Dodaj do ulubionych

usuwanie programów

IP: *.adsl.inetia.pl 19.09.10, 19:30
Witam,

Chciałabym odinstalować kilka programów wraz z wpisami, nazwami użytkowników, itp... Czego użyć? Niedawno skorzystałam z funkcji systemu operacyjnego (windows 7), ale przy ponownym instalowaniu np skype pojawia się nazwa użytkownika, a chciałabym mieć przysłowiowe zero. Pomóżcie.
Obserwuj wątek
    • Gość: a Re: usuwanie programów IP: *.home.aster.pl 19.09.10, 19:49
      Nie da się, takie rzeczy tylko ręcznie.
    • Gość: Zaloguj się Re: usuwanie programów IP: *.chello.pl 19.09.10, 20:17
      www.dobreprogramy.pl/Revo-Uninstaller,Program,Windows,12741.html
      • Gość: aaaaaa Re: usuwanie programów IP: *.c194.msk.pl 20.09.10, 02:59
        a czy nie jest tak, ze wszystkie te programy deinstalacyjne musza byc zainstalowane i uruchomione przed instalowaniem programow, ktore potem maja odinstalowac ?
        tak mi sie wydaje, bo niby skad maja "wiedziec" jakie szczegolowe wpisy instalator poczynil w rejestrze i jakie pliki i foldery utworzyl ?
        jezeli tak to dziala, to d...a blada, nic wiecej nie odinstaluja niz widowsowy deinstalator, dla programow wczesniej zainstalowanych
    • Gość: Zaloguj się Re: usuwanie programów IP: *.chello.pl 20.09.10, 09:13
      Revo w trybie zaawansowanym najpierw uruchamia deinstalator od programu, a następnie samodzielnie stara się wyszukać pozostałości.
      Jednak i tak prawie zawsze zostanie jakiś pusty folder na dysku itp:
      wstaw.org/m/2010/09/20/Panorama.png
    • Gość: . Re: usuwanie programów IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.09.10, 10:27
      www.piriform.com/ccleaner
      wymiata wszystkie śmieci
      • Gość: Joanna - Wrocław Re: usuwanie programów IP: *.ip.netia.com.pl 28.09.10, 08:57
        czy te programy, o których wspominacie, wymiecie też archiwum z gg, skype po usunięciu profilu? bo słyszałam o programie arch.exe, które odnajduje (chyba pliki dat.) archiwa?

pozdrawiam cieplutko:)
        • manhu Re: usuwanie programów 28.09.10, 13:23
          Usuwasz normalnie, żadne dziwne programy nie są potrzebne, wystarczy Total Commander, a nawet i bez niego. Wchodzisz do Program Files i usuwasz pozostałości oraz z Documents and Settings. W przypadku TC wystarczy wyszukać np. skype i usunąć wszystko.

Problem jest jedynie z rejestrem (regedit:), ale to już tylko dla zaawansowanych jak ja, inaczej szkody mogą być ogromne (i konieczny format c:)
          • Gość: robert Re: usuwanie programów IP: *.insat.net.pl 29.09.10, 14:01
            Myślę, że początkującemu w tych sprawach wystarczy doradzić program Revo Uninstaller, zgodnie z poniższą instrukcją obsługi.
            www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/Usuwaj_programy_w_optymalny_sposob-2691/strona/8375.html
    • Gość: abc Re: usuwanie programów IP: *.4.28.78.cable.dyn.petrus.com.pl 29.09.10, 15:52
      < przy ponownym instalowaniu np skype pojawia się nazwa użytkownika, a chciałabym mieć przysłowiowe zero.>
      To załóż nowe konto!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka