Gość: UWAGA
IP: *.adsl.inetia.pl
29.09.10, 00:34
Witam,
Dzis byla premiera tego nieszczescia w Polsce.
Poszedlem do Empiku (ktory notabene jest oficjalnym wydawca/dystrybutorem tej gry w Polsce - Licomp Empik). Gra jest w 100% "spolszczona", zeby nie bylo watpliwosci!
Moj desktop juz jest staruszkiem ale z gra powinien sobie poradzic (zreszta wlasciciele maszyn z i5 i i7 maja te same problemy - sprawdzalem na forach w UK) - C2Q 2.4Ghz; 3,5 Gb ram i GF 8800 GTS.
Do rzeczy:
1. Gra instaluje sie ponad 50 min - najgorsze w tym wszystkim jest to, ze przez ok. 30 nie widac, zadnego postepu - wszystko wyglada tak jakby zdechlo. Instrukcja Polska nie pisze na ten temat ani slowa (nikt przy tlumaczeniu tego na nasze nie musial tego instalowac i wydawca nie wie o tym porblemie???)
2. U mnie uruchomila sie raz w trybie fullscreen, teraz pomimo 2 kkrotnego przeinstalowania (wlacznie z uzyciem odzyskiwania systemu) uruchamia sie tylko w oknie.
3. Nie da sie zalogowac do platformy Games for Windows Live. Oznacze to, ze nie da sie grac w trybie online (mimo, ze tryb ten jest dokladnie opisany w instrukcji obslugi - bez slowa o tym, ze w Polsce nie dziala). Co wiecej brak tej funkcji uniemozliwia tez zabawe samemu bowiem nie da sie zapisac stanu/postepu w grze a wiec za kazdym razem gdy uruchomimy gre to zaczynamy od samego poczatku (moze wydawca ma ochote na 24h sesje aby zaliczyc wszystkie Grand Prix - ja nie).
4. Ostatnia strona instrukcji obslugi (oczywiscie ta jest w zafoliowanym pudelku!), cytuje:
POMOC DLA KLIENTA
(tylko anglojęzycznych) i dalej namiary na Codemasters w UK (email, telefony, itd.)
Zatem jesli nie znacie jezyka i dlatego wybieracie Polska wersje gry to sie dwa razy zastanowcie bo oddac sie nie da, grac sie nie da i pomocy uzyskac tez sie nie da.
Prosciej jest wyrzucic 120 zl (lub dac kmus kto potrzebuje) niz stac w kolejece w sklepie, tracic czas w domu i sie denerwowac.
Byloby milo, gdyby ktos z Gazety zechcial zainteresowac sie ta sprawa. O ile dobrze pamietam to gry na Xboxa tez wychodzily w Polsce bez informacj, ze nie dzialaja (tyle, ze w nie dalo sie grac w pojedynke) w F1 sie nie da :-( i pomocy uzyskac tez sie nie da.
Wg. mnie (bez tych dosc istotnych informacji), takie wydanie gry to zwykle oszustwo!