Dodaj do ulubionych

odbiore kazda ilość

02.09.09, 12:21
Witam,odbiore każdą ilość odzieży używanej posklepowej. Posiadam również odzież niesortowaną w cenie 3 zł/kg.Zapraszam
ciuszkiuzywane@gmail.com
Obserwuj wątek
    • secondhand222 Re: odbiore kazda ilość 02.09.09, 22:32
      :):) czyli skup po 0,50 , a sprzedaż po 3 zł? Czy odbiorę znaczy za darmo , a
      potem sprzedam po 3?Tylko prosimy to dokładnie wymieszać żeby wygladało
      rzeczywiscie jak niesort.Ludzie, !!!!!!!!!!
      • lato1999 Re: odbiore kazda ilość 03.09.09, 08:39
        "ODBIORĘ" to oczywiście wezmę za "Bóg zapłać"......
      • adaczek Re: odbiore kazda ilość 03.09.09, 09:31
        A czy dopuszczasz możliwość, iż ten towar zostanie przesortowany i sprzedany do np. do Afryki, Pakistanu, etc.?

Ja właśnie tak robię, po co kisić się z towarem "średnim"? Sprzedaję jak leci całość za 0,35 i mam święty spokój, nie łudzę się że sprzedam jeszcze coś z tego. Kalkulację mam tak zrobioną, iż to co zostaje nie wliczam do zysku, sprzedaż w sklepie musi pokryć koszt towaru i koszty pozostałe, w tym pozbycie się złogów.

Widać, nie masz dużego doświadczenia w tej branży. Jeżeli towar przejdzie przez min 2 sklepy to już nie ma co liczyć, że się sprzeda w cenie, która pozwoli pokryć koszt obsługi tego towaru, lepiej nabyć świeży i na nim zarobić. Ćwiczyliśmy to u nas w sklepach i tylko świeży towar można sprzedać szybko i z zyskiem.

Co do obaw, iż osoba skupująca zwroty dorzuci je do oryginału czy sortu, to taka możliwość zawsze istnieje, niezależnie czy kupi zwroty czy nie. Sort trzeba oglądać, a niesort kupować małymi partiami i sprawdzać hurtownika. Jest metoda, dzięki której można uniknąć dużych wpadek, a i na którą zdecyduje się uczciwy i prężny hurtownik. Przy zakupie całego TIRa ustalacie, że po odstawieniu naczepy pod Wasz magazyn płacicie z góry za np. 2 tony. Następnie zdejmujecie 2 tony, sortujecie pobieżnie, oceniacie. Jeżeli towar jest normalny to płacicie za kolejne 2 tony i tak aż do końca. W przypadku gdy ewidentnie zakupiona próbka jest "dotykana" kończymy procedurę i nie zdejmujemy dalej. Oczywiście nie chodzi tu o sprawdzanie czy jest dużo creamu, tylko czy towar nie było przebierany. My tak robimy z kilkoma dostawcami i nikt nie narzeka, odpukać wszytkie ładunki do tej pory były ok. Godząc się na taką propozycję hurtownik musi "ufać" swojemu towarowi. Jeżeli ktoś skorzysta z w/w metody, to proszony jest o dowolną wpłatę na Centrum Zdrowia Dziecka :)
        • tymon35 Re: odbiore kazda ilość 04.09.09, 18:54
          Dobre,dobre...:)Macie tez hurt?Ja jestem z Konina tel.663 742 059
    • divagabi Re: odbiore kazda ilość 05.09.09, 22:59
      Witam proszę o kontakt po godz 16 każdego dnia. 691463838 - okolice
      Wrocławia
    • krzy.weg Do ADACZEK 06.09.09, 11:46
      Jak ja kupuję całego tira mogę obejrzeć każdy worek.Nie muszę
      zawierać słownej umowy do tej tranzakcji.Po kilku latach w branży
      rzucisz okiem na towar i wiesz czy to towar do handlu czy
      śmieć.Płacę po rozładunku,po zważeniu tira rzecz
      jasna.Odpukać,dostawca stabilny a towar prawie jak trzy-cztery lata
      temu.