IP: *.chello.pl 04.04.04, 14:49
Witam ! Zainstalowałem , przeskanowałem , znalazłem . Program znalazł 84
obiekty , czy mogę je wszystkie bezpiecznie usunąć . Proszę o pomoc :o
Obserwuj wątek
    • maciejpoczta Re: Ad-aware 04.04.04, 14:52
      Możesz. Program i tak utworzy kopie w kwarantannie, tak, że będziesz mógł je w każdej chwili przywrócić. Ale chyba lepiej odinstalować aplikacje, które nie będą chciały działać po usunięciu ich modułów szpiegowskich?
      • Gość: fazzi Re: Ad-aware IP: *.chello.pl 04.04.04, 15:25
        Dzięki , wywaliłem robactwo , póki co wszystko działa :)
      • kalinowski11 Re: Ad-aware , Spybot ? 06.04.04, 12:28
        Witam , proszę o małe wyjaśnienia . Czy w programie Spybot kasowanie
        znalezinych "szpiegów" jest równie bezpieczne jak w Ad-aware . Spybot zaznacza
        znalezione obiekty na czerwono i zielono , które możemy bezpiecznie usunąć ?
        A może należy kasować co znajdziemy ? . Pozdrawiam .
        • Gość: fazzi Re: Ad-aware , Spybot ? IP: *.chello.pl 07.04.04, 18:08
          Wywalać odznaczone na czerwono , gdy zostają zielone program informuje , że nie
          ma już "szpiegów" . Spybot .
        • etom Re: Ad-aware , Spybot ? 08.04.04, 00:13
          od miesiecy uzywam Spybot`a i wywalam wszystko co znajdzie - bez ujemnych
          efektow.
    • Gość: asd Re: Ad-aware IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.04, 12:54
      Jeszcze ja dorzucę pytanie- kiedy wyrzucam z ad-awara wszystko, jak leci, to
      potem przy otwieraniu netu pojawia mi się propozycja, zeby zainstalowac flash
      coś tam macromedia; więc chyba usuwam coś potrzebnego? A jeśli tak, to dlaczego
      znalazło się na cenzurowanym na ad-awarze? Może zreszta zostało usunięte hijack-
      iem, albo Shrederem, bo wszystkiego używam do masakrowania tych śmieci.
      No i pozbywać się tego już umiem, ale czy jest sposób, żeby w ogóle się nie
      instalowały te strony startowe i wyszukiwarki?
      • maciejpoczta Re: Ad-aware 06.04.04, 13:25
        Ad-aware nie rozpoznaje plug-inu macromedia flasch jako śmieci i nie usuwa go. nie wiem jak inne aplikacje bo mi wystarcza ad-aware. Radzę Ci pozostałe odinstalować. Po co niepotrzebny zamęt?
        Sposób na nieinstalowanie się tych śmieci jest tylko jeden: dwa razy pomyśleć zanim kliknie się w linki na wiadomych stronach.
    • Gość: JP Re: Ad-aware IP: *.hnllhi1.dsl-verizon.net 08.04.04, 06:42
      Takie programy jak Adaware czy Spybot sa bardzo bezpieczne (zrobione dla laikow
      komputerowych) i mozna usuwac wszystko co one znajda.
      Jezeli chodzi o spyware, adware to one znajduja tylko te ktore maja na liscie,
      pozostale to pliki, cookies i inne objekty znajdujace sie w folderach
      tymczasowych.
      Ktos tu pytal o Spybot i jego czerwone i zielone rekordy. Czerwone to wlasnie
      programy szpiegowskie i reklamowe, zielone to pozostalosci z przegladania stron
      w internecie (pliki ktore przyspieszaja otwierania stron lub tzw tracking czyli
      slady ktore pozostawiaja strony po ich otwarciu).
      Te zielone nie sa szkodliwe i moga istniec w komputerze. Czerwone to wiadomo,
      trzeba usuwac.
      Oczywiscie nie szkodzi usuwanie wszystkich.

maciejpoczta napisal
      > Ale chyba lepiej odinstalować aplikacje, które nie będą chciały działać po
      usunięciu ich modułów szpiegowskich?

Maslo maslane. Gdyby mozna bylo tak poprostu odinstalowac te programy
      szpiegowskie to nie potrzebne bylyby programy typu Adaware, Spybot.

Jezeli chodzi o macromedia flash to jest to maly programik typu activex za
      pomoca ktorego mozemy zobaczyc animacje i inne objekty w internecie (takze
      reklamy) zrobione w tym formacie.
      Ta wtyczke (tzw. Add-ons) mozna usuwac i instalowac dowoli w przegladarce.

Service Pack 2 ktory ukaze sie juz wkrotce wyposaza Internet Explorer w nowe
      menu z tymi dodatkami zainstalowanymi w IE. Mozna je ogladac i aktywowac lub
      dezaktywowac a takze uaktualniac. W przecietnym IE6 tych dodatkow jest ok 20.
      • kalinowski11 Re: Ad-aware 08.04.04, 07:43
        Witam ! JP bardzo dziękuję za wyczerpującą odpowiedż . Pozdrawiam .
      • etom Re: Ad-aware 08.04.04, 13:17
        Gość portalu: JP napisał(a):

> > Ale chyba lepiej odinstalować aplikacje, które nie będą chciały działać po
        > > usunięciu ich modułów szpiegowskich?
        >
        > Maslo maslane. Gdyby mozna bylo tak poprostu odinstalowac te programy
        > szpiegowskie to nie potrzebne bylyby programy typu Adaware, Spybot.

Mozna je przekierowac na 127.0.0.1 ( localhost ) po przypisaniu im tego adresu
        w pliku HOSTS

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka