nzuri Dziewczyna, która igrała z ogniem 25.07.09, 19:59 Wreszcie mi się udało się za to wziąć. Podoba mi się. Odpowiedz Link
tommyknocker M. Grimes "Pod Anodynowym Naszyjnikiem" 26.07.09, 18:42 "Splendid" - jak powiedziałby Superindendent Racer do swojego Cyril the Cat Odpowiedz Link
cynamoon6 Niebo to miejsce na ziemi- Edwardsona 27.07.09, 16:55 Trzymałam na deser i wreszcie się doczekałam. Od pierwszych kartek super. Odpowiedz Link
kali_pso "Zmierzch" Theorina skończyłam 27.07.09, 17:08 Świetna intryga....i całkowite zaskoczenie. Ale lubię takie kreślenie postaci, zwłaszcza tych czarnych charakterów- niejednowymiarowe. Odpowiedz Link
tommyknocker M. C. Beaton "Agatha Raisin and the terrible 28.07.09, 07:40 tourist" w oryginale plus Bill Pronzini "Blagier" Odpowiedz Link
opty2 Dom na pustkowiu - A.M. Schenkel 28.07.09, 13:12 i znowu niemiecki kryminał pani Andrea debiutuje (chyba) na naszym rynku kryminalnym trillerem Dom na pustkowiu, podobno obsypanym wieloma nagrodami, utrzymujacym się w czołówce niemieckich list bestsselerów (ha, znamy te listy zobaczymy czy na mojej liście się utrzyma albo na liście KiS na razie nieźle się zaczęło, ciekawie jest prowadzona narracja, ni to relacja, ni opowieść ale trzyma w napięciu Odpowiedz Link
siostra_pelagia F. i J. Kellerman-Podwójne morderstwo 28.07.09, 17:10 Takie dwie przeciętne opowieści. W sam raz na urlop. "Because murder is more fun away from home" Odpowiedz Link
negev56 Nie bierz do ust ręki umarlaka - Dana Kollman 28.07.09, 19:44 Specjalistka od kryminalistyki opowiada, co rzeczywiście dzieje się na miejscu przestępstwa. Mocne. Zajawka, o czym to jest merlin.pl/Nie-bierz-do-ust-reki-umarlaka_Dana-Kollman/browse/product/1,676925.html Odpowiedz Link
chiara76 Re: Nie bierz do ust ręki umarlaka - Dana Kollman 28.07.09, 23:06 negev56 napisała: > Specjalistka od kryminalistyki opowiada, co rzeczywiście dzieje się na miejscu > przestępstwa. Mocne. > Zajawka, o czym to jest > merlin.pl/Nie-bierz-do-ust-reki-umarlaka_Dana-Kollman/browse/product/1,676925.html chyba zbyt mocne, jak na moje ostatnie nastroje Odpowiedz Link
zorija Re:"Kto zabija najsławniejszych amerykańskich pisa 29.07.09, 12:39 pisarzy?". Zabawne - Sue Grafton znaleziona martwa nad wodospadem Riechenbach, Danielle Steel w Jacuzzi, Tom Clancy pod wieżą kościoła. Zestracgany Stephen King postanawia rozwikłać zagadkę, nim sam padnie ofiarą szaleńca. Odpowiedz Link
chiara76 Re:"Kto zabija najsławniejszych amerykańskich pis 29.07.09, 14:24 zorija napisała: > pisarzy?". Zabawne - Sue Grafton znaleziona martwa nad wodospadem Riechenbach, > Danielle Steel w Jacuzzi, Tom Clancy pod wieżą kościoła. Zestracgany Stephen > King postanawia rozwikłać zagadkę, nim sam padnie ofiarą szaleńca. o to może i ja się za to wezmę...dostałam czas jakiś temu jako urodzinowy prezent i jakoś się wciąż nie biorę za lekturę... Odpowiedz Link
cynamoon6 Pole krwi Denise Mina albo Trzeci Klucz Jo Nesbo 29.07.09, 15:33 Waham się pomiędzy. Odpowiedz Link
opty2 Pod Anodynowym Naszyjnikiem - M. Grimes 30.07.09, 08:29 no, zobaczę co tym razem Jury mi zaproponuje Odpowiedz Link
januanio James Rolllins - Amazonia 30.07.09, 12:56 pierwsza ksiązka tego autora. narazie jest bardzo ciekawie Ekspedycja naukowa doktora Carla Randa przepada bez wieści w amazońskiej dżungli. Cztery lata później wycieńczony, umierający mężczyzna, jeden z zaginionych, pojawia się w niewielkiej wiosce misyjnej. Okazuje się, że wszedł do dżungli z amputowaną przy barku ręką, a wyszedł z dwoma zdrowymi! Efekt działania nieznanej rośliny umożliwiającej regenerację tkanek? Tropem pierwszej wyprawy rusza kolejna. Wkrótce staje się jasne, że niedające się logicznie wytłumaczyć wydarzenia mogą mieć związek tajemniczym, bliżej niezbadanym plemieniem Krwawych Jaguarów, o którym jedynie szepcze się wśród tubylców. Jego członkowie umieją znikać, przynosząc śmierć każdemu, kogo napotkają. Nawet dżungla poddaje się ich woli. Szlak ekspedycji będzie naszpikowany wieloma śmiertelnymi niebezpieczeństwami, prawda zaś może się okazać nie wybawieniem, lecz zgubą... Odpowiedz Link
tommyknocker Tom Bradby "Pan deszczu" 30.07.09, 18:52 "Biały Rosjanin" bardzo mi się podobał, zobaczymy jak kolejna powieść tego pana... Odpowiedz Link
negev56 Peter Robinson - Przyjaciółka diabła 31.07.09, 19:35 Alan Banks i Anna Cabot na tropie. Odpowiedz Link
wylinka7 Miłoszewski i Kanger 07.08.09, 08:47 Miłoszewskiego "Uwikłanie" przeczytane w jeden wieczór. Sprawnie napisane i nawet wciągające, ale parę rzeczy mnie tam mocno drażniło... Kangera "Mężczyzna, który przychodził w niedzielę" za to rozkręca się powoli, ale niemniej interesująco. Odpowiedz Link
wylinka7 Re: Miłoszewski i Kanger 07.08.09, 08:57 Co za ślepota ze mnie, wpisałam się do lipcowych... no trudno Zresztą Miłoszewskiego jeszcze w lipcu zaliczyłam więc niech będzie. Odpowiedz Link