Dodaj do ulubionych

Niesort Norwegia czy Dania ?

16.09.13, 23:55
Obecnie pracuję na niesorcie z Norwegii . Towar bardzo dobry , duzo odziezy nowej , sporo cremu . Mam przykre doświadczenia jeśli chodzi o Niemca , niesort angielski też już coraz słabszy ,same tanie marki z Tesco , zmęczone i zniszczone dzianinowe bluzki, szerokie spodnie.
Znajomy mówił mi kiedyś o niesorcie z Dani . Jest tańszy od Norwegi i ponoć podobnej jakości.
Czy ktoś pracował na tym towarze?
Czy faktycznie jest w nim sporo creamu?
Obserwuj wątek
    • krysiamodz Re: Niesort Norwegia czy Dania ? 17.09.13, 15:44
      Witam to zalezy od tego jak to mówia co komu pasuje ?Ja pracuje na niesorcie szkocji i anglii jakos do norwegi nie moge sie przekonac wydaje mi sie gorsza .Nie wiem moze zle trafiłam? .Ale bedac w pewnej hurtowni jedna z klientek dopytywała sie o danie oni akurat nie maja ale prawdopodobnie jest nie ciekawa .Duzo znoszonej bawełny i bezfirmówki to akurat powiedziała inna klientka która tam była i na tym pracowowała .
      • grzegorzs78 Re: Niesort Norwegia czy Dania ? 05.01.14, 11:31
        Odzież dunska jest ok.jezeli jest oryginalny niesort to znajduja siew nim żeczy dobrej jakosci,nowe,oryginalne.Duzo H&M pozdrawiam
    • dkdenmark Re: Niesort Norwegia czy Dania ? 17.09.13, 23:24
      Dania to bardzo dobra alternatywa zarówno dla Anglii (za droga i za słaba) jak i dla Niemca (tani ale niestety słabizna).
      Jednak ktoś kto brał do tej pory 200kg Anglii i chce brać 200kg Danii to odradzam. Dania min ok 500kg w górę
    • sysia412 Re: Niesort Norwegia czy Dania ? 18.09.13, 18:08
      Dziękuję za odpowiedź . Proszę mi powiedziec jak to wygląda na ilości 500 kg, ile % to wysokogatunkowa odzież i cream?
      Przepraszam ,że wypytuję o takie szczegóły , ale szukam tańszej alternatywy dla Norwegii, która w ilości 400 kg od sortowała mi około 40-50 % creamu z czego połowa to była odzież nowa ze sklepów - oryginalne metki i pełna rozmiarów ka i jedynie 10 % trafiło do odpadu,
      • krysiamodz Re: Niesort Norwegia czy Dania ? 18.09.13, 20:43
        Jeżeli to nie tajemnica to czy mozna wiedziec skad pani bierze te Norwegie bo tak jak pani pisze to marzenie bynajmniej dla mnie ?
        • sysia412 Re: Niesort Norwegia czy Dania ? 18.09.13, 21:22
          Norwegię brałam z dwóch miejsc, raz z pod Warszawy , raz z Płocka , za każdym razem było ok. Być może dobrze trafiłam,ale wziełam też w tych samych hurtowni odziez angielską i była bardziej "zmęczona".
          • mimiszka Re: Niesort Norwegia czy Dania ? 19.09.13, 13:28
            A jaka jest proporcja odziezy zimowej do letniej w niesorcie norweskim i czy ta metka to fasony sprzed lat czy raczej biezace . pozdrawiam
          • beata150675 Re: Niesort Norwegia czy Dania ? 19.09.13, 13:41
            mogłabym Pania prosić o telefon . Mam pare pytan. Dziekuje i pozdrawiam Beata z Bytomia
          • kamel77 Re: Niesort Norwegia czy Dania ? 03.01.14, 17:22
            Czy może Pani zdradzić nazwę hurtowni pod Warszawą w której kupuje Pani Norwegię?
    • szachszczoni Re: Niesort Norwegia czy Dania ? 19.09.13, 14:50
      Witam. Jeśli zechce Pani dobry towar,to polecam do wybrania z worków zbiórkowych. W 600kg na pewno znajdzie Pani rzeczy fajne i będzie jak z butiku. Zachodniopomorskie:missabus@02.pl Pozdrawiam.
      • sysia412 Re: Niesort Norwegia czy Dania ? 19.09.13, 20:36
        Cóż widzę,że chyba nie ma co marzyć o tańszej alternatywie , skoro coś z czego chciałam zrezygnować zainteresowało inne osoby. Rzumiem też ,że Dania nie będzie lepsza lub chociaż porównywalna.
        Jeżeli chodzi o niesort z Norwegii to dziwi mnie to ,że ludzie twierdzą ,że jest gorszy od Anglii- dzwonie do każdej hurtowni i każda właśnie poleca Anglię . Kupiłąm 200 kg Anglii i 250 kg Norwegi 2 dni temu . Anglia- zwykłe dzianiny , tanie marki , zwyczajne fasony , odzież dziecięca natomiast bardzo ładna , z tym,że same ciuszki na niemowlaki , a w moim sklepie nie ma na to zbyt dużego zbytu, trafiały się śmierdzące worki od widać niezbyt czystych rodzin..
        Odzież z Norwegii : na 250 kg trafiły się 2 worki z nowymi legginsami , nowe ciuchy ze sklepów MODNE ,bluzki z kołnierzykami i baskinkami, ćwieki, kolory stonowane : czerń, biel , raz i kremy , nie ma co liczyć na neony .
        Spodnie tylko i wyłącznie rurki. Odzież całoroczna , mało dziecka - MI SIĘ NIE TRAFIŁO PRAWIE NIC, trafiają się ciężkie kurtki ,ale solidne i szybko schodzą, lata raczej niewiele,chociaż zdarza się. Trafiają się też niemodne i gryzące swetry, trzeba jednak przyznać ,że ich wykonanie jest rewelacyjne - u mnie schodzą po 5 zł , więc chociaż ich nie wyrzucam. Norwegia to jednak ryzyko ,że trafi się na kiepski towar- słyszałam ,że tak nieraz bywa, mi się nie zdarzyło,ale kilka osób mi tak powiedziało.
        Wątpię aby jeden importer miał gorszą , drugi lepszą. Skandynawia ogólnie jest ok, bo jest tam mniej Polaków niż w Niemczech czy w Anglii . Jeśli zaś ktoś ma dostęp do oryginalnej szkocji - mówię tu o osobistym uczestniczeniu z zbiórkach, najlepiej organizowanych przez Rosjan lub Litwinów - bo to oni mają zwykle lepsze dzielnice , to wiadomo ,że towar będzie lepszy i cenowo wyjdzie podobnie,może nawet taniej bo Norwegia , przynajmniej ta co ja brałam kosztuje 7.5 do nawet 8 zł netto , a oryginalna Szkocja w Glasgow przy ilości 4-5 ton to wydatek rzędu 1.2-1.5 funta

Myślę,że powinien się tu wypowiedzieć ktoś, kto ma dłuższy staż na sortowaniu odzieży ze skandynawii, słyszałam,że Szwecja też nie jest zła - cena około 5.5-6 zł za kg więc taniej , znajoma z Gdańska mówiła ,że w jednym tamtejszym lumpeksie pracują na Finlandii i jest tam największy wybór modnych skór i najlepsze ciuchy na osiedlu , więc też coś w tym musi być. W Anglii są zbiórki door to door , a więc wszystko zależy od rejonu, można trafić na coś super i wtedy cały transport jest ok, lub na dzielnicę biedneijszą i wszystko do kosza.
        Skandynawia to z tego co wiem kontenerówka i może dlatego tak dużo nowych cuchów.
        • krysiamodz Re: Niesort Norwegia czy Dania ? 19.09.13, 21:37
          Witam ponownie właśnie skończyłam sortowac towar po wczorajszym zakupie .Szkocja niezła dziecko super odpad 15% .I kolejne podejscie do Norwegii wzielam na probe tylko 200 kilo bo mieli juz koncowke .Nawet niezła trochę firmówek dziecka nie ma wcale bawełna mocno sprana ale odpad 10% no i Anglia 200 kilo totalna załamka niemodne fasony i rzezcy sprzed 15 lat mocno sfatygowane odpad 80%.
          • sysia412 Re: Niesort Norwegia czy Dania ? 20.09.13, 10:55
            Dziwi mnie ta "mocno sprana bawełna". Można wiedzieć z jakiej hurtowni bierzesz towar?
            W Norwegii jest mało dzianiny, która się spiera , więcej cienkich koszulowych bluzek , a one się nie spierają.
            Zerknij na marki tych mocno spranych bluzek , może się okazać ,że towar który kupiłaś to nie Norwegia.
            Słyszałam ,że jedna hurtownia przepakowuje worki ze Szwecji w czarne i wmawia ,że to Norwegia, marki niby podobne ,ale jakośc inna. W Norwegii znajdziesz praktycznie tylko Vero Mode , BikBok i H&M - który się zupełnie różni od angielskiego H&M. Mam niestety jedno zastrzeżenie do Norwegii , nowe ciuchy często "bobią" się jeszcze przed praniem .
            Co do Anglii niewykluczone ,że pochodziła z Indyjskich dzielnic.
            Mam kontakt do bardzo dobrej hurtowni Szkocji,ale oni mają dostawy może z 5 razy do roku cena też około 9zł/kg więc nie biorę od nich towaru ,bo mój sklep jest w małym mieście , tu musi być tanio , maksymalnie 14 zł za rzecz- ale to już najlepiej nową, ceny , które schodzą to 6-9 zł za modne rzeczy , reszta po 2 zł.Ciężko się teraz utrzymać niestety .
            Obecnie szukam dojścia do dobrego outletu z Primarka, z tego co wiem przy dużych ilościach można go już dostać za 6 funtów , a to nawet taniej od creamu odzieży używanej.
            • krysiamodz Re: Niesort Norwegia czy Dania ? 20.09.13, 15:28
              Witam odpowiem ci na priv nie chce robic reklamy lub anty :) OK ?
              • marcepanpan71 Re: Niesort Norwegia czy Dania ? 02.10.13, 12:39
                Witam . Czy mogą Panie podac namiar na hurtownię w Płocku . izakow22@wp.pl . Z góry dziękuję i pozdrawiam
                • maja.1313 Re: Niesort Norwegia czy Dania ? 16.10.13, 21:50
                  Mam pytanie odnosnie Norwegii jakie z jakiego miasta jest lepszy towar ?
            • kuba141414 Re: Niesort Norwegia czy Dania ? 18.10.13, 21:26
              prosze o kontakt email lub tel 881302401
            • kuba141414 Re: Niesort Norwegia czy Dania ? 18.10.13, 21:28
              Witam czy jest możliwość podania adresu pod warszawą jestem z lubelskiego to chyba niekonkurencja
        • sy.8 Re: Niesort Norwegia czy Dania ? 17.10.13, 11:53
          witam jesli pani może prosze o kontakt na maila dlondyn@interia.pl albo prosze o tel. do siebie chciałam pania zapytać o towar nie jestem konkurencją pisze z podkarpacia.
          • sy.8 Re: Niesort Norwegia czy Dania ? 17.10.13, 11:54
            prosze o kontakt pania o niku sysia.
            • marcepanpan71 Re: Niesort Norwegia czy Dania ? 17.10.13, 13:52
              40 -50 % creamu i z tego połowa to nówki , to ciekawe ? Osobiscie rozmawialem z wlascicielem hurtowni w Plonsku i powiedział , że Norwegia bardzo zbliżona do Szwecji , dopiero przy ilości około tony i więcej widac różnicę . Jeżeli jest tu ktoś , kto wyciąga z jakiegokolwiek towaru taki procent creamu i 10 % odrzutu to błagam o namiary takiej hurtowni . Zapłacę !!!
              • sysia412 Re: Niesort Norwegia czy Dania ? 18.10.13, 20:32
                Mi znów w hurtowni powiedziano ,że Szwecja nigdy Norwegią nie będzie - co widać zresztą po cenie. Szwecja jest dobra tylko przy ilosci powyżej tony , odrzuty niekiedy bywają w okolicach 30%. Często się zdarza,że Szweckie worki kupujemy jako Norwegię.
                Co do Norwegii , to ostatnio wzięłam dostawę z innego miasta i było niestety gorzej , ponieważ pojawiły się zasłony, pościele i materiały tzw "surówki" , oraz odziez dziecięca, która jest fatalna . W dalszym ciagu jednak podtrzymuję,że odzież damska jest fantastyczna , modna , markowa i bardzo dużo rzeczy nieużywanych .
                • krysiamodz Re: Niesort Norwegia czy Dania ? 18.10.13, 21:30
                  Witam ponownie mozna wiedziec z jakiego miasta pani brała te Norwegie bo ja mam to samo :(:(:(brak słów takiego odpadu to ja jeszcze nie miałam
        • aneta7919 Re: Niesort Norwegia czy Dania ? 14.05.14, 21:42
          Nie ma ogromnej różnicy między nie sortem z UK a tym ze Skandynawii. W obu tych przypadkach worki pełne są bardzo dobrej jakościowo odzieży wyprzedzającej Nasze galerie:). Problem w tym, że towar jest bardzo często przebierany, lub "chrzczony" słabszym często już u źródła. Anglia jest bardziej młodzieżowa, Skandynawia klasyczna..., tam więcej jest super marek które można wysoko cenić. Odpad jest jak w każdym nie sorcie, ale zależy kto co rozumie przez słowo odpad i jaki ma system funkcjonowania sklepu. Ja wzięłam kiedyś z jednej hurtowni to za pierwszym razem skakałam z radości, za drugim już gorzej (myślałam że gorszy może się trafić), ale za trzecim mnie dobili. Ale nie ma tego złego, teraz mam świetną uczciwą hurtownię, zresztą pomogli mi przetrwać ciężką zimę, oby więcej takich firm, cuda się zdarzają:). Od pewnego czasu sortujemy kontener, jest chyba lepszy od D2D. Odzież oddawana charytatywnie to sami wiecie, chodź nie brakuje głupich śmieci w kontenerze, ale to nie sort:). Wszystko zależy od hurtowni, jak uczciwa to i towar dobry! Pozdrawiam miłośniczki łaszków:)
    • bbaakkoo Re: Niesort Norwegia czy Dania ? 04.01.14, 17:21
      oferuje norweski niesort 533557795 zbiorki domowe bez kontenerów
    • hurtirlandia Re: Niesort Norwegia czy Dania ? 05.01.14, 18:53
      Witam ja proponuję niesort z Irlandi: mamy do sprzedania 100% niesort pochodzący ze zbiórek w Irlandii . Jest to towar , który sami zbieramy i przywozimy do Polski. Cena za 1 kg to 9 PLN przy zakupie do 250 kg. Cena 8,50 PLN przy zakupie 1 500kg. Powyżej cena do negocjacji. Istnieje możliwość sprzedaży całotirowej. Przy zakupie całego tira transport gratis.
      Istnieje możliwość zakupu towaru C4C w cenie 12,50 PLN- super towar

Kontakt : 608-629-997 hurtirlandia@gmail.com
    • niesort-irlandia2014 Re: Niesort Norwegia czy Dania ? 03.06.14, 13:14
      niesort z własnych skupów w Irlandii

cena 1.70 euro/kg.
    • szwecja.hurt NIESORT - SZWECJA 5,50 - WLKP 13.08.14, 14:31
      Witam
      Polecam hurtownię rodzinną z tradycją sięgającą lat 90. Towar w 100% nie sortowany. Na przełomie lat, jakość została doceniona została przez wielu bezpośrednich odbiorców na terenie Polski. Towar wysyłany bezpośrednio ze źródła ze Szwecji - Malmo lub odbiór z placówki w Wielkopolsce w Lesznie. Możliwy dowóz.
      Pozdrawiam
      Piotr Langner
      Kontakt:
      665 829 101
      szwecja.hurt@gmail.com
      www.odziezszwedzka.pl
      • mati663_66 NIESORT SZWECJA - transport cały kraj !!! 13.08.14, 23:05
        Niesort z bogatych terenów Szwecji - towar w odróżnieniu od oklepanej Anglii czysty i jest mało odrzutu.

Cena 5,50zł za 1kg.

Towar pakowany w BIG-BAG'i a w nich reklamówki i worki. Na życzenie klienta rozcinamy nowy BIG-BAG.

Minimalny zakup - 50kg

Możliwy transport na terenie całego kraju.

Zapraszamy do naszej hurtowni i na

www.houszamocin.pl

tel 509080309

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka