IP: *.bielsko.dialog.net.pl 22.02.04, 21:52
Noszę się z zamiarem kupna drukarki do użytku domowego( atramentowej). Tempo
wydruku nie jest bardzo istotne, w sumie nie powinno się urządzenie u nas
przemęczyć, ale chcę na niej od czasu do czasu wydrukować jakieś zdjęcia. czy
możecie polecić niedrogą drukarkę, niekoniecznie doskonałą (nie sztuka wydać
w tym celu kilka tys. złotych), ale żeby znaleźć jakiś kompromis między ceną,
kosztami eksploatacji a jakością wydruku (zwłaszcza zdjęć). No i kwestia
bezawaryjności... Wstępnie rozważałam HP, bo firma sprawdzona i mamy dobre
doświadczenia z nią .Rozważam HP 3550 lub 3650, choć w sklepie przekonywali
do HP5150. Jakie są opinie na temat drukarek Epson lub Lexmark? Głównie
chodzi mi o (bez)awaryjność i koszty eksploatacji. czekam na opinie!
Obserwuj wątek
    • Gość: mgregor Re: Drukarki IP: *.elartnet.pl / *.elart.com.pl 23.02.04, 11:30
      Ja z czystym sumieniem moge polecic HP. A jesli mialbym wybierac pomiedzy
      Lexmarkiem i Epsonem to bez zastanowienia wybralbym Epsona. Lexmarka uwazam za
      drukarki bardzo drogie w eksploatacji i o niskiej jakosci i wykonania i wydruku
      (to moja subiektywna ocena i ktos moze sie z nia nie zgodzic - jego prawo). Od
      zawsze mam HP (no z mala przerwa na Xeroxa ktorego dostalem za darmo ale rownie
      szybko co go postawilem na biurku to go stamtad szybko zdjalem) i moja HP 670C
      sprzed 6 lat dziala do dzisiaj. Polecam tylko stosowanie oryginalnych
      materialow eksploatacyjnych (tusze) co zapewni nie tylko wysoka jakos wydruku
      ale takze duza trwalosc samej drukarki...

Pozdrawiam serdecznie
      mgregor
    • Gość: Wilemo Re: Drukarki IP: *.pabianice.sdi.tpnet.pl 23.02.04, 11:39
      Z czystym sumieniem poleciłbym Ci drukarki HP. W swoim biurze mam 4 drukarki HP
      i od dwóch lat jedyne co przy nich zrobiłem to wymieniłem tylko krdridże z
      atramentem. Do uzytku domowego bardzo dobre są rzeczywiście modele 3550 lub
      3650. Dają one bardzo dobre wyniki w drukowaniu, szcególnie fotografii (ale
      tylkona papierze fotograficznym). Jednak zgodzę się równiez z opinią, że
      szczególnie dobre (charakteryzujące się bardzo dobrymi parametrami w szybkości
      jakości)są drukarki HP z oznaczeniem od 5000 w zwyż. Musisz jednak wiedzieć, że
      drukarki HP charakteryzują się wysokimi kosztami wydruku. I co ważne w nowych
      modelach są bardzo małe pojemniczki z atramentem co wiąże się z małą
      wydajnością.
      Jeśli miałbym wybierać miedzy Lexmarkiem a Epsonem. To zdecydownie polecam
      Epsona. Również bardzo dobre wydruki i nawet większa niż w HP ekonomiczność
      tych drukarek. Lexmark zdecydowanie odpada. Tak pod względem ekonomicznym jak i
      pod względem jakości

Pozdrawiam.
      Wilemo
    • Gość: cs Re: Drukarki IP: 194.255.20.* 23.02.04, 12:46
      HP jest dobrym wyborem, oryginalne tusze sa drogie, ale podobno mozna latwo
      uzupelniac je z tzw. refill'ow, co jest o wiele tansze.

Co do twojego pytania... Epson sa tanie ( np. Epson c42 mozna chyba dostac za
      250 zl albo i mniej ) i maja doskonala jakosc wydruku dla zdjec i grafiki.
      Mozna tezkupic tanie tusze z Chin czy Tajlandii, czesto dobrej jakosci, niczym
      oryginalne.
      Ale - glowice Epsonach lubia zasychac i trzeba sie liczyc z zakupem nowej
      drukarki co 4-6 lat.
      I, jak piszesz, nie zamierzasz drukowac duzo, to wez HP.
      Bo na Epsonie trzeba drukowac raz w miesiacu.
      • Gość: mgregor Re: Drukarki IP: *.elartnet.pl / 62.233.196.* 24.02.04, 20:01
        Widzialem drukarke po uzywaniu napelnianego tuszu...Stanowczo odradzam
        stosowanie takowego jesli chcemy zeby drukarka sluzyla nam dlugo i bezawaryjnie.

Pozdrawiam serdecznie
        mgregor
        • Gość: Monika Re: Drukarki IP: *.biaman.pl 24.02.04, 20:23
          Jestem szczęsliwą posiadaczką drukarki HP 3550. DObry wydruk, nienajdroższe
          koszty eksploatacji, niedroga, dość szybki wydruk. Polecam, warto. Odradzam
          Lexmarki - są drogie i podatne na zepsucie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka