Dodaj do ulubionych

STOP: DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL

10.03.04, 18:42
Chciałem uruchomic komputer pod Windows 2000 Professional w trybie
awaryjnym
i nie udało mi się. Na niebieskim tle pojawił sie komunikat, iż wystąpił
błąd
STOP taki, jak w temacie.

Rady na niebieskim tle były nastepujące:
sprawdzić czy ostatnio zainstalowane oprogramowanie zostało zainstalowane
prawidłowo - na wszelki wypadek usunąłem ostatnio zainstalowane: modem GPRS
i słowniki ang-pol z Rzeczpostpolitej a ostatnio zainstalowany WinAmp5
z chyba KomputerSwiat zostawiłem.

Nastepna rada: sprawdzić, czy twardy dysk jest prawidłowo zakończony (jakoś
tak)
- nie wiem jak to sie robi.

Sprawdziłem DrWatsona - nie wygenerował żadnych błędów ostatnio.
Przeskanowałem
Nortonem z aktualna bazą i Spybotem - nic nie znalazły.

Łącznie z internetem a zwłaszcza poruszanie sie po portalu wyborczej stało
sie
strasznie powolne - na wirualnej jest trochę szybciej.

Dziś
z jednego z wątków na Forum Aktualności lub Kraj wszedłem na stronę programu
Samoobrony i wówczas z Norton Internet Security uzyskałem nastepujący
komunikat:

"Szczegóły: Wykryto i zablokowano próbę wtargnięcia
"URL_Directory_Traversal"
z tego komputera do komputera www.samoobrona.org.pl(62.129.194.215)
Intruz: localhost(1792)
Poziom zagrożenia: Wysoki
Protokół: TCP
Zaatakowany adres IP: www.samoobrona.org.pl(62.129.194.215)
Zaatakowany port: http(80)"

Sprawdziłem na ich stronach, że PISu, Platformy i SLD nie atakuję.

Co z tym fantem robić?

HEEEELP

lts
Obserwuj wątek
    • maciejpoczta Re: STOP: DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL 11.03.04, 09:10
      Słuchaj no koleś! Zakładasz wątek, ludzie Ci odpowiadają, a Ty nie raczysz nawet się odezwać i poinformować czy coś się zmieniło, tylko od razu zakładasz nowy z tym samym problemem! Jeżeli nie masz szacunku dla innych użytkowników Forum, to radź sobie sam.
      • lts Re: STOP: DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL 11.03.04, 10:29
        maciejpoczta napisał:

> Słuchaj no koleś! Zakładasz wątek, ludzie Ci odpowiadają, a Ty nie raczysz
        nawe
        > t się odezwać i poinformować czy coś się zmieniło, tylko od razu zakładasz
        nowy
        > z tym samym problemem! Jeżeli nie masz szacunku dla innych użytkowników
        Forum,
        > to radź sobie sam.
        >

Nie całkiem zgadzam się z Tobą. Ten wątek dotyczy braku możliwości uruchomienia
        komputera w trybie awaryjnym, a tamten na Forum Internet ataku
        URL_Directory_Traversal.
        Przykro mi, że masz do mnie pretensje, a ani w tym, ani w tamtym nie
        wypowiedziałeś się merytorycznie.
        lts
        • maciejpoczta Re: STOP: DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL 11.03.04, 12:05
          Widzisz, Merytoryczny, nawet sam nie wiesz gdzie, na jakim forum i ile wątków zakładasz. Nie dziwi więc, że potem się gubisz. Gdybyś zamiast mnożyć wątki, wpisał ten temat w dowolną wyszukiwarkę, od razu znalazłbyś tę stronę:http://support.microsoft.com/search/default.aspx?InCC_hdn=True&Product=&KeywordType=ALL&Titles=false&numDays=&maxResults=25&Queryl=DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL&Query=DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL&Catalog=LCID%3D1045%26CDID%3DPL-SUPPORT%26PRODLISTSRC%3DON&QuerySource=gsfxSearch_Query&srchExtraQry=
          • maciejpoczta Re: STOP: DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL 11.03.04, 12:06
            http://support.microsoft.com/search/default.aspx?InCC_hdn=True&Product=&KeywordType=ALL&Titles=false&numDays=&maxResults=25&Queryl=DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL&Query=DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL&Catalog=LCID%3D1045%26CDID%3DPL-SUPPORT%26PRODLISTSRC%3DON&QuerySource=gsfxSearch_Query&srchExtraQry=
            • maciejpoczta Re: STOP: DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL 11.03.04, 12:09
              Przepraszam. Nie wiem dlaczego adres nie chce się poprawnie skopiować. Pozostaje kopiuj/wklej. http://supportmicrosoftcom/search/defaultaspxInCC_hdn=True&Product=&KeywordType=ALL&Titles=false&numDays=&maxResults=25&Queryl=DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL&Query=DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL&Catalog=LCID%3D1045%26CDID%3DPL-SUPPORT%26PRODLISTSRC%3DON&QuerySource=gsfxSearch_Query&srchExtraQry=
              • maciejpoczta Re: STOP: DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL 11.03.04, 12:23
                A i jeszcze jedno, w Twoim wątku na forum internet nie wypowiadałem się. Wniosek z tąd, że nawet dokładnie nie czytasz, co Ci się odpisuje.
                • lts Dzieki 11.03.04, 13:16
                  Dzięki za rady. Skorzystałem z nich

maciejpoczta napisał:

> A i jeszcze jedno, w Twoim wątku na forum internet nie wypowiadałem się.
                  Wniose
                  > k z tąd, że nawet dokładnie nie czytasz, co Ci się odpisuje.
                  >
                  A tego nadal nie rozumiem. Na tamtym wątku na Forum Internet nie wypowiadałeś
                  się. W tym wątku w pierwszej swojej wypowiedzi, którą dokładnie przeczytałem,
                  juz miałeś jakieś pretensje o to, że sie Ciebie nie czyta. Czy mam czytać Twoje
                  wypowiedzi zanim ukażą się na Forum? W jaki sposób?
                  • maciejpoczta Re: Człowieku... 11.03.04, 14:24
                    ...przeczytaj poprostu swój zdublowany wątek z tego forum. Poszukaj na poprzedniej stronie.
                    I o to właśnie chodzi. Nigdy nie mam pretensji, że się "mnie" nie czyta. Nie każdy musi, OK. Mam natomiast pretensje, że powiela się własne wątki, nie siląc się nawet na przeczytanie, nie mówiąc już o ustosunkowaniu się do odpowiedzi z poprzedniego, podnoszącego ten sam problem.
                    • lts P R Z E P R A S Z A M 11.03.04, 15:00
                      Gdyby było mżna napisałbym większymi literami. Moja wina.
                      Teraz wszystko jasne.

Do moich problemów doszedł trzeci problem. Aby teraz udzielać sie na Forum
                      musiałem wyłączyć Firewalla.

Wyjasnienie jeat następujące. Wczoraj wysłałem pierwszą wiadomość w wątku na
                      poprzednie stronie ale według tego co widziałem na ekkranie nie została wysłana.
                      Dlatego wysłałem ją ponownie wieczorem z domu.

maciejpoczta napisał:

> ...przeczytaj poprostu swój zdublowany wątek z tego forum. Poszukaj na
                      poprzedn
                      > iej stronie.
                      > I o to właśnie chodzi. Nigdy nie mam pretensji, że się "mnie" nie czyta. Nie
                      ka
                      > żdy musi, OK. Mam natomiast pretensje, że powiela się własne wątki, nie siląc
                      s
                      > ię nawet na przeczytanie, nie mówiąc już o ustosunkowaniu się do odpowiedzi z
                      p
                      > oprzedniego, podnoszącego ten sam problem.

Jeszcze raz przepraszam
                      pozdrownia
                      lts

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka