Gość: luki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.04, 17:07 Musi byc tania i dobra (sa takie) LG/LiteOn/Samsung a moze AOpen Jaka mozecie polecic? Pozdro :)) Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: insane Re: Jaka nagrywarka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.04, 18:36 z tego co podales ja wybralbym liteon'a ( moj wybor jest uzasadniony tym ze kiedys mialem ten sam problem i po przejrzeniu kilkunastu testow porownawczych liteon byl najczesciej faworytem) Link Zgłoś
epduke Re: Jaka nagrywarka? 30.04.04, 20:26 LG - jak dla mnie bomba. Kupiłem ze dwa lata temu model 24x 10x 40x (wtedy szybsze były jeszcze dosyć drogie)i zabukiłem bardzo niedużo jak na te czasy bo około 235 złotych i jestem baaaaardzo zadowolony. Nagrywałem naprawde dużo i sprzęt ten nie wykazuje praktyczxnie żadnych oznak zużycia i działa nadal poprawnie. Mój kumpel kupił sobie jakiś rok po mni niby zachwalanego i dobrego teac'a i mu pada już od ajkiegos czasu. LG - gorąco polecam! Link Zgłoś
ssaczek Re: Jaka nagrywarka? 01.05.04, 10:42 Każdy poleca to co ma ja mam Liteona od prawie dwóch lat i nie narzekam, z moich znajomych większość ma nagrywarki tej firmy i nie słyszałem o jakiś awariach poza combo, które poszło do wymiany po pięciu minutach pracy, teraz śmiga aż miło. Link Zgłoś
Gość: bzykbzyk Re: Jaka nagrywarka? IP: *.nas1.honolulu1.hi.us.da.qwest.net 01.05.04, 12:18 luki napisał(a): > Musi byc tania i dobra (sa takie) > > LG/LiteOn/Samsung a moze AOpen > > Jaka mozecie polecic? > Albo chcesz tania albo dobra! Liczy sie nie tylko nagrywarka a rowniez program. Zdecydowanie: 1. PLEXTOR 2. Lite-On www.tomshardware.pl/ www.anandtech.com/storage/showdoc.html?i=2039 Link Zgłoś
Gość: luki Re: Jaka nagrywarka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.04, 14:27 No na Plextora to mnie nie stac niestety Wlasnie chyba kupie liteon'a A program ? To jaki mam miec? Bo z Liteon daja Nero, a polecasz jakis inny? Link Zgłoś
Gość: bzykbzyk Re: Jaka nagrywarka? IP: *.nas1.honolulu1.hi.us.da.qwest.net 02.05.04, 00:43 Lite-On to chyba chyba model LS-411 albo LS-811? NERO podobny jest dosc dobry, nie probowalem. Lite-On przychodzi tez z programem: My DVD Po za tym DVD X Copy Platinum. Ja uzywam albo ROXIO DVD Eay Creator 7.0, albo pod Linuxem ... Lite-On Duel 4x DVD RW -/+ chodzi w US po $ 99.00 minus $ 60.00 Manufacturer rebate. Plextor PX 708A kosztuje juz tylko $ 149.00. Problem polega ze "Odpalacze" nie akceptuja niektorych dyskow, a po za tym jest problem z formatami, i z jakoscia odpalania - nie wszystkie sa rowne w jakosci sciezki! Compatible formats: CD (Read/Write) CD-DA, CD-Extra, CD-ROM Mode-1, CD-ROM Mode-2, CD-ROM XA, Photo-CD, Video-CD, Multisession, CD TEXT, CD-I, CD+G, Mixed CD CD-R/RW (Write) Track at Once, Disc at Once, Packet Write (variable and fixed), Multisession, Session at Once, CD-MRW (Mt. Rainier) DVD (Read/Write) DVD-ROM, DVD-Video, Multiborder, Multisession, DVD+VR, DVD-VR DVD+R/RW (Write) DVD+R:Disc at Once, Multisession, Incremental Recording DVD+RW: Sequential Write, Random Access Write DVD-R/RW (Write) DVD-R: Disc at Once, Multiborder recording, Incremental recording DVD-RW: Disc at Once, Multiborder recording, Incremental recording, Restricted Overwriting, DRT-DM Lite-On IT, Taiwan’s largest manufacturer of optical disc drives, expects to ship 8 million DVD burners this year, which would make it the world’s second leading producer for 2004, according to company president Danny Liao at an institutional investor conference on April 29. Lite-On IT delivered fewer than one million DVD burners last year, ranking 10th globally. However, during the first quarter of this year the company shipped one million DVD burners, jumping up to the fourth position, behind Hitachi-LG Data Storage (HLDS), Pioneer and NEC, Lite-On IT Optical Disc Drive Business general manager Michael Gong indicated. Next quarter, Lite-On IT will begin production of slim-type DVD burners, as well as offering 16x DVD burners, so the company has revised its shipment goal for this year to eight million units, up from the original four million target, Gong noted. By achieving the new shipment goal, Lite-On IT expects to surpass NEC and Pioneer and move into second place in global shipments, Gong added. Lite-On IT also produces DVD recorders and will offer new models equipped with hard disks next quarter, Liao indicated. The company expects to ship one million DVD recorders this year, Liao said. The product lineup from Lite-On IT can be broken down into old products and new products. Old product lines consist of CD-ROM, CD-RW, DVD-ROM and HH (half- height) combo drives, while the new product lines feature slim combo and DVD+RW/-RW burner drives, and DVD recorders. Because the market moves so quickly, slim combo drives will fall into the old product category next quarter. Tak ze trzeba szukac zrodla z dobra cena .... SONY sprzedaje Lite-On z SONY logo i z podwojna cena. www4.tomshardware.com/storage/20031121/ www.plextor.pl/pl/product/id=16 tomshardware.pl/technews/20040311.html www.tomshardware.pl/technews www.tomshardware.pl/storage/20031027/ Link Zgłoś
Gość: tersi Re: Jaka nagrywarka? IP: *.icpnet.pl 01.05.04, 21:46 samsung.........nigdy w zyciu........ Link Zgłoś
Gość: janek Re: Jaka nagrywarka? IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 17.06.04, 18:51 ja kupiłem Samasung ...niech szlag trafi! Link Zgłoś
Gość: bzykbzyk. Re: Jaka nagrywarka? IP: *.nas1.honolulu1.hi.us.da.qwest.net 17.06.04, 21:25 SamSung to dziala tylko w Korei ... ;-)))) Zawsze kupowac najlepsze! Link Zgłoś
Gość: Adi Re: Jaka nagrywarka? IP: *.tkchopin.pl 02.05.04, 01:04 LITEON zajebista uzywam od ponad pół roku wierz mi spore katusze u mnie przechodzi a jeszcze nigdy nie nawaliła,pozdr Link Zgłoś
Gość: Novy Re: Jaka nagrywarka? IP: *.zaczek.ds.uj.edu.pl / 195.150.224.* 17.06.04, 18:57 Mam LG od 08.02. Robi za CD-ROM, Nagrywarke, Odtwarzacz plyt audio... na okraglo ;)) Polecam go, chociaz i tak zwycieza twoje preferencje. Link Zgłoś
Gość: bzykbzyk. Re: Jaka nagrywarka? IP: *.nas1.honolulu1.hi.us.da.qwest.net 17.06.04, 21:27 A ile produkuje DBs? Nie pracuje jak diesel sasiada pod oknem? Warto znac firmy ktore je produkuja bo mozna pozniej sie modlic aby sie uspokoil i nie gral na nerwach! Link Zgłoś