Dodaj do ulubionych

odzież uzywana - utargi

13.03.06, 13:54
witam, proszę właścicieli sklepów o podawanie utargów dziennych/ miesięcznych

np moje dzienne obroty od 200-500 zł. dziennie / 12-15 miesiecznie
sklep miasto 45 tys. / sklep 80 m2/ sprzedaż wycena - niesort niemcy

to może innym dac obraz czy coś jest nie tak

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • delissa11 Re: odzież uzywana - utargi 13.03.06, 21:57
      Pozazdroscic,pozazdroscic.
    • radekopole Re: odzież uzywana - utargi 14.03.06, 08:37
      Ja mialem wczoraj 5000 , miesiecznie ok. 50000
      sklep 120 m2
      • speni Re: odzież uzywana - utargi 28.03.06, 22:51
        radekopole napisał:

> Ja mialem wczoraj 5000 , miesiecznie ok. 50000
        > sklep 120 m2

jakoś mi się nie chce wierzyć że w tym jednym sklepie przy najwyższej
        tytgodniowej cenie sprzedaliscie 140kg ciuchów; JAK DLA MNIE TEŻ COŚ TU
        ŚMIERDZI. My prawie na tej samej powierzchni przy najwyższej cenie (29zł/kg)
        max jaki sprzedaliśmy to 25kg.
    • delissa11 Re: odzież uzywana - utargi 15.03.06, 19:45
      Lokal 35m.,wczoraj mialam 700zl utargu,miesiecznie ok60000.Byla piekna pogoda
      20st.w cieniu.Niestety.....zadzwonil budzik i wrocilam do rzeczywistosci.....
      • radekopole Re: odzież uzywana - utargi 17.03.06, 08:31
        U mnie nie zadzwonił i nie zadzwoni bo to jest moja rzeczywistosc... Szkoda mi
        tylko tych którzy pogodzili sie ze swoim losem i wola snic o utargach niz je
        robic...
        • jolka113 Re: odzież uzywana - utargi 17.03.06, 10:54
          No no,takie utargi to moze sa ale w Warszawie gdzie jest ponad milion
          mieszkancow a za kilogram ludzie placa nawet 60 zl.
          Przestan koles sciemniac(radekopole).
          Ty nie snisz tylko zyjesz w innym swiecie.:))
          • radekopole Re: odzież uzywana - utargi 17.03.06, 13:25
            Utargi sa w Opolu ok 150 tys ludzi , duzo ciuchlandów , a cena za kg 35 zł i to
            tylko w poniedzialek .My wiemy jak to robic..
            Kto chce pomocy niech pisze biuro@fashion.opole.pl
            • delissa11 Re: odzież uzywana - utargi 18.03.06, 18:09
              Kolego-wyjasnijmy sobie cos na poczatku:ja odebralam to tak ze pytanie jest
              skierowane do detalistow!!!1Wy-hurtownicy pracujecie na troche innych
              zasadach.dlaczego na poczatku swojego posta nie napisales calej prawdy o swojej
              dzielalnosci tylko wpedzasz w depresje "plotki"(ja tez do nich naleze!!!)MY-ci
              niewielcy-sami szukamy towaru,z reguly tez sami pracujemy w swoich
              interesach,tygodniowe wylozenie mamy bez porownania mniejsze,nie stac nas na
              glosne akcje reklamowe WIEC nie mozemy sie porownywac z wami!Nie wypominajac
              jednak-Wasza dobra kondycja finansowa lezy u podstaw naszej kleski.DUZY MOZE
              WIECEJ!!Ps.I te wasze wyprzedaze po 1 zl....
            • mimiszka Re: odzież uzywana - utargi 18.03.06, 23:16
              Fashion ogłasza się gdzie moze. Nie ma już chyba forum na którym by nie
              zaistniał. Jedna jest prawda .Jak się chce prowadzic interesy to zawsze samemu
              i nigdy w uzaleznieniu od zadnej nawet najlepszej oferty firm,ktore chcą aby
              pod ich szyldem ,albo z ich pomocą prowadzić nawet najmniejszy sklep. Wiadomo
              te wszystkie firmy , zawsze myślą o własnym interesie ,a nie o was maluczkich.
              I nim się spostrzeżecie wylądujecie z długami i staniecie przed widmem plajty.
              Dlatego wszystko tylko nie pomoc od takich firm, ktore proponuja wam
              dostarczanie towaru i wsołprace na zasadzie dziasłania pod ich szyldem i
              podpisywania jakichkolwiek umow na wyłaczność . Lepiej mniej ,ale samemu
              decydować o swoim biznesie niż uzależnić się od tych tak zwanych dobrodzieji,
              ktorzy niby chcą wam pomóc w prowadzeniu interesu, własciwie chodi im tylko o
              własną kasę.
        • shilla01 Re: odzież uzywana - utargi 16.05.06, 12:47
          ale dlaczego Radku nie zaznaczyles ze masz hurtownie i mozesz sobie ciuszki
          wymieniac jak ci sie tylko podoba ??? Nie porównuj siebie z ludzmi , ktorzy
          musza handlowac towarem , ktory u cibie sie nie sprzedal
    • delissa11 Re: odzież uzywana - utargi 27.03.06, 22:37
      Dlaczego tu tak cicho????///Nie ma utargow??????????A tak dobrze temat szedl...
      • speni Re: odzież uzywana - utargi 28.03.06, 22:46
        Kraków, działamy od 1 1/2 miesiąca, tygodniowy utarg to jakieś 2 tys. Dziennie
        od 700-200 zł, zależy od dnia, jak to w handlu. Powierzchnia sprzedaży to
        niecałe 100m2.
    • speni do Mirekes1 28.03.06, 22:47
      mirekes1 napisał:

> witam, proszę właścicieli sklepów o podawanie utargów dziennych/ miesięcznych
      >
      > np moje dzienne obroty od 200-500 zł. dziennie / 12-15 miesiecznie
      > sklep miasto 45 tys. / sklep 80 m2/ sprzedaż wycena - niesort niemcy
      >
      > to może innym dac obraz czy coś jest nie tak

Co to znaczy 12-15 miesięcznie ?
      >
      > pozdrawiam
      • mirekes1 Re: do Mirekes1 29.03.06, 14:54
        witam tysięcy miesięcznie

teraz jest lepiej 500-700 dziennie
        sobota 200-350
    • speni utarg utargiem, ale... 29.03.06, 21:27
      może podzielimy się info. na temat tego ile kilogramów dziennie nam schodzi,
      myslę, że to była by bardziej realna do porównywania informacja.
      U nas przy dostawie schodzi około 25kg, a potem jest gorzej, teraz mamy
      wyprzedaż i schodzi ponad 30, ale średnia jakby na to nie patrzeć to jakieś
      15kg dziennie.
      • delissa11 Re: utarg utargiem, ale... 13.04.06, 22:41
        Dlaczego ten temat"zdechl".Powrocmy do niego-znow moze byc wesolo.
        • zaino Re: utarg utargiem, ale... 14.04.06, 19:43
          Moja znajoma prowadzi ciucholand i w ten wtorek miała dzienny utarg 1420 zł, w
          środe tylko 900 zł. Sklep prowadzi w Krakowie (Huta, piwnica w bloku), odzież
          tylko wyceniona, (męska-damska-dziecięca), czyli od 10 zł wzwyż. Nowy towar ma
          zawsze w czwartki. Oczywiście codziennie dokłada coś nowego. I narzeka
          niesamowicie, że ludzie nie mają pieniędzy:))
    • hefalumpy1 Re: odzież uzywana - utargi 22.04.06, 17:02
      Mam sklep w malym miescie - 13000 mieszkancow. Lumpeksow jest pelno, chyba z 11.
      Powierzchnia okolo 40 m2
      Utargi w dostawy to 650-800
      Pozostale dni to 200-350 zl
      Sobota okolo 200 zl
      • samadi Re: odzież uzywana - utargi 04.05.06, 02:24
        witam
        miasto 30 tysiecy
        sklep 200 m
        średnio dziennie około 2 tyś
        miesięcznie 60 tysięcy - minus vat cojest straszne.
        sklep ma 10 lat
        sami sobie przywozimy niemiecki orginał
        pozdrawiam wszystkich łachmenów :)
    • winonka Re: odzież uzywana - utargi 05.05.06, 08:13
      sklep 80 metrów, wszystko wycenione. utarg dzienny średnio około 500-700 zł ,
      sobota 150-300. Miesięcznie okołol 13-14.000 Czynsz ogromny ( 3000 ) ale da się
      jakoś wyżyć.
      • malybiznes Re: odzież uzywana - utargi 07.05.06, 21:01
        sklep 50 m2 miasto 30 tys mieszkańców utargi 100-700/dzień, niesort niemiecki,
        jakośż średnio zadowalająca, towar z okolic Esen, szukam lepszego - cena nie
        wyżasza niż 2.60 zł/kg kontakt : kandachar@wp.pl
    • raduop Re: odzież uzywana - utargi 08.05.06, 14:43
      Srednio w tygodniu sprzedajemy ok 600 kg , wszystko na wagę , w poniedziałek 35
      zł/kg - 130 kg , w sobotę 8 zł/kg - 120 kg ,a jezeli ktos chce zawsze moze
      zwalic swoje niepowodzenia na tych "be" hurtowników..........
      • samadi Re: odzież uzywana - utargi 08.05.06, 21:20
        Mam problemy ze zrozumieniem twojego postu,
        temat postu brzmi :odzież uzywana - utargi
        ",a jezeli ktos chce zawsze moze
        > zwalic swoje niepowodzenia na tych "be" hurtowników.........."
        gdzie związek i JAKI CEL MA TA WYPOWIEDŻ
        chyba że to dalszy ciąg autopromocji
        reszta też mało czytelna...
        pozdrawiam
        • raduop Re: odzież uzywana - utargi 09.05.06, 15:03
          ".....Nie wypominajac jednak-Wasza dobra kondycja finansowa lezy u podstaw
          naszej kleski.DUZY MOZE WIECEJ!!Ps.I te wasze wyprzedaze po 1 zl...." cytat z
          wypowiedzi mówiący że im lepiej nam tym gorzej innym czyli wychodzi z tego ze
          maja nas za krwiopijców....którzy niszcza innych
          • delissa11 Re: odzież uzywana - utargi 09.05.06, 23:55
            Swoja droga-dzieki za uznanie:doczekalam sie cytatow z samej siebie!!!!Jesli zas
            chodzi o wyrzut czyniony mi w Twoim poscie to pragne wyjasnic:"krwiopijcy"to
            moze zbyt mocno powiedziane,ale sam przyznasz ze Wasze metody do najuczciwszych
            nie naleza.Teraz przestalam sie Was-Duzych obawiac, gdyz zdobylam swoja grupe
            klientow ktorzy wybieraja moj dokladnie przesortowany towar kupowany w
            czystym,pachnacym pomieszczeniu ,z dyskretna i fachowa obsluga.Moze nie zarabiam
            kroci,dla mnie wystarczy!Sumienie mam jednak spokojne bo klientow ubieram
            dobrze i nie zwalczam konkurencji metodami innymi niz uczciwe!Z powazaniem D.
            • raduop Re: odzież uzywana - utargi 11.05.06, 17:33
              A co jest w tym ze handlujemy...?? Jedyne co nas różni od Ciebie to to że
              sprzedajemy wszystko na wagę i nie robimy wyceny . Towar wymieniamy w 100 % co
              tydzień i to jest nie uczciwe..?? Zapraszam do naszego nowego sklepu w Ostrołęce
              jeżeli masz blisko i zobacz jaki towar został u nas kupiony. Jeżeli tak
              wygladają odrzuty z naszych sklepów (jak wszyscy twierdzą że ponoć tak
              sprzedajemy) to ja jako detalista bym chciał te odrzuty.Każdy tylko narzeka bo
              tak jest najłatwiej..jeżeli dzwoni do Mnie klient i chce towar na sklep o pow.
              30 m2 to ja od razu mówię ze ja nie mam dla niego towaru bo on potrzebuje sortu
              do sprzedaży tak jak ty to robisz . I to też jest nie uczciwe z mojej strony...??
              • mimiszka Re: odzież uzywana - utargi 11.05.06, 21:12
                To jak masz takie doskonale odrzuty ,to dlaczego tych rzeczy sam nie
                sprzedałeś. Nie oszukujmy się ,wszystkiego nie da się sprzedać juz nie te
                czasy ,ze ludzie wszystko brali i wszystkiego bylo malo.Dzisiaj klient jest
                bardzo wybredny a wraz ze wzrostem kasy będzie jeszcze bardziej wybredny i
                odrzutów będzie coraz więcej i chociaż nam się wydaje ,ze rzeczy ,ktore zostają
                są dobre to jednak nie ma na nich amatorow. No chyba że w małym
                miasteczku ,ale i tam jest ciężko wszystko upchnąć
                • raduop Re: odzież uzywana - utargi 12.05.06, 08:10
                  Odpowiedz jest prosta moj cykl sprzedazy jest krótki , tylko tydzień , na sklep
                  wykładam w tym czasie ok 1200 kg , sprzedaje ok 600 kg , nie każdy towar
                  znajdzie swojego nabywce z powodu rozmiaru , fasonu itp..ale nadal jest to towar
                  w 100 % handlowy. Nie chce poprostu oszukiwac moich klientów detalicznych i po
                  jakims czsie wrzucac ten sam towar na sklep czy to złe...???
                  • samadi Re: odzież uzywana - utargi 13.05.06, 22:58
                    Witam
                    Raduop widze ze od jakiegos czasu bez powodzenia,
                    z ogromną determinacją,
                    usiłujesz zdobyć klienta na różnych forach.
                    Niestety my importerzey musimy sie zdecydować
                    albo HURT albo DETAL
                    Ktos kupi od Ciebie towar 100 razy i będzie zadowolony
                    ale 101 raz trafi na coś słabego i juz sie nie wytłumaczysz,
                    okradłes towar i koniec......
                    Ja od kilku ładnych lat prowadze duże sklepy i nigdy mnie nie kusiło na hurt
                    do niedawna....
                    Miałem okazje kupić jako jedyny w polsce świetny towar ,
                    zbierany na organizacje ,pakowany w kartony,praktycznie bez odpadu no po prostu
                    strzał.
                    Jedyny problem musze kupić wszystko albo nic.
                    Około 200 ton
                    Towar bardzo dobry ale to przekraczało moje mozliwosci magazynowania o jakie 80
                    ton a przeciez musze normalnie funkcjonować odkładac lato itp.

Wynajmuje magazyn,drukuje ulotki,nie kryje że mam sklepy ,klient może zobaczyć
                    towar ,żadnej ściemy wszystko uczciwie.
                    I co ?
                    A no wtopa
                    Zaczyna się
                    a to za mało dziecinnych , a to za dużo ,za mało spodni dzwonów,za dużo
                    lata ,za mało lata...itp itd
                    Szmaty kosztuja 3,66 brutto bez oszukaństwa z fakturą prawie bez odpadu ,
                    bardzo duzo żeczy nowych wszystko ułozone w kostke,
                    ja wychowany na niemieckim kontenerze takiego towaru jak handluje lat około 10
                    nie widziałem.
                    Po tygodniu
                    powiesiłem na drzwiach kłudke jak "psi łeb"
                    reklame do śmieci i sam sprzedam na jesień i tyle z mojego hurtu,

Powiem szczerze walka z klientem w detalu to nic z hurtem szczerze współczuje
                    ludziom którzy muszą sie obrzerać z tymi marudami którzy otworzyli sklep ze
                    szmatami 2 tygodnie temu i szukaja "świetnego ,taniego,markowego,bez odpadu,z
                    dowozem ,z możliwością przejrzenia oraz zwrotu,towaru od uczciwgo dostawcy za 2
                    złote za kg.
                    A pojechac do niemiec do hurtowni i pogadać z niemcem i pomarudzic to was z
                    rampy zepchnie i psami poszczuje.....

sorry że nie na temat
                    A może założymy temat o różnych przypałach którzy zakładają sklepy i wymyślają
                    głupoty ,
                    tak ze strony importerów
                    pozdro
                    • beta43 Re: odzież uzywana - utargi 14.05.06, 00:31
                      I nie ma się co dziwić ,ze każdy chce mieć dobry towar i zarabiac ,a nie
                      prowadzić instytycję charytatywną.I to jest normalne ,że odpadają słabe
                      sklepy ,tak też odpadają kiepskie hurtownie ,bo rynek już się nasycił ciuchami
                      i szuka rzeczy atrakcyjnych, a nie badziewia.Handluje się dzisiaj tym co się
                      dobrze sprzedaje ,a nie wszystkim jak leci. Lewpiej mieć sto rzeczy na ktorych
                      jest dobry zarobek ,niż tysiąc szmat.A inna rzecz ,że towar bez względu skąd
                      pochodzi jest coraz słabszy aceny windowane bez opamiętania. Po prostu jest
                      wszystkiego już za duzo i klienci mają możliwość wybrzydzania i marudzenia i
                      wybierania tego co im pasuje ,a nie tak jak przed laty ,ze sprzedawało się
                      prawie wszystko i było wiecznie mało
                    • raduop Re: odzież uzywana - utargi 15.05.06, 12:38
                      Jestem za założeniem takiego tematu , ostatnio widze coraz wiecej desperatów
                      którzy chcieli by sprzedawać odzież uzywaną tak aby mu importer jeszcze dopłacił
                      za to że bierze od niego towar...
                      • beta43 Re: odzież uzywana - utargi 15.05.06, 20:42
                        Nie desperaci tylko mądrzy.Już byle czego nie chcą kupować i walić pieniądze w
                        niepewny towar tak zwanych importerów. I mają rację zanim kupią to dziesięc
                        razy przemyślą czy warto inwestować w byle jaki towar.
                        • samadi Re: odzież uzywana - utargi 15.05.06, 20:48
                          hmmmmm jest wyjście z tego problemu ,zawsze można skorzystac z oferty
                          warszawskiego stadionu.
                          Jest tanio,ciuchy są "oryginalne"w pełnaj rozmiarówce o ilości nie wspomne.
                          Jeżeli chodzi o łachy użyane to takie żeczy to tylko w ERZE.
                          POZDRO
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka