Dodaj do ulubionych

Serwis YouTube - Buforowanie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.11, 11:03
Witam,
Mam ostatnio pewien problem z serwisem YouTube.
Otóż do godz. 14-15 wszystko śmiga bez problemu. Ale po tej godzinie totalna klapa. Mimo że mam łącze 6 Mb/s byle film który ma trochę lepszą jakość dźwięku i grafiki, i zaczyna się mozolne buforowanie które trwa i trwa. Pomyślałem sobie wina łącza... ale w testach jego prędkość zawsze oscyluje w ok. 6 Mb. Potem sobie pomyślałem że to wina laptopa, ale na moim PC podpiętym kablem do routera jest to samo. Wina routera też chyba odpada, bo skoro przez pół dnia jest bez zarzutu, to ustawiony jest poprawnie.
Też macie takie problemy po 15-tej z serwisem YT?

Ps. A może to wina YT i ich przeciążonych serwerów? Bo tak po naszej 15-tej to się w USA budzą i to może oni tak obciążają serwery?
Obserwuj wątek
    • manhu Re: Serwis YouTube - Buforowanie 07.05.11, 12:51
      Może to też być wina tepsiarzy. Swego czasu *** spowodowali, że radio 32 kbps cięło! Jak to możliwe? Kwestia peeringu pl.wikipedia.org/wiki/Peering - podobno to jest winą kłopotów z yt.

Co do wspomnianego radia to wtedy pingi do tego radia były po 200 ms, ale tylko z neostrady, od innych operatorów po kilkanaście ms. Po prostu TP może nie wykupić odpowiedniego wyjścia w świat i np. z onetu i wp będziesz miał maxa, a zza granicy dno (kiedyś tak miałem).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka