zorija 25.12.06, 08:30 Co dostaliście? Bo ja "Vino Criminale" (A byłam w tym roku w Toskanii), "Miasto śniących książek (to z półki fantasty) oraz audio book "Tears oe a girrafe". Oprócz tego złoty Lańcuszek i puzzle. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
siostra_pelagia Re: prezenty 25.12.06, 08:46 Przygody Poirota nr 31 i 32, Najpiękniejsze arie Marii Callas i Placido Domingo, kurtkę na zimę, dobre perfumy oraz rachunki za gaz, prąd i internet doniósł mi listonosz sadysta 24.12.2006. Odpowiedz Link
zettrzy Re: prezenty 25.12.06, 20:15 rachunki wyjme ze skrzynki dopiero jutro, a co! "Classic film noir", ktoremu juz dedykowalam osobny watek Odpowiedz Link
tool1978 Re: prezenty 25.12.06, 22:52 Od żony: Stawka większa niż życie - cały serial Kapitan Sowa na tropie 07 zgłoś się - część 2 (2 odcinki) od szwagra: Wyjątkowy, wspomnieniowy zestaw z czasów PRL-u dla Pana - czyli DVD Propaganda PRL-u - Kroniki filmowe lata 60/70 a w zestawie do tego: krem Wars, guma arabska, woda brzozowa, żyletka Polsilver i długopis Zenith Odpowiedz Link
maira Re: prezenty 27.12.06, 17:44 'O krok' i 'The man who smiled' Mankella i Snieg Pamuka. Koncze 'Smierc pustego czlowieka' Graham i biore sie za prezenty. Odpowiedz Link
escott Re: prezenty 27.12.06, 20:23 A mój Mikołaj mieszka w Amazonie.co.uk i przez pocztowe renifery przysłał mi pudełko DVD z Holmesami (w tym cały serial z lat 54-55 z Howardem, aaaaa...) oraz Lordami Wimseyami. )) ))))) DDDDDD ...przepraszam, muszę już iść, pies Baskerville'ów mnie woła Odpowiedz Link
ewa9717 Re: prezenty 28.12.06, 17:14 A możesz podać tytuły filmów z lordem Peterem? Nie widziałam żadnego, a chciałabym... Odpowiedz Link
escott Re: prezenty 28.12.06, 18:29 Z przyjemnością w paczce znalazłam: Clouds of Witnesses Murder Must Advertise The Unpleasantness at the Bellona Club The Nine Tailors Gaudy Night Wszystkie są wieloczęściowe (4-5) i we wszystkich z wyjątkiem GN Wimseya gra Ian Carmichael - nie chcę przynudzać, ale powinnam tu wstawić cztery akapity zachwytów na jego temat. Rzadko widuje się kogoś tak dopasowanego do roli (dla mnie przebija nawet Sucheta-Poirota i, no dobrze, powiem to głosno, Bretta-Holmesa). Wiem, że ekranizacji Wimseyów jest więcej (mam bałagan w głowie co do szczegółów, bo wszystkie ukazały się najpierw na DVD w wersji amerykańskiej - region 1 i czekałam aż zjawią się w Amazonie angielskim); na pewno do kupienia jest jeszcze Five Red Herrings (z IC), może Busman's Honeymoon (o ile pamiętam, w innej obsadzie). Serdecznie polecam też wersje audio (czytane przez wyżej wzmiankowanego Carmichaela), całe książki i jak zawsze cudne dramatyzacje BBC. Odpowiedz Link
opty2 Re: prezenty 28.12.06, 09:57 m.in.: Mankel - Piąta kobieta Rankin - Black end Blue niestety muszą czekać na swoją kolejkę do czytania Odpowiedz Link
chiara76 Re: prezenty 28.12.06, 19:34 dostałam kilka książek, z których najbardziej ucieszyły mnie album o Afryce i książka Budrewicza, o jego podróżach. Tak, czy inaczej, mam co czytać Odpowiedz Link