Dodaj do ulubionych

WinXP+98 reinstall 98 ??

IP: *.man.bydgoszcz.pl 24.03.04, 01:14
Jest sobie taka konfiguracja : na partycji FAT32 C: jest Winda98, na partycji
NTFS G: na tym samym dysku fizycznym jest WindaXP zainstalowana później.
Chciałbym przeinstalować windowsa 98. Jak to zrobić ?
Obserwuj wątek
    • Gość: fragi Re: WinXP+98 reinstall 98 ?? IP: *.man.bydgoszcz.pl 26.03.04, 11:26
      Tak myślałem, że nikt nie będzie wiedział.
      • Gość: bobfrut Re: WinXP+98 reinstall 98 ?? IP: *.rtk.net.pl 26.03.04, 20:52
        ja bym wiedział - pod warunkiem, że dysponujesz programikiem pt. AcronisOS
        Selector - ten program umożliwia zainstalowanie chyba nieskończenie licznej
        grupy różnych systemów operacyjnych - w granicach pojemności dysku, naturalnie.
        nie wiem skąd teraz ten program możnaby ściągnąć - ja ma go od 2002 roku, gdy
        pokazał się w PCFormat.
        ale...
        w najnowszym Ekspercie jest chyba program o dosyc podobnych funkcjach, może
        nawet lepszy - piszę "może", bo mam tego Experta, czytałem opis tego programu,
        ale go nie instalowałem, gdyż mój rzeczony Acronis swe funkcje wypełnia doskonale.
        ten program z Eksperta to "Paragon Hard Disk Manager" - sięgnij do tego eksperta
        (opis chyba jest na stronie internetowej pisma) - chodzi o numer aktualnie
        dostępny w kioskach.
        zdaje się, że ten program rozwiązać może wiele problemów dotyczących instalacji
        więcej niż jednego os-u na jednym dysku!
        pozdr.
        • Gość: mgregor Re: WinXP+98 reinstall 98 ?? IP: *.elartnet.pl / *.elart.com.pl 26.03.04, 23:53
          Instalujesz Win98. Po instalacji uruchamiasz kompa z pl. instalacyjnej WinXP i
          wybierasz naprawe systemu. W konsoli wpisujesz FIXMBR i FIXBOOT. I po
          sprawie...:-) Powinno dzialac jak zloto...O ile Windowsy moga tak dzialac...

Pozdrawiam serdecznie
          mgregor

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka