Dodaj do ulubionych

Na razie 607 - na próbę

03.01.04, 22:14
Postanowiłem.
Ostatnio nie mam weny twórczej, potoku słów, by zapisać 4 strony uzasadnienia
propozycji skierowania jakiejkolwiek linii dziennej przez Rolanda na Zacisze.
Poza tym uznałem, że 607 będzie dobrym sposobem na swoiste "przetarcie
szlaków" na ulicach po których do tej pory nie jeździła regularnie
komunikacja miejska, pomijając fakt łatwiejszej argumentacji. Jeśli 607 się
przyjmie, a pasażerowie się z nią oswoją, pomyślę o połączeniu dziennym. Co
do ogólnego zarysu trasy jest jedna koncepcja, jeśli chodzi o krańcowanie
jest kilka wariantów (zaczynając od najlepszego - wg mnie):
Trasy:
1. Z ulicy Codziennej zjazd na pętlę ZACISZE (postój), po czym powrót do
Codziennej i dalej Rolanda, Gilarską, Budowlaną, Chodecką, Kondratowicza, św.
Wincentego, Gilarską, Rolanda, Codzienną i dalej obecną trasą trasą.
2. Z Codziennej w Rolanda (z pominięciem pętli), dalej Gilarską, Budowlaną,
Chodecką do pętli BRÓDNO PODGRODZIE
3. Z Codziennej w Rolanda (z pominięciem pętli), dalej Gilarską, Budowlaną,
Chodecką, Kondratowicza, św. Wincentego, Gilarską, Rolanda, Codzienną do
pętli ZACISZE, stad do Codziennej, Młodzieńczej i obecnej trasy
4. Z Codziennej w Rolanda (z pominięciem pętli), dalej Gilarską, Budowlaną,
Chodecką, Kondratowicza, Łabiszyńską, Łojewską, Chodecką do pętli BRÓDNO
PODGRODZIE.
5. Z Codziennej w Rolanda (z pominięciem pętli), dalej Gilarską, Budowlaną
Rembielińską, Kondratowicza Chodecką do pętli BRÓDNO PODGRODZIE.
Przystanki:
AD 1. uruchomienie zespołów: Łukasiewicza 01 i 02 (NŻ), Figara 02 i 03 (NŻ),
Kanał Bródnowski 01 i 02 (NŻ); uruchomienie przystanków: Zacisze 03 (NŻ),
Rolanda 03 (NŻ), Gilarska 01 (również dla linii 132 - za skrzyżowaniem), *
AD 2. uruchomienie zespołów: Łukasiewicza 01 i 02 (NŻ), Figara 02 i 03 (NŻ),
Kanał Bródnowski 01 i 02 (NŻ); uruchomienie przystanków: Zacisze 03 i 04
(NŻ), Rolanda 03 (NŻ), Gilarska 01 (również dla linii 132 - za
skrzyżowaniem), *
AD 3. uruchomienie zespołów: Łukasiewicza 01 i 02 (NŻ), Figara 02 i 03 (NŻ),
Kanał Bródnowski 01 i 02 (NŻ); uruchomienie przystanków: Zacisze 04 (NŻ),
Rolanda 03 (NŻ), Gilarska 01 (również dla linii 132 - za skrzyżowaniem), *
AD 4. uruchomienie zespołów: Łukasiewicza 01 i 02 (NŻ), Figara 02 i 03 (NŻ),
skrzyżowaniem), *
AD 5. uruchomienie zespołów: Łukasiewicza 01 i 02 (NŻ), Figara 02 i 03 (NŻ),
skrzyżowaniem), Rembielińska 07 i 08 (NŻ), Poborzańska 03 i 04(NŻ),
Kondratowicza 05 (NŻ), *

* - wszystkie inne napotkane przystanki - NŻ, z wyjątkiem przystanków: Bródno
Podgrodzie i Zacisze jeśli obowiązują, jako przystanki końcowe (w propozycji
wyróżnione dużą czcionką) - S.
Obserwuj wątek
    • thomasch Re: Na razie 607 - na próbę 03.01.04, 22:28
      Wariant 2 - po Bródnie mocno kluczy 602, więc skoro dawać tam drugą linię
      nocną, powinna - moim zdaniem - jechać jak najkrótszą trasą. Chyba, że zmienić
      nieco przebieg 602 (uprościć) i wtedy 607 mogłoby zrobić jakieś kółeczko, byle
      też nie za duże.
      • zaciszanin Re: Na razie 607 - na próbę 03.01.04, 22:30
        Mam kilka pomysłow swoich i m.in. Dżej-Dżeja włączenia w zmiany 602, ale to po
        rozpatrzeniu powyższych propozycji.
        • pawciod Re: Na razie 607 - na próbę 03.01.04, 22:40
          Ja bym tam sobie dał spokój zkoncepcją 607 na Bródnie. Choćby dlatego, że
          wymagałoby to dodania kolejnej brygady. Natomiast, jeżeli ZTM zgodziłby się na
          puszczenie autobusów ul. Rolanda (w co powątpiewam), to 607 mogłoby zacząć
          wykonywać kółeczko ...-Radzymińska-Młodzieńcza-Codzienna-ZACISZE-Rolanda-
          Gilarska-Samarytanka-Jórskiego-Radzymińska-...
          • thomasch Re: Na razie 607 - na próbę 03.01.04, 22:45
            pawciod napisał:

> Ja bym tam sobie dał spokój zkoncepcją 607 na Bródnie. Choćby dlatego, że
            > wymagałoby to dodania kolejnej brygady. Natomiast, jeżeli ZTM zgodziłby się
            na
            > puszczenie autobusów ul. Rolanda (w co powątpiewam), to 607 mogłoby zacząć
            > wykonywać kółeczko ...-Radzymińska-Młodzieńcza-Codzienna-ZACISZE-Rolanda-
            > Gilarska-Samarytanka-Jórskiego-Radzymińska-...

ZTM by już dawno puścił coś, gdyby gmina (teraz dzielnica) zbudowała wysepki.
            To tak jak na Abrahama na Gocławiu.
            • zaciszanin Re: Na razie 607 - na próbę 03.01.04, 22:52
              No ale z drugiej strony dawna Gmina niepotrzebnie budowała zatoki i wiaty tam
              gdzie ich nie było potrzeba, np. na Budowlanej za Odrowąża, czy drugi
              przystanek w zespole "Gilarska".
              • sloggi Re: Na razie 607 - na próbę 03.01.04, 22:54
                Teraz na nic nie ma kas, więc przyjmijm ikład zatok takim jaki jest. Bez mżonek
                panowie.
                • thomasch Re: Na razie 607 - na próbę 03.01.04, 22:58
                  sloggi napisał:

> Teraz na nic nie ma kas, więc przyjmijm ikład zatok takim jaki jest. Bez
                  mżonek
                  >
                  > panowie.

Zawsze można liczyć na "miłosierdzie gminy" ;-) Swoją drogą zapewnienie
                  komunikacji to ustawowy obowiązek władz lokalnych.
                  • sloggi Re: Na razie 607 - na próbę 03.01.04, 23:02
                    thomasch napisał:

> Zawsze można liczyć na "miłosierdzie gminy" ;-) Swoją drogą zapewnienie
                    > komunikacji to ustawowy obowiązek władz lokalnych.

Ustawa mówi o podstawowej komunikacji!!! (nocna taką nie jest).
                    • thomasch Re: Na razie 607 - na próbę 03.01.04, 23:07
                      sloggi napisał:

> thomasch napisał:
                      >
                      > > Zawsze można liczyć na "miłosierdzie gminy" ;-) Swoją drogą zapewnienie
                      > > komunikacji to ustawowy obowiązek władz lokalnych.
                      >
                      > Ustawa mówi o podstawowej komunikacji!!! (nocna taką nie jest).

Ale tam nie ma i dziennej.
                      • sloggi Re: Na razie 607 - na próbę 03.01.04, 23:10
                        Gdzie takiej nie ma? Na Rolanda - no nie rozwalaj mnie. Jest 512 i 132.
                        • thomasch Re: Na razie 607 - na próbę 03.01.04, 23:12
                          sloggi napisał:

> Gdzie takiej nie ma? Na Rolanda - no nie rozwalaj mnie. Jest 512 i 132.

Tyle, że ze środkowej części Rolanda i okolicznych uliczek jest daleko i do 512
                          i do 132.
                          • sloggi Re: Na razie 607 - na próbę 03.01.04, 23:15
                            Policz liczbę tych ludzi i ich status materialny.
                            • thomasch Re: Na razie 607 - na próbę 03.01.04, 23:20
                              sloggi napisał:

> Policz liczbę tych ludzi i ich status materialny.

Mieszkałem kilka miesięcy w Wiedniu i ludzie nie o takim statusie materialnym
                              korzystają tam z komunikacji miejskiej, gdyż jest sprawna i częsta, odchodzi
                              problem opłat za parkowanie i szukanie miejsca do zaparkowania, do tego tam
                              ruch samochodów indywidualnych w centrum się ogranicza, w Warszawie - odwrotnie.
                              • geograf Re: Na razie 607 - na próbę 03.01.04, 23:25
                                ale weź pod uwagę,że oni już trochę dłużej żyje w tym statusie materialnym,nie
                                są nowobogaccy i dostępność samochodów nie uderzyła im nagle,ostatnio,do głowy..
                                inna mentalność to się nazywa...poza tym-Wiedeń to Wiedeń.
                                Aha-czy być chciał,czy nie-nie da się stowrzyć CZESTEJ komunikacji dla takiego
                                osiedla jak zacisze. Blokowiska to co innego, ale osiedle domków to raczej nie
                                za specjalnie..
                                • thomasch Re: Na razie 607 - na próbę 03.01.04, 23:30
                                  geograf napisał:

> ale weź pod uwagę,że oni już trochę dłużej żyje w tym statusie materialnym,nie
                                  > są nowobogaccy i dostępność samochodów nie uderzyła im nagle,ostatnio,do
                                  głowy.
                                  > .
                                  > inna mentalność to się nazywa...poza tym-Wiedeń to Wiedeń.
                                  > Aha-czy być chciał,czy nie-nie da się stowrzyć CZESTEJ komunikacji dla takiego
                                  > osiedla jak zacisze. Blokowiska to co innego, ale osiedle domków to raczej nie
                                  > za specjalnie..

Co do mentalności - oczywiście, że tak, są różnice, ale tylko na nasz minus.
                                  Ja wcale nie twierdzę, że chcę tam linii częstej, tylko jakiejkolwiek, bo tam
                                  nie ma żadnej.
                            • zaciszanin Re: Na razie 607 - na próbę 03.01.04, 23:48
                              sloggi napisał:

> Policz liczbę tych ludzi i ich status materialny.

Niestety w Warszawie obowiązuje zasada: "pasażerowie dla komunikacji",
                              zamiast "komunikacja dla pasażerów" i wydaje mi się, że niektórzy zaczęli
                              przesiąkać tą pierwszą zasadą :-(((
                              A i sądzę, że dzienne połączenie obsługiwane przez midibusy i co 20 minut to
                              nie jest za duże wymaganie?

Wracając do 607: przede wszystkim Bródno chciało szybszego "nocnika", a 607
                              przez Rolanda byłoby i tak szybsze niż 602 obecnie. Myślę, że kierując 607 na
                              Bródno lepiej, żeby z tej linii mieli pożytek również pasażerowie z innych
                              osiedli (jeśli pojechałoby przez Rolanda), niż prościej, ale i egoistycznie
                              (przez Kondratowicza).
                              • thomasch Re: Na razie 607 - na próbę 04.01.04, 00:30
                                zaciszanin napisał:

> sloggi napisał:
                                >
                                > > Policz liczbę tych ludzi i ich status materialny.
                                >
                                > Niestety w Warszawie obowiązuje zasada: "pasażerowie dla komunikacji",
                                > zamiast "komunikacja dla pasażerów" i wydaje mi się, że niektórzy zaczęli
                                > przesiąkać tą pierwszą zasadą :-(((

To prawda. Namnożono linii do blokowisk, z których część nie odgrywa żadnej
                                roli, gdyż ma o wiele częstsze duble, natomiast w pozostałe rejony kieruje się
                                linie-widma, albo wcale.

> A i sądzę, że dzienne połączenie obsługiwane przez midibusy i co 20 minut to
                                > nie jest za duże wymaganie?

To częstotliwość w sam raz dla Zacisza, poza oczywiście 512, które musi być
                                częściej.

> Wracając do 607: przede wszystkim Bródno chciało szybszego "nocnika", a 607
                                > przez Rolanda byłoby i tak szybsze niż 602 obecnie. Myślę, że kierując 607 na
                                > Bródno lepiej, żeby z tej linii mieli pożytek również pasażerowie z innych
                                > osiedli (jeśli pojechałoby przez Rolanda), niż prościej, ale i egoistycznie
                                > (przez Kondratowicza).

Wariant przez Kondratowicza odpada, nie można wprowadzić zmiany 607 kosztem
                                Zacisza.
                                • zaciszanin Re: Na razie 607 - na próbę 04.01.04, 17:10
                                  thomasch napisał:

> Wariant przez Kondratowicza odpada, nie można wprowadzić zmiany 607 kosztem
                                  > Zacisza.

Tylko, że Sloggi miał taki plan (lub skądś go czerpał), zarówno wzgledem 607,
                                  jak 512 8-o
                                  • thomasch Re: Na razie 607 - na próbę 04.01.04, 17:27
                                    zaciszanin napisał:

> thomasch napisał:
                                    >
                                    > > Wariant przez Kondratowicza odpada, nie można wprowadzić zmiany 607 koszte
                                    > m
                                    > > Zacisza.
                                    >
                                    > Tylko, że Sloggi miał taki plan (lub skądś go czerpał), zarówno wzgledem 607,
                                    > jak 512 8-o

Tak, jasne. Wycofać zewsząd wszystkie linie i skierować na Bródno - gdzie już
                                    jest śmietnik a nie komunikacja - w sumie 26 linii, z których 6 ma przyzwoitą
                                    częstotliwość i sensowną trasę.
                        • zaciszanin Re: Na razie 607 - na próbę 03.01.04, 23:54
                          sloggi napisał:

> Gdzie takiej nie ma? Na Rolanda - no nie rozwalaj mnie. Jest 512 i 132.

Wydaje mi się, że jesteś bardziej negatywnie nastawiony odo jakiegokolwiek
                          polepszenia sytuacji na Zaciszu, niż sam ZTM, a to nie jest bynajmniej żaden
                          zaszczyt! A jedna brygada dodana do 607 nie powinna splamić Twojego honoru!! :-(
                          • thomasch Re: Na razie 607 - na próbę 04.01.04, 00:25
                            zaciszanin napisał:

> sloggi napisał:
                            >
                            > > Gdzie takiej nie ma? Na Rolanda - no nie rozwalaj mnie. Jest 512 i 132.
                            >
                            > Wydaje mi się, że jesteś bardziej negatywnie nastawiony odo jakiegokolwiek
                            > polepszenia sytuacji na Zaciszu, niż sam ZTM, a to nie jest bynajmniej żaden
                            > zaszczyt! A jedna brygada dodana do 607 nie powinna splamić Twojego
                            honoru!! :-
                            > (

Też mi się wydaje, że Sloggi nie chce żadnej poprawy i to nie tylko na Zaciszu
                            (poza osiedlami zbudowanymi w polach za Trasą Toruńską)
                • zaciszanin Re: Na razie 607 - na próbę 03.01.04, 23:14
                  sloggi napisał:

> Teraz na nic nie ma kas, więc przyjmijm ikład zatok takim jaki jest. Bez
                  > mżonek panowie.

Ale przeciez nikt by Ci na Rolanda nie budował zatok, i niez tego względu, że
                  nie ma miejsca, ale, że nie jest to tak ruchliwa ulica, jak chociaż by
                  Budowlana.
      • geograf Re: Na razie 607 - na próbę 03.01.04, 22:55
        602 kluczy też po Pradze...:/
        607 szybko by dojechało na Bródno rpzez Zacisze, a do tego moze się okazać,że
        np. osiedle Agroman, Derby niedługo będą nocnej komunikacji potrzebowały..więc
        druga linia-zamiast dzielenia 602-będzie jak znalazł...
        • thomasch Re: Na razie 607 - na próbę 03.01.04, 23:00
          geograf napisał:

> 602 kluczy też po Pradze...:/
          > 607 szybko by dojechało na Bródno rpzez Zacisze, a do tego moze się okazać,że
          > np. osiedle Agroman, Derby niedługo będą nocnej komunikacji potrzebowały..więc
          > druga linia-zamiast dzielenia 602-będzie jak znalazł...

Nocne ostatnio wydłużone na Choszczówkę, czy Jeziorki ponoć świecą pustkami,
          więc nie wiem, czy ZTM zdecyduje się wydłużać kolejne linie.
          • sloggi Re: Na razie 607 - na próbę 03.01.04, 23:03
            W Choszczówce mieszka 3000 ludzi, na Derbach, Agromanie i Zbyszku ok. 15000 -
            czujesz różnicę?
            • geograf Re: Na razie 607 - na próbę 03.01.04, 23:08
              to po co tam przedłużano autobus nocny?
              aż tak się o niego bili??
              swoją drogą-nie sądziłem,że na Derbach tyle mieszka...
              co to za Zbyszek?
              • sloggi Re: Na razie 607 - na próbę 03.01.04, 23:12
                Osiedle Zbyszko.
                www.dz-77.com.pl
          • geograf Re: Na razie 607 - na próbę 03.01.04, 23:04
            z drugiej strony nie chciano Falenicy obsłużyć i podobno kursujący tam prywatny
            nocny bus dobrze sobie radzi finansowo..
            • sloggi Re: Na razie 607 - na próbę 03.01.04, 23:07
              Falenica ma co 60 minut 608, ale nocna Arka jeździ ponoć nabita na full.
            • zaciszanin Re: Na razie 607 - na próbę 03.01.04, 23:09
              geograf napisał:

> z drugiej strony nie chciano Falenicy obsłużyć i podobno kursujący tam
              prywatny
              > nocny bus dobrze sobie radzi finansowo..

Raz, na Zaciszu nie ma prywatnego busa nocnego, dwa, w zachodnim Wawrze jest
              już 612.
              • geograf Re: Na razie 607 - na próbę 03.01.04, 23:14
                Falenica miała być tylko przykładem osiedla znacznie oddalonego od centrum,ale z
                popularnymi aurtobusami nocnymi.
                nie chcę 607 zabierać z Zacisza,tylko aby przejechało z Zacisza na Bródno...
                • szczupy To może tak. 04.01.04, 01:36
                  602 - DW.CENTRALNY (...)-Stalowa-Szwedzka-Solidarności-Radzymińska-Gorzykowska-
                  Myszkowska-Ossowskiego-Handlowa-Pratulińska-Trocka-Borzymowskiego-św.Wincentego-
                  Odrowąża-Wysockiego-Bazyliańska-Kondratowicza-Chodecka-BRÓDNO-PODGRODZIE
                  607 - DW.CENTRALNY (...)-Codzienna-Rolanda-Gilarska-św.Wincentego-Kondratowicza-
                  Chodecka-Budowlana-Rembielińska-Kondratowicza-Łabiszyńska-Łojewska-Chodecka-
                  BRÓDNO-PODGRODZIE
                  Ewentualnie jedna linia przedłużona na Białołękę.
                  Poza tym, jeśli na Targówek nie będzie osobnej linii, to i tak nic się nie da
                  wymyślić.
                  • thomasch Re: To może tak. 04.01.04, 14:39
                    Kiedyś myślałem o alternatywnej wobec 602 linii na Bródno przez Żoliborz i most
                    Grota-Roweckiego. Na Chomiczówce krańcują aż 4 linie nocne, z których jedną
                    możnaby tak skierować, korygując nieco przebieg pozostałych bielańskich linii,
                    by nikt nie stracił nocnika. Jak mi się uda znaleźć ten projekt, to go
                    przedstawię, uwzględniał on też naturalnie przebieg jakiejś linii nocnej przez
                    Zacisze.
                    • szczupy Re: To może tak. 04.01.04, 17:28
                      Chomiczówka ma właściwie trzy linie, a 603 jadącego przez Bemowo nie da się
                      wykorzystać. Moim zdaniem nie da się zabrać linii. Trasy byłaby za bardzo
                      pogmatwane, a pogorszenie sytuacji Bielan zbyt duże.
                      • geograf Re: To może tak. 04.01.04, 19:03
                        hmmmm...a gdyby tak 606 puścić Kasprowicza na Encyklopedyczną, a 604
                        wymanewrować Podleśną, Gwiaździstą, Wybrzeżem i mostem Grota na Bródno??

(nie bijcie!! ja tylko Łodzianinem jestem z mapą pod ręką!!:-))
                        • zaciszanin Re: To może tak. 04.01.04, 19:11
                          Błagam - jak najmniej Wybrzeża u nocnych!
                          • geograf Re: To może tak. 04.01.04, 19:34
                            nie rozumiem...
                            co oznacza jak najmniej Wybrzeża u nocnych?
                            mnie chodziło jedynie o to, aby załatać lukę po 606 na Rudzie, aby owo
                            przekierowane przeze mnie 604 jechało do pętli Gwiaździsta, tak na południe
                            skręcało i ten kawałek ekspresowo do ślimaków przed mostem na Trasie Toruńskiej
                            podjechało...
                        • thomasch Re: To może tak. 04.01.04, 20:29
                          geograf napisał:

> hmmmm...a gdyby tak 606 puścić Kasprowicza na Encyklopedyczną, a 604
                          > wymanewrować Podleśną, Gwiaździstą, Wybrzeżem i mostem Grota na Bródno??
                          >
                          > (nie bijcie!! ja tylko Łodzianinem jestem z mapą pod ręką!!:-))
                          >

Właśnie ja też tak już myślałem - Podleśna, Gwiaździsta, Wyb. Gdyńskie, most
                          Grota, Toruńska, Łabiszyńska, Kondratowicza, Bazyliańska, Wysockiego,
                          Bartnicza, Wyszogrodzka, Chodecka - Bródno-Podgrodzie

602 - ... - św. Wincentego, Kołowa, Ossowskiego, Handlowa, Pratulińska, Trocka,
                          Radzymińska, Jórskiego, Samarytanka, Gilarska, Budowlana, Chodecka,
                          Kondratowicza, Łabiszyńska, Łojewska, Chodecka - Bródno-Podgrodzie
                          • pawciod To może jeszcze inaczej? 04.01.04, 20:46
                            Zostawcie uład Bielan w świętym spokoju. Ja bym się skłaniał do poprawionej
                            nieco koncepcji JJ z forum ZTMu:
                            602 - DW. CENTRALNY-...-Targowa-Ząbkowska-Radzymińska-Naczelnikowska-Księcia
                            Ziemowita-Kraśnicka-Jórskiego-Samarytanka-Gilarska-Św. Wincentego-...-BRÓDNO-
                            PODGRODZIE
                            607 - OS. KABATY-...-DW. CENTRALNY-...-Dąbrowszczaków-Inżynierska-Stalowa-R13-
                            Stalowa-Szwedzka-Al. Solidarności-Radzymińska-Gorzykowska-Myszkowska-
                            Barkocińska-Ossowskiego-Handlowa-Pratulińska-Trocka-Radzymińska-...-ZACISZE
                            • zaciszanin Re: To może jeszcze inaczej? 05.01.04, 18:55
                              O to dokładnie mi chodziło! :-) Linia koło kościoła i wzdłuż muru (św.
                              Wincentego - od Borzymowskiej do Gilarskiej) jest zbędna!
                              • geograf Re: To może jeszcze inaczej? 05.01.04, 19:08
                                oczywiście,że zbędna, ale o ile dłużej ejchałoby 602 jadąc przez osiedle
                                Zacisze, zatrzymując się na przystankach?
                                w ogóle: o ile wydłużyłaby sie/skróciła trasa po zaproponowanyh zmianach linii
                                607 i 602 ?
                                • zaciszanin Re: To może jeszcze inaczej? 05.01.04, 19:26
                                  Podsumowując trasy obu linii nocnych, musze przyznać, że czas przejazdu
                                  wydużyłby się w zasadzie tylko ze względu na skierowanie "nocnika" przez
                                  Elsnerów.

P.S. Tu masz mapkę: www.ztm.waw.pl/images/schematy/031212noc.jpg
                                  • geograf Re: To może jeszcze inaczej? 06.01.04, 20:31
                                    ależ znam tą mapkę...
                                    ja tylko prosiłem o konkretne wyliczenia,bo sam-jak wiadomo-się nie znam;-)

linia 602 naprawde nie jechałaby dłużej przez skierowanie ją przez Zacisze?
                                    • pawciod Re: To może jeszcze inaczej? 10.01.04, 15:05
                                      Mi wyszło, że 602 jechałoby około 3-5 minut krócej, zaś 607 około 5-8 dłużej.
                                      Ale obejdzie się bez nowych brygad, gdyż na Zaciszu jest spory czas postoju.
                                      • zaciszanin Re: 607 - liczby 10.01.04, 20:32
                                        Ja z kolei ustaliłem czas przejazdu na nowym odcinku, zrobiłem rozkłady dla
                                        wszystkich przystanków, przypisałem kursy pod brygady, a teraz pozostało mi
                                        zrobić tylko podanie. Wyszło mi, że 607 jadąc Rolanda, Gilarską, Budowlaną,
                                        Chodecką do pętli będzie potrzebował zaledwie 7 minut w jedną stronę, bez
                                        zmiany czasu przejazdu na pętli stałby nie więcej niż 4 minuty. Ale!
                                        Zauważyłem, że na trasie 607 są przystanki, których odległość między sobą
                                        pozwala "zaliczyć" w ciągu tej samej minuty. Są to zespoły: Piotra Skargi -
                                        Gorzykowska i Kościeliska - Tużycka, dzięki którym zaoszczędzamy już 2 minuty,
                                        co w końcowym rezultacie da 8 minut postoju na Podgrodziu.
                                        • zaciszanin Re: 607 - w toku 11.01.04, 18:13
                                          Skończyłem pisanie samego podania. Krótko mówiąc wyszły mi dwe strony tekstu
                                          (bez wykresów itp.). Teraz jestem na etapie poprawek i szukania kopert. Jak
                                          dobrze pójdzie, list zaniosę na pocztę na początku tygodnia.
                                          • zaciszanin Re: 607 - w toku 15.01.04, 23:18
                                            Z niewielkim poślizgiem jutro wyślę listy do:
                                            - Dyrektora ZTM
                                            - Działu Tras i Przystanków
                                            - Pionu Przewozów
                                            - Wydziału Infrastruktury dzielnicy Targówek.
                                            • zaciszanin Re: 607 - w toku 28.02.04, 15:06
                                              Dwa listy, jakie otrzymałem od ZTM i od dzielnicy nie zwiastują zmian, zarówno
                                              dla linii 607, jak tez dla innych linii nocnych :-( Jak mówił Tomasch,
                                              klasyczne odbijanie piłeczki. Z tego, co wynikało z listu od ZTM jest wątła
                                              nadzieja na linię dzienną na Rolanda, jednak bez wybudowania wysepek
                                              przystankowych przez Ratusz Targówka nai rusz...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka