Gość: m.rycho IP: *.aster.pl 02.11.09, 10:30 Mam pytanie dla znawców, jakim routerem rozdzielić w domu na trzy komputery sieć internetową dostarczamą przez Aster?Czy dowolny router da sobie z tym radę? Z góry dziękuję. Link Zgłoś Obserwuj wątek
reklamowka_na_2009 Re: Router 02.11.09, 12:32 Np. router Pentagram Cerberus P 6391 ewentualnie jakiś D-LINK albo NETGEAR, Linksys jest tego masa. Bierzesz router z wejściem WAN. Nie pomyl z routerem do ADSL czyli neostrady, który ma wejście RJ-11 (telefoniczne) W skrócie, dowolny byle nie do neostrady (ADSL) ;-) Link Zgłoś
Gość: alonzo Re: Router IP: *.acn.waw.pl 05.11.09, 23:39 Po pierwsze, to proponuję szybką zmianę dostawcy. Mi właśnie zmienili prędkość sami z siebie z 10Mbps na 512kbps. Jeśli chodzi o router to odradzam Belkiny - miałem i ciągle mi zrywał połączenie. Zależy jak dużo chcesz wydać. Polecam jakiegoś Linksysa albo Netgeara. Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Router IP: *.acn.waw.pl 06.11.09, 00:01 > Po pierwsze, to proponuję szybką zmianę dostawcy. Mi właśnie > zmienili prędkość sami z siebie z 10Mbps na 512kbps. On ma zmieniać dostawcę bo tobie zmienili (????) prędkość? Bez sensu. Link Zgłoś
Gość: gość Re: Router IP: *.spray.net.pl 06.11.09, 00:18 aster jest chyba najdrozszy obecnie. A jesli chodzi o temat dyskusji to jak juz ktos napisal: masz cala mase z ktorej mozesz wybierea, linksys, netgear, tplink, belkin. Zalezy tlko ile chcesz wydac kasy. Link Zgłoś
Gość: el terrible fuego Re: Router IP: *.acn.waw.pl 07.11.09, 15:55 belkin to chłam, ciągle zrywają połączenie i się resetują. TP Linki ponoć się zapychają strasznie Link Zgłoś
iwanopulo Re: Router 10.11.09, 16:45 No to już wiesz jakie firmy wchodzą w grę, a jeśli chodzi o konkretny model, to trzeba poznać budżet. Wejdź sobie na tę stonkę i tam sprawdź ofertę www.wasserman.pl/index.php?cat_id=120 Masz sporo routerów do wyboru, ogólnie są dość tanie, ale jest między nimi różnica w cenie. Jeśli czegoś nie wiesz, to napisz do obsługi w sklepie - powinni coś doradzić. Link Zgłoś