good_morning Re: Najlepsze seriale (nie serie!) kryminalne. 02.01.09, 15:29 polecam Waking the Dead Odpowiedz Link
zorija Re: Najlepsze seriale (nie serie!) kryminalne. 03.01.09, 13:36 good_morning napisała: > polecam > Waking the Dead Tak, ten serial jest super. Kiedyś oglądałam go na BBC, jak jeszcze je miałam. Teraz czekam, może wreszcie jedynka nada wszystkie serie. Widziałam też 3 odcinki "Oficera". Bohater sympatyczny, ale ja niezbyt lubię seriale traktujące o walce z mafią. Odpowiedz Link
sleepysheep CSI LV CSI NY bezkonkurencyjne... 02.01.09, 15:35 ...choć znajdzie się też całkiem sporo innych fajnych. Ale tak czy inaczej CSI (poza Miami) zdecydowanie biją na głowę wszystko - jak dla mnie Odpowiedz Link
agawa79 Re: Najlepsze seriale (nie serie!) kryminalne. 02.01.09, 15:35 Bardzo lubiłam "Merseybeat", serial o policjantach na BBC - wątki kryminalne były zaledwie tłem dla perypetii życiowych bohaterów, ale oglądałam z zapartym tchem. Świetny był też serial o inspektorze Lynley, chyba sprawię sobie go na DVD. Odpowiedz Link
ignatz Re: Najlepsze seriale (nie serie!) kryminalne. 02.01.09, 16:05 "The Shield" i "Dempsey and Makepeace", z naciskiem na ten pierwszy. Odpowiedz Link
robaczekzwierzaczek Re: Najlepsze seriale (nie serie!) kryminalne. 02.01.09, 16:58 " Portret zabójcy", "Jordan.Oba na FoxLife. Odpowiedz Link
robaczekzwierzaczek Re: Najlepsze seriale (nie serie!) kryminalne. 02.01.09, 17:00 robaczekzwierzaczek napisała: > " Portret zabójcy", "Jordan.Oba na FoxLife. Zapomniałam o serialu "Babski oddział" "Tropem zbrodni" Odpowiedz Link
eckrawczyk THE WIRE (pol. Prawo Ulicy) 02.01.09, 19:35 Nikt nie napisał o THE WIRE. Dla mnie ponad wszystko inne. Do opisu posłużę się recenzją z filmweb.pl Produkcji telewizyjnych o dzielnych amerykańskich stróżach prawa ścigających złych i bezwzględnych przestępców było już wiele. Większość z nich to jednak schematyczne, mało realistyczne, ugrzecznione na potrzeby mas, niczym niewyróżniające się tasiemce. Na rozdrobnionym amerykańskim rynku telewizyjnym, najczęściej grubo powyżej przeciętnej, wypadają seriale ze stajni HBO - telewizji płatnej, a więc telewizji, która nie musi martwić się o cenzurę obyczajową i poprawność polityczną. Akcja serialu "The Wire" rozgrywa się w Baltimore, mieście przeczącym wszelkim wyobrażeniom na temat Stanów Zjednoczonych oraz jej mieszkańców. Jawi się ono bowiem jako siedlisko biedy, narkotyków i przestępczości. Widz wychowany na hollywoodzkich produkcjach ma "trochę" inne wyobrażenie na temat tego kraju. Narkotykami handluje się w biały dzień, a strzelaniny, rabunki i morderstwa to chleb powszedni. Serial nie jest monotematyczny, nie traktuje tylko o narkotykach, z czasem dochodzą nowe śledztwa, wątki i postacie. Ciekawostką jest fakt, iż w drugim sezonie pojawiają się polskie akcenty, a reżyserką kilku odcinków jest Agnieszka Holland. Odpowiedz Link
melody_maker Re: THE WIRE (pol. Prawo Ulicy) 02.01.09, 21:21 NYPD czyli Nowojorscy Gliniarze, kiedys na dwójce w niedzielne wieczory, uwielbialismy ich z bratem ogladac, genialna postac Andego Sipowicza (czy jak mu tam bylo), cholera ale bym to pooglądała jeszcze raz... Poza tym Law&Order-Special Victim Unit, choc z czasem dalam sobie spokoj, za ciezkie, zaczelam wpadac w paranoje i bac sie wlasnego cienia No i oczywiscie The Closer z genialną Kyrą Sedgwick. ps. nie zapominajmy o klasyce gatunku...Miami Vice, od nich wszystko sie zaczelo Odpowiedz Link
szarlej12 Re: Najlepsze seriale (nie serie!) kryminalne. 02.01.09, 21:56 Ścigany - amerykański serial nadawany u nas w latach 60. No ale by go pamiętać to trzeba mieć z 50 lat. Młodź zna tylko streszczenie: film z Harrisonem Fordem, serial był lepszy i to sporo od tego filmu. Odpowiedz Link
kasiab93 Re: Najlepsze seriale (nie serie!) kryminalne. 03.01.09, 10:49 Najlepszy jest Monk! Oglądałam wszystkie odcinki i żadnego nie przeoczę Fringe też jest fajny takie science fiction bardziej (dla tych co nie lubią sci-fi: ja też nie lubię ale Fringe to bardzo dobry serial). Dowody zbrodni też mogą być. A z polskich mogą być Kryminalni. Odpowiedz Link
zorija Re: Najlepsze seriale (nie serie!) kryminalne. 04.01.09, 08:08 Daziel & Pascoe Tajemnicza kobieta McBride Odpowiedz Link
szejg Re: Najlepsze seriale (nie serie!) kryminalne. 04.01.09, 12:21 Podam serial,który nie był jeszcze wymieniony BREAKING BAD. www.imdb.com/title/tt0903747/ Odpowiedz Link
ignatz Re: Najlepsze seriale (nie serie!) kryminalne. 06.01.09, 08:40 No nie wiem czy to jest serial kryminalny, raczej obyczajowy Odpowiedz Link
szejg Re: Najlepsze seriale (nie serie!) kryminalne. 07.01.09, 22:10 A "Dexter" to serial komediowy? Odpowiedz Link
dedukcja_watsonie Re: Najlepsze seriale (nie serie!) kryminalne. 06.01.09, 12:38 kiedys byl taki- Randalf i duch Hopkirka- pamietacie? uwielbialam ten klimat. Teraz uwielbiam Midsommer ale nie mam telewizora wiec ogladam tylko jak sie gdzies wprosze... Poza tym klasyki- Perry Mason, Miss Marple, Poirot ale jesli chodzi o seriale kryminalne to nie wzgardze zadnym - detektyw w sutannie, na wariackich papierach gliniarz i prokurator to jedne z mouch ulubionych a ostatnio gdzies nawet taki badziew jak wydzial 11 czy jakos tak wciagnelam Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: Najlepsze seriale (nie serie!) kryminalne. 11.01.09, 10:14 No i dostałam w prezencie 3 sezony serialu o Dexterze. Z lekka makabryczny ten bohater-psychopata pracujący w policji. Odpowiedz Link
drfell1 Jonathan Creek 19.01.09, 20:57 Słyszałem o tym serialu - bohaterem jest Jonathan Creek zajmujący się tworzeniem trików dla zawodowego magika i równocześnie specjalista od rozwiązywania "niemożliwych" zbrodni. Tak po Nowym Roku na różnych "kryminalnych", angielskich forach zawrzało. Wszyscy pisali na temat czegoś co się nazywało The Grinning Man. Okazało się, że po 5 latach przerwy pojawił kolejny odcinek Jonathana Creeka. Z ciekawości poszukałem czy gdzieś w TV nie leci i okazało się , że w BBC Entertainment (jest to po polsku w UPC) zaczyna się od początku. Oglądnąłem pierwsze dwa odcinki i na razie nie rzuca na kolana, ale można oglądać. Odpowiedz Link
zorija Re: Jonathan Creek 20.01.09, 09:56 drfell1 napisał: > Słyszałem o tym serialu - bohaterem jest Jonathan Creek zajmujący się tworzenie > m > trików dla zawodowego magika i równocześnie specjalista od rozwiązywania > "niemożliwych" zbrodni. Tak po Nowym Roku na różnych "kryminalnych", angielskic > h > forach zawrzało. Wszyscy pisali na temat czegoś co się nazywało The Grinning > Man. Okazało się, że po 5 latach przerwy pojawił kolejny odcinek Jonathana Cree > ka. > Z ciekawości poszukałem czy gdzieś w TV nie leci i okazało się , że w BBC > Entertainment (jest to po polsku w UPC) zaczyna się od początku. Oglądnąłem > pierwsze dwa odcinki i na razie nie rzuca na kolana, ale można oglądać. Zazdroszczę, że masz ten kanał. Ja mam cyfrę+ i po cichu liczę, że kiedyś znajdzie się w ich ofercie. Odpowiedz Link
zorija Re: Najlepsze seriale (nie serie!) kryminalne. 28.01.09, 11:54 Fajny był też "żar tropików". Słoneczne hawaje, morze, plaża, tłum turystów i morderstwo. Odpowiedz Link
zorija Re: Najlepsze seriale (nie serie!) kryminalne. 27.03.09, 08:38 Lubię też serial "Regenesis". Opowiada on o grupie naukowców z Toronto którzy walczą nie z terrorystami a wirusami i innymi mikrobami. Odpowiedz Link
zoe125 Re: Najlepsze seriale (nie serie!) kryminalne. 05.06.09, 21:39 CSI Miami - na pierwszym miejscu. UWIELBIAM Miami, niektóre odcinki znam prawie na pamięć. CSI Nowy Jork średnio mnie wciągnął, a Las Vegas to już w ogóle... Aczkolwiek jednego nie znoszę we wszystkich CSI - czy oni musza być tak buńczuczni i aroganccy? Poza tym Kości - śmiech gwarantowany. Dodatkowo Detektyw Monk. Morderstwa w Midsommer mam na DVD... Odpowiedz Link
es_zet_pe Dempsey i Makepeace 05.10.09, 19:04 Od 2 tygodni "Dempsey & Makepeace" ukazuje się na DVD jako dodatek do czasopisma "TV Okey". Zacząłem kupować, żeby zobaczyć czy w ogóle się da oglądać... Da się, ale muszę powiedzieć że mój odbiór tego serialu jest dziś zupełnie inny niż gdy leciał w czwartki w TVP w latach 80-tych. Wtedy chodziłem do podstawówki i w serialu podobały mi się głównie pościgi samochodowe, strzelaniny itd. W ogóle chyba do mnie nie docierało, że to jest serial z silnymi akcentami komediowymi, a fabuła jest mało realistyczna - Spikings daje zadanie, Dempsey odwołuje się do swojego "nosa", a Makepeace pyta jakichś znajomych z wyższych sfer, potem jakaś szybka strzelanka i kaskaderskie popisy i sprawa jest rozwiązana Mimo to przyjemnie się patrzy: uroda Glynis Barber, rozczulające gierki między obojgiem, ubrania w stylu "dżinsowy mundurek", muzyczka tak sugestywnie wskazująca dramatyczne momenty że aż rozśmiesza... Może to sentymentalizm, ale dla relaksu, odprężenia i miłych chwil warto pooglądać Odpowiedz Link
amused.to.death the Wire!!!! 05.10.09, 19:19 Widzę, że ktoś już o tym wspomniał powyżej. Ja dopiero teraz odkryłam - z polecenia. I tak się wciągnęłam, że oglądałam i oglądałam i oglądałam aż obejrzałam całe pięć sezonów. I tak jak inne seriale często służą mi jako tło do czegoś tak ten skupił na sobie moją całkowitą uwagę. Zdecydowanie ambitniejszy niż przeciętne produkcje, bardziej wciągający, język - świetny. Szkoda, że tylko pięć sezonów((( Odpowiedz Link
anmanika Re: the Wire!!!! 07.10.09, 10:33 "07 zgłoś sie" obowiązkowo "Pitbul" - najlepszy od lat polski serial policyjny. "Miami Vice" już kultowy "Nowojorscy policjanci" I też z tego okresu serial o dwóch policjantkach, jedna samotna blondynka i jedna mężatka. Nie mogę sobie przypomiec ani nazwisk aktorek ani tytułu. "Kojak" jest tylko jedny! Odpowiedz Link
zorija Re: Najlepsze seriale (nie serie!) kryminalne. 07.10.09, 12:29 Ciekawa jest "Wyspa Harpera. Odpowiedz Link
anmanika Re: Najlepsze seriale (nie serie!) kryminalne. 07.10.09, 12:51 Przypomniało mi się:" Cagney and Lacey". Odpowiedz Link
sntx Re: Najlepsze seriale (nie serie!) kryminalne. 10.10.09, 12:52 07 zgłoś się... Columbo Poirot i to tyle Odpowiedz Link
amused.to.death Punkt krytyczny (The kill point) 22.10.09, 18:37 Świetny. Trafiłam przez przypadek i od razu obejrzałam wszystkie osiem odcinków. Tylko osiem bo to miniseria. O napadzie bankowym, który się nie udał (już w pierwszym odcinku). Odpowiedz Link
fatyko Inspektor Morse 23.10.09, 22:46 Morse, Taggart (szkoda, że Hallmark już nie pokazuje),Foyle. No i oczywiście Midsomer. Odpowiedz Link
minniemouse Re: Inspektor Morse 25.10.09, 07:49 u nas w Kanadzie leci czasem Murdoch Mysteries - det. Murdoch rozwiazuje zagadki kryminalne w Toronto i okolicy w latach 18?? bardzo fajne. www.murdochmysteries.com/ poza tym lubialam Rosemary and Thyme, dwoch ogrodniczkach co sie wplatywaly w morderstwa, Perry Mason, Prime Suspect a teraz chyba tez Bones, Numbers a tak poza tym to mi sie troche to znudzilo... Minnie Odpowiedz Link
zorija Re: Inspektor Morse 25.10.09, 13:08 Murdoch u nas też leciał, super, szkoda że tylko 2 serie. Odpowiedz Link
emka_1 Re: Inspektor Morse 25.10.09, 14:39 prime suspect świetny, co jest główną zasługą helen mirren, niestety nadawali u nas idiotycznie, z przerwami co do taggarta, to chyba się poddali, kontynuacja bez głównego bohatera była słaba, a w ogóle najlepszy był "odcinek" w którymś świątecznym "only fool and horses" - prawie jak instalatorzy kuchenki w monty pythonie - oh, murder! wymawiane ze szkocka, piękne, można łkać ze śmiechu. btw. ostatni sezon wire in the blood dostał właśnie w nagrodę (dagger) za najlepszy kryminał telewizyjny, a kolejna książka z serii z tonym wyszła jakiś miesiąc temu (oczywiście w u.k., nie u nas) Odpowiedz Link
jokaer Re: Najlepsze seriale (nie serie!) kryminalne. 07.11.09, 19:46 a pamięta ktoś Arsena Lupin ? - dla mnie niepowtarzalny Odpowiedz Link
zorija Re: Najlepsze seriale (nie serie!) kryminalne. 08.11.09, 10:03 Oglądam (po raz 2) "Żądzę krwi". Kurcze, szkoda że serial ma tylko 6 serii. Odpowiedz Link
emka_1 przy okazji kości, 13.11.09, 22:17 które są beznadziejne przypomniał mi się znakomity serial z gatunku z życia prosektorium i laboratorium czyli crossing jordan. szkoda, że się skończył parę lat temu Odpowiedz Link
amused.to.death Re: przy okazji kości, 13.11.09, 23:05 > które są beznadziejne a ja tam lubię sobie mieć ten serial jako tło czegoś tam innego co robię... Odpowiedz Link
emka_1 Re: przy okazji kości, 14.11.09, 00:10 nieno, żadnego serialu nie oglądam na kolanach, z wzrokiem wlepionym w ekran, tylko służą do ćwiczenia podzielności uwagi, ale najwyraźniej kości nie nadają na mojej częstotliwości i tępota bohaterki przeszkadza mi i w oglądaniu, i wykonywaniu innych czynności, bo co chwilę trzeba albo ręce załamać, albo dać upust jęknąwszy jak ten garbus, co w przedziale kolejowym drugiego garbusa wpychał na półkę na bagaż Odpowiedz Link
negev56 Re: przy okazji kości, 14.11.09, 10:13 ale najwyraźniej kości nie nadaj > ą > na mojej częstotliwości A co nadaje na Twojej częstotliwości ? Co jest dobre i godne przeczytania i obejrzenia ? zaproponuj, bo zaczynam się martwić o siebie... Odpowiedz Link
emka_1 Re: przy okazji kości, 14.11.09, 12:18 ekhmm, w pierwszysm poście "przeciw kościom" podałam tytuł serialu, również amerykańskiego, również opowiadającego o prosektoryjno-laboratoryjnych dochodzeniach, mało tego, główną bohaterką także jest kobieta, choć patolog, a nie antropolog, więc jeśli już naprawdę musisz się czymś martwić, to raczej zbyt szybkim czytaniem, skoro tytuł umknął to jeszcze raz: crossing jordan, po polsku jordan Odpowiedz Link
amused.to.death Re: przy okazji kości, 14.11.09, 12:31 > nieno, żadnego serialu nie oglądam na kolanach, z wzrokiem wlepionym w ekran, nie no... na kolanach też nie oglądam - niewygodnie by było co najwyżej przy ćwiczeniach - ale to leżąc ale są/były dwa seriale, które miały moją całkowita uwagę: 24 i The Wire. Odpowiedz Link
emka_1 Re: przy okazji kości, 14.11.09, 15:09 agent bauer w pierwszym sezonie był niezły, ale bardziej podobał mi się the wire, mimo tematyki, która jakoś specjalnie mnie nie kręci prawie na kolanach, a każdym razie serial ważniejszy, a nie to coś, co robię to prime suspect, a wcześniej murder one, choć tu uwaga była skupiona głównie na wizualnej stronie narracji - bardzo ładnie filmowany i zmontowany wg najlepszych wzorców. Odpowiedz Link
amused.to.death to pytanie o Prime Suspect w takim razie... 14.11.09, 23:33 bo zawsze warto poznać coś nowego - i chociaż seriale brytyjskie lubię duuuużo mniej niż amerykańskie, to kto wie... Widzę, że leci teraz 7 seria - czy to należy oglądać od początku, bo losy bohaterów są bardzo ważne czy można zacząć od teraz i w razie czego się cofnąć? Odpowiedz Link
emka_1 Re: to pytanie o Prime Suspect w takim razie... 15.11.09, 13:12 już raz napisałam i post zeżarły aniołki jeśli chcesz oglądać dla samego śledztwa, to możesz zacząć od dowolnej serii, bo każda to zamknięta całość, ale tu równie ważna jest postać prowadzącej te śledztwa jane tennyson, w końcu gra ją nie byle kto więc radziłabym od początku i chronologicznie Odpowiedz Link
amused.to.death Re: to pytanie o Prime Suspect w takim razie... 15.11.09, 14:38 > ją nie byle kto więc radziłabym od początku i chronologicznie pytam bo czasami jak się człowiek cofnie kilka serii w tył - czyli kilka lat w tył to czasami wszystko się wydaje takie... nieaktualne. A gdzie to oglądałaś? tv? dvd? z netu? Odpowiedz Link
emka_1 Re: to pytanie o Prime Suspect w takim razie... 15.11.09, 16:31 myślę, że mimo tych bez mała dwudziestu lat od pierwszego odcinka nie zestarzał się specjalnie. ciuchy cywilne, samochody, czy ewentualny problem imigrantów z walczącej jugosławii i wolniejsze komputery, to tylko szczegóły. procedury policyjne są niemal bez zmian, nadal nie ma 'dowodów osobistych' i baz danych z ewidencją ludności, meldunków itp. nadal, mimo postulowanych parytetów i innych genialnych pomysłów kobieta w policji może zostać dzielnym sierżantem, a te wyższe rangi wciąż są mniej dostępne i kobieta na wysokim stanowisku nie wzbudza entuzjazmu kolegów. samotność, bezsilność, alkoholizm, nieudane związki, aborcja, śmierć bliskich to raczej tematy "ogólnoludzkie i ponadczasowe" ja oglądałam w tv, częściowo podwójnie, bo i tam i u nas, bo nasza telewizja nadawała chyba z jakim siedmioletnim opóźnieniem, potem nadrabiali zaległości. Odpowiedz Link
zorija Re: to pytanie o Prime Suspect w takim razie... 16.11.09, 08:46 A na jakim kanale? Ja dorwałam tylko 1 odcinek. Odpowiedz Link
emka_1 Re: to pytanie o Prime Suspect w takim razie... 16.11.09, 13:21 w u.k. o ile pamiętam to był itv3, a u nas tvp, ale czy jedynka czy dwójka to zupełnie nie kojarzę, możliwe, że jedna seria była w jednym a druga w drugim, między seriami trafiły się długie przerwy, i mam wrażenie, że nie wszystkie leciały pod pełnym tytułem. nic sobie obciąć nie dam, ale wydaje mi się, że siódma seria już była w tvp. -- ...jak sztućce zatykają usta jej wrogowie... Odpowiedz Link
noida Re: przy okazji kości, 15.11.09, 17:10 Zaraz beznadziejne... Pierwsze dwa sezony to faktycznie takie bardziej do prasowania się nadają, ale im dalej w las, tym bardziej abstrakcyjnie i absurdalnie, a to lubimy Odpowiedz Link
zorija Re: Najlepsze seriale (nie serie!) kryminalne. 15.11.09, 10:24 Polecam hiszpański serial El internado Odpowiedz Link
amused.to.death el internado - pytanie 15.11.09, 14:39 przeczytałam trochę (bo jestem teraz na etapie kina hiszpańskiego - czy to jest seria kryminalna? Trochę zagadek tam jest, ale czy to od razu kryminał? i pytanie nr 2: gdzie to oglądałaś? tv, dvd, z netu? Odpowiedz Link
zorija Re: el internado - pytanie 16.11.09, 08:45 Ten serial to po trochu kryminał, horror i serial obyczajowy. Oglądałam na AXN, podobno w grudniu mają powtarzać pierwsze dwie serie. Odpowiedz Link
fatyko Re: el internado - pytanie 17.11.09, 23:31 Internat jest jednym z moich ulubionych serii, ale moim zdaniem daleko mu do kryminału. To skrzyżowanie Lost, meksykańskich telenowel dla młodzieży i hiszpańskich horrorów. 2 serie były w AXN. W internecie można znaleźć wszystkie 5 serii, jest tylko jedno ale.. Filmy są w wersji orginalnej, hiszpańskiej (niestety), napisów chociażby angielskich brak. Odpowiedz Link
amused.to.death el Internado - dzięki za polecenie! 20.11.09, 22:42 faktycznie jak na razie to trochę do kryminału daleko, ale dobrze mi się to ogląda. Niestety tak jak poprzednik/czka pisał/a - problem z napisami bo nigdzie nie ma - no ale cóż...może mój hiszpański się poprawi - całe szczęście, że dosyć wyraźnie mówią. I tak w ogóle jest to bardzo miła odmiana, bo zazwyczaj oglądam kryminały amerykańskie Odpowiedz Link
krystynalybacka Re: Najlepsze seriale (nie serie!) kryminalne. 07.01.11, 14:00 Od jakiegoś czasu oglądam polski serial "Przeznaczenie". To produkcja przeznaczona dla wszystkich tych, którzy lubią filmy, w których motyw przewodni stanowi śledztwo policyjne (w tym przypadku prowadzone przez zdolną policjantkę). Dodatkowym atutem filmu jest autentyczna postać Pani parapsycholog, która pomaga policji w odnalezieniu przestępców. Polecam!!! Odpowiedz Link
minniemouse Re: Najlepsze seriale (nie serie!) kryminalne. 25.11.09, 02:57 w latach 80 lubilam starszego pana troche a la Perry Mason - Matlock. poza tym dobrze 'ogladal sie' super przystojny Tom Selleck w Magnum PI. Knight Rider z Hasselhoff. z pozniejszych Diagnosis Murder z Dick Van Dyke gral lekarza ktory rozwiazywal zagadki kryminalne I podobny Quincy, M.E ale on byl raczej ten no -obducent, zdaje sie. no i oczywiscie X Files, jak chyba kazdy teraz lubie Medium, nawet Ghost Whisperer. jest tez cos nowego Lie to Me- luzno przeltumaczone- klam mi - specjalista behawiorysta- psycholog ocenia czy ktos klamie czy nie. www.tv.com/lie-to-me/show/75671/summary.html Minnie Odpowiedz Link
zorija Re: Najlepsze seriale (nie serie!) kryminalne. 06.12.09, 07:42 Moi drodzy, czy ktoś z was ma może nagrane z jedynki pierwsze trzy sezony "Żądzy krwii"? Widziałam tylko sezony 4,5 i 6 i chciałabym zobaczyć resztę. Odpowiedz Link
zorija Re: Najlepsze seriale (nie serie!) kryminalne. 28.12.09, 10:24 Dzięki za Jordan. To naprawdę fajny serial. Ja z kolei polecam serial Castle. Naprawdę ciekawy i z humorem. Odpowiedz Link
amused.to.death The Good Wife 16.03.10, 11:37 pierwszy sezon - całkiem dobrze się ogląda, mimo, że to w sumie taki typowy serial sądowy. Odpowiedz Link
noida Re: The Good Wife 16.03.10, 19:00 The Good Wife z tajemniczego powodu podoba mi się strasznie. Niby nic takiego, a po każdym odcinku myślę sobie "jejku, jaki to dobry serial...". Może dlatego, że co się rzadko w serialach zdarza, ma aż dwie (a nawet trzy, bo jeszcze Diane) świetne bohaterki kobiece - Alicię i Kalindę? Odpowiedz Link
fatyko Re: The Good Wife 27.03.10, 23:50 A może to dlatego, że to bracia Tony i Ridley Scott reżyserują? Odpowiedz Link
nchyb Re: The Good Wife 18.04.10, 16:42 serial może typowo sądowy, ale jakże miło się ogląda Odpowiedz Link