies do jeża. A "Opary szleńswa" świetne! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mika.g Re: Tess Gerritsen 06.09.05, 19:27 Ja bardzo lubię te, w których bohaterkami są Catherine Cordell i Jane Rizolli- "Chirurg" i "Skalpel". "Żniwo" i "Grawitacja" też są niezłe. A "Opary szaleństwa"- rzeczywiście są świetne. Odpowiedz Link
carollcat Re: Tess Gerritsen 10.10.05, 20:01 Czytaliście "Grzesznika"? Naprawdę niezła, ale nie należy czytać recenzji na okładce, bo zbyt dużo wyjaśnia. Ja na szczęście nie przeczytałam - zbyt niecierpliwa byłam, chciałam się dorwać do treści i całe szczęście Odpowiedz Link
carollcat Re: Tess Gerritsen 15.12.05, 11:32 Udało mi się kupić coś nowego, tylko w jednej księgarni było Zapowiada się nieźle... Odpowiedz Link
braineater Re: Tess Gerritsen 15.12.05, 15:42 Grzesznik jest niezły, po reszte jeszce nie miałem okazji siegnąć. Zawsze mi się wydawało, że umieszczanie akcji w klasztorze, jest dośc banalnym chwytem, który łatwo połozyć (wyjatek Imię Rózy ale pani ładnie sie udaje balansować, nie masakrujac przy tym uczuc religijnych osób nadwrażliwych. Tylko powoli zaczynam mieć dośc sfeminizowanych sensacji - Odpowiedz Link
gorgona8 PYTANIE O PRZEKŁAD 19.02.06, 10:58 Czy ktoś się orientuje czy "Chirurg" Świata Książki i "Skalpel" Albatrosa to nie jest ta sama książka? Nie popatrzyłam na tytuł orginału. Ktoś może ma "Skalpel" i może popatrzeć na orginalny tytuł? Dzięki. Odpowiedz Link
llewelyndavies Re: PYTANIE O PRZEKŁAD 19.02.06, 11:30 To dwie różne książki. Tako rzecze, w każdym razie, baza Biblioteki Narodowej: mak.bn.org.pl/cgi-bin/makwww.exe?BM=23&IM=01&TX=&NU=01&WI=GERRITSENbTESS Odpowiedz Link
nchyb Re: PYTANIE O PRZEKŁAD 19.02.06, 11:40 Hm, Albatros wydał obie, w obu jest zabójca zwany Chirurgiem, ale różne bohaterki: www.merlin.com.pl/frontend/towar/380775 www.merlin.com.pl/frontend/towar/434787 Może Skalpel jest kontynuacją Chirurga? Odpowiedz Link
carollcat Tess Gerritsen - autor - szybki_lopes 27.03.06, 11:32 Tess Gerritsen Autor: szybki_lopes Data: 26.03.06, 09:56 -------------------------------------------------------------------------------- Przeczytałem "Skalpel". Kolejne juz na mnie czekają. Bardzo fajny, wciągający thriller. Co prawda miałem inny pomysł na zakończenie ale oryginalne też dobre ! Odpowiedz Link
carollcat Re: Tess Gerritsen - autor - ab7777 27.03.06, 11:33 Re: Tess Gerritsen Autor: ab7777 Data: 26.03.06, 13:42 -------------------------------------------------------------------------------- Chirurg jest jeszcze lepszy,polecam też "W oparach szaleństwa" Odpowiedz Link
carollcat Wyjaśnienie 27.03.06, 11:36 Żeby znowu nie było, że wszystkie wątki muszę ja zakładać Przenoszę te, które wcześniej miały identyczny temat, a nie przerażały liczebnością postów. Odpowiedz Link
indiaaa Re: ktoś czytał Sobowtora ? 23.06.06, 13:53 Czytałam, polecam też, wogóle całą tą serię od chirurga skończywszy na sobowtórze. Odpowiedz Link
fedorczyk4 Re: Tess Gerritsen - autor - szybki_lopes 04.08.06, 19:02 Generalnie pasjami uwielbiam wszystko co trąci medycyną. Nawet anamatopologią. Tess Gerritsen bardzo lubię, ale jednak wolę Palmera Odpowiedz Link
maira Re: Tess Gerritsen 03.08.06, 17:35 dziś pożyczyłam "sobowtóra'- zapowaida się świetnie !! Odpowiedz Link
floric Po lekturze Skalpela 24.09.06, 17:46 moge powiedziec tylko jedno - jestem wielce znieslaczony Odpowiedz Link
vandoren Re: Tess Gerritsen 25.09.06, 14:33 do tej pory przeczytałem skalpel i chirurga, bardzo mi się podobały, naprawde polecam, znacznie lepsze niż np. twórczość robina cooka - co prawda czytałem tylko jedną jego książkę (zabawa w boga) ,ale jeśli gość ma tak drętwy styl, to jego twórczość zdecydowanie odradzam Odpowiedz Link
simply_z Re: Tess Gerritsen 25.09.06, 14:40 Tess lepiej pisze ,barwniej Cook jest dosc nudnawy Odpowiedz Link
floric Re: Tess Gerritsen 25.09.06, 15:24 Zdecydowanie wole Cooka, zwlaszcza serie o anatomopatologach. Jesli idzie o TG, to jak wam się podobają te aluzje do czytelnika ze niby wszyscy pasjonujemy sie okrucienstwem? Przez caly czas pije do tego, a na koncu kiedy ta neuropsychiatra przychodzi do chirurga jest to juz strasznie nachalne. Wiele watkow nie zostalo wyjasnionych, najbardziej razi nie wyjasnienie kwestii korespondencji, no i skad ona miala ten pistolet???????? Bohaterka zachowuje sie jak kompletna idiotka, wpada w kazda zastawiona na nią pulapke, zyje tylko dlatego ze ma kupe szczescia. Glupi podobno ma szczescie.... o tym chyba jest ta ksiazka. Pisze o Skalpelu oczywiscie. Dla mnie beznadzieja. Odpowiedz Link
simply_z Re: Tess Gerritsen 25.09.06, 15:39 Mnie sie skalpel podobal ,świetna jest też grawitacja ale co kto lubi ,dla mnie Cook jest niestrawny zwlaszcza po ks."Sfinks"-tyle bylo tam nieścislosci ,ze dobrze ,ze autor jednak skupił sie na medycynie Odpowiedz Link
floric Re: Tess Gerritsen 30.09.06, 15:49 No to przeczytalem tego "chirurga" - rzyg, rzyg, rzyg Odpowiedz Link
simply_z Re: Tess Gerritsen 02.10.06, 13:50 jak tak nie lubisz tej autorki to po co ciagle ja czytasz? masochizm? Odpowiedz Link
kachna101 Re: Tess Gerritsen 20.01.07, 19:54 Dzięki Wam sięgnełam po Chirurga i nie żałuje. Jestem w połowie ale bardzo mi sie podoba w Kolejce czeka Skalpel. Odpowiedz Link
amused.to.death Re: Tess Gerritsen 20.01.07, 20:27 ja też się ostatnio wciągnęłam. Przeczytałam "Body Double" (hmmm...nie wiem jak to jest po pl) a teraz kupiłam sobie Chirurga. Potem zakupię inne bo lubię czytać seriami. Odpowiedz Link
carollcat Re: Tess Gerritsen 12.07.07, 11:46 Czytaliście "Autopsję"? Wprawdzie tym razem to nie tyle thriller medyczny, ile sensacja, ale niezła. A może podobała mi się przez sentyment do autorki? Jakie wasze opinie? Odpowiedz Link
e_r_i_n Re: Tess Gerritsen 08.08.07, 13:05 Autopsja to byla pierwsza ksiazka Tess ktora czytalam. I tak mnie zafascynowała, ze kupilam wszystko, co w Polsce sie udało zdobyć. Odpowiedz Link
sataga Re: Tess Gerritsen 24.07.07, 16:24 Czytałam Chirurga,Skalpela,Grawitację,Opary szaleństwa,żniwo,Grzesznika,Sobowtóra,Młodość dla wybranych i Autopsje. posiadam wszystkie wymienione tytuły. Wszystkie są o.k jak dla mnie,pewnie kiedyś do nich wrócę. Odpowiedz Link
e_r_i_n Problem z zakupem 08.08.07, 13:23 Szukam od dłuzszego czasu Oparów szalenstwa, Żniwa i Młodosci dla wybranych i nigdzie nie ma tych ksiazek dostepnych. Macie moze wiedze, skad mozna je wziac? (poza biblioteka, oczywiscie ). Odpowiedz Link
kamkap Re: Problem z zakupem 08.08.07, 13:56 Jeśli cię to nie interesuje to tutaj znajdziesz e-booki http://www.4shared.com/network/search.jsp?sortType=1&sortOrder=1&sortmode=2&searchDCId=20&searchName=gerritsen&searchmode=2&searchName=gerritsen&searchDescription=&searchExtention=&sizeCriteria=atleast&sizevalue=10&start=0 Odpowiedz Link
kamkap Re: Problem z zakupem 08.08.07, 13:59 www.4shared.com/network/search.jsp?sortType=1&sortOrder=1&sortmode=2&searchDCId=20&searchName=gerritsen&searchmode=2&searchName=gerritsen&searchDescription=&searchExtention=&sizeCriteria=atleast&sizevalue=10&start=0 Odpowiedz Link
kamkap Re: Problem z zakupem 08.08.07, 14:06 Cos nie chce sie cały link wkleic w kazdym razie na tej stronie musisz sobie wyszukac sama, sa wszystkie te ksiazki www.4shared.com Odpowiedz Link
e_r_i_n Re: Tess Gerritsen 02.11.07, 18:24 Na stronie Tess znalazłam serie romasów Tess. W żadnych zestawieniach jej ksiazek po polsku ich nie ma - kojarzycie moze, czy w ogole byly tlumaczone? Odpowiedz Link
minkipinki Re: Tess Gerritsen 02.11.07, 19:00 Nie powinnam czytać Gerritsen, bo wtedy nic nie robię. Nie mogę oderwac się od jej książek. Ostatnio szwagierka kupiła w antykwariacie wcale niezniszczoną "Młodość dla wybranych". Poświęciłam na nią jedną noc. Nie czytałam tylko "Autopsji". Odpowiedz Link
e_r_i_n Re: Tess Gerritsen 02.11.07, 19:27 Ja skonczylam wlasnie "w oparach szalenstwa". Dzieki Bogu wolne było, bo bym czytac nie przestala. Kolezanka nabyła w Irlandii jakies 3 ksiazki po angielsku - ktorych na polski nie przetłumaczono. Bede wiec za chwile miala przyjemne z pozytecznym . Odpowiedz Link
negev56 Re: Tess Gerritsen 08.11.07, 00:48 "Żniwo" bardzo mi się podobało, akcja, tempo, ciekawa intryga i napięcie od pierwszej do ostatniej strony. Zauważyłam podobieństwo między Żniwem a Firmą Grishama, w obu przypadkach młodzi ludzie na początku kariery zawodowej, lekarz-prawnik, wciągani są w układ, w którym nagrodą są nieprawdopodobne pieniądze i naturalnie walka naszych bohaterów z tym układem... i o życie. Schemat całej intrygi prawie identyczny w obu książkach. Tak czy owak, sięgnę po następne pozycje p.Tess G.. Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: Tess Gerritsen 08.11.07, 08:10 Przeczytałam Chirurga i raczej mnie zniechęcił do tej pani. Natomiast w twórczości Grishama najbardziej to mi się Firma podobała. Ale do czego zmierzam. Jeżeli to podobne do Firmy, to się przemogę i to Żniwo wypożyczę Odpowiedz Link
negev56 Re: Tess Gerritsen 08.11.07, 18:19 Tylko się nie rozczaruj czytając Żniwo, bo jednak to nie Firma i nie ta klasa, niemniej jednak nieźle się to czyta i w napięciu trzyma. Co prawda intryga i zakończenie bezbłędnie można przewidzieć, ale to nic nie szkodzi. Odpowiedz Link
negev56 Re: Tess Gerritsen 22.11.07, 22:35 I jak? przeczytał już ktoś "Klub Mefista"? 3 rozdział zaczęłam, idzie jak z automatu - Żniwo, Autopsja i teraz Klub. Wpisuję Gerritsen do moich ulubionych autorów. Odpowiedz Link
negev56 Re: Tess Gerritsen 25.11.07, 20:28 A mi niespecjalnie się podobała, cały ten klub niezbyt wiarygodny, za dużo demonologii - wszystko to oderwane od rzeczywistości, ot, bogaci ludzie nie mają co robić, to bawią się w tropienie zła, a jeszcze z jaką powagą to robią, i ten cały Sansone, pojawiający zawsze tam, gdzie nie powinien. A w sumie prawda była taka oczywista i ludzka. Odpowiedz Link
negev56 Re: Tess Gerritsen 25.11.07, 21:03 Pelagio, Twoje słowa to miód w moich uszach ( bez durnych skojarzeń proszę )). Przygodę z Gerritsen dopiero zaczynam, cóż znaczą 3 przeczytane książki, przede mną pokaźny stosik, tylko żeby nie nastąpiło zmęczenie materiału. Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: Tess Gerritsen 25.11.07, 21:10 Ja po przeczytaniu tej pani i Karin Slaughter naprawdę doceniłam Reachera. Sympatyczny, nie pompatyczny, na luzie, no i czyta się dobrze. Gerritsen nie podeszła mi zupełnie... Odpowiedz Link
negev56 Re: Tess Gerritsen 25.11.07, 21:18 Jutro mam nadzieję zacząć najnowszą książkę Craisa, więc tymczasem odpocznę od psychopatów i sekcji, co nie znaczy, że nie wrócę. Odpowiedz Link
e_e_i_a Re: Tess Gerritsen 05.11.14, 10:05 Zgadzam się ta autorka pisze ciekawe thrillery medyczne. Ostatnio z jej książek czytałam "czarną loterię" oraz "skalpel" Odpowiedz Link