epione 11.05.04, 12:47 Żeby zechciał się wyłączyć po komendzie "wyłącz komputer". Monitor gaśnie, ale dysk i cały system pracuje nadal. Kolejne uruchomienie możliwe jest tylko po twardym resecie. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: piecyk gazowy Re: Jak zmusić system... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.04, 12:58 Coś jest nie tak. A zmusić - bardzo prosto. Wystarczy przytrzymać kilka sekund włącznik. Link Zgłoś
epione Re: Jak zmusić system... 14.05.04, 09:55 Cos musiało się "przestawić" w biosie - tak sądzę. Czy ktoś wie, jak to zmienić? Oczywiście reset to nie jest wyjście. Link Zgłoś
maciejpoczta Re: Jak zmusić system... 14.05.04, 09:57 Panel Sterowania\Opcje zasilania, zakładka Zaawansowane. Jak masz tam ustawione? Link Zgłoś
epione Re: Jak zmusić system... 14.05.04, 18:37 Opcje zasilania /Zaawansowane: Przycisk zasilania w komputerze = nic Przycisk uśpienia w komputerze = nic (Mam Windows ME) Link Zgłoś
epione Re: Jak zmusić system... 17.05.04, 13:05 Przeinstalowałem Windows. Niestety, nic nie pomogło. Wyłączenie kompa - tylko poprzez twardy reset. Link Zgłoś
Gość: maciejka104 Re: Jak zmusić system... IP: *.tnt.com 17.05.04, 13:28 Sprawdz ustawienia w BIOS-ie. Szukaj zaawansowanego zarzadzania energia. Nie wiem jaki masz bios wiec nie powiem nic wiecej. Dobrze jest tez uaktualnic bios (chodz to nie ma bezposredniego wplywu na Twoj problem) Link Zgłoś