Dodaj do ulubionych

Które Windowsy?

IP: 62.233.204.* 08.01.04, 20:30
Witam,
właśnie zmieniam kompa i stanąłem przed problemem wybrania windy. Do tej pory
pracowałem na win98 i byłem zadowolony (na tyle na ile można :). Teraz jednak
zastanawiam się, czy do lepszego sprzętu nie wziąć innych (lepszych?)
Windowsów. Może ktoś wie, które są the best (o ile można stworzyć tego typu
obiektywny ranking)?
Obserwuj wątek
    • Gość: kell Re: Które Windowsy? IP: *.ccs.yorku.ca 08.01.04, 20:54
      a masz wybor? nie masz. jest tylko 1 windows (xp) ktore mozesz uzywac. reszta
      jest wycofywana przez msoft (zblizajacy sie koniec wsparcia technicznego). czy
      mozna gdzies legalnie kupic pudelkowe win2k, albo me? przynajmniej ja nie widzialem.
      windows != wybor. gdy chodzi o wybor to rozgladasz sie za innym systemem.
      • dominik666 Re: Które Windowsy? 08.01.04, 21:55
        XP !
        najnowsza wersja windowsa,jestem zadowolony z niego,porównań nie robie bo jest
        to po prostu zbyteczne,po przejściu z 98 na XP odczujesz różnice,ten system
        jest udany !
        Jeśli chcesz możesz wypróbować 180 dniową wersje windows 2003 server (musisz
        się zarejestrować na stronie microsoftu i możesz LEGALNIE zciągnąć sobie 2003)
        www.microsoft.com/windowsserver2003/evaluation/trial/evalkit.mspx
        • kell99 Re: Które Windowsy? 08.01.04, 22:00
          hehe;) windows serwer do komputera domowego! tylko nie pisz, ze gry beda dzialac
          szybciej bo wszyscy zaczna instalowac:)
          • maciejka104 Re: Które Windowsy? 08.01.04, 22:24
            2003 Server jako workstation??? Dlaczego nie. Normalnie pracuje pod XP ale
            kilkatygodni temu zainstalowalem sobie 2003 server i powiem szczerze ze to
            chyba najszybszy system microsoftu. Oczywiscie trzeba bylo wylaczyc pare
            service ale po modyfikacjach dzialal super. No i jeszcze maly problem z
            driverami bo te co nie maja certyfikatu Billa to nie zawsze dzialaja.
            A co do gier to nie sprawdzalem ale mozna sie domyslec.
            • kell99 Re: Które Windowsy? 08.01.04, 22:33
              no to na serio godny do polecenia system na biurko. trzeba grzebac, nie ma
              sterownikow ... toc to jest gorsze niz linuks;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka