Dodaj do ulubionych

Dziwna rzecz

IP: 81.210.16.* 13.01.04, 21:27
Proszę o pomoc. Zablokował mi się cały panel sterowania w moim komputerku.
Po kliknięciu na dowolną ikonkę typu opcje internetowe, telefonia, ekran itd.
pojawia się okno z napisem ODMOWA DOSTĘPU DO PODANEGO URZĄDZENIA SCIEŻKI LUB
PLIKU. Z góry dziękuje.
Obserwuj wątek
    • Gość: Akso Re: Dziwna rzecz IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 13.01.04, 21:42
      możliwe, że usunęłaś jakieś pliki z rejestru, lub masz wirusa lub DOSTĘP DO PANELU STEROWANIA JEST ZABLOKOWANY PRZEZ ADMIISTRATORA, nie podałaś w jakim środowisku działasz.
    • Gość: Julka Re: Dziwna rzecz IP: 81.168.36.* 13.01.04, 21:44
      a korzystasz z jakiegos P2P np z Kazy? Jezeli tak, to prawdopodobnie
      zainstalowaly Ci sie tzw szpiegi. Wtedy musisz sobie zainstalowac program do
      ich usuwania. Moge sie mylic i przyczyna tej Twojej "Dziwnej rzeczy" moze byc
      cos innego.

Pozdr
      Julka
      • Gość: Julka Re: Dziwna rzecz IP: 81.168.36.* 13.01.04, 21:51
        dodam, ze te "szpiegi" sa znane bardziej jako spy-ware i ad-ware. Spotkalam
        sie z podobnym przypadkiem do Twojego i Spybot (program usuwajacy szpiegi) go
        rozwiazal :-D

Pozdr
        Julka
        • Gość: Ania Re: Dziwna rzecz IP: 81.210.16.* 13.01.04, 21:56
          Chyba macie racje, ponieważ stało się to przy próbach usunięcia "nachalnej"
          strony startowej (udało się)przy pomocy ad-aware. Tylko co teraz na to poradzić.
          Dodam, iż komputer działa ogólnie prawidłowo(internet, otwieranie dokumentów)
          • Gość: Julka Re: Dziwna rzecz IP: 81.168.36.* 13.01.04, 22:01
            mp3.wp.pl/p/programy/opis/395.html
            Pozdr
            Julka
          • Gość: Akso Re: Dziwna rzecz IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 13.01.04, 22:01
            Sprawdź czy na twoim komputerze nie ma wirusów, oraz błędzów na dyskach. (profilaktycznie... :-) )
            • Gość: Ania Re: Dziwna rzecz IP: 81.210.16.* 13.01.04, 23:01
              Dziękuje za pomoc. Niestety Spybot nie pomógł.
              • Gość: Julka Re: Dziwna rzecz IP: 81.168.36.* 13.01.04, 23:18
                Hmmm ok,
                "Trojan Remover 6.1.3"
                www.simplysup.com/download/trjsetup.exe
                mam nadzieje, ze to pomoze

Pozdr
                Julka
                • Gość: JP Re: Dziwna rzecz IP: *.hnllhi1.dsl-verizon.net 14.01.04, 03:18
                  Do usuwania niechcianych stron najlepszy jest ten,
                  www.spychecker.com/program/coolwebshredder.html
                  Nie zapomnij zrobic update.
    • Gość: dominik666 Re: Dziwna rzecz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.04, 04:04
      it is possible your Control Panel will not be functioning normally after being
      infected with this CWS variant, and you need to use the System File Checker
      (SFC.EXE) to restore control.exe from your Windows Setup CD. Windows NT/2000/XP
      does not have this problem with this variant.

więc musisz mieć windows ME albo 98...

Find and delete the control.exe file, replace it with a fresh copy from your
      windows cd or your cab files. MrC

po użyciu CW-Shredder`a musisz usunąć plik control.exe i zamienić go tym z
      płyty instalacyjnej windowsa.

www.annoyances.org/exec/forum/winme/r1073439459
    • Gość: inna ania Re: Dziwna rzecz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.04, 20:04
      ja tez mam taki sam problem, nie moge wejść w nic w panelu sterowania, przy
      próbach pokazuje mi sie napis"brak odpowiedzi". nie znam sie na tych sprawach
      zbytnio, ale nie wydaje mi sie, żeby wchodziły tu w gre trojany - sprawdzam
      komputer dość regularnie i wydaje się byz czysty. czy ktoś ma jakieś inne
      rozwiazanie tego problemu?
      • Gość: inna ania Re: Dziwna rzecz IP: *.warta.pl / 195.149.64.* 25.03.04, 14:34
        czy naprawdę nikt nie ma pomysłu jak mi pomóc?
        • Gość: piecyk gazowy Re: Dziwna rzecz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.04, 14:42
          Check it out! ;-)
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=34&w=11585638&a=11585789
          • Gość: inna ania Re: Dziwna rzecz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.04, 19:22
            niestety :-(
            próbowałam to ściagnac, ale sie nie daje.
            downloaded file can not be saved.
            Error: odmowa dostępu
            • Gość: JP Re: Dziwna rzecz IP: *.hnllhi1.dsl-verizon.net 25.03.04, 19:33
              Sprawdz na wirusy.
              • Gość: inna ania Re: Dziwna rzecz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.04, 19:48
                sprawdzałam. mam antywirusa AVG - nic nie znajduje. od czasu do czasu skanuję
                mks-em - nic. mam tez firewalla (bullguard) - ostatnio mnie informował, ze
                próbował się zainstalować HTML.JScript.NoClose.3, ale został odparty i
                komputer nie został zainfekowamy.
                może sama zrobiłam niechcący i nieswiadomie coś nie tak? ale czy mozna
                niechcacy coś takiego zrobić?
                aha, nie napisałam chyba wcześniej, że ma windows xp.
          • Gość: inna ania Re: Dziwna rzecz panel sterowania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.04, 20:34
            Ok, udało sie ściagnać program, ale nic nie pomógł. Ściagnęłam tez to co
            radziła Julka ale tez bez rezultatu. To znaczy niektóre funkcje panelu
            sterowania sa dostepne, np.konta uzytkowników, ale dźwięki, czy wyglad i
            kompozycje to juz nie. Jak kliknę odpowiednia ikonkę to owszem, przechodzi do
            zadan, ale dalej sie zawiesza a jak chcę zamknac to pojawia sie komunikat, ze
            program nie odpowiada.
            Nie jestem bardzo biegła w sprawach komputerowych, wiec byc moze sama cos
            nachrzaniłam i nawet nie wiem co. Pod katem wirusów, trojanów, spyware i co tam
            jeszcze moze być, komputer sprawdzałam. Może mój antywirus (AVG) nie jest
            wystarczajaco dobry? Ktos mi powiedział, że jest kiepski i doradził McAfee ale
            bede go iała dopiero w poniedziałek. Czy to cos moze pomóc?
            • Gość: piecyk gazowy Re: Dziwna rzecz panel sterowania IP: 212.33.65.* 27.03.04, 10:26
              Spróbuj tak: Start -> Uruchom i wpisz: "scannow /sfc". Będzie potrzebna płyta
              instalacyjna Windowsa. No i nie wiem czy pomoże. Mi nie pomogło (była trochę
              inna sytuacja).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka