Dodaj do ulubionych

Brzydkie oczy

IP: *.matarnia.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.04, 12:11
Ostatnio mam niezbyt dobrze wyglądające oczy. Są przekrwione, a jak wyjdę na dwór, to mi łzawią. Z samym wzrokiem nie mam problemów i nigdy nie miałem (nie noszę okularów), ale to przekrwienie jest trochę denerwujące, gdy patrzę w lustro.
Czy może to być związane częstotliwością odświeżania ekranu? Zawsze miałem ją ustawioną na 85 Hz. Czy należy ją zmienić? Gdy kliknę na właściwości ekranu, to pokazuje mi jeszcze wiele niższych wartości i dwie wyższe (100 i 120). Jest też poniżej zaznaczona opcja ukrycia trybów, których ten monitor nie może uwzględnić. Chyba więc zmiana na któryś z tych wyższych parametrów nie wywoła niczego złego.
Jednak nie wiem, czy zmieniać to ustawienie. Gdy zadzwoniłem do serwisu, powiedzieli mi, aby tego nie robić, bo to nic nie zmieni. Wartość 85 Hz uznali za dobrą.
Co o tym sądzicie?
Obserwuj wątek
    • barracuda7110 Re: Brzydkie oczy 23.03.04, 12:17
      Pomyślałbym raczej nad pójściem do okulisty i ew. zakupem szkiełek.
    • Gość: piecyk gazowy Re: Brzydkie oczy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.04, 12:18
      A jaki to monitor? Przy samtronie np. nie ma znaczenia jakie masz odświeżanie...
    • Gość: Artur Re: Brzydkie oczy IP: *.matarnia.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.04, 13:19
      Monitor kolorowy SyncMaster 755DFX 15-calowy, kupiony 2 lata temu (raczej nie należący do przestarzałych).
    • Gość: Artur Re: Brzydkie oczy IP: *.matarnia.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.04, 13:38
      Nie podałem w nazwy producenta: SAMSUNG.
    • Gość: kell Re: Brzydkie oczy IP: *.ccs.yorku.ca 23.03.04, 14:08
      85Hz jest dobre dla wiekszosci osob, nie znaczy, ze jest jednak idealna. mozesz
      sprobowac wyzej, ale uwazaj, bo musisz miec dobra karte graficzna, inaczej
      jakosc obrazu moze poleciec w dol. gdy test bedzie np rozmazany to bedziesz sie
      jeszcze bardziej wysilac. serio czas do okulisty, jezeli to przez zbyt dlugie
      przesiadywanie, pomysl o kupnie lcd. czasem warto sie zadluzyc, niz potem przez
      reszte zycia nosic okulary.
    • dziuunia Re: Brzydkie oczy 23.03.04, 14:15
      Myślę że jakakolwiek zmiana częstotliwości odświeżania nie pomoże Twoim
      oczom.Polecam wizytę u okulisty.Tym bardziej że oczy łzawią też na dworze.To
      może być objaw alergii albo zmęczenia i nadwrażliwości oczu.Wpatrując się w
      ekran komputera człowiek przestaje mrugać powiekami tak często jak to czyni
      zazwyczaj,oko jest przesuszone i może się zaczerwienić.Nie piszesz czy dużo
      czasu spędzasz przy komputerze-to ma oczywisty wpływ na kondycję oczu.I moim
      zdaniem nie zależy to w dużym stopniu od rodzaju monitora,po prostu ten kto
      siedzi dużo przed komputerem jest bardziej narażony na to że jego oczy w końcu
      kiedyś zaprotestują.I wierz mi wiem co mówię;)))Także wizyta u okulisty
      nieodzowna.
      PS.Faktem jest jednak że częstotliwośc odświeżania ekranu ma wpływ na komfort
      użytkowania tegoż,ale w Twoim przypadku chyba nie to jest powodem kłopotów z
      oczami.Tym bardziej że 85 Hz to w sam raz.
      • skynews Re: Brzydkie oczy 23.03.04, 15:00
        >"Monitor kolorowy SyncMaster 755DFX 15-calowy..."<

Samsung SyncMaster 755DFX ma kineskop 17-calowy.

Z Toba jest jednak tragicznie,przypadek prawie beznadziejny,jezeli nie jestes
        zdolny do zidentyfikowania wielkosci monitora.

Wizyta u okulisty chyba jednak nie wiele zmieni.

Ponizej strona producenta z software i optymalnymi ustawieniami:

www.samsung.com/pl/products/monitor/crt/dynaflat/755dfx.asp
    • Gość: Artur Re: Brzydkie oczy IP: *.matarnia.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.04, 15:48
      Wierz mi, że nie mam problemu z ocenieniem wielkości monitora. Sprawdzałem i faktycznie obecnie pod tą nazwą sprzedawany jest 17-calowy, ale 2 lata temu, gdy kupowałem, to rozprowadzano z tą nazwą monitor 15-calowy. Także, aż takich problemów ze wzrokiem, to nie mam i nie powoduje on zmniejszenia obrazów, które widzę.
      A poza tym, to nie mam żadnych problemów ze wzrokiem. Nigdy nie miałem na nosie nawet najsłabszych okularów. O tym lekkim przekrwieniu (a właściwie to zaczerwienieniu) mówiłem ze wzgledów czysto higienicznych, a nie chorobowych. Gdybym podejrzewał zmiany chorobowe, to pierwszą osobą, której bym to zgłosił, byłby lekarz, a nie użytkownicy komputerów.
      • dziuunia Re: Brzydkie oczy 23.03.04, 16:22
        Nie trzeba mieć wady wzroku i okularów żeby mieć chore oczy.Zaczerwienienie i
        łzawienie oczu na dworze mogą być objawami chorobowymi.Ale wybór należy do
        Ciebie.Pamiętaj jednak że zaniedbanie takich objawów prowadzi do pogłębienia
        dolegliwości.Tym bardziej że,jak wynika z większości wypowiedzi,odświeżanie
        masz ustawione dobrze.No ale to w końcu Twoja sprawa i zrobisz jak będziesz
        chciał.Ja bym poszła do okulisty.
        • Gość: lenny Re: Brzydkie oczy IP: *.intertel.net.pl / 195.136.255.* 23.03.04, 16:45
          To moze byc alergia (lekka forma alergii,np. katar sienny(.
          Jeżeli ci sie to zdarza tylko na wiosnę przy ciepłej pogodzie - to jest właśnie
          to!
          • eressea Re: Brzydkie oczy 23.03.04, 19:18
            Podczas siedzenia przed komputerem powinieneś używac kropli do oczu, które
            zmniejszą tarcie między okiem a powieką, i dodatkowo nawilżą oko . Warto
            pomyśleć o filtrze na monitor lub okularach z antyrefleksami.

Ja używam krople Aquify (Ciba Vision), można je kupic w tych gabinetach
            okulistycznych i optycznych, które rozprowadzają soczewki (docelową grupą dla
            tych kropli sa osoby noszące kontakty, ale krople sprawdzają się przy pracy przy
            komputerze). Podobno mogą pomóc tez preparaty z wyciągiem z borówki czernicy,
            wzmacniają naczynia krwionośne (np. Strix, Pro-wzrok), jednak ja po miesiącu
            stosowania nie zauważyłam żadnej poprawy :(
            Doraźnie na zmniejszenie naczynek działaja krople Visine (w aptece), nie
            uzywałam ich, ale chwali je sobie moja kolezanka (chyba nie mają działania
            nawilżającego).

Jednak jesli to alergia to powyższe działania raczej nie przyniosą efektu.
            • Gość: madga Re: Brzydkie oczy IP: *.nas1.honolulu1.hi.us.da.qwest.net 23.03.04, 23:12
              po co pieprzyc takie GLUPOTY!

Wiekszosc tak zwanych Computer Vision Syndrome nie ma nic do rzeczy z
              Computerami a jest to po prostu zatrucie rtecia z plab ktore powoduje
              nadwrazliwosc systemu nerwowego i nerw wzrokowy reaguje na tak zwany
              FLICKER (amplitude modulated flicker), i powoduje wrazliwosc na swiatlo i
              na drgajace swiatlo nawet z neonowek (za niska czestotliwosc).
              Aby ten problem usunac potrzebne sa neonowki o freqencji 2600 Hz!

Siedzenie przy komputerze nie ma nic dorzeczy z potrzeba nawilzaniem oczu!

Jak go zdradzi dziewczyna oczy same bedza sie nawilzac!

Jest duzo artykulow na ten temat ...

ebib.arbetslivsinstitutet.se/arb/2003/arb2003_04.pdf
              irc.nrc-cnrc.gc.ca/fulltext/nrcc38944
              poniewarz to jest tani 2 letni monitor to prawdopodobnie wysiada juz ktoraz
              z cewek i ma drgania ktore sa odbierane po przez system nerwowy a nie
              wzrokowy!

Po za tym komputery nic nie maja do zeczy z ALERGIAMI.

Alergia to jest "choroba" skory a nie oczu!

Idioci praktykujacy medycyne wymyslaja Alergie jak nie maja odpowiedzi na
              powody ...

Alergia to teoria ktora lekarze wymyslili aby wyciagac pieniadze od
              biednych pacjetow.

"Alergia" to jest uszkodzenie systemu nerwowego na skutek reakcji
              neurotoksycznej (na przyklad ciezkie metale - plaby w zabkach z rteci!)
              ktore powoduja uszkodzenie mozgu (inhibited neurotransmitter
              cholisteranase) albo Nerve growth factor
              www.herc.org/hercarticles/cnsallergy.htm .

Mamy glabow lekarzy ktorzy bawia sie w marketing nie istniejacych
              chorob aby wyciagac pieniadze od ludzi.

W jego wypadku ma raczej podraznienie oczu spowodowane np woda
              chlorowana albo blepharoconjuctivitis a nie alergie.

Ludzie czytaja i powtaraja bzdury bo LEKARZ powiedzial a lekarz NIC na ten
              temat nie wie.

Migreny sa spowodowane kurczeniem sie naczyn krwionosnych w mozgu na skutek
              ciezkich metali! (rtec w plabach w zebach) albo z powodu zgeszczenia krwi na
              skutek dehydracji!

CARPAL tunel to zatrucie rtecia i nie ma nic do rzeczy z tak zwanym urojonym
              Repetitive Stress Syndrome!

Efecty photosensitivity sa spowodowane dzialaniem neurotoxycznym kiedy
              cieakie metale (plaby z zebow a rteci!) zatruwaja nerw wzrokowy!

_______________________________________________________________________________
              New Nervous System Theory On Allergy Emerging

John’s Hopkins University
              May 19, 2000

In the United States, hay fever, medically known as allergic rhinitis, affects
              up to 36 million people, and asthma affects about 14 million, at a cost of
              several billions of dollars per year.

For decades, scientists have known that individuals who have allergies and
              asthma are more reactive to irritants such as cold, dry air and tobacco smoke,
              but until now, they haven't known why.

Now Johns Hopkins researchers have discovered, to their surprise, that a
              nervous system protein may have a significant role in asthma, hay fever and
              other allergies.

According to the new research reported in the May issue of the American Journal
              of Respiratory and Critical Care Medicine, the protein, nerve growth factor
              (NGF), may be responsible for making allergy sufferers more sensitive to
              irritants such as tobacco smoke.

"Hay fever and asthma now seem to derive from events not only in the
              respiratory system, but also from a nervous system that is overreacting to
              stimuli," says Vassilis Koliatsos, M.D., an associate professor of pathology,
              neurology and neuroscience at the Johns Hopkins School of Medicine.

Hopkins allergy researchers took to the trail of NGF for several reasons.

First, Koliatsos, who is an expert on the use of NGF in experiments to treat
              nerve and brain disorders, informed the allergy researchers that using NGF to
              treat Alzheimer's caused patients excessive pain.

NGF, found naturally in the body, is a small, potent molecule that helps
              maintain certain nerve cells and prods other nerve cells to grow and
              communicate with others.

"It looked like the pain syndromes we saw in these patients shared many of the
              same mechanisms with respiratory allergy," says Koliatsos. Specifically, both
              involved an inflammatory response by cells in lung or nerves.

Secondly, Hopkins allergy researchers had found that individuals who were hyper-
              responsive to irritants had nerves in their airways that were abnormally
              reactive.

And thirdly, researchers at Hopkins and other institutions had shown that, in
              animal studies, NGF could cause significant changes in nerve fibers. For
              example, mice that were genetically engineered to produce excessive amounts of
              NGF in their lungs developed increased density of nerves in the airways as well
              as increased responsiveness to irritants.

To test whether an allergic reaction in humans would increase NGF, Alvin
              Sanico, M.D., an assistant professor of medicine at Hopkins, and his colleagues
              enlisted 20 volunteers who had hay fever and 10 who were healthy.

As part of the study, the scientists collected nasal washings before and after
              administering ragweed or grass pollen extracts by nasal spray. They found that
              baseline levels of NGF in the nasal washings of the allergic group were
              significantly higher compared to the healthy group.

In addition, they discovered that exposure to the allergen caused a significant
              increase in NGF levels in the allergic group but had no effect on the healthy
              individuals.

"This finding provides further understanding of a very common disease and
              hopefully may open new possibilities for novel forms of treatment in the
              future," says Sanico, lead author of the study.

For example, researchers in the future may identify a drug that could block the
              effects of these molecules and decrease hyper-responsiveness.

"Our frustrations with the side effects of NGF in clinical trials for
              Alzheimer's disease and nerve disorders helped lead to this study," says
              Koliatsos. "It is very rewarding to see another clinical opportunity for this
              very interesting molecule."

Sanico says the new discovery can bridge the two major features of allergic
              airway disease: inflammation (which causes typical allergy symptoms such as
              congestion) and hyper-responsiveness to irritants.

During inflammation, cells that participate in an allergic reaction, such as
              mast cells and eosinophils, are stimulated, and these cells have now been shown
              to be capable of producing NGF.

Sanico says that more studies needed to further understand this new facet of
              allergic airway disease in humans are currently under way.

Authors of the study are Alvin Sanico, Todd Gleeson, Susan Bora, David Proud,
              Vassilis Koliatsos and Alkis Togias from Johns Hopkins in Baltimore, Maryland,
              as well as John Bienenstock and Andrzej Stanisz from McMaster University in
              Ontario, Canada.

The study was funded by grants from the National Institutes of Health and Johns
              Hopkins.

• eressea Re: Brzydkie oczy 24.03.04, 00:36
                Gość portalu: madga napisał(a):

> po co pieprzyc takie GLUPOTY!

Za przeproszeniem, ja pieprze głupoty?? Nie wiem jesteś okulistą (chyba nie bo
                to "idioci praktykujący medycynę") czy kim, ze wyrażasz się z taką pewnością i
                wulgarnością?
                Oczy trzeba nawilżać pracując przy komputerze, czemu? nie będę sie powtarzać.
                Jesli czytałam jakieś artykuły na ten temat to były napisane przez lekarzy
                medycyny. A opieram się tez na praktyce.
                • Gość: magda Re: Brzydkie oczy IP: *.nas1.honolulu1.hi.us.da.qwest.net 24.03.04, 12:34
                  po co pieprzyc takie GLUPOTY!

>
                  > Za przeproszeniem, ja pieprze głupoty??

Oczywiscie ze piepszysz glupoty!

> Nie wiem jesteś okulistą (chyba nie bo
                  > to "idioci praktykujący medycynę") czy kim, ze wyrażasz się z taką pewnością i
                  > wulgarnością?

Tak lekarze to najwieksza cholota ktora uczeszczala na uczelnie,
                  nieucy, alcoholicy, i narkomani!

Wiekszosc nie wie o czym mowia!
                  Lekarze w USA sa odpowiedzialni za ponad 100,000 smierci rocznie! To
                  wiecej niz umiera rocznie w wypadkach samochodowych!

> Oczy trzeba nawilżać pracując przy komputerze, czemu? nie będę sie powtarzać.

Suche oczy moga byc spowodowane brakiem witamin "A".
                  Nie NIE trzeba nawilzac ZDROWYCH oczow NAWET jak sie pracuje przy komputerze!
                  Zdrowe Oko ludzkie mruga okolo 15 razy na minute. Rata mrugania uzywajac
                  komputer wcale NIE jest mniejsza jak niektorzy twierzdza!

Zdrowe oko produkuje prawie cwierc litra tears na dobe!

Tu chodzi o sprzedawanie kropli i o $$$....

Komputery nie wydzielaja ciepla aby suszyc oczy.
                  Olo ludzkie produkuje kolo
                  Komputery nie maja nic do rzeczy z suchymi oczyma!
                  To jest kompletna bzdura!
                  Suche oczy sa spowodowane zapchanymi kanalami lzawowymi, a nir monitorami.

> Jesli czytałam jakieś artykuły na ten temat to były napisane przez lekarzy
                  > medycyny.
                  I to jest wlasnie PROBLEM!
                  Lekarze ktorzy nie moga sobie poradzic z praktyka pisza bzdury aby zarobic
                  na zycie i ENHANCE their CAREER!
                  Mruganie powiekami uzywajac komputera czy nie jest naturalne.
                  Oczy NIE "pala" od uzywania monitorow.

Wlasnie ta banda kretynow wymyslila ERGONOMIE twierdzac ze Carpal Tunel
                  jest spowodowany uzywaniem klawiatury celowo ignorujac fact ze jest to
                  zatrucie rtecia z plab. Gdyby Carpal Tunel byl spowodowany uzywaniem
                  klawiatury to scisniecie Tersal Tunel (Achillesa) by nie powodowalo bolu.
                  Poniewaz jest to uszkodzenie systemu nerwowego to z reguly jak masz Carpal
                  Tunel to masz bole w Tersal Tunel ktore ci idioci oczywiscie nazywaja
                  tendonitis!

> A opieram się tez na praktyce.
                  Praktyce uzywania komputera?

MEDYCYNA to zawod ktory polega na wciskaniu ciemnoty za pieniadze
                  ludziom ktorzy wierza w .... bajki

Niestety lekarze to najwieksi zlodzieje, a jedyna roznica miedzy lekarzem a
                  rzeznikiem ze rzeznik zna doskonale swoj zawod a lekarz wie nic nie wie
                  i ze moze oszukac biorac za to pieniadze ...
                  Poniewaz maja bardzo silne zwiazki zawodowe (np. American Medical
                  Association) to prowadza bardzo daleko posunieta kampanie MARKETINGOWA
                  wymyslajac nie istniejace choroby aby ludziom wciskac ciemnote.

Lekarz to po prostu handlarz bardzo niebezpiecznymi lekarstwami wiekszosc
                  ktorych jest kompletnie bezuzyteczna ...

Cala medycyna zachodnia to TRAGEDIA!
                  Sprzedawca uzywanych samochodow jest uccziwszy of lekarzy ..
                  • eressea Re: Brzydkie oczy 24.03.04, 16:27
                    > Wiekszosc nie wie o czym mowia!
                    To ty nie wiesz o czym mówisz. Ton twojej wypowiedzi jest tak emocjonalny i
                    kategoryczny, ze trudno uwierzyć w to co piszesz.

> Oczy NIE "pala" od uzywania monitorow.
                    A czy ktoś tak twierdzi? Szukasz niewidzialnego wroga.

Monitor powoduje jonizację powietrza, emituje promieniowanie magnetyczne,
                    elektrostatyczne, cieplne i nadfioletowe. Bynajmniej nie jest to korzystne dla
                    oka, a może ty uważasz, że tak?
                    Filtrem, który chroni oko są łzy. Jednak, jak pisałam i zdania nie zmienie, ich
                    produkcja się zmniejsza podczas patrzenia w monitor, dlatego potrzeba
                    dodatkowego nawilżania oczu.
                    Nie przekonasz mnie, gdyż wiem jak wygląda sytuacja moich oczu.

> Tak lekarze to najwieksza cholota ktora uczeszczala na uczelnie,
                    > nieucy, alcoholicy, i narkomani!
                    Trudno dyskutować z kims kto ma takie podejście.
                    • Gość: madga Re: Brzydkie oczy IP: *.nas1.honolulu1.hi.us.da.qwest.net 24.03.04, 19:28
                      eressea napisala:

> > Wiekszosc nie wie o czym mowia!
                      > To ty nie wiesz o czym mówisz. Ton twojej wypowiedzi jest tak emocjonalny i
                      > kategoryczny, ze trudno uwierzyc w to co piszesz.

Niestety JA WIEM o czym mowie a wiekszosc lekarzy nie wie co papla, po
                      za tym ze staraja sie wyludzic pieniadze za IDIOTYCZNE konsultacje.
                      >
                      > > Oczy NIE "pala" od uzywania monitorow.
                      > A czy ktos tak twierdzi? Szukasz niewidzialnego wroga.

Krople uzywa sie jak oczy sa suche z powodu zapchanych kanalow lzowych, ten
                      effect jest "szczypanie" albo "palenie", albo uczucie jak by w oku bylo
                      ziarnko piasku.

>
                      > Monitor powoduje jonizacje powietrza, emituje promieniowanie magnetyczne,
                      > elektrostatyczne, cieplne i nadfioletowe. Bynajmniej nie jest to korzystne dla
                      > oka, a moze ty uwazasz, ze tak?

Ionizacja powietrza jest korzystna dla oka, i powodukje zmniejszenie pola
                      elektrostatycznego, jak rowniez ma trndencje bakterio bojcze.
                      Monitory maja zabezpieczenie przed wydalaniem pola magnetycznego ktore
                      slabnie w kwadracie odleglosci.

Pole elektrostatyczne jest i bylo i zawsze bedzie na powierzchni monitora i
                      jest zwiazane ze "skin effect". To pole jest bardzo slabe i nie ma wplywu
                      na oczy. Wilgotnosc powietrza decyduje o polu elektrostatycznym.
                      W suchym powietrzu to pole (static electricity) wzrasta, i ionizacja
                      powietrza neutralizuje static electricity.

Jezeli chodzi o cieplo to jest to effekt lokalny i nie dociera do oczu,
                      innaczej oko by sie gotowalo jak w "microwave".

Wystawianie oczu na SLONCE jest o wiele grozniejsze bo wlasnie to powoduje
                      rozszeranie naczyn krwionosnych, i ultraviolet waves.

Monitory nie wydzielaja promieniowania nadfioletowego, obraz w zaleznosci od
                      rodzaju monitora (CRT czy LCD) jest emitowany po przez pertykulu fosforu
                      (CRT) a w przypadku LCD krysztaly odbijaja swiatlo z lampy (fluoresant).

Aby wydzielac promieniowanie ultraviolet potrzebne sa o wiele wyzsze
                      temperatury. Tak ze FLIKER (interlaced, noninterlaced albo jak sie to tez
                      nazywa progressive scan) jest odbierany po przez komorki nerwowe (po przez
                      skore i oko) i powoduje u ludzi z uszkodzonym systemem nerwowym po przez
                      zatrucie RTECIA z plab w zebach wzmocniony efeckt "drgania" monitora
                      ktorego nie odbieraja ludzie z normalnym systemem nerwowym.

Ludzie z uszkodzonym systemem nerwowym odbieraja to "drzenie" monitora jak
                      rownierz drzenie swiatla neonowego niskiej frekwencji.

Wlasnie ludzie ktorzy maja RTEC w zebach (i inne metale) ktore sa w
                      poblizu nerwu wzrokowego sa bardzo wrazliwi na pole elektromagnetyczne.
                      Czesto na skutek metali w zebach (masa i rozlozenie metalu ktore dziala
                      jak antena dla fal radiowych) odbieraja fala radiowe ktore nie moga
                      byc "odkodowane" i ktore powoduja w uchu stale "dzwonienie" zwane tinutitis.
                      Ten effect jes todobny do effektu piezoelektrycznego.

Oczywiscie lekarze sa po prostu nie wyksztalceni, nie mysla i sa za glupi
                      aby o tym wiedziec!

Tak ze efekty electromagnetyczne nie maja wplywu na oczy.

Poczytaj sobie o prawdziwych studiach amplitude modulated flicker, gdzie
                      naukowcom nie pozwalaja aby oceniac POWODOW z celow politycznych.

ebib.arbetslivsinstitutet.se/arb/2003/arb2003_04.pdf

> Filtrem, który chroni oko sa lzy. Jednak, jak pisalam i zdania nie zmienie,
                      > ich produkcja sie zmniejsza podczas patrzenia w monitor, dlatego potrzeba
                      > dodatkowego nawilzania oczu.

Lzy nie sa zadnym filtrem ktory chroni oko a tylko nawilzeniem
                      (smarowaniem) oka.

Produkcja lez sie nie zmienia podczas patrzenia w monitor, rata mrugania
                      powieki oka moze sie tylko zmienic co moze miec jedyny wplyw na smarowanie
                      oka u ludzi ktorzy nie "mrugaja".
                      Produkcja lez jest funkcja fizjologiczna a nie zwiazana z funkcja odbioru
                      sygnalow swietlnych. Aby "przesmarowac" oko wystarczy zacisnac powieki i u
                      ludzi ze zdrowymi kanalami lzowymi, - lzy beda sie "wyciskaly"
                      natychmiastowo.
                      Uzywanie kropli do oczu "VISINE" jest zalecane dla ludzi ktorzy maja kontakt
                      agentami environmentalnymi, gazami i chemicaliami z np
                      woda chlorowana w basenach.

Odnosnie swiatla to FLIKER jest o wiele grozniejszy niz promieniowanie
                      magnetyczne, elektrostatyczne, cieplne i nadfioletowe, przed ktorymi ludzie sa
                      zabezpieczeni po przez konstrukcje CRT gdzie specjalny filter ochronny jest
                      wbudowany w kinescope.
                      Nie ma zabezpieczenia przeciwko flikerowi. Z wyjatkiem zmiany koloru
                      background monitora z bialego na czarny, a "literek" z czarnych na
                      pomaranczowe albo zielone, ktore sa passywne dla systemu nerwowego oka, nie
                      zmniejszysz effektu "mrugania". Monitory z reguly mrugaja 25-30 razy na
                      sekunde czego czlowiek nie widzi bo odpowiedz systemu nerwowego jest
                      wolniejsza, i nerwy w mozgu nie powinny tej frekwencji odbierac.

> Nie przekonasz mnie, gdyz wiem jak wyglada sytuacja moich oczu.

Jak ktos nie ma podstaw naukowych a jest uparty jak osiol i pozbawiony
                      zdrowego rozsadku oczywiscie nigdy nie da sie przekonac.

Glupota nie jest cecha genetyczna a cecha charakteru, i wiarze sie z odmowa
                      myslenia logicznego.

>
                      > > Tak lekarze to najwieksza cholota ktora uczeszczala na uczelnie,
                      > > nieucy, alcoholicy, i narkomani!
                      > Trudno dyskutowac z kims kto ma takie podejscie.

To jest realia zycia ze mamy oslow ktorzy ucza bzdur na uczelniach i
                      wyksztalcaja ludzi ktorzy nie sa w stanie myslec nie zaleznie. Lekarze to
                      jedni z najbardziej otumanionych ludzi ktorym tylko wydaje sie ze sa
                      wyksztalceni. Ci imbecyle po prostu sa nie nauczeni jak myslec, oni mysla
                      tylko katem bankowym!

Wiekszosc studiow medycznych ma powazne fundamentalne bledy logiczne, i sa
                      prowadzone tylko po to aby robic szmalec dla firm farmaceutycznych.

Dlatego robia promocje chorob ktore nie istieja aby zostaly zaakceptowane
                      aby sporzedawac ich produkty.

Tu chodzi o $$$$ a nie wiedze!

Jezeli bedziesz kiedykolwiek posiadala wiedze medyczna na moim poziomie to
                      bedziemy mogli dyskutowac sprawy "medyczne" i etyki lekarskiej.

W jego przypadku on ma oczy "czerwone" z powodow environmentalnych a nie z
                      powodu monitora.

Takimi powodami beda najczesciej infekcje bakteryjne conjuctivitis i
                      inflamacja po infekcyjna.

Powinien myc oczy 3 razy dziennie cieplymi kompresami z sola albo herbata
                      (rumianek tez jest dobry).

Tak ze nie ma zadnej relacji miedzy komputerem a zaczerwionymi oczyma.

Jak chcesz uzywac "VISINE" to tylko placisz podatek za glupote.
                      • Gość: wredny Re: Brzydkie oczy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.04, 20:07
                        > ...byc "odkodowane" i ktore powoduja w uchu stale "dzwonienie" zwane tinutitis

a nie tinnitus ???
                        chyba ze chodzi o cos innego
                      • eressea Re: Brzydkie oczy 24.03.04, 21:20
                        >Jak chcesz uzywac "VISINE" to tylko placisz podatek za glupote.

Nigdy nie uzywałam Visine. Nawet nie byłoby mi to na rękę bo nosze szkła
                        kontaktowe.
                        Wiesz moze twoja wiedza stoi na wysokim poziomie, jednak kultura bardzo nisko.
                        Dobrze tak obrażać obcych ludzi, gdy siedzi się z drugiej strony monitora?

Nie będę negowac tego co napisałaś (napisałeś?),odnośnie monitorów gdyż nie mam
                        wystarczającej wiedzy. Po prostu widzę jakie są skutki mojego użytkowania
                        komputera i wiem co mi pomaga, by czuć komfort patrząc w monitor.

> Tak ze nie ma zadnej relacji miedzy komputerem a zaczerwionymi oczyma.
                        Może u autora wątku nie ma, trudno to stwierdzić na odległość. Jednak wielu
                        ludzi ma popekane naczynka w oczach, własnie z powodu długiego przesiadywania
                        przed komputerem.
                        • Gość: madga Re: Brzydkie oczy IP: *.nas1.honolulu1.hi.us.da.qwest.net 25.03.04, 01:33
                          eressea 24.03.2004 21:20 odpowiedz na list

>Jak chcesz uzywac "VISINE" to tylko placisz podatek za glupote.

> Nigdy nie uzywalam Visine. Nawet nie byloby mi to na reke bo nosze szkla
                          kontaktowe.

ORGH!
                          Ty potrzebujesz KROPLE nie dlatego ze siedzisz przed monitorem a dlatego ze
                          masz kontakty!
                          Kontakty powoduja nierowne dotlenienie galki oczowej i to powoduje pekanie
                          naczyn krwionosnych!

> Wiesz moze twoja wiedza stoi na wysokim poziomie, jednak kultura bardzo nisko.

Wiedza sie liczy. Kultury nie ocenia sie po przez internet.
                          Chcesz poznac kulture masz trzy proby!

1. Jak czlowiek gra w gry hazardowe

2. Jak czlowieka spija, cala kultura wychodzi

3. Z dziewczyna w lozku!

> Dobrze tak obrazac obcych ludzi, gdy siedzi sie z drugiej strony monitora?

Wyskocz z monitora na moja sprawe i sprawdz moja kulture! ;-)))))

> Nie bede negowac tego co napisalas (napisales?), odnosnie monitorów gdyz nie
                          mam
                          wystarczajacej wiedzy.

Tu jest twoj problem, nie rozumiesz TECHNOLOGI i efectow tej technologii na
                          zdrowiu.
                          Wszystkie funkcje zycia ... sa po przez system nerwowy i neurotransmisje.
                          Neurotransmitry kontroluja metabolism mozgu i steruja systemem nerwowym po
                          przez sygnaly electrochemiczne. Ciezkie metale zaklucaja neurotransmisje po
                          przez neurotoxicity, i wplyw toksyczny na kurczenie naczyn krwionosnych.

Jest zwiazek ktorego lekarze nie rozumieja bo maja zakute niedouczone
                          lekarskie lby!

> Po prostu widze jakie sa skutki mojego uzytkowania komputera i wiem co mi
                          pomaga, by czuc komfort patrzac w monitor.

Ty widzisz skutki uzywania szkiel kontaktowych spowodowane niedotlenieniem
                          galki ocznej, a nie uzywania monitorow.

> Tak ze nie ma zadnej relacji miedzy komputerem a zaczerwionymi oczyma.

> Moze u autora watku nie ma, trudno to stwierdzic na odleglosc.
                          Nie ma milosci na odleglosc jak dystans jest wiekszy od ....

> Jednak wielu ludzi ma popekane naczynka w oczach, wlasnie z powodu dlugiego
                          przesiadywania
                          przed komputerem.

Ludzie maja popekana naczynka (blood vessels) krwionosne w oczach z innych
                          powodow ktorych nie rozumieja, a lekarze sa za glupii aby je zrozumiec!
                          1. Przebywanie w budynkach z airconditioning powoduje ze jest zmniejszona
                          ilosc tlenu w powietrzu.
                          2. papierosy i chemicalia (n.p. formaldehyde) w budynkach powoduja
                          podraznienie galki ocznej, ktora nie dostaje wysarczajacej ilosci tlenu.

Po pierwsze ciezkie metale (rtec w zebach) powoduja kurczenie naczyn
                          krwionosnych ktore pekaja kiedy krew nie moze przez nie przeplynac.

Ludzie uzywajac komputery maja bole glowy!
                          Wiaze sie to z nasytepujacymi parametrami:

1. odwodnienie organizmu powodujace zgeszczenie krwii ktora nie moze
                          przeplywac po przez naczynia krwionosne mozgu!

2. kurczenie sie naczyn krionosnych (constriction of blood vessels) ktore nie
                          przepuszczaja wystarczajacej ilosci krwi do mozgu. Serce (pompa) musi
                          pracowac ciezej powodujac wzrost cisnienia krwi.

3. niedotlenienie mozgu (i komorek na poziomie celularnym) powoduje
                          chroniczne zmeczenie i umieranie komorek mozgu (dimentia).

4. potrzeba organizmu aby utleniac trucizny (toxins) w watrabie powoduje
                          spalanie tlenu ktory nie dociera do komorek (cellular level - po przez
                          inhibicje cytochrome oxidise) powodujac stale chroniczne zmeczenie.

5. Ludzie ktorzy podrozuja z poziomu morza w gory musza pic wode aby
                          rozcienczyc krew bo beda mieli "migreny" kiedy za gesta krew nie moze
                          przeplynac przez kapilarne naczynia krwionosne w mozgu.

Poczytaj sobie to sie odswiezysz intelektualnie:

hometown.aol.com/andycutler
                          melisa.org
                          amalgam.org
                          www.toxicteeth.net
                          cfspages.com
                          www.bioprobe.com/ReadNews.asp?article=47
                          www.bioprobe.com/ReadNews.asp?article=36
                          www.bioprobe.com/ReadNews.asp?article=42
                          www.bioprobe.com
                          knowledge is power!

Lekarze to wredna banda niedouczonych idiotow
                        • Gość: madga Re: Brzydkie oczy IP: *.nas1.honolulu1.hi.us.da.qwest.net 25.03.04, 02:19
                          eressea napisała:

> .... jednak kultura bardzo nisko.

Tu masz racje.

Kultura bardzo nisko, ... zaczyna sie od ... ogolonych nog!
                      • Gość: mr scruff Re: Brzydkie oczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.04, 00:42
                        kup sobie słownik ortograficzny
                        • Gość: miecio Re: Brzydkie oczy IP: *.nas1.honolulu1.hi.us.da.qwest.net 25.03.04, 01:06
                          Gość portalu: mr scruff napisał(a):

> kup sobie słownik ortograficzny

Ile razy mozna ci tlumaczyc ze CONDONY to nie guma do zucia?
                          Moga ci stanac w przelyku!
                      • barracuda7110 Re: Brzydkie oczy 27.03.04, 20:51
                        Od kiedy to monitory wydzielają promieniowanie magnetyczne? Wszystkie znane mi
                        typy tegoż urządzenia "produkują" pole _elektromagnetyczne_. Narazie nie
                        natknąłem się na żadne badania potwierdzające bądź negujące szkodliwe działanie
                        pola elektromag o natężeniu podobnym do wytwarzanego przez monitor.
              • nat.ka Re: Brzydkie oczy 31.03.04, 19:30
                boshe przenajświętszy, ale ty pieprzysz!!!!!!!

> Alergia to jest "choroba" skory a nie oczu!
                >
                > Idioci praktykujacy medycyne wymyslaja Alergie jak nie maja odpowiedzi na
                > powody ...
                >
                > Alergia to teoria ktora lekarze wymyslili aby wyciagac pieniadze od
                > biednych pacjetow.
                >
                > "Alergia" to jest uszkodzenie systemu nerwowego na skutek reakcji
                > neurotoksycznej (na przyklad ciezkie metale - plaby w zabkach z rteci!)
                > ktore powoduja uszkodzenie mozgu (inhibited neurotransmitter
                > cholisteranase) albo Nerve growth factor
                Czy według Ciebie astma to choroba skóry? Bo astma też jest alergią.
                Alergia jest chorobą nie tylko skóry. Katar sienny to też alergia. Typowym
                objawem alergii jest napuchnięcie oczu, nadmierne łzawienie i szczypanie. Wiem,
                bo tak mam. I nie mam żadnych cholernych plomb.
                Alergia jest owszem reakcją również układu nerwowego, ale objawia się zmianami
                skórnymi, kaszlem, łzawieniem i katarem. A w plombach nie ma żadnej
                rtęci...boshe...jak ja czytam twoje wywody to ręce mi opadają...
                To może jestem fenomenem? Nie mam plomb a mam alergię!!!!
                Jezuuu, co za głupoty....szkoda gadać...
      • skynews Re: Brzydkie oczy 23.03.04, 21:24
        Hi Artur,
        pozartowalem naturalnie troche.
        Kawa i papierosy podczas siedzenia przed monitorem,to moze byc przyczyna.
        Wiosna,troche sportu na swiezym powietrzu,przynajmniej raz w tygodniu.
        Mi to pomoglo.
    • koktajl_molotowa nie częstotliwość odswierzania :) 23.03.04, 19:21
      zwiększ częstotliwość odchodzenia od kompa i czas przerw
      Oczka odpoczna, psychicznie poczujesz się lepiej (vitrual nie zastąpi reala, nie
      łudź się), poznasz nowych ciekawych ludzi.....
      same plusy
      • Gość: kell Re: nie częstotliwość odswierzania :) IP: *.cs.yorku.ca 23.03.04, 19:25
        taaa.. to tak latwo powiedziec jak sie komputer uzywa dla rozrywki, gorzej jak
        terminy pala i trzeba zarwac kilka nocy pod rzad:) wtedy, jakby mi ktos
        powiedzial "zrob sobie przerwe, odpocznij.." to chyba bym .... udusil na
        miejscu!:)))
        • koktajl_molotowa kell, zrób sobie przerwe, odpocznij 23.03.04, 19:35
          NIE BIJ!!!
          • Gość: przemcio Re: kell, zrób sobie przerwe, odpocznij IP: *.bochnia.pl / *.bochnia.pl 23.03.04, 21:44
            krople visine są uzależniające. stosowane w nadmiarze, nader często nie dają
            właściwego efektu. dzieje się wręcz odwrotnie. to nie mój wymysł, lecz słowa
            lekarza okulisty, do których osobiście się zastosowałem.
            • Gość: eressea brzydkie oczy IP: *.gorzow.mm.pl 23.03.04, 23:05
              Gość portalu: przemcio napisał(a):

> krople visine są uzależniające. stosowane w nadmiarze, nader często nie dają
              > właściwego efektu. dzieje się wręcz odwrotnie. to nie mój wymysł, lecz słowa
              > lekarza okulisty, do których osobiście się zastosowałem.

Ależ ja nie zachęcam do ich używania w nadmiarze (napisałam, że mają działanie
              doraźne). Mi dotychczas lekarz ich nie zalecił, ale są osoby zadowolone ze
              stosowania tych kropli.

Na przekrwione oczy dostałam jakąś zawiesine (była na recepte), krople Aquify i
              Pro-wzrok.
              Wydaje mi się konieczne używanie kropli zmniejszających tarcie miedzy gałką
              oczna a powieką, bo podczas pracy przy komputerze rzadziej się mruga i przez to
              oko się wysusza ( i nie ma odpowiedniej śliskości), a to przyśpiesza degenerację
              i starzenie się gruczołów łzowych a zapewne może także prowadzić do mikrourazów.

Jednak najlepszym rozwiązaniem jest monitor LCD :-)
              • Gość: madga Re: brzydkie oczy IP: *.nas1.honolulu1.hi.us.da.qwest.net 25.03.04, 02:04
                > Wydaje mi się konieczne używanie kropli zmniejszających tarcie miedzy gałką
                > oczna a powieką, bo podczas pracy przy komputerze rzadziej się mruga i przez
                > to oko się wysusza ( i nie ma odpowiedniej śliskości), a to przyśpiesza
                > degenerację i starzenie się gruczołów łzowych a zapewne może także prowadzić
                > do mikrourazów.

Gruczoly sie nie starzeja, podlegaja inflamacji!

>
                > Jednak najlepszym rozwiązaniem jest monitor LCD :-)

LCD (TFT thin film transistor flat panel) to progressive scan monitor
                ktory eliminuje flicker efekt!

Jest kilka technologi i trzeba unikac tak zwanych back light (indukowanie
                odbicia swiatla po przez neonowke)!

• noname67 Re: Brzydkie oczy 23.03.04, 22:10
      Polecam okłady ze świetlika lekarskiego. Rewelacja ! I oczywiście wizytę u
      okulisty.
    • mika_p Re: Brzydkie oczy 24.03.04, 00:09
      Ja też obstawiam wiosenną alergię - i nie mów, że nigdy nie miałeś, bo organizm
      może zareagować na to coś w powietrzu w każdej chwili.
      A siedzenie przy kompie, w strumieniu elektronów pełnym kurzu, dodatkowo
      podrażnia zmęczone pylkami oczy.
    • Gość: madga Re: Brzydkie oczy IP: *.nas1.honolulu1.hi.us.da.qwest.net 24.03.04, 20:02
      > Ostatnio mam niezbyt dobrze wyglądające oczy. Są przekrwione, a jak wyjdę na
      > dwór, to mi łzawią. Z samym wzrokiem nie mam problemów i nigdy nie miałem
      > (nie noszę okularów), ale to przekrwienie jest trochę denerwujące, gdy patrzę
      w lustro.

Jak wychodzisz na dwór to sa dwa czynniki, wiatr i zimne powietrze.
      Zimne powiertze jest suche, i nie nasycone, przyspieszajac odparowywanie.

Wiatr i zimne powietrze wysusza oczy natychmiasyowo i kanaly lzowe zaczynaja
      wydzielac lazy.

Zrob sobie kompressy z cieplej wody z sola albo z torebek z herbata i nie
      zawracaj sobie glowy lekarzami.

Jak cie przekrwienie denerwuje to nie patrz w lustro, i nie dlub w
      oczach.Zmien background monitora na czarny z zielonymi literami!
      Zmniejszysz effect flikera eliminujac biale swiatlo ktore amplifikuje
      scrolling effekt ekranu!

Ja mam inny bardzo powazny problewm z oczami.

Jak wezme dziewczyne do restauracji, to nastepnego ranka nie widze pieniedzy
      w portfelu dopoki nie pojde do banku, ale natychmiast widze dlugie wlosy w
      lozku. Musze szybko wyprac przescieradla zanim zona wroci zeby mi kredytow
      bankowych nie zepsula ....

• kell99 Re: Brzydkie oczy 24.03.04, 20:29
        no magda z ta dziewczyna to bedziemy tolerancyjni:)
        a porady to doslownie rodem z jakiejs 'pani domu' czy poradnika zaradnej gosposi:)

btw po jakiemu to?:)
        > Zmien background monitora na czarny z zielonymi literami!
        > Zmniejszysz effect flikera eliminujac biale swiatlo ktore amplifikuje
        > scrolling effekt ekranu!
        • Gość: Adam Krople do nosa,tylko krople do nosa :) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.03.04, 00:26
          A ja ,jak miałem przez długi czas przekrwione oczy, uzywałem kropli ze świetlika,chyba z 1,5 tyg. -nie przechodziło.Zdarzyło się wtedy,ze niechcacy wkropiłem sobie krople do nosa(leżały obok,nie popatrzyłem dobrze. Następnego dnia wszystko było już ok. Podejrzewam,że, skoro krople do nosa obkurczają naczynia krwionośne, w tym przypadku stało się podobnie.:)
          A tak na margimesie- o co chodziło z tą rtęcią w plombach? To jakiś składnik plomb, a jezeli tak,to czy jest we wszystkich plombach? W zasadzie mam trochę starych,czarnych.... a jak jest cicho,to słysze dzwonienie ! :)
          Powinienem się bać?
          • Gość: olo Re: Krople do nosa,tylko krople do nosa :) IP: *.icpnet.pl 25.03.04, 00:29
            Rtec jest uzywana przy zarabianiu amalgamatu - metalowych(srebrnych) plomb.
            Jednak jej ilosc jest nieporownywalnie mniejsza od ilosci rteci przyjmowanej
            wraz z pokarmem itp.
            • Gość: madga Re: Krople do nosa,tylko krople do nosa :) IP: *.nas1.honolulu1.hi.us.da.qwest.net 25.03.04, 01:50
              Gość portalu: olo napisał(a):

> Rtec jest uzywana przy zarabianiu amalgamatu - metalowych(srebrnych) plomb.
              > Jednak jej ilosc jest nieporownywalnie mniejsza od ilosci rteci przyjmowanej
              > wraz z pokarmem itp.

Znow rabiesz glupoty ktore od lat sk---syny straja sie wbic ludziom w glowe.

Rtec jest trucizna NEYUROTOKSYCZNA daizlajaca na system nerwowy i jest
              skladowana w tluszczach i w mozgu!

Jeszcze mi powiedz ze RYBY maja rtec!
              Przeciez ta banda IDIOTOW stara sie uciec od odpowiedzialnosci za masowe
              zatrucie spoleczenstwa rtecia w srebrnych plabach.

Jak rozmawiasz z EKSPERTEM to sluchaj, bo innaczej sie niczego nie nauczysz !

Poczytaj sobie to sie odswiezysz intelektualnie:

melisa.org
              amalgam.org
              www.toxicteeth.net
              cfspages.com
              www.bioprobe.com/ReadNews.asp?article=47
              www.bioprobe.com/ReadNews.asp?article=36
              www.bioprobe.com/ReadNews.asp?article=42
              www.bioprobe.com

Najwiekszy scam medyczny w USA to diagnosa zatrucia rtecia .... jako
              MENOPAUSE! ukrywanie prawdy ze Erectile dysfunction Disorder to wlasni
              zatrucie rtecia ze "srebrnych plab", i wpieranie ludzion ze Carpal Tunel to
              jest repoetitive stress injury zamiast poeiedziec prawde ze jest to zatrucie
              rtecia ($ 10,000 za operacje kazdego nadgarstka i ... nic nie pomoglo ...) !

Lekarze to najwieksi BANDYCI i zlodzieje!

• Gość: wredny Re: Krople do nosa,tylko krople do nosa :) IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 25.03.04, 15:00
                Ale Cie opetalo - ciagle rtec i rtec ,lekarze do du..y itd
                Epatujesz nas swoja "wiedza" medyczna a jednoczesnie negujesz ta wiedze.
                To jak wreszcie jest - masz inne zrodla wiedzy niz wszyscy pozostali ??
                Moze to frustracja - nie bylo dane zostac lekarzem mimo staran ?
                • Gość: madga Re: Krople do nosa,tylko krople do nosa :) IP: *.nas1.honolulu1.hi.us.da.qwest.net 25.03.04, 19:42
                  wredny napisał(a):

> Ale Cie opetalo - ciagle rtec i rtec ,lekarze do du..y itd
                  > Epatujesz nas swoja "wiedza" medyczna a jednoczesnie negujesz ta wiedze.
                  > To jak wreszcie jest - masz inne zrodla wiedzy niz wszyscy pozostali ??
                  > Moze to frustracja - nie bylo dane zostac lekarzem mimo staran ?

Nie dosc ze jestes WREDNY to w dodatku GLUPI!
                  • Gość: wredny zawiodlem sie !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.04, 22:03

> Nie dosc ze jestes WREDNY to w dodatku GLUPI!

Oj nieladnie.
                    Taka wiedza i wyksztalcenie a taka przyziemna napasc.
                    Nie stac Cie na cos bardziej oryginalnego ?
                • Gość: madga Re: Krople do nosa,tylko krople do nosa :) IP: *.nas1.honolulu1.hi.us.da.qwest.net 25.03.04, 20:01
                  wredny napisał(a):

> Ale Cie opetalo - ciagle rtec i rtec ,lekarze do du..y itd
                  > Epatujesz nas swoja "wiedza" medyczna a jednoczesnie negujesz ta wiedze.
                  > To jak wreszcie jest - masz inne zrodla wiedzy niz wszyscy pozostali ??
                  > Moze to frustracja - nie bylo dane zostac lekarzem mimo staran

A "nie bylo dane zostac" to w jakim jezyku?

Chamskim, chlopskim czy komunistycznym?

Takich glupkow jak ty to ja na wage jak mieso moge kupic ... ale
                  pytanie co bym z tym robil?

Trzymal jako stadlo zaplodowe dla ludzi mentalnie uposledzonych?
                  Tylko bys zarl, zanieczyszczal powietrze i sral.

Widac ze chamstwo nadal dostaje punkty za pochodzenie aby ich wpychac na
                  uczelnie ....

Sczegolnie jak zarabiam 5 razy tyle co lekarz w USA to oczywiscie to musi
                  byc frustracja - nie bylo mi dane aby zostac glupim lekarzem mimo twoich
                  staran ....

Ciemniaka poznaje sie po jego ciemnocie!

Ty masz prawo wedlug KONSTYTUCJI aby byc terminalnie glupim, tego ci
                  nikt nie odbierze! Ja nie musze sie tym podniecac.
                  • Gość: wredny Re: Krople do nosa,tylko krople do nosa :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.04, 22:36

> A "nie bylo dane zostac" to w jakim jezyku?

W takim samym jak Twoje > " nie bylo mi dane aby zostac.. " ponizej

> Chamskim, chlopskim czy komunistycznym?

Widac znasz te jezyki doskonale - poliglota ze hej.

> Takich glupkow jak ty to ja na wage jak mieso moge kupic ... ale
                    > pytanie co bym z tym robil?
                    > Trzymal jako stadlo zaplodowe dla ludzi mentalnie uposledzonych?
                    > Tylko bys zarl, zanieczyszczal powietrze i sral.

Na dodatek masz taki talent literacki, ze nie tylko Fredro "wysiada".
                    Co do tego "zarcia" i "srania" to mam dobra rade.Gdybys czasem po zarciu
                    puscil baka ( to naturalne - jako znawca medycyny chyba o tym wiesz ? )a nie
                    dusil go w sobie to by Ci dobrze zrobilo nie tylko na glowe.

> Ciemniaka poznaje sie po jego ciemnocie!

Zgadzam sie - wystarczy poczytac Twoje posty.

> Ty masz prawo wedlug KONSTYTUCJI aby byc terminalnie glupim, tego ci
                    > nikt nie odbierze! Ja nie musze sie tym podniecac.

No to witaj w klubie - wszak KONSTYTUCJA obejmuje wszystkich.

• Gość: magda Re: Brzydkie oczy IP: *.nas1.honolulu1.hi.us.da.qwest.net 25.03.04, 01:53
          kell99 napisał:

> no magda z ta dziewczyna to bedziemy tolerancyjni:)

> a porady to doslownie rodem z jakiejs 'pani domu' czy poradnika zaradnej
          > gospos i:)

Aby gospodyni dala dobre porady to ja trzeba wpierw przeciagnac miedzy
          przescieradlami!
          >
          > btw po jakiemu to?:)

> > Zmien background monitora na czarny z zielonymi literami!
          > > Zmniejszysz effect flikera eliminujac biale swiatlo ktore amplifikuje
          > > scrolling effekt ekranu!

To po Chinsku !
          • koktajl_molotowa to prawda co mówią o Polakach 25.03.04, 01:56
            każdy z nas to lekarz
            Nic dziwnego, że medycyna u nas leży ;)
            • Gość: madga Re: to prawda co mówią o Polakach IP: *.nas1.honolulu1.hi.us.da.qwest.net 25.03.04, 02:15
              koktajl_molotowa napisał:

> każdy z nas to lekarz
              > Nic dziwnego, że medycyna u nas leży ;)

Tak medycyna sie zawsze rozklada!

Dwoch najbardziej znanych lekarzy to Chinczycy:

Jeden to doktor Och, a drugi doktor Ach!

A ich nauczyciel jak zawsze to doktor to Szerzejski.

• Gość: Adam Re: to prawda co mówią o Polakach IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.03.04, 02:25
                A w białych plombach tego nie ma? Po ilu latach to przestaje byc niebezpieczne?..chyba nie będę sobie usuwał tych plomb na nowe..hmh..a moze powinienem?
              • Gość: wredny Re: to prawda co mówią o Polakach IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 25.03.04, 15:04

> Tak medycyna sie zawsze rozklada!
                > Dwoch najbardziej znanych lekarzy to Chinczycy:
                > Jeden to doktor Och, a drugi doktor Ach!
                > A ich nauczyciel jak zawsze to doktor to Szerzejski

Mnie rozklada taki belkot intelektualny - klania sie Wałęsa i Lepper
                • Gość: madga Re: to prawda co mówią o Polakach IP: *.nas1.honolulu1.hi.us.da.qwest.net 25.03.04, 19:40
                  wredny napisał(a):

> Mnie rozklada taki belkot intelektualny - klania sie Wałęsa i Lepper

Ciebie rozklada wlasna glupota !
                  To takie typowe dla wielu Polakow szczegolnie z Polskich uczelni!

Jak ktos tuman to ECHO na sieci slychac ...

• Gość: wredny Re: to prawda co mówią o Polakach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.04, 22:47

> Jak ktos tuman to ECHO na sieci slychac ...

Niepotrzebnie to piszesz - slysze doskonale ( ale W sieci).
                    • Gość: madga Re: to prawda co mówią o Polakach IP: *.nas1.honolulu1.hi.us.da.qwest.net 26.03.04, 02:53
                      wredny napisał(a):

> Niepotrzebnie to piszesz - slysze doskonale ( ale W sieci).

Dobry masz sluch chyba dlatego ze masz za malo rteci w zebach !

• Gość: Polak Re: to prawda co mówią o Polakach IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.03.04, 00:12
                    1. "polskich",jak widać, pisze się małą literą
                    2.> Ciebie rozklada wlasna glupota !
                    > To takie typowe dla wielu Polakow szczegolnie z Polskich uczelni!

Rzeczywiście, polskie uczelnie nie uczą takiego fenomenalnego makaronistycznego języka, jakim ty się posługujesz. Gratulacje. Na pewno zostałeś wykształcony na wspaniałych uczelniach amerykańskich o wspaniałym poziomie. Pozazdrościć. Efekty widać od razu.
                    3. Konkludując dwa powyższe wątki- wara od Polski, zostań tym swoim Amerykaninem i udzielaj się na forach amerykańskich. Aby wyrazić się jasno i byś zrozumiał, powiem po ang. "you're almost pathetic" z tym twoim sposobem of speech. Jesteś prawie jak Meriusz Mex Kelonkeł z Niu Jork, Menheten.
                    4. Pomyśl,że to może ty ulegasz amerykańskiej propagandzie. Nie-żelazne plomby są przecież tańsze, a nowy ruch niedouczonych amerykańskich dentystów chce się dorobić,ludzie będą masowo wymieniać plomby. Tak jak mówiłeś-im chodzi tylko o kasę. Wiesz ile pieniędzy będzie,gdy ludzie spanikuja?

4. To na tyle...i przestań się tak wyżywać na innych. Miałeś jakieś ciężkie przejścia czy co? Biorąc pod uwagę skalę molestowań na nieletnich w USA,może i doktorzy mają w tym swój udział. Może tu cię boli? Sorry za złośliwość, po prostu mnie wkurzyłeś. Easy dude ;P
                    • Gość: madga Re: to prawda co mówią o Polakach IP: *.nas1.honolulu1.hi.us.da.qwest.net 26.03.04, 02:41
                      Polak napisał(a):
                      > 1. "polskich",jak widać, pisze się małą literą

Ty sobie pisz jak ty chcesz a ja bede jak mi sie podoba!

Polak napisał same BZDURY!

Swiecisz swoja CIEMNOTA!

> Pomyśl,że to może ty ulegasz amerykańskiej propagandzie. Nie-żelazne plomby
                      > są przecież tańsze, a nowy ruch niedouczonych amerykańskich dentystów chce
                      > się dorobić,ludzie będą masowo wymieniać plomby. Tak jak mówiłeś-im chodzi
                      > tylko o kasę. Wiesz ile pieniędzy będzie,gdy ludzie spanikuja?

Znow walisz w banie!

Wiesz ile pieniedzy ludi kosztuje NIESPRAWNOSC jako inwalidzi z powodu
                      zatrucia plabami z rteci?

Jak nie masz podstaw naukowych to nie warcz!
                      poczytaj sobie tumanie co EXPERCI ci na to mowia i jak bandyci ich
                      zwalczaja!

Expertci:

www.bioprobe.com
                      www.amalgam.org
                      www.toxicteeth.net
                      cfspage.com
                      www.garynull.com/Documents/Dental/Amalgam/MercuryDental0902Pt3.htm
                      Bandyci (American Dental Association - Zwiazek zawodowy Dentystow)

www.ada.org
                      www.ada.org/prof/advocacy/legal/khorrami.asp
                      www.ada.org/prof/resources/topics/amalgam.asp
                      Squrwysyny sie bronia bo NIE chca placic!

The ADA filed legal briefs in which it abdicated any responsibility for the
                      damage done by mercury amalgams in:

Tolhurst v. Johnson & Johnson, a California lawsuit in which a dental patient
                      sued his dentist, two amalgam manufacturers, a distributor and the ADA itself.
                      The brief stated:

"The ADA owes no legal duty of care to protect the public from allegedly
                      dangerous products used by dentists.

The ADA did not manufacture, design, supply, or install the mercury-containing
                      amalgams. The ADA does not control those who do.

The ADA's only alleged involvement was to provide information regarding its
                      use. Dissemination of information relating to the practice of dentistry does
                      not create a duty of care to protect the public from potential injury."

Jak nie wiesz o czym mowisz to SLUCHAJ moze sie czegos nauczy twoj
                      zakuty rycerski LEB!
                      • Gość: Polak Re: to prawda co mówią o Polakach IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.03.04, 03:29
                        > Ty sobie pisz jak ty chcesz a ja bede jak mi sie podoba!

No...tyle,że ja nie piszę jak chcę,ale tak,jak powinno się pisać wg zasad
                        polskiej ortografii. Oczywiście- TY możesz pisać jak chcesz, przecież jesteś z
                        Emerika...co ja tam wiem...i oczywiscie ty mozesz bluzgac na innych,że xoś
                        napisali niestylistycznie(chociaż wcale tak nie było cwaniaku).

2. Jednak to ty jesteś ograniczonym idiotą. Przykład? Jestem lekarzem...nie
                        idzie mi interes... Myslę sobie..cholera...co robić? W moim szpitalu mało osób
                        chce się leczyć,szpital ponosi straty,a mamy przecież najnowocześniejszy sprzęt
                        (i najdroższy). Szpital nasz jest prywatny,za nasze usługi się płaci...Hmh....
                        Zakładam z kolegami po fachy organizację np KWWOP (Kij Wam W Oko Pacjenci).
                        Robimy strone internetową. Piszemy,że pole magnetyczne wytwarzane przez sprzęt
                        konkurencyjnego, popularnego szpitala, powoduje choroby i kalectwo. Wymyslamy
                        dowody...mówimy ,że promieniuja bardzo, zwiazek zawarty w stopach użytych do
                        produkcji tych urzadzeń jest rakotwórczy i np powoduje Parkinsona. Naszą stronę
                        czyta taka Magda czy Madga i mówi "Łooo, to pewnie jacyś eksperci. Ale
                        zdemaskowali tamtych drani.... idę napisać o tym na forum Gazety!!!!
                        Wszyscy,którzy w to nie wierzą lub oponują, to idioci.

Wystarczająco obrazowy przykład?

BTW: Ja myślę,że powinieneś udać się do psychiatry. Z takim zachowaniem i
                        bluzganiem na innych to jednak musi mieć zwiazek jakaś choroba
                        psychiczna...Hmh...ja bym powiedział,że to kompleks mniejszości..tak.
                        Jak wrócisz,to powiedz mi czy zgadłem.
                        Zaraz...a moze po prostu za dużo żresz tych hamburgerów i innego fastfoodu?
                        • Gość: madga Re: to prawda co mówią o Polak .... IP: *.nas1.honolulu1.hi.us.da.qwest.net 26.03.04, 04:11
                          Polak napisał(a):

> No...tyle,że ja nie piszę jak chcę,ale tak,jak powinno się pisać wg zasad
                          > polskiej ortografii. Oczywiście- TY możesz pisać jak chcesz, przecież jesteś z
                          > Emerika...co ja tam wiem...i oczywiscie ty mozesz bluzgac na innych,że xoś
                          > napisali niestylistycznie(chociaż wcale tak nie było cwaniaku).

A co to jest ortografia?
                          Czy to jakas choroba Polska?

> 2. Jednak to ty jesteś ograniczonym idiotą. Przykład? Jestem lekarzem...nie
                          > idzie mi interes... Myslę sobie..cholera...co robić? W moim szpitalu mało osób
                          > chce się leczyć, szpital ponosi straty,a mamy przecież najnowocześniejszy
                          > sprzęt (i najdroższy). Szpital nasz jest prywatny, za nasze usługi się
                          > płaci...Hmh....

Dziekuje, nareszcie wiem ze ja jestem idota a ty jestes lekarzem.
                          No wlasnie jak jestes lekarzem, to sie nie dziwie ze jestes tak otumaniony
                          bo przedewszystkim uczys sie epidemiologii a nie toksykologi i
                          neurotoksykologii.

> Zakładam z kolegami po fachy organizację np KWWOP (Kij Wam W Oko Pacjenci).
                          > Robimy strone internetową. Piszemy,że pole magnetyczne wytwarzane przez sprzęt
                          > konkurencyjnego, popularnego szpitala, powoduje choroby i kalectwo. Wymyslamy
                          > dowody...mówimy ,że promieniuja bardzo, zwiazek zawarty w stopach użytych do
                          > produkcji tych urzadzeń jest rakotwórczy i np powoduje Parkinsona.

Przede wszystkim od lat wiadomo ze Parkinson's jest spowodowany po przez
                          rtec!
                          Pierwszy raz to potwierdzono po masowym zatruciu rtecia w Minamata Bay
                          Japan rtecia po przez Chisso Corporation w 1932-1959 (1968) latach.

poczytaj sobie to sie moze wreszcie czegos nauczysz:
                          www.wws.princeton.edu/cgi-bin/byteserv.prl/~ota/disk2/1990/9031/9031.PDF
                          "Finally, in July 1959, researchers from Kumamoto University
                          concluded that organic mercury was the cause of the "Minamata
                          Disease". A number of committees, of which Chisso Corporation
                          employees were members, formed to research the problem. The
                          committees denied this information and refuted the direct link of
                          mercury to the strange disease. Finally, Dr. Hosokawa performed
                          concealed cat experiments in front of the Chisso Corporation
                          management, and illustrated the affects of mercury poisoning by
                          feeding the cats acetaldehyde. Dr. Hosokawa was the first person
                          who made a valiant effort in proving to Chisso Corporation that
                          they were the ones accountable for the mercury poisoning. After
                          the meeting with Chisso officials, Dr. Hosokawa was restricted from
                          conducting any further research or experiments, and his findings
                          were concealed by the corporation.

It was later determined in court that Chisso Corporation
                          consistently polluted the waster of Minamata Bay from 1932-1968.
                          .... In 1993, almost forty years later, victims were still being compensated for
                          damages."

www.american.edu/TED/MINAMATA.HTM
                          www.nimd.go.jp/archives/english/tenji/e_corner/qa5/5top.html
                          www.nimd.go.jp/archives/english/tenji/e_corner/qa5/q4.html
                          >Naszą stronę czyta taka Magda czy Madga i mówi "Łooo, to pewnie jacyś
                          > eksperci. Ale zdemaskowali tamtych drani.... idę napisać o tym na forum
                          > Gazety!!!!

Blazen!

> Wszyscy,którzy w to nie wierzą lub oponują, to idioci.

Tu sie mozemy zgodzic bez dyskusjii!
                          >
                          > Wystarczająco obrazowy przykład?
                          >
                          > BTW: Ja myślę,że powinieneś udać się do psychiatry. Z takim zachowaniem i
                          > bluzganiem na innych to jednak musi mieć zwiazek jakaś choroba
                          > psychiczna...Hmh...ja bym powiedział,że to kompleks mniejszości..tak.

A ile moge zarobic leczac tego psychiatre?

> Jak wrócisz,to powiedz mi czy zgadłem.
                          > Zaraz...a moze po prostu za dużo żresz tych hamburgerów i innego fast foodu?

Jaki masz dowod na to ze ja żre hamburgery i inne fastfoodu (ortografia!)!

A moze ty przeciazyles swoj mozg i sie przegrzal i takie blazenskie
                          glupoty klepiesz?
                          To takie szczeniece wypowiedzi! Zeczywiscie musisz byc lekarzem!
                          Dr. Dumb ...
                          • Gość: Polak Re: to prawda co mówi Polak .... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.03.04, 04:31
                            Ech....ciężko myślisz..naprawdę...nawet nie zauważyłeś,że to był przykład.
                            Jesteś niepoprawnym zakompleksionym małym ludzikiem.
                            Nie mówiłbym nic,gdybyś nie bluzgał...ale jestes złośliwą małpą stary.
                            Ja ci radzę przestudiować bardzo dokładnie inną stronę:
                            www.toya.net.pl/~kazzie/flash/youare.swf
                            Życzę owocnej lektury i chwili refleksji.
                            aha,twoje wypowiedzi bardzo mnie rozbawiły. Dzięki chwilę rozrywki :)
                            Po prostu WODZU PROWADŹ...a Balcerowicz musi odejść ;)
                            • Gość: madga Re: to prawda co mówi Polak .... IP: *.nas1.honolulu1.hi.us.da.qwest.net 26.03.04, 05:00
                              Polak napisał(a):

> Ech....ciężko myślisz..naprawdę...nawet nie zauważyłeś,że to był przykład.

Poco sie forsowac?
                              Ja nie mysle jak mi za to nie placa!

> Nie mówiłbym nic, gdybyś nie bluzgał ... ale jestes złośliwą małpą stary.
                              Ja nie bluzgam a ty blaznie warczysz!
                              Widze ze ty musisz byc kuzynem Darwina!
                              On byl pierwszy, a ty nastepny .... i wszystkich według siebie teraz oceniasz!
                              Złośliwy bo ciebie rozłośćiło?
                              Tylko nie stara, a ... doswiadczony!

> aha,twoje wypowiedzi bardzo mnie rozbawiły.
                              > Dzięki chwilę rozrywki :)
                              > Po prostu WODZU PROWADŹ...a Walcorobisz musi odejść ;)

Pamietaj ze OSIOL ma dlugie uszy, bo ma maly rozum, a glowa byc musi tez
                              balansowana!

To wypij sobie komunistyczny toast ze srebrnymi kuleczkami na dnie, i
                              zagryz bananem na moje konto, od razu sie lepiej poczujesz jak cos
                              dostaniesz za darmo. Wtedy bedziesz sie dopiero bawic jak nowo umałpiony.

No to chlup w ten glupi małpi dziob!

Przyzekam,
                              Czek ci wysle pocztą!

• Gość: zgryzliwy Re: to prawda co mówi Polak .... IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 26.03.04, 19:43

Ale cie gosciu zdrowo porabalo.
                                Masz kompleks zwiazany z zebami ? - pewnie ktos nie zdzierzyl sluchajac twoich
                                madrosci i wypie.....ł ci wszystkie zeby.

> Ja nie mysle jak mi za to nie placa!

Nie odwracaj kota ogonem,powinienes napisac tak :
                                Mnie nie placa ,bo ja nie mysle !

• Gość: madga Re: to prawda co mówi Polak .... IP: *.nas1.honolulu1.hi.us.da.qwest.net 26.03.04, 21:30
                                  Gość portalu: zgryzliwy napisał(a):
                                  >
                                  > Nie odwracaj kota ogonem,powinienes napisac tak :
                                  > Mnie nie placa ,bo ja nie mysle !

Tak TOBIE nie placa jak udajesz ze pracujes. Tobie nie placa bo nie myslisz.

A roznica jest taka ze:

Ja nie mysle jak mi za to nie placa!
                                  • Gość: Polak Re: to prawda co mówi Polak .... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.03.04, 23:21
                                    Ziew...ale jestes nudny....
                                    Przyznałeś mi jednak w koncu rację...w temacie :P

PS : To ciekawe,że nie myslisz, jak Ci za to nie płacą....hmh...wyłączasz mózg
                                    wtedy? Gratulacje. Rozumiem,że nikt nie płaci Ci za wypowiedzi na tym forum,a
                                    więc mozemy skonkludować,że cały ten twój wywód to był jeden wielki bełkot.
                                    Rzeczywiście...nie myslisz, bo nawet w najmniejszym stopniu nie umiesz wyczuć
                                    ironii... No..ale nie płacą ci za to,więc co ja tu będę duzo gadał...
                                    Po prostu pomysl czasem samodzielnie..nie mediami itp
                                    Zmień lepiej podejscie do swiata i ludzi...dobrze ci radzę...
                                    Dzięki za porównanie do Darwina. On czegoś dokonał, do dzisiaj jest cytowany.
                                    Ale co tam, ewolucjoniści to też pewnie debile, więc po co wspominać o tym...ech
                                    Jeszcze takich wypowiedzi,jak twoje, na tym forum nie widziałem...oby było ich
                                    jak najmniej ,bo obniżają poziom...i tak coraz niższy. ;p Rtęc twoim wrogiem!

Hmh...wracając do autora wątku:) Ja radzę uzyc jakiś kropel homeopatycznych,
                                    trochę więcej pochodzić na świeżym powietrzu... jeść więcej warzyw i owoców,bo
                                    na kondycje oczu,jak i całego organizmu, wpływ może mieć takze niedobór witamin
                                    i skł. min. w związku z przesileniem zimowo-wiosennym. Mozna otwierac okno,bo
                                    jest coraz cieplej..ew. włączyć jakis jonizator- jakosc powietrza tez moze mieć
                                    wpływ. Przepraszam za odejscie od tematu :P
                                    • Gość: madga Polak jak zwykle piepszy! IP: *.nas1.honolulu1.hi.us.da.qwest.net 27.03.04, 20:31
                                      Przyznałeś mi jednak w koncu rację...w temacie :P

> PS : To ciekawe, że nie myslisz, jak Ci za to nie płacą....hmh...wyłączasz
                                      mózg wtedy?

Mozgu nie trzeba przeciazac. Puszczam go na wolne kolo. Promieniujesz
                                      blyskotliwa glupota.

> Gratulacje. Rozumiem,że nikt nie płaci Ci za wypowiedzi na tym forum,a
                                      więc mozemy skonkludować,że cały ten twój wywód to był jeden wielki bełkot.

Na tym forum zacytowalem ci mnaukowe artykuly, i to nie wymaga myslenia.
                                      Jezeli chodzi o belkot to dopoki nie przedstawisz obiektywnych artykolow
                                      naukowych ... to to jest wlasnie belkot szczeniaka.

> Rzeczywiście...nie myslisz, bo nawet w najmniejszym stopniu nie umiesz wyczuć
                                      ironii...

Ironi sie nie wyczuwa. Ty co prawda wyczuwas swoj konie i go masujesz kiedy
                                      piszesz te glupoty.

> No..ale nie płacą ci za to, więc co ja tu będę duzo gadał...

Prymitywni ludzie jak ty gadaja. Ja prowadze dyskusje w tym momencie z
                                      IMBECYLEM.

> Po prostu pomysl czasem samodzielnie.. nie mediami itp
                                      Zawsze myslalem samodzielnie a nie tak powtarzalem jak komunisci.

> Zmień lepiej podejscie do swiata i ludzi...dobrze ci radzę...

Dlaczego mial bym zmienic podejscie do swiata i do ludzi?
                                      Ani komunista ani terrrorysta nie planuje zostac.

> Dzięki za porównanie do Darwina. On czegoś dokonał, do dzisiaj jest cytowany.
                                      Tak Darvin przyznal sie ze byl pierwszym ktory pochodzil od malpy. Czyzbs
                                      potwirdzal ze jestes drugi?
                                      Chcesz BANANA?

> Ale co tam, ewolucjoniści to też pewnie debile, więc po co wspominać o
                                      tym...ech

Nie wiem nigdy nie spotkalem produktow evolucjii, po za ogladaniem twoich
                                      przodkow w ZOO.

> Jeszcze takich wypowiedzi, jak twoje, na tym forum nie widziałem...oby było
                                      ich jak najmniej, bo obniżają poziom...i tak coraz niższy.

Coz jak ty mozesz pisac jak jestes slepy? Jak masz zakuty komunistyczny
                                      malomieszczanski leb to inni musza sie ponizyc i zejsc na twoj poziom z
                                      nauka ktora nazywa sie LOPATOLOGIA.
                                      Tobie trzeba LOPATA, bo innaczej to w ten glupi leb nic nie przejdzie po
                                      przez blood brain barrier!

> Rtęc twoim wrogiem!

Rtec jest najgorszym wrogiem wszystkich. Czego ty jeszcze nie odkryles bo
                                      masz zakuty rycerski leb.

> Hmh...wracając do autora wątku:)
                                      > Ja radzę uzyc jakiś kropel homeopatycznych, trochę więcej pochodzić na
                                      > świeżym powietrzu... jeść więcej warzyw i owoców, bo na kondycje oczu, jak i
                                      > całego organizmu, wpływ może mieć takze niedobór witamin i skł. min. w
                                      > związku z przesileniem zimowo-wiosennym.

Przedewasystkim homeopatioa to nauka o ziolach. Ze krople pomoga to ja
                                      watpie, ale nie zaszkodza. Warzywa i owoce zwiekszaja kwasote organizmu,
                                      wiec nie pomoga. Warzywa i owoce sa zatrute srodkami chemicznymi
                                      (pesticides i aminowce) i niestety nadal opadami radioaktywnymi
                                      z "Czernobylu".

Tu potrzebne sa witamina A, B D! Te witaminy sa wlasnie w TRANIE!,
                                      rybie, masle, mleku, i jak zawsze w czerwonym miesie (wolowym).

Najwazniejsze jest picie duzej ilosci wody (nie chlorowanej!)
                                      Woda jest zrodlem lez w organizmie. Niestety woda w polsce jest zatruta, i
                                      dlatego wiekszosc produktow rolniczych w Polsce jest zatruta ta woda!

> Mozna otwierac okno, bo jest coraz cieplej..ew. włączyć jakis jonizator-
                                      > jakosc powietrza tez moze mieć wpływ. Przepraszam za odejscie od tematu :P

Okno mozna otwierac jak jest zimno. Powietrze zdrowsze bo trucizny w
                                      zimnej temperaturze nie sa aktywne.

Jak chcesz dawac lektury to nabadz wpierw podstawy intelektualne
                                      zamiast walic w kubel.

Zawisc i glupota to sa cechy komunistyczne a nie podstawy naukowe do
                                      przekazywania mlodszym pokoleniom.
                                      • Gość: wredny od innej malpy ????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.04, 01:10

> Mozgu nie trzeba przeciazac. Puszczam go na wolne kolo. Promieniujesz
                                        > blyskotliwa glupota.

miales Syrene albo Wartburga ?

> Tak Darvin przyznal sie ze byl pierwszym ktory pochodzil od malpy. Czyzbs
                                        > potwirdzal ze jestes drugi?
                                        > Chcesz BANANA?

to Darwin a myslalem ze Adam byl pierwszy ???

> Nie wiem nigdy nie spotkalem produktow evolucjii, po za ogladaniem twoich
                                        > przodkow w ZOO.

to "evolucja" cos produkuje ?

> Rtec jest najgorszym wrogiem wszystkich. Czego ty jeszcze nie odkryles bo
                                        > masz zakuty rycerski leb.

noooo widac ze znasz to z autopsji

> Przedewasystkim homeopatioa to nauka o ziolach.

gowno sie znasz - poczytaj naukowcu od siedmiu bolesci
                                        wiem.onet.pl/wiem/01294a.html
                                        > Woda jest zrodlem lez w organizmie. Niestety woda w polsce jest zatruta, i
                                        >
                                        > Okno mozna otwierac jak jest zimno. Powietrze zdrowsze bo trucizny w
                                        > zimnej temperaturze nie sa aktywne.
                                        >
                                        > Jak chcesz dawac lektury to nabadz wpierw podstawy intelektualne
                                        > zamiast walic w kubel.

to juz nawet nie jest belkot - a napewno nie intelektualny

PS
                                        mozesz zdradzic od kogo (albo czego) pochodza tacy jak TY ?

• Gość: Lucar Re: to prawda co mówi Polak .... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.03.04, 21:19
                                      Ludzie, czy nie widzicie, ze ten cały magda to jest psychopata!!! Dyskutując z
                                      nim tylko go nakręcacie, a o to mu chodzi! Szkoda zdrowia!

Pozdr
                                      Lucar
                    • Gość: madga Re: to prawda co mówią o Polakach IP: *.nas1.honolulu1.hi.us.da.qwest.net 26.03.04, 03:16
                      Polak wyjekał(a):

) 4. Pomyśl,że to może ty ulegasz amerykańskiej propagandzie. Nie-żelazne
                      ) plomby są przecież tańsze, a nowy ruch niedouczonych amerykańskich dentystów
                      ) chce się dorobić,ludzie będą masowo wymieniać plomby. Tak jak mówiłeś-im
                      ) chodzi tylko o kasę. Wiesz ile pieniędzy będzie,gdy ludzie spanikuja?

Tylko Amerykanskich?

http://www.melisa.org/archive/index.html

Spanikuja?
                      http://www.melisa.org/articles/index.html

Health observations before and after amalgam removal
                      Dr.med.dent. Paul Engel, Lyss-Strasse 24, 2560 Nidau, Switzerland
                      Dr Engel was asked by 90 of his patients to replace their dental amalgams with
                      another material - mostly composites and compomere. In this article, he reports
                      how their health was affected afterwards.

http://www.melisa.org/articles/engel-e.pdf

http://www.melisa.org/articles/biomark2.pdf

THE DANGERS OF MERCURY

Increasingly, the ADA's pro-mercury position runs counter to scientific
                      evidence proving amalgam's dangers. As far back as 1980 the World Health
                      Organization (WHO) identified elemental mercury vapor (the form leached by
                      amalgam) as one of the two most hazardous types of mercury to human health.
                      Research has shown that chronic exposure to small amounts of mercury can affect
                      everything from the nervous and immune systems to brain and kidney functioning.

Pamietaj ze spragnionego OSLA mozna przyprowadzic do zrodla wody, utopisz
                      squrwysyna a nie zmusisz aby wypil!

Czy twoja GLUPOTE tez mozna leczyc?

DEATH BY MEDICINE Is the American medical system the leading cause of injury
                      and death in the US?
                      Death by Medicine

Gary Null PhD, Carolyn Dean MD ND, Martin Feldman MD
                      Debora Rasio MD, Dorothy Smith PhD

November 2003

http://www.garynull.com/Article.aspx?
                      Article=/documents/iatrogenic/deathbymedicine/deathbymedicine1.htm

http://www.garynull.com/Article.aspx?
                      Article=/documents/iatrogenic/deathbymedicine/deathbymedicine1.htm

http://www.garynull.com/

http://www.garynull.com/Documents/Dental/Amalgam/MercuryDental0902Pt1.htm

http://www.garynull.com/Documents/Dental/Amalgam/MercuryDental0902Pt2.htm

http://www.garynull.com/Documents/Dental/Amalgam/MercuryDental0902Pt3.htm

A 1995 animal study by Lorscheider, Vimy and Summers adds further credibility
                      to the Alzheimer's-mercury connection. It revealed that mercury vapor interacts
                      with brain tubulin and disassembles microtubules that maintain neurite
                      structure. Thus, ionic mercury can alter a neurochemical reaction involved with
                      maintaining neuron membrane structure. This results in the formation
                      of "neurofibrillary tangles," which are a characteristic feature of brain
                      tissue from Alzheimer's patients.7

A later experiment by Lorscheider and Vimy in collaboration with Dr. Haley of
                      the University of Kentucky's Lucille Markey Cancer Center builds on this
                      discovery. Rats were exposed to carefully controlled dosages of mercury vapor
                      mimicking the levels found in the mouths of people with a high number of
                      amalgam fillings. The rats deteriorated very quickly, developing brain lesions
                      identical to those found in human Alzheimer's disease patients.8

According to the ADA's Code of Ethics, any dentist who removes a serviceable
                      amalgam filling from a nonallergic patient for the purpose of removing toxic
                      substances (such as mercury) from the body is acting unethically. The ADA's
                      edict specifies that the treatment is improper when it is "performed solely at
                      the recommendation or suggestion of the dentist."29

MELISA® LIBRARY

In this fast-expanding section of our web site, we reprint peer-reviewed and
                      other medical documents on both the MELISA® test and metal allergy. We offer
                      four sections, of summarised and full articles:

1. MELISA® Eleven full medical articles, in PDF format (see below)
                      2. METAL ALLERGY Abstract summaries, relating to MELISA® and metal allergy
                      3. FULL ARTICLES Related articles, reprinted in full
                      4. ABSTRACTS Fuller list of articles, but in abstract summary form only

For thimerosal and mercury in vaccines, our Hot Topics section has a list of
                      reviews and articles.

--------------------------------------------------------------------------------

NEW ENTRY! Mercury-Specific Lymphocytes: An indication of Mercury Allergy in
                      Man
                      Vera D.M. Stejskal, Margit Forsbeck et al., Journal of Clinical Immunology,
                      Vol. 16, No 1, 1996
                      In this study, 18 patients with oral lichen planus (OLP), adjacent to amalgam
                      fillings, were tested in vitro with MELISA® and with patch test. Some of the
                      patinents also suffered from systemic symptoms such as arthralgia, myalgia,
                      eczema, diabetes and chronic malaise. Twenty healthy subjects with amalgam
                      fillings and twelve healthy amalgam-free subjects served as controls. The
                      results show that the patient group had significantly higher reactivity to
                      inorganic mercury, a corrosion product of amalgam, compared to the control
                      group. Removal of amalgam fillings resulted in the dissapearance of oral
                      mucosal changes, thus indicating a causal relationship.

[871 kb] Download article

NEW ENTRY! Immunological and Brain MRI Changes in Patients with Suspected Metal
                      Intoxication
                      Lita Tibbling, Karl-Åka Thoumas, Rodrica Lenkei, Vera D.M. Stejskal,
                      International Journal of occupational Medicine and toxicology, Vol 4, No. 2,
                      1995
                      Thirty-four patients with central nervous system and and systemic symptoms were
                      examined with magnetic resonance imaging (MRI) of the brain and with MELISA.
                      Lymphocyte phenotype was analyzed with flow cytometry in 22 of the patinets.
                      120 age-matched patinets server as controls for the MRI study, 77 healthy
                      subjects with dental amalgam filling served as controls for the MELISA test and
                      for lymphocyte phenotype determination. Pathological MRI findings were present
                      in 81% of the patinets, most of them with degeneration in the basal ganglia.
                      Lymphocyte phenotype determination was pathological in 58%. 60% of patients
                      showed increased lymphocyte proliferation to mercury. The authors conclude that
                      immunological mechanisms may play an important role in the development in brain
                      lesions in amalgam intoxicated patients.

[307 kb] Download article

The role of metals in autoimmunity
                      Jenny Stejskal MD., Vera Stejskal PhD. Published in "Neuroendocrinology
                      Letters", 1999
                      Can metal allergy make the body attack itself? This article reviews the
                      scientific studies into the subject so far, and looks at how metal allergy can
                      play a role in conditions like multiple sclerosis (MS), rheumatoid arthritis
                      (RA) and amyotrophic lateral sclerosis (ALS). It also discusses the role of
                      inflammation-induced changes in the hypotalamus-pituitary-adrenal (HPA) axis as
                      a possible explanation of chronic fatigue syndrome (CFS), depression and other
                      psychosomatic symptoms observed in these diseases.

[169 kb] Download article

Validity of MELISA® for metal sensitivity testing
                      Elizabeth Valentine-Thon (1) & Hans-Walter Schiwara (2) 2003
                      OBJECTIVE: This study was carried out to evaluate the reproducibility,
                      sensitivity, specificity, and reliability of the MELISA® Test for detecting
                      metal sensitivity in patients with clinical symptoms of a type IV
                      hypersensitivity to metal.
                      DESIGN: Blood from 250 patients was tested in MELISA® against up to 20
                      different metals in 2 to 3 concentrations. The frequency and distribution of
                      metal reactivities, the sensitivity and specificity of nickel reactivity in
                      patients with and without confirmed or suspected sensitivity to nickel, and the
                      roles of lymphocyte concentration and concentration of inorganic mercury were
                      analyzed.
                      RESULTS: Among the 250 patients, reactivity to 0, 1, 2, 3, 4, or 5 metals was
                      26%, 36%, 15%, 12%, 6%, and 5%, respectively. Reactivity was most frequent to
                      nickel (73%), followed by titanium (42%)
                      • Gość: madga Re: to prawda co mówią o Polakach IP: *.nas1.honolulu1.hi.us.da.qwest.net 26.03.04, 03:18
                        NEW ENTRY! Mercury-Specific Lymphocytes: An indication of Mercury Allergy in
                        Man
                        Vera D.M. Stejskal, Margit Forsbeck et al., Journal of Clinical Immunology,
                        Vol. 16, No 1, 1996
                        In this study, 18 patients with oral lichen planus (OLP), adjacent to amalgam
                        fillings, were tested in vitro with MELISA® and with patch test. Some of the
                        patinents also suffered from systemic symptoms such as arthralgia, myalgia,
                        eczema, diabetes and chronic malaise. Twenty healthy subjects with amalgam
                        fillings and twelve healthy amalgam-free subjects served as controls. The
                        results show that the patient group had significantly higher reactivity to
                        inorganic mercury, a corrosion product of amalgam, compared to the control
                        group. Removal of amalgam fillings resulted in the dissapearance of oral
                        mucosal changes, thus indicating a causal relationship.

[871 kb] Download article

NEW ENTRY! Immunological and Brain MRI Changes in Patients with Suspected Metal
                        Intoxication
                        Lita Tibbling, Karl-Åka Thoumas, Rodrica Lenkei, Vera D.M. Stejskal,
                        International Journal of occupational Medicine and toxicology, Vol 4, No. 2,
                        1995
                        Thirty-four patients with central nervous system and and systemic symptoms were
                        examined with magnetic resonance imaging (MRI) of the brain and with MELISA.
                        Lymphocyte phenotype was analyzed with flow cytometry in 22 of the patinets.
                        120 age-matched patinets server as controls for the MRI study, 77 healthy
                        subjects with dental amalgam filling served as controls for the MELISA test and
                        for lymphocyte phenotype determination. Pathological MRI findings were present
                        in 81% of the patinets, most of them with degeneration in the basal ganglia.
                        Lymphocyte phenotype determination was pathological in 58%. 60% of patients
                        showed increased lymphocyte proliferation to mercury. The authors conclude that
                        immunological mechanisms may play an important role in the development in brain
                        lesions in amalgam intoxicated patients.

[307 kb] Download article

The role of metals in autoimmunity
                        Jenny Stejskal MD., Vera Stejskal PhD. Published in "Neuroendocrinology
                        Letters", 1999
                        Can metal allergy make the body attack itself? This article reviews the
                        scientific studies into the subject so far, and looks at how metal allergy can
                        play a role in conditions like multiple sclerosis (MS), rheumatoid arthritis
                        (RA) and amyotrophic lateral sclerosis (ALS). It also discusses the role of
                        inflammation-induced changes in the hypotalamus-pituitary-adrenal (HPA) axis as
                        a possible explanation of chronic fatigue syndrome (CFS), depression and other
                        psychosomatic symptoms observed in these diseases.

[169 kb] Download article

Validity of MELISA® for metal sensitivity testing
                        Elizabeth Valentine-Thon (1) & Hans-Walter Schiwara (2) 2003
                        OBJECTIVE: This study was carried out to evaluate the reproducibility,
                        sensitivity, specificity, and reliability of the MELISA® Test for detecting
                        metal sensitivity in patients with clinical symptoms of a type IV
                        hypersensitivity to metal.
                        DESIGN: Blood from 250 patients was tested in MELISA® against up to 20
                        different metals in 2 to 3 concentrations. The frequency and distribution of
                        metal reactivities, the sensitivity and specificity of nickel reactivity in
                        patients with and without confirmed or suspected sensitivity to nickel, and the
                        roles of lymphocyte concentration and concentration of inorganic mercury were
                        analyzed.
                        RESULTS: Among the 250 patients, reactivity to 0, 1, 2, 3, 4, or 5 metals was
                        26%, 36%, 15%, 12%, 6%, and 5%, respectively. Reactivity was most frequent to
                        nickel (73%), followed by titanium (42%), cadmium (18%) gold (17%), palladium
                        (13%), lead (11%), beryllium (9%), inorganic mercury (8%), tin (8%), and
                        phenylmercury (6%). All patients (n=15) with confirmed or suspected nickel
                        allergy were positive in MELISA®, while patients with no suspicion of nickel
                        allergy were either negative (n=6) or very low positive (n=4) in MELISA® .
                        CONCLUSION: The MELISA® Test is reproducible, sensitive, specific, and reliable
                        for detecting metal sensitivity in metal-sensitive patients.

[187 kb] Download article

Metal-specific lymphocytes: biomarkers of sensitivity in man
                        Vera Stejskal, PhD., et al. Published in "Neuroendocrinology Letters", 1999
                        The biggest-ever MELISA® experiment was performed in more than 3,000 patients
                        suffering from various symptoms resembling chronic fatigue, often in
                        combination with intolerance to metal. Nickel was found to be the most common
                        sensitizer followed by inorganic mercury, gold, cadmium and palladium.
                        Replacement of amalgam and other dental metals resulted in health improvement
                        for a majority of patients. Follow-up MELISA® tests show that, for these
                        patients, the severity of their allergy had also subsidided.

[398 kb] Download article

Nickel Allergy Is Found in a Majority of Women with Chronic Fatigue Syndrome
                        and Muscle Pain– And May Be Triggered by Cigarette Smoke and Dietary Nickel
                        Intake
                        Björn Regland, MD Olof Zachrisson, MD Vera Stejskal, PhD Carl-Gerhard
                        Gottfries, MD
                        Two hundred and four women with chronic fatigue and muscle pain, with no signs
                        of autoimmune disorder, received immune stimulation injections with a
                        Staphylococcus vaccine at monthly intervals over 6 months. Good response was
                        defined as a decrease by at least 50% of the total score on an observer’s
                        rating scale. Nickel allergy was evaluated as probable if the patient had a
                        positive history of skin hypersensitivity from cutaneous exposure to metal
                        objects. The patient’s smoking habits were recorded. Fifty-two percent of the
                        patients had a positive history of nickel contact dermatitis. There were
                        significantly more good responders among the non-allergic non-smokers (39%)
                        than among the allergic smokers (6%). We also present case reports on nickel-
                        allergic patients who apparently improved after cessation of cigarette smoking
                        and reducing their dietary nickel intake. Our observations indicate that
                        exposure to nickel, by dietary intake or inhalation of cigarette smoke, may
                        trigger systemic nickel allergy and contribute to syndromes of chronic fatigue
                        and muscle pain.

[30.6 kb] Download article

Metal-specific lymphocytes: biomarkers of sensitivity in man
                        Vera Stejskal, PhD., et al., 1998
                        An extended version of the "Biomarkers" article (above). This article was
                        presented at the conference "Amalgam and health - new perspectives on risks" in
                        Stockholm on January 1998 ("If there was a needle in a haystack - could we find
                        it? The case of amalgam).

[710 kb] Download article

[129 kb] Download article in English
                        [233 kb] German version
                        [115 kb] French version

Mercury and nickel allergy: risk factors in fatigue and in autoimmunity
                        Ivan Sterzl, MD., et al. Published in "Neuroendocrinology Letters", 1999
                        This study further explores the link between hypersensitivity to dental metals
                        with chronic fatigue syndrome (CFS). It looks at 22 patients with autoimmune
                        thyroiditis, 28 fatigued patients free from endocrinopathy and 22 fatigued
                        professionals with no evidence of autoimmunity. All had their dental amalgams
                        replaced with non-metallic materials. After six months, many patients reported
                        disappearance of many symptoms previously encountered. Their MELISA response
                        also fell considerably. We suggest that hypersensitivity to metal affects the
                        hypothalamic-pituitary-adrenal axis (HPA axis) and indirectly triggers
                        psychosomatic symptoms characterising CFS, fibromy
                    • Gość: madga Ucz sie Blaznie IP: *.nas1.honolulu1.hi.us.da.qwest.net 26.03.04, 03:28
                      Polak napisał(a):
                      > Pomyśl,że to może ty ulegasz amerykańskiej propagandzie.
                      > Wiesz ile pieniędzy będzie,gdy ludzie spanikuja?

Dental mafia nie chce za to placic!

Ucz sie blaznie i nieuku:

www.melisa.org/archive/index.html
                      www.melisa.org/articles/index.html
                      www.melisa.org/articles/engel-e.pdf
                      www.melisa.org/articles/biomark2.pdf
                      www.melisa.org/archive/index.html
                      www.melisa.org/articles/index.html

www.garynull.com/Article.aspx?Article=/documents/iatrogenic/deathbymedicine/deathbymedicine1.htm

www.garynull.com/Article.aspx?Article=/documents/iatrogenic/deathbymedicine/deathbymedicine1.htm

www.garynull.com/
                      www.garynull.com/Documents/Dental/Amalgam/MercuryDental0902Pt1.htm
                      www.garynull.com/Documents/Dental/Amalgam/MercuryDental0902Pt2.htm
                      www.garynull.com/Documents/Dental/Amalgam/MercuryDental0902Pt3.htm
                      • Gość: GRZEGORZ Re: Ucz sie Blaznie IP: *.phil.east.verizon.net 26.03.04, 15:07
                        Przepraszam ale czegos tu nie rozumiem.( pewnie zaraz zostanie stwierdzona u
                        mnie choroba psychiczna z powodu rteci)Do tej pory myslalem ze jest to forum
                        komputerowe ale teraz juz nie jestem tego taki pewny.Mysle Magda ze powinnas
                        zmienic forum.
                        Poza tym dziwi mnie jedno z jednej strony klniesz na lekarzy a z a chwile
                        powolujesz sie na ich opinie, jest to pewna sprzecznosc nie uwazasz ?
                        A poza tym mysle ze grzecznoscia wiecej zwojujesz niz obrazaniem innych ,
                        pozwol miec innym swoje zdanie i nie narzucaj swojego i to w tak obrazliwy
                        sposob.
                        Pozdrawiam Grzegorz
                        • Gość: madga Re: Ucz sie Blaznie IP: *.nas1.honolulu1.hi.us.da.qwest.net 26.03.04, 21:28
                          GRZEGORZ napisał(a):

> Przepraszam ale czegos tu nie rozumiem.(pewnie zaraz zostanie stwierdzona u
                          > mnie choroba psychiczna z powodu rteci)

Zarzucane choroby psychiczne sa jednym z mozliwych objawow zatrucia rtecia.

> Do tej pory myslalem ze jest to forum komputerowe ale teraz juz nie
                          > jestem tego taki pewny. Mysle Magda ze powinnas zmienic forum.

Objawy zatrucia rtecia sa czesto nieslusznie leczone jako ERGONOMIC
                          injury, tak ze wiaze sie to z komputerami (szczegolnie Carpal tunel, computer
                          vision syndrome!, i migreny) i musza sie przed tym bronic ci ktorzy je
                          produkuja, a my wszyscy za to placimy wyzsza cene, bo ani ubezpieczenia ani
                          dentysci za to oczywiscie nie beda placic.

> Poza tym dziwi mnie jedno z jednej strony klniesz na lekarzy a z a chwile
                          > powolujesz sie na ich opinie, jest to pewna sprzecznosc nie uwazasz ?

Lekarze to nieuki i zlodzieje. Ja podaje tobie opinie tych ktorzy zlamali
                          lekarski "code of silence" (gag) i zdecydowali sie aby wreszczie
                          powiedziec prawde.

> A poza tym mysle ze grzecznoscia wiecej zwojujesz niz obrazaniem innych,
                          > pozwol miec innym swoje zdanie i nie narzucaj swojego i to w tak obrazliwy
                          > sposob.

Nie jestem tutaj aby wojowac, tylko po to aby poinformowac i doksztalcic
                          tych ktorych zycie mozna uratowac. Znalazlo sie tutaj kilku szczeniakow
                          ktorzy zaczynaja sie po prostu wymadrzac nic nie wiedzac, co jest
                          bardzo obrazajace dla wszystkich. Ciezko aby dyskutowac powazne sprawy
                          naukowe ze szczeniakami, nieukami i idiotami.

> Pozdrawiam Grzegorz

Mam radzieje ze sobie poczytasz i sam wyciagniesz z tego odpowiednie
                          wnioski, za nim odczujesz efecty zatrucia rtecia.

www.toxicteeth.net
                          • Gość: wredny Re: Ucz sie Blaznie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.04, 01:17

> Zarzucane choroby psychiczne sa jednym z mozliwych objawow zatrucia rtecia.

Z tym sie zgodze.Mozna to bezspornie stwierdzic po przeczytaniu Twoich postow.
    • Gość: aaaaa Re: Brzydkie oczy IP: *.petrus.com.pl 26.03.04, 16:35
      Już Stańczyk odkrył, że najwięcej jest u nas lekarzy!
      • cdplayer Re: Brzydkie oczy 27.03.04, 23:52
        Oj Madga,madga.... z tego,co zauważyłem,to ty jesteś żałosnym i rzeczywiście niedowartościowanym szczeniakiem. Pokażę ci stronę Leppera i pewnie też uwierzysz,że to najwięksi eksperci tam piszą- przecież będzie tam tak napisane.
        Widzę, że jesteż bardzo niedowartościowanym człowiekiem,ale cóż...wyzywanie się na innych widocznie sprawia ci przyjemność. Przynajmniej w Internecie masz taką okazję, bo w rzeczywistości pewnie liżesz d... każdemu,który jest twoim przełozonym lub osobą, od której możesz coś uzyskać. Niestety, twój poziom intelektualny wzywa o pomstę do nieba. Nie mówię tu nawet o tym, że twoje błędy ortograficzne to jedna wielka komedia...nawet przeklinać nie umiesz :-)
        Polak ma rację- wykazujesz się bardzo niską inteligencją społeczną, jedyne co umiesz, to wyzywać innych. Opanuje się chłopie.
        PS A ty od kogo pochodzisz? Od pelikana,a może od słonia? Radzę ci jednak myśleć, nawet ,jak ktoś ci nie płaci. ten text powinien kandydować do głupoty miesiaca. Polak- nie odpowiadaj nawet temu frajerowi. Niech żyje w swojej złudnej rzeczywistości. To po prostu zakompleksiony bufon :-)
        • Gość: madga Re: Brzydkie oczy IP: *.nas1.honolulu1.hi.us.da.qwest.net 31.03.04, 20:58
          cdplayer napisał:

> Oj Madga,madga.... z tego,co zauważyłem,to ty jesteś żałosnym i rzeczywiście
          > niedowartościowanym szczeniakiem. Pokażę ci stronę Leppera i pewnie też
          > uwierzysz ,że to najwięksi eksperci tam piszą- przecież będzie tam tak
          > napisane. Widzę, że jesteż bardzo niedowartościowanym człowiekiem, ale
          > cóż...wyzywanie się na innych widocznie sprawia ci przyjemność. Przynajmniej
          > w Internecie masz tak ą okazję, bo w rzeczywistości pewnie liżesz d...
          > każdemu,który jest twoim przeł ozonym lub osobą, od której możesz coś
          > uzyskać. Niestety, twój poziom intelektualny wzywa o pomstę do nieba. Nie
          > mówię tu nawet o tym, że twoje błędy ortograficzne to jedna wielka
          > komedia...nawet przeklinać nie umiesz :-)
          > Polak ma rację- wykazujesz się bardzo niską inteligencją społeczną, jedyne co
          > u miesz, to wyzywać innych. Opanuje się chłopie.
          > PS A ty od kogo pochodzisz? Od pelikana,a może od słonia? Radzę ci jednak
          > myśleć, nawet ,jak ktoś ci nie płaci.
          > ten text powinien kandydować do głupoty miesiaca.
          > Polak- nie odpowiadaj nawet temu frajerowi. Niech żyje w swojej złudnej rze
          > czywistości. To po prostu zakompleksiony bufon :-)

dcplayer przegrywa swoje melodie.

Czy twoja glupota jest tez przegrywana z CDs?
          Wyglada jak polak sie przegrywa pod roznymi tytulami CDs!

Po co mam tracic czas na takich idiotow jak ty?

CDs to skondensowana digitalnie odtwarzana inteligencja ;-))))))

Jak ktos jest tak glupi jak ty to bedzie sie upieral przy swoim,
          inteligentny czlowiek wyciagnie z tego wnioski.

CD wiec szczekaj na wszystkie drzewa ktore ciebie mijaja, moze sie od
          ciebie intelektu naucza.

Ortografia?
          Baw sie tymi klockami do smierdzi!
          • Gość: wredny Re: Brzydkie oczy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.04, 01:28

> dcplayer przegrywa swoje melodie.
            > Czy twoja glupota jest tez przegrywana z CDs?
            > Wyglada jak polak sie przegrywa pod roznymi tytulami CDs!
            > CDs to skondensowana digitalnie odtwarzana inteligencja ;-))))))

Musiales sie chyba sporo nazrec tej rteci,skoro Twoj mozg cos
            takiego "produkuje"

> CD wiec szczekaj na wszystkie drzewa ktore ciebie mijaja, moze sie od
            > ciebie intelektu naucza.

Jednak nie , rtec nie powoduje az takich spustoszen w muzgu.
            • Gość: wredny uwaga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.04, 01:32
              uwazaj madga - maly haczyk (test na dzialanie m.zgu)
              • Gość: Polak Re: uwaga IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.04.04, 02:48
                Haha.. to za trudne ;) Plebs nie uznaje ortografii ;)Respekt Wredny :D
                Wracając do mojej mysli:
                Piszę tylko po to,by podać panu Madgdzie(lol, problemy z płcią,czy moze Mad Gamoń?) link do dyskusji z równie aroganckim lekarzem na forum onetu. Pan wielki ekspert z Honolulu na pewno skorzysta z okazji,by rzucić parę słów prawdy niedouczonym lekarzom. W tym przypadku moze być tylko pozytek. Pozdrawiam :)
                • Gość: Polak Re: uwaga IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.04.04, 02:51
                  Aha, zapomniałem o linku :)
                  Oto on- enjoy: kiosk.onet.pl/1,2,8,5308052,15932268,960400,0,forum.html
            • Gość: madga wredny muzg Polaka IP: *.nas1.honolulu1.hi.us.da.qwest.net 02.04.04, 03:00
              wredny Polak napisał(a):

> Gość portalu: madga napisał(a):
              >
              > > dcplayer przegrywa swoje melodie.
              > > Czy twoja glupota jest tez przegrywana z CDs?
              > > Wyglada jak polak sie przegrywa pod roznymi tytulami CDs!
              > > CDs to skondensowana digitalnie odtwarzana inteligencja ;-))))))
              >
              > Musiales sie chyba sporo nazrec tej rteci,skoro Twoj mozg cos
              > takiego "produkuje"
              >
              > > CD wiec szczekaj na wszystkie drzewa ktore ciebie mijaja, moze sie od
              > > ciebie intelektu naucza.
              >
              > Jednak nie, rtec nie powoduje az takich spustoszen w muzgu.

Jak widac jest bardzo duza róznica miedzy dzialaniem mojego mózgu i
              twojego muzgu.

Po prostu ty jestes za glupi i w dodatku zacietrzewiony!

Nie ma zadnych watpliwosci ze twój muzg juz nie dziala i to nie wazne czy
              to spowodowane pod wplywem rteci czy genetycznej glupoty!
              • Gość: Polak co ma piernik do wiatraka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.04.04, 03:23
                Aha, zapomniałem napisać- wredny dobrze zauważył. Czy często widzisz chodzące drzewa? To gdzie ty mieszkasz?????!!! :D A może słyszysz też jakieś głosy?? A może wydaje ci się,że jesteś na Mercurym ? ;)
              • Gość: help MADGA ! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.04.04, 16:13
                Madga ! A rtęć wpłwa na trądzik ? jak mam pryszcza na czole, to co mam zrobić ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka