Dodaj do ulubionych

Tusz w drukarce- co robić?

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.03.04, 00:28
Kupiłem nowy tusz-kolorowy. Nie drukuje się kolor. Wcześniej sam uzupełniałem czarny kartridż,ale przeciekał. Zostawiłem na pewien czas i drukował dobrze,zanim jeszcze kupiłem nowy kartridż kolorowy. Czy możliwe jest,ze tusz w k. czarnym zasechł i czarny kolor jest produkowany przez k. kolorowy? Słyszałem ,że to możliwe. Czy w takim razie możliwe,że kolorowy musi drukować na czarno i dlatego nie koloruje na kolorowo? Czy da się sprawdzić jakoś,który kartridż drukuje? MOŻE JAKIŚ PROGRAM LUB COS PODOBNEGO?
Obserwuj wątek
    • Gość: cs Re: Tusz w drukarce- co robić? IP: *.k241.webspeed.dk 30.03.04, 00:37
      A jaka drukarka ?!
      Kliknij na ustawienia drukarki i znajdz cos na temat czyszczenia i testowania
      glowicy, powinien tam byc wydruk kontrolny z kazdego koloru, to zobaczysz,
      czego brakuje.
      Moze musisz poiformowac system, ze zalozyles nowy tusz ?
    • Gość: bzykbzyk Re: Tusz w drukarce- co robić? IP: *.nas1.honolulu1.hi.us.da.qwest.net 30.03.04, 05:12
      Kup nowa drukarke i nie zawracaj sobie glowy!

Szkoda czasu na reperowanie drukarek jak sie napelnialo kartridże!

Drukarka kosztyje pare groszy drozej niz kartridże ktore sa z nia
      dostarczane!

• Gość: tete Re: Tusz w drukarce- co robić? IP: w3cache.* / *.2-0.pl 30.03.04, 21:34
        Nie napisałeś czy tusz, który kupiłeś jest z głowicą czy jest pakowany go
        koszyka, który ma głowicę. Co do kupowania nowej drukarki to zależy. Bardzo
        dobre są Canony jeśli chodzi o napełnianie. Podobno dobre są też epsony. Dużo
        ludzi narzeka na Lexmarki i najtańsze modele HP. Ja używam Canona i dolewając
        tusz (czarny) wydruk wychodzi mi 5 gr/str. Ale podobno droższe modele HP też są
        całkiem tanie w eksploatacji. Jeśli chodzi o lasery OKI i niektóre HP mają
        dobre opinie. Ale ja nie narzekam. Głowica od kolorowego tuszu była dopełniana
        refilem 3 lata (!!) zanim się spaliła. Czarne zajeżdzam nieco szybciej.
      • kwieto Re: Tusz w drukarce- co robić? 30.03.04, 22:02
        > Drukarka kosztyje pare groszy drozej niz kartridże ktore sa z nia
        > dostarczane!

A jak ktos kupil sobie drukarke A3 photo i kosztowala go c.a 2kpln to tez? :"P
        • Gość: Felix Re: Tusz w drukarce- co robić? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.03.04, 23:57
          To dość stara drukarka- HP Deskjet 610C, dosc popularna jakis czas temu. Nowy tusz jest niefirmowy,ale był razem z głowica, tylko montowałem( firma mycolor.
          Tusz czarny napełniałem już drgi raz. Za perwszym razem,z rok temu, nic nie przeciekało. W tym, po uzupełnieniu, bardzo ciekł, nie mogłem oczyścić dolnej głowicy(doczyscic w znaczeniu,że ciągle leciał nowy tusz). W końcu udało się go jako tako oczyscic. Problem w tym,ze mógł znowu cieknąć. Pytanie już napisałem w pierwszym poście. Moze to trochę wyjaśniło moją sytuację :)
          Odnosnie kupna nowej drukarki- nie stać mnie, choć chętnie bym kupił. Teraz,szczególnie po kupnie kolorowego tuszu za prawie 100zł( na co i tak z bólem wydałem pieniadze) to się nawet nie opłaca... Problem w tym,co mam robic. Czy to nowy tusz był felerny,czy coś zrobiło się z "czarną" głowicą i stąd ten problem. Bez koloru jakos mozna wytrzymać,dokumenty drukuje się w czerni...ale przeciez nie po to kupowałem nowy kartridż :)
          Dzięki za dotychczasowe opinie i czekam na dalsze :)

PS. Czyszczenie głowicy uruchamiałem parę razy. Za pierwszym było ,oprócz czerni,trochę brązu, za drugim trochę mniej brazu, a na koniec to już tylko czrn. W wydruku jakiegos zdjęcia pojawiło się za pierwszym razem trochę żółci..ale niewyraźnej. Więcej wydruków nie było w kolorze,bo wszystko drukowało sie w czerni....
          • Gość: tete Re: Tusz w drukarce- co robić? IP: w3cache.* / *.2-0.pl 31.03.04, 10:53
            Na dzień dzisiejszy nic Ci nie poradzę co do tego problemu bo zraziłem się
            kiedyś kilka razy do wszystkiego spod znaku HP i dziś nie znam się na nich.
            Napisz lub zadzwoń do serwisu HP w Twoim mieście lub centrali.
            Jak będziesz kupował (najtaniej na Allegro) to tylko moge Ci poradzić:
            1.W modelu HP 610 pojemniki z tuszem sa razem z głowicą i mają budowę workową.
            A najlepsze są kardrige zgąbką: nigdy nic nie cieknie, nie zalewa.
            2.Brak wymogu obecności w drukarce głowicy kolorowej i czarnej . Jak Ci się
            wyczerpie kolor a drukujesz tylko czarnym to nie musisz kupować koloru by
            drukarka chodziła.
            3.Ekonomika: przelicz cene kardrige/ilość stron, ceny dopełniaczy (unikaj
            refili)
            4.Jakość druku kolorowego - często jest kiepskie odwzorowanie kolorów
            5.Szybkość - w sumie mało ważne jeśli nie jesteś nerwowy

Więcej się nie znam. Z pewnością ktoś tu jeszcze doradzi Ci coś mądrego

Pytaj
            swoich znajomych
            sprzedawców w sklepach (broń Boże w hypermarketach)
            w serwisach (mailem)
            na Allegro tych co kupili w aukcji jakąś drukarkę jak chodzi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka