Dodaj do ulubionych

błąd aplikacji

IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.02.12, 13:36
codziennie podczas ładowania aplikacji Plusa pojawia się komunikat : "wystąpił problem z aplikacją iplus.checker.exe i zostanie ona zamknięta". Można także obejrzeć błędy.Prawdopodobnie z tego powodu logowanie do sieci to ruletka.Co można z tym problemem zrobić ?

Dzięki za sugestie :)
Obserwuj wątek
    • Gość: lajosz Re: błąd aplikacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.12, 17:19
      To dlatego, .że masz komputer z Windowsem 98, a dodatkowo procesor firmy AMD i tylko 1MB pamięci.
      • Gość: mardi Re: błąd aplikacji IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.02.12, 18:50
        jesteś w błędzie . Windows XP.
        • Gość: mufi Re: błąd aplikacji IP: *.home.isko.net.pl 19.02.12, 18:58
          To z pewnością wina tego, że łączysz się z Internetem za pomocą tostera Zelmer typ 354.12
          iPlus nie obsługuje poprawnie tosterów do wersji 365.
          • Gość: lajosz Re: błąd aplikacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.12, 21:22
            Nie do końca się z Tobą zgodzę.
            Otóż sam mam toster Zelmera model 358.17 i po ściągnięciu i wgraniu nowego firmware-u ze strony Zelmera mój toster bez problemu współpracuje z aplikacją I Plusa.
            Co więcej, wraz z nowym firmware, toster wzbogacił się o nową funkcję którą jest suszenie skarpetek. >>>> REWELACJA <<<
            Tak że polecam ściągnąć nowy firmware. Naprawdę warto :))
            • Gość: mardi nadal czekam... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.02.12, 15:45
              doceniam wasze poczucie humoru.Często jak nie wie się jak rozgryźć problem zostaje go wyśmiać.Dzięki ;)
              • Gość: Kolobos Re: nadal czekam... IP: *.zask.pl 21.02.12, 18:14
                Uzyj do laczenia sie z siecia: www.sklepy.ehost.pl/tutorial1/tutorial_top_netinfo_ras.htm

Jezeli dalej chcesz walczyc z iplusem to sprawdz czy po wylaczeniu antywirusa cos sie zmienia. Zainstaluj tez najnowsza wersje: internet.plus.pl/indywidualni/pobierz/iplus-manager
              • Gość: lajosz Re: nadal czekam... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.12, 20:21
                Miła mardi.

Jak sądzisz, dlaczego na początku tylko ja i mufi "zainteresowaliśmy się" Twoim problemem ?

Otóż "poziom" naszych odpowiedzi był wprost proporcjonalny do ilości informacji jakimi nas zalałaś.

Zrozum, że napisałaś posta mniej-więcej takiej treści:
                codziennie podczas próby odpalenia samochodu, na desce rozdzielczej pojawia się komunikat: "wystąpił problem w sekcji zasilania" i samochód zapali albo nie.
                Prawdopodobnie z tego powodu jazda autem to ruletka. Co można z tym problemem zrobić ?

No i spróbuj sensownie na coś takiego odpowiedzieć przy zerowej informacji co to za auto, czy to diesel czy benzyna, jak to marka, jaki rocznik itd. itp.
                • Gość: mardi Re: już OK ;) IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.02.12, 20:15
                  Miło mi, że w ogóle zainteresował Was mój problem.Dzięki za dobre chęci. Skorzystałam z propozycji Kolobosa i zrobiłam reinstalację aplikacji .Dzięki temu pozbyłam się wrednego pliku i przeszłam na krótki kilkudniowy odwyk od netu.Po prostu nie miałam poł. z siecią, iplus menager ani modem nie umożliwiał zalogowanie do sieci. Próbowałam zastosować porady z pomocy techn.plusa ale bez efektów.Ostatecznie dzięki ich uprzejmości i miłej pani informatyk mam skonfigurowane poł. telefoniczne przez modem, które działa na razie OK.Do końca nie wiem, czy winę ponosi mój laptop, karta SIM czy modem. Pozdrawiam ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka